Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטייק.

method
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שרשור הנינגה גריל הדליק אותי.

איך אתם עושים את הסטייק שלכם? איזה נתח, רמת הכנה, וכמובן עם מה אתם אוכלים אותו- שתפו את הסודות שלכם!

אני לא מומחה, אבל אצלי זה פשוט: אנטריקוט אני שם על הטמפ הכי גבוהה על גריל הגז, וכתלות בעובי מנסה להגיע למדיום-רייר. לא רואה טעם לתת זמני הכנה כי העוצמה אצלי תהיה שונה משאר חברי הפורום... אני רק יכול להגיד שהעוצמה הכי גבוהה לא ככ גבוהה.

הנה שלי מלפני שבוע,

חבר קפץ בספונטני עם שני נתחי ״אנטריקוט אנגוס״:

thumbnail_20220408_211824.jpg

thumbnail_IMG_2222.jpg

thumbnail_IMG_2223.jpg

thumbnail_IMG_2230.jpg

עריכה אחרונה על ידי method
  • אהבתי 1
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טיפ הכי טוב שיש לי זה למרוח את הסטייק טוב בשמן זית לפני.

משפר את הרכות פלאים.

אני לא כזה אנין טעם, לכן בדרך כלל עושה על מחבת. יוצא מוצלח.

אוהב אותו ברמת מדיום/ מדיום-וול 

לא תמיד מצליח לפגוע ברמה כי אני לא עובד עם מד חום. אלא עם העין והאצבע.

תוספת נחמדה שאילתרתי לאחרונה.

לקחת תפוא אדמה לשים כמה דקות במיקרו 

ואז לשרוף על הגז.

די דומה לתפוא של לג בעומר.

והשתלב לי די טוב עם הסטייק.

ככה אוכלים סטייקים שאין מרפסת למנגל גז.

ויש ילדות קטנות כך שלא בא בחשבון לצאת עם אישתי למסעדות.

קונים בירות/ יין עדין (היא לא אוהבת חזק)

סטייקים (אנריקוט מהסופר, אבל שנראה טוב)

ויאללה ארוחת ערב (אחרי שהבנות ישנות)

נשמע קצת חאפר נראלי. לא? 🤣

.

פורסם (נערך)

ככ הרבה אותיות ואין תמונה אחת לגבות את הבינוניות... 🤭😅

סתם סתם, על מחבת יכול לצאת מצויין. אני תמיד מורח בשמן זית ומפלפל

בנוגע למנגל גז, אני אוהב לשים ירקות במדף העליון בתחילת הצלייה לאיזה חצי שעה או עד שמוכן, ויוצא מעולה!

• מצחיק 1
פורסם

שמן זית + חמאה + גבעול טימין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 25 דקות, method כתב:

ככ הרבה אותיות ואין תמונה אחת לגבות את הבינוניות... 🤭😅

עד שלא תהיה אפליקציית ריחות (בסגנון סצינת הקומזיץ במוזיאון הפלמ"ח) השרשור יחיה חסר טעם.

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סטייקים זה עולם ענק ומופלא, מלא בכל כך הרבה דברים שונים שקשה לבחור אחד. 

אצלי זה יותר עניין של דודא, וחייב לציין שבזמן האחרון אני מאוד בעניין של מינוט סטייקס. אני אוהב לנסות כל מיני נתחים, גם לא ממש שגרתיים ולהכין מהם כל מיני דברים. 

בזמן האחרון גריל קוריאני עם נתחי בשר דקים תפס לי את העין ואני חייב לציין שזה אחד הדברים היותר מוצלחים. בכללי טיגון קצר של נתחים דקים, באש הכי חמה שניתן, יוצא פשןט טעים בטירוף.

קניתי גריל קוריאני קטן והאיכות שלו קקי והוא מחזיק 4-5 פעמים בלחץ, אבל בשביל ה-60 שקלים שהוא עולה זה בכלל לא שיקול. מה גם שאני אוכל בשר אדום גג פעם בשבוע אז אצלי זה מחזיק הרבה זמן ועד אז כבר תתחלף לי הדודא. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סטייק טונה גם תופס?

אחד הדברים הטעימים. בנייר כסף עם שמן זית, פלפל, שום, לימון. מעדן.

חייב תפוח אדמה פרוס וצלוי בצד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, bobi כתב:

סטייק טונה גם תופס?

אחד הדברים הטעימים. בנייר כסף עם שמן זית, פלפל, שום, לימון. מעדן.

חייב תפוח אדמה פרוס וצלוי בצד.

אני אוהב טונה, אבל אני כנראה לא קונה את סטייק הטונה הנכון.

הייתי קונה אריזת וואקום של 3-4 סטייק טונה קפואים, מכין על המחבת, וזה לא טעים לי.

אולי צריך לקנות טרי? איפה מוכרים בכלל סטייק טונה טרי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחבת שטוח, חתיכת אנטריקוט יחסית עבה, מורח טיפה שמן זית ושם פלפל גרוס.

IMG_20220402_141448.jpg

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אין שום קשר בין כמה שמן תמרחו לבין כמה הנתח רך... אם תקח נתח גרוע אתה יכול להכניס אותו לבקבוק שמן ואז למחבת, הוא עדיין יהיה גרוע

יש אנשים שקונים סטייקים מיושנים מאוד כי היישון מרכך את הנתח.  כל אחד וסוג היישון המועדף עליו- רטוב \ יבש

אני באופן אישי קונה רק סטייקים וואגיו של איציק הגדול. נתחים משוישים בטירוף, מה שמבטיח גם עסיסיות, גם רכות, ובאופן אישי הסטייק שלו עובר יישון בוואקום, מה שלא גורם לריחות רל ריקבון שאני באופן אישי לא יכול לסבול.

מניסיון אישי: גם כשלפעמים אני עסוק עם האורחים ושוכח את הסטייק על המנגל ועובר את הזמן שלו הוא לא נהיה קשה - כי מההתחלה מדובר בחומר גלם סופר איכותי שקשה מאוד להרוס אותו

אתה רוצה להגיע למידת עשיה נכונה- תקנה מדחום תעבוד לפי טמפ' פנימית של הנתח, ככה תדע כמה הוא בפנים

אני צולה את הנתחים בשיטה שנקראת ריברס סיר: שלב ראשון מרחיק את הנתח מהלהבה, נותן לו להגיע לאט לאט לטמפ' הפנימית שאני רוצה. מקרר אותו קצת ואז נותן צריבה מאוד חזקה משני הצדדים כדי לקבל קראסט מושלם ואפקט מייארד

עם טכניקה טובה אפשר להגיע גם עם נתח הכי גרוע למידת עשיה רצויה, אבל הטעמים לא יהיו אותו דבר, העסיסיות לא תהיה אותו דבר וככה גם הרכות.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קונה Top sirloin , מעדיף לא מיושן. 2 אצבעות בריאות.

מוציא שעה לפני מהמקרר שיגיע לטמפ׳ חדר.

מחבת (משתמש בhexclad או טפלון אבל כבדה עם ממש מעט שימון) - חום בינוני גבוהה.

3 דקות בכל צד, אח״כ - טימין , מלח , פלפל , חמאה ושום לתוך המחבת לכל צד ועושה להם bathing למשך עוד דקה.

בודק שהגיעו לטמפ׳ רייר עד מדיום רייר (120 עד 140 פרנהייט) - צולה את הצדדים מהר ונותן להם לשבת 5 דקות לפני שחותכים.

מצורפות 2 דוגמאות :)

steak2.png

steak.png

לפני שעתיים, Transporter כתב:

מה שלא גורם לריחות רל ריקבון שאני באופן אישי לא יכול לסבול.

זה לא בדיוק ריקבון, זה תלוי גם בסוג הישון.

אתה רוצה להגיע למידת עשיה נכונה- תקנה מדחום תעבוד לפי טמפ' פנימית של הנתח, ככה תדע כמה הוא בפנים

אמת - מדחום טוב (כלומר מהיר ומדויק) זה המפתח.

אני צולה את הנתחים בשיטה שנקראת ריברס סיר

עשיתי כמה פעמים. אני עצלן מדי וזה מאוד מאריך את התהליך ולטעמי! עם מחבת טובה באמת (שמעבירה חום אחיד וטמפ׳ כיריים טובה) - זה לא שווה את ההפרש בהתעסקות.

מה שכן - בטוח זה עדיף על כאלו שמפשלים ובעצם ״מבשלים״ את הסטייק או מפחדים מקצת עשן וקרצוף אח״כ (אפילו על הקסקלאד או טפלון) וזה הרבה יותר קל להיצמד להוראות ולהצליח.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@ניקו פ. מה זה גריל קוריאני?

@Transporter אני לא יכול להרשות לעצמי סטייקים במחירים שאתה מציע, טובים ככל שיהיו...

@Liviur מה זה top sirloin בעברית? נראה כמו נתח ללא שומן כלל... לטוב ולרע

Denver Cut שניסיתי לראשונה בחיי, על מחבת.

טעם שונה, מרקם חדש ומפתיע אם אני זוכר נכון. אבל סה״כ עדיין אנטריקוט הוא החביב עליי.

80493493-DDA3-4864-B9EF-7661692F184C.jpeg

4C5312F4-D0BE-43B2-8F62-5066B9E56252.jpeg

33F567EA-C367-4D86-AD59-43BB28049DBA.jpeg

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, method כתב:

@Liviur מה זה top sirloin בעברית? נראה כמו נתח ללא שומן כלל... לטוב ולרע

החלק העליון של הסיטנה

ניו יורק סטריפ לפי חלק מהקצבים / מסעדות (מספיק קרוב)

יש פס שומן בעיקר בצד.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נתח רזה, טעמים עדינים, לא מאוד שומני. אני גם מאוד אוהב.

גריל קוריאני זה בגדול כזה 

https://www.banggood.com/7PCS-or-Set-Stainless-Steel-Korean-Charcoal-Barbecue-Grill-Home-or-Outdoor-Camping-Portable-Smokeless-Barbecue-Stove-p-1796380.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=IL&utm_content=minha&utm_campaign=minha-il-en-pc&currency=ILS&cur_warehouse=CN&createTmp=1&ID=3147&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_ar&utm_content=era&utm_campaign=era-co-pmax-il-0800-enfeed-allp-0412&ad_id=&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZvQtgP1W432ettJymSM2WgdC7DSj6ofwPkIqWuuhL4xFH71Jypx4IaAhf7EALw_wcB

אלא שיש כאלו גם קטנים וזולים בעלי וכו' (כשאוכלים בזוג נניח).

דנבר קאט זה נתח מצוין, אבל לטעמי הוא קצת בין לבין.

אם אתה אוהב בשר עם טעמים חזקים ויחסית לעיס (רייר עד מדיום רייר) אז נתח קצבים ושייטל הם בשבילך.

אנטריקוט ונתחים שומניים יותר דורשים צליה קצת יותר גבוהה לאזור המדיום (וצלעות נניח מדיום וול).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אההה... זה מסוג המנגלים שנמצאים במרכז השולחן ויש לך מבחר גדול של נתחים דקים ואתה צולה תוך כדי? זה קונספט מגניב.

זה מזכיר לי את הקונספט של hot pot(אופסי)- אך שם מכינים בעזרת ציר...

שייטל ניסיתי פעם אחת ולא התלהבתי, אבל מצב טוב שלא הכנתי אותו טוב.

נתח קצבים רק שמעתי עליו, כנראה אכלתי ושכחתי, אך בוודאות לא ניסיתי להכין כזה לעצמי.

• תוכן חדש...