Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת דירה בכרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני לא רואה בעיה בהסכם ממון, אם צד אחד מגיע עם הון וצד שני ללא כלום זה לגיטימי לגמרי. גם ככה כל מה שנצבר לאחר החתונה הוא משותף.

דבר שני מה זה נהוג ששני הצדדים נותנים קצת והזוג לוקח משכנתא ויוצא לדרך? מרגיש לי שאתה קצת מנותק במידה מסוימת ויש לך כל מיני פנטזיות לגבי איך דברים מתנהלים או צריכים להתנהל.

ממליץ בחום לא לערב משפחה וכסף, או שאתה קונה הכל או שלא, לא להתחיל עם כל מיני קומבינות כאלו ואחרות. איך ההורים שלי אמרו? אני לא אתן לך משהו שאני לא יודעת בוודאות שאני יכולה לתת גם לאחיך וגם לאחותך (בדיוק בשביל למנוע כל מיני אי נעימויות כאלו ואחרות שיכולות לגרום לסכסוכים בתוך המשפחה, כי זה יותר חשוב מהכל)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, CFAnon כתב:

אני לא מתחשב באף אחד, פשוט יש קטע מאוד טריוויאלי שזוג מתחתן, קונים ביחד דירה, מתחייבים יחד למשכנתא, ההורים משני הצדדים עוזרים קצת והזוג יוצא לדרך.

פה רק אני בסיפור. מחליט, קונה, משכנתא עליי. באה מישהי חיים תותים מקבלת דירה שווה למגורים הלוואי על כל אחת. ברור לי שאין דבר כזה שוויון וכל אחד מקצה מה שהוא יכול אבל מה שקורה פה הוא מאוד קיצוני חחחח תסכימו איתי

לא טריוויאלי בכלל וכל מקרה לגופו.

מה זה באה מישהי ומקבלת חיים תותים? למה אתה מצפה? שבדייטים היא תציג לך הצהרת הון של אבא שלה?

הורים עוזרים כי ברוב המקרים לבד לזוג הצעיר זה על גבול הבלתי אפשרי. אם אתה חושב שלא תצטרך עזרה בגלל שמצבך הכלכלי מעולה, למה אתה מצפה לעזרה בכלל? 

לפני שעה, CFAnon כתב:

לדעתכם אני צריך לעבור לגור בנכס או להמשיך לגור אצל ההורים? מצד אחד אני חוסך המון כסף וגם יכול להשכיר, מצד שני לא הכל זה כסף כסף אני מחפש גם משפחה שיכול להיות שנכס כזה יוביל אותי יותר מהר למצוא אישה לא ככה?

כתבת שהנכס לא מוכן למגורים.

זה עניין בינך ובין ההורים שלך. 

חוץ מזה, אתה לא מעדיף להרגיש עצמאות? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההמלצה שלי, תוותר.

לדעתי השיקולים שאתה מתמקד בהם הם השוליים, מה שמצביע שזה כנראה לא בשבילך, כרגע.

השיקול העיקרי לקנית דירה הוא כלכלי, ונראה שעוד לא עשית שיעורי בית בסיסיים של מספרים וחישובים אם אתה יכול לעמוד בענין.

אתה מתמקד בשיקולים הרגשיים (מיקום, נוסטלגיה), שגם להם יש חשיבות, אבל כשזה מגיע לשיקוליים ״אנושיים״ אתה מתמקד בבת זוג שכלל לא קיימת ומתעלם לגמרי מה״תיק״ של ערבוב כספים ומשפחה. וזו לא עסקה פשוטה עם קרוב משפחה אחד, יש אבא ודודה. ובעקבות כך מעורבים האחים שלך ובני הדודים שלך, שתאורטית אינם צד בענין ואם הדירה היתה נמכרת לאדם זר הם לא היו אומרים דבר, אבל במשפחה כמו במשפחה, חיכוכים נוצרים מכל מיני סיבות.

אני אעריך שאם הדירה הזו לא היתה במקרה של סבא וסבתא שלך, שום דבר בכיוון הזה לא היה עומד על הפרק. וזה שהיא היתה שלהם זה נתון שלא מהווה שום יתרון, להפך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה לא יורש את חלק גדול מהדירה ממילא, לדעתי רד מזה. 

את כל שאר השיקולים של אישתך לעתיד וההורים שלה אפשר לפתור בקלות, פשוט תתחתן עם מישהי יותר עשירה ממך :)

נ.ב

בעיר התחתית בחיפה יש המון חברות הייטק, קלאסי להגיע ממרכז הכרמל בכרמלית. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

נשמע שאתה מחפש בת זוג ולא דירה.

לעניין הזה אני ממליץ להשכיר דירה בתא באזור שהוא לא רמת אביב.

לפקוד ברים, מועדונים וטינדר עד שתמצא דיל טוב.

לא צריך משכנתא, לא לריב עם האחים ולא הסכם ממון. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

חשבת על לקנות עם אחד האחים שלך?

אם יש לך אח עם הון עצמי, המשכנתא שתצטרכו יחד תהיה יותר ריאלית וגם ההחזר החודשי שיתחלק בינכם שתוכלו לכסות חלק ממנו משכירות שתקבלו על הדירה.

עריכה אחרונה על ידי dotSYS

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

אני רק שאלה, 

בן 27 עם 850 אלף ש"ח זה יותר ממכובד. 

השאלה היא האם יש פה משחק מצד אבא שלך או לא ? 

כיצד בחור צובר סכום נכבד כזה לבד ? 

לדעתי ישנם דברים הנסתרים מן העין. 

כי אם יכולת לצבור סכום כזה לבד ובגיל כזה, אזי (בעיני) אתה אדם רציונלי ומתנהל טוב עם הכסף.

אולם כאשר ציינת כי אתה מתחיל לחפש משרת סטודנט נדלקה לי נורה אדומה. 

אני לא אכנס לתיאוריה שלי, משום שזה לא ענייני, אבל לפי רמת השאלות והניסוח שלך אינך בעל האמצעים נכון להיום.

שיהיה בהצלחה, בעבודה, בזוגיות ובחיים. 

להתראות! 

פורסם
לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

איך זה יראה אם גבר בן 27 רוכש כזאת דירה? אני לא רוצה שההורים של אישתי לעתיד יחשבו שאני איזה מליין ואני כן מצפה שהם יעזרו קצת לקנות את הדירה הזאת. עצם זה שהם רואים שהדירה כבר ברשותי יגרום להם לא לרצות לשלם עליה. או הבחורה עצמה...

לא רלוונטי לנושא בכלל! כשתגיע האישה הנכונה, תחזור לפה עם השאלה. כשיהיה לך יותר בסיס, אחרת זה סתם חלומות מיותרים.

פה מדובר בעיסקה כלכלית וכך צריך להתייחס אליה. בתור בעל דירה "מומצאת".

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

דירה שעברה תמ"א 38 - הקבלן פשט את הרגל

פנה לעורך דין של התמ,א ותבקש ממנו את כל הפרטים בנוגע לתביעה או מי העורך דין שתובע את הקבלן.

בנוסף הייתי פונה למשפחה ומבקש לדעת מה המצב החוקי של הדירה, למי היא שייכת, האם בוצע כהלכה צו קיום צוואה, באיזה סטטוס זה נמצא ומי הבעלים החוקי הנוכחי.

לאחר שהגעת למצב שאתה יודע מי הבעלים, אתה צריך להביא בעצמך בשושו (שלא ידעו) שמאי נדל"ן, שיעריך כמה שווה הנכס. ככה תדע כמה בעצם אתה קרוב למטרה או לא. האם הדירה יכולה בכלל להתווכח עם הבעלים שבטח ירצו קצת בקשיש בשביל העברת הדירה. 

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

לא בדקתי גודל אבל אני מאמין שהיא גדולה מספיק עבורי.

תוציא נסח טאבו ותגלה כמה הגודל שלה (למרות שכל המידע הזה תוכל לקבל מהשמאי שתזמין).

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

מה הייתם עושים במצבי?

קונה את הדירה ומכין את התחת לתביעה הנוראית (ככה היא נשמעת). 

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

איך זה יראה אם גבר בן 27 רוכש כזאת דירה?

כמו שרואים בן 30 שקונה דירה, למי זה אכפת?

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

דירה שעמדה ככה שנתיים אין עם זה בעיות? צנרת ללא שימוש? ביוב? לא יודע.

תהיה מוכן שלאורך השנה יהיו לך בעיות של תשתית, צנרת מים וביוב ואולי גם חשמל. לא משהו שקארספורום לא יכולים לעזור לך בו.

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

אתם חושבים שיש קשר? 

תופתע כמה תתאהב בעובדה שאתה אדון לעצמך. 

לפני 9 שעות, CFAnon כתב:

לגבי שקט

גם לזה יש פתרונות לטפל בעניין.

לפני 7 שעות, CFAnon כתב:

850 להעביר לאחותו את היתרה בהלוואה והשאר זה שלי מול אבא שלי... במקרה הכייייי גרוע ואני לא מצליח להחזיר וצריך הרבה כסף אפשר תמיד למכור.

אתה לא מחובר למציאות חבר יקר

לפני 7 שעות, CFAnon כתב:

הבית מתחלק בין אבא שלי ואחותו

איך הגעת ל850 אלף שקל? יש הערכת שמאי נורמלית?? (רמז: ערך הדירה צריך להיות הכי נמוך שיש ועוד עם התמ"א שתקועה אז בכלל - מבלי לראות את הדירה ואת מצב השוק בשכונה הזו - 1.3 מיליון וזה הכי נמוך שאני חושב שאפשר להגיע אולי 1.5 מ')

האחות רוצה 850 אלף שקל, אז שתביא בעצמה שמאי. 

נראה לי שאתה מתלכלך יותר מדי. 

יש לך גישה למפתח ואפשרות להיכנס לדירה מבלי שידעו??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

לא כל כך פשוט. אם כבר יש לך משכנתא - ובמבט ראשון זו תהיה משכנתא כבדה מאד - תתקשה להחזיר הלוואה נוספת, ובהתאם הבנק יא ימהר להלוות לך סכום נוסף. גם משכורת הייטק היא דבר מוגבל, ברוטו של 40 אש"ח לחודש ישאיר לך 20 אש"ח או קצת יותר ביד (ובתחילת דרכך לא סביר שתרויח משכורת כל כך נאה), ומזה תצטרך לממן מחיה ולפרוע משכנתא, אותם 10,000 ש"ח לחודש שאתה זורק כאן בקלות לא יעמדו לרשותך. כמובן שאם תמצא אשה שמרויחה 50 אש"ח לחודש מצבך יהיה יותר טוב.

זאת הלוואה אחת, אם אני מלוואה כסף בשביל לקנות את הדירה בשלמותה אני לא צריך להעביר גם לאבא שלי כסף...

בגלל זה גם חשבתי על המשך מגורים עם ההורים ולהשכיר את הדירה הזאת.  

לפני 6 שעות, BloodFist כתב:

קודם כל אני לא רואה בעיה בהסכם ממון, אם צד אחד מגיע עם הון וצד שני ללא כלום זה לגיטימי לגמרי. גם ככה כל מה שנצבר לאחר החתונה הוא משותף.

דבר שני מה זה נהוג ששני הצדדים נותנים קצת והזוג לוקח משכנתא ויוצא לדרך? מרגיש לי שאתה קצת מנותק במידה מסוימת ויש לך כל מיני פנטזיות לגבי איך דברים מתנהלים או צריכים להתנהל.

ממליץ בחום לא לערב משפחה וכסף, או שאתה קונה הכל או שלא, לא להתחיל עם כל מיני קומבינות כאלו ואחרות. איך ההורים שלי אמרו? אני לא אתן לך משהו שאני לא יודעת בוודאות שאני יכולה לתת גם לאחיך וגם לאחותך (בדיוק בשביל למנוע כל מיני אי נעימויות כאלו ואחרות שיכולות לגרום לסכסוכים בתוך המשפחה, כי זה יותר חשוב מהכל)

אז מה עוזר לי הסכם ממון אם אתה אומר שאחרי החתונה הכל כבר משותף? הרעיון זה להגן במקרה של גירושין לא?

לגבי ההמשך אני חושב שאתה צודק.. יכול ליצור לי באמת בעיות. פשוט עם כל המצב וריבוי האוכלוסייה במדינה קשה לי להאמין שאני אצליח לשים יד שום על כזה נכס...

לדעתי המחירים הולכים לטפס עוד כל כך הרבה שכשאני אתחתן אני פשוט אבכה שלא עשיתי את הרכישה הזאת ושלא התאבדתי על לקנות את הדירה.

ברור לי כרגע שהמצב לא אידיאלי ויכול להוביל לפיצוץ.

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

לא טריוויאלי בכלל וכל מקרה לגופו.

מה זה באה מישהי ומקבלת חיים תותים? למה אתה מצפה? שבדייטים היא תציג לך הצהרת הון של אבא שלה?

הורים עוזרים כי ברוב המקרים לבד לזוג הצעיר זה על גבול הבלתי אפשרי. אם אתה חושב שלא תצטרך עזרה בגלל שמצבך הכלכלי מעולה, למה אתה מצפה לעזרה בכלל? 

כתבת שהנכס לא מוכן למגורים.

זה עניין בינך ובין ההורים שלך. 

חוץ מזה, אתה לא מעדיף להרגיש עצמאות? 

מזתומרת למה אני מצפה לעזרה אם מצבי מעולה? 

אין לי כסף לקנות את הדירה הזאת. אני צריך כמה שיותר עזרה. יש משכנתא יש ערבויות אני לא יכול לעשות הכל לבד.

ככול שיהיה לי יותר כסף אני אפסיק לשלם על הדירה יותר מוקדם, תנאי המשכנתא יהיו יותר טובים ואחרי זה יהיה לי יותר כסף לילדים/פנאי/מכונת קפה של לה מרזוקו.

לפני 5 שעות, Be roo כתב:

ההמלצה שלי, תוותר.

לדעתי השיקולים שאתה מתמקד בהם הם השוליים, מה שמצביע שזה כנראה לא בשבילך, כרגע.

השיקול העיקרי לקנית דירה הוא כלכלי, ונראה שעוד לא עשית שיעורי בית בסיסיים של מספרים וחישובים אם אתה יכול לעמוד בענין.

אתה מתמקד בשיקולים הרגשיים (מיקום, נוסטלגיה), שגם להם יש חשיבות, אבל כשזה מגיע לשיקוליים ״אנושיים״ אתה מתמקד בבת זוג שכלל לא קיימת ומתעלם לגמרי מה״תיק״ של ערבוב כספים ומשפחה. וזו לא עסקה פשוטה עם קרוב משפחה אחד, יש אבא ודודה. ובעקבות כך מעורבים האחים שלך ובני הדודים שלך, שתאורטית אינם צד בענין ואם הדירה היתה נמכרת לאדם זר הם לא היו אומרים דבר, אבל במשפחה כמו במשפחה, חיכוכים נוצרים מכל מיני סיבות.

אני אעריך שאם הדירה הזו לא היתה במקרה של סבא וסבתא שלך, שום דבר בכיוון הזה לא היה עומד על הפרק. וזה שהיא היתה שלהם זה נתון שלא מהווה שום יתרון, להפך.

אמרתי קודם שעוד לא בדקתי מספרים. אני שואל פה קודם מה דעתכם...

אם אני שם חצי מהכסף אני מוציא לגמרי את הצד של דודה שלי, היא רוצה למכור מה זה משנה לה? יותר מזה אני אגיד לה שתפרסם למכירה אין בעיה. שתקבל שיחות שתקבל הצעות בסוף שהיא תרצה למכור, הבן אדם שיתן לה את הצעה הכי גבוהה אני משווה לו, מה הבעיה? אני הכי הוגן. שקל לא מפסידה.

ברור שהעניין של סבא וסבתא שלי משפיע, נפלה פה הצעה, אני בגיל המתאים, אני אצטרך דירה, המחירים רק עולים, המיקום תפור עליי, למה שלא אנצל את זה?

לפני 4 שעות, SurfHigh כתב:

אם אתה לא יורש את חלק גדול מהדירה ממילא, לדעתי רד מזה. 

את כל שאר השיקולים של אישתך לעתיד וההורים שלה אפשר לפתור בקלות, פשוט תתחתן עם מישהי יותר עשירה ממך :)

נ.ב

בעיר התחתית בחיפה יש המון חברות הייטק, קלאסי להגיע ממרכז הכרמל בכרמלית. 

תאמין לי צריך אפליקציה כמו טינדר שמציגה לך גם חשבון בנק חחח

אתה זורע לי מלח על הפצעים :(

חיפה קסומה לדעתי, אני אחזור לשם גם אם זאת לא תהיה הדירה זאת.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

נשמע שאתה מחפש בת זוג ולא דירה.

לעניין הזה אני ממליץ להשכיר דירה בתא באזור שהוא לא רמת אביב.

לפקוד ברים, מועדונים וטינדר עד שתמצא דיל טוב.

לא צריך משכנתא, לא לריב עם האחים ולא הסכם ממון. 

ברור שאני מחפש את שניהם מה אני יעשה עם דירה לבד?

אני בגיל שמחפש משפחה.

עזוב תל אביב לא מתחבר לגמרי, גם בידיעה שאני יעשה שם יותר כסף.

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם
לפני 8 שעות, CFAnon כתב:

ומקסימום אם אחד האחים יצטרך כסף אני אקח הלוואה בשביל זה לא ככה

אתה מכניס לעצמך רעיונות מוזרים ונראה שאתה לא התחלת בכלל לבדוק כדאיות. אתה כבר דואג לאחים שלך? על צרות שבכלל לא קיימות??

הודעה קודמת זה היה האישה שלא קיימת והמשפחה שלה שעוד יותר לא קיימת.

פחות בקטע של זלזול אבל מדובר בסכומים גדולים מאוד (כן אני יודע שאתה תשרוד את זה אבל עדיין אתה צריך להבין לאן אתה הולך עם זה). 

במצב שלך אני מתחיל להוריד את הערכות שכתבתי בהודעות קודמות לעוד יותר נמוך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

להעלות רעיונות ושאלות לפורום זה אחלה,

אבל ספציפית במקרה הזה נראה לי שקפצת קצת מוקדם מדי.

בינך לבין הדירה מפרידים בינתיים הורים ואחים, עוד לפני העניין של הכסף. זה מסובך ומתכון מוכר וידוע לסכסוכים משפטיים שמפרקים משפחות.

לדעתי - גלגל את הרעיונות כמה שבא לך בעל פה,

אבל במציאות תניח קודם לדירה לעבור בהתאם לחוקי הירושה וכיו"ב בצורה מסודרת לבעלים הבא, שזה, אם אני מניח נכון, אבא שלך.

זה ייקח זמן גם כשהכול מסודר ותקין מבחינת ניירת.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, CFAnon כתב:

כן הקטע שהדירה לא תהיה מוכנה בקרוב.. היא לא סיימה עדין תמ"א אם אני לא טועה נשאר עוד יותר מחצי

אז זה אפילו לא מתקרב ל2.4 מ' שח

לפני 6 שעות, CFAnon כתב:

זאת כבר התחלה של נישואין על רגל שמאל לא? הסכם ממון

שתהיה לך חברה, תפתח לי פה שרשור זוגיות, עכשיו זה ביזנס

לפני 6 שעות, CFAnon כתב:

למה מתנה?

אני אחזיר לו הכל. כל חודש נגיד יעביר לו 10 אלף מה הבעיה עם זה?

אם נגיד פתאום קורה משהו והוא צריך סתם דוגמא חצי מיליון שקל וכל הסכום שהעברתי לו עד נקודת זמן זו היא 200 אלף שקל אז אני אעשה הלוואה של 300 אלף.

נראה לי שאתה מתחיל מהסוף עוד לפני שיש לך בכלל התחלה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)
לפני שעה, dotSYS כתב:

חשבת על לקנות עם אחד האחים שלך?

אם יש לך אח עם הון עצמי, המשכנתא שתצטרכו יחד תהיה יותר ריאלית וגם ההחזר החודשי שיתחלק בינכם שתוכלו לכסות חלק ממנו משכירות שתקבלו על הדירה.

אין להם הון כזה. חלק בצבא, אחת משוחררת טרייה ועוד אחד שהולך להתחתן בקרוב.

לפני 54 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אני רק שאלה, 

בן 27 עם 850 אלף ש"ח זה יותר ממכובד. 

השאלה היא האם יש פה משחק מצד אבא שלך או לא ? 

כיצד בחור צובר סכום נכבד כזה לבד ? 

לדעתי ישנם דברים הנסתרים מן העין. 

כי אם יכולת לצבור סכום כזה לבד ובגיל כזה, אזי (בעיני) אתה אדם רציונלי ומתנהל טוב עם הכסף.

אולם כאשר ציינת כי אתה מתחיל לחפש משרת סטודנט נדלקה לי נורה אדומה. 

אני לא אכנס לתיאוריה שלי, משום שזה לא ענייני, אבל לפי רמת השאלות והניסוח שלך אינך בעל האמצעים נכון להיום.

שיהיה בהצלחה, בעבודה, בזוגיות ובחיים. 

להתראות! 

לא נראה לי שהבנת את הקטע של האשכול.

אני לא חייב לך כלום ובטח שלא לספק הוכחות. 

בשבילך אני לא בעל האמצעים ואתה לא חייב להגיב פה.

לפני 16 דקות, DareDevil כתב:

לא רלוונטי לנושא בכלל! כשתגיע האישה הנכונה, תחזור לפה עם השאלה. כשיהיה לך יותר בסיס, אחרת זה סתם חלומות מיותרים.

פה מדובר בעיסקה כלכלית וכך צריך להתייחס אליה. בתור בעל דירה "מומצאת".

פנה לעורך דין של התמ,א ותבקש ממנו את כל הפרטים בנוגע לתביעה או מי העורך דין שתובע את הקבלן.

בנוסף הייתי פונה למשפחה ומבקש לדעת מה המצב החוקי של הדירה, למי היא שייכת, האם בוצע כהלכה צו קיום צוואה, באיזה סטטוס זה נמצא ומי הבעלים החוקי הנוכחי.

לאחר שהגעת למצב שאתה יודע מי הבעלים, אתה צריך להביא בעצמך בשושו (שלא ידעו) שמאי נדל"ן, שיעריך כמה שווה הנכס. ככה תדע כמה בעצם אתה קרוב למטרה או לא. האם הדירה יכולה בכלל להתווכח עם הבעלים שבטח ירצו קצת בקשיש בשביל העברת הדירה. 

תוציא נסח טאבו ותגלה כמה הגודל שלה (למרות שכל המידע הזה תוכל לקבל מהשמאי שתזמין).

קונה את הדירה ומכין את התחת לתביעה הנוראית (ככה היא נשמעת). 

כמו שרואים בן 30 שקונה דירה, למי זה אכפת?

תהיה מוכן שלאורך השנה יהיו לך בעיות של תשתית, צנרת מים וביוב ואולי גם חשמל. לא משהו שקארספורום לא יכולים לעזור לך בו.

תופתע כמה תתאהב בעובדה שאתה אדון לעצמך. 

גם לזה יש פתרונות לטפל בעניין.

אתה לא מחובר למציאות חבר יקר

איך הגעת ל850 אלף שקל? יש הערכת שמאי נורמלית?? (רמז: ערך הדירה צריך להיות הכי נמוך שיש ועוד עם התמ"א שתקועה אז בכלל - מבלי לראות את הדירה ואת מצב השוק בשכונה הזו - 1.3 מיליון וזה הכי נמוך שאני חושב שאפשר להגיע אולי 1.5 מ')

האחות רוצה 850 אלף שקל, אז שתביא בעצמה שמאי. 

נראה לי שאתה מתלכלך יותר מדי. 

יש לך גישה למפתח ואפשרות להיכנס לדירה מבלי שידעו??

התבלבלתי ממך. מצד אחד אתה אומר לי תקנה את הדירה ומצד שני אני מתלכלך יותר מדי, חושב יותר מדי, תחזור לפה שתהיה לך אישה, חלומות וכו'

ברור שאני בודק מה קורה אם אחים שלי צריכים כסף ואין לאבא שלי איך לעזור להם. זה א' ב' של לפני עסקה כזאתץ. אני לא יכול לגור בדירה בזמן שהם במצוקה.

לפני 5 דקות, hans כתב:

להעלות רעיונות ושאלות לפורום זה אחלה,

אבל ספציפית במקרה הזה נראה לי שקפצת קצת מוקדם מדי.

בינך לבין הדירה מפרידים בינתיים הורים ואחים, עוד לפני העניין של הכסף. זה מסובך ומתכון מוכר וידוע לסכסוכים משפטיים שמפרקים משפחות.

לדעתי - גלגל את הרעיונות כמה שבא לך בעל פה,

אבל במציאות תניח קודם לדירה לעבור בהתאם לחוקי הירושה וכיו"ב בצורה מסודרת לבעלים הבא, שזה, אם אני מניח נכון, אבא שלך.

זה ייקח זמן גם כשהכול מסודר ותקין מבחינת ניירת.

היחסים בין אבא שלי לאחותו מעולים, אני בחור נחמד. אין צעקות אין מריבות. היא תגיד תנהל תמשא ומתן תמצא רוכש, אם מתאים לי אני משווה את ההצעה. לא מתאים לי אני אומר להם מברוק על המכירה ואני ממשיך הלאה...

נכון כרגע הדירה לא רשומה על אף אחד מהם, בעתיד כנראה שזה יעבור לאבא שלי והתכנון שלהם זה למכור ולחלק ביניהם חצי-חצי.

עריכה אחרונה על ידי CFAnon

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, CFAnon כתב:

מצד אחד אתה אומר לי תקנה את הדירה ומצד שני אני מתלכלך יותר מדי

כשכתבתי "מתלכלך יותר מדי" התכוונתי לכך שאתה מתחיל לדבר עם היורשת שעתידית לקבל את הנכס לידיה (חלק ממנו), אתה צריך שיהיה לך בסיס טוב על מנת שתוכל לנהל משא ומתן.

לגבי בני המשפחה שאתה דואג להם. אני ממליץ לדאוג שיהיה להם חכה ולא דגים. שהם ידעו להרוויח כסף ולא לקבל ממך כסף. 

לפני 9 דקות, CFAnon כתב:

תחזור לפה שתהיה לך אישה

אתה משלב יותר מדי דברים שלא רלוונטים לסיפור כרגע (שהוא קניית נכס)

כמו עזרה כספית למשפחה בעת צרה (לא רלוונטית לצורך העניין של קניית נכס בחיפה)

לפני 9 דקות, CFAnon כתב:

אני לא יכול לגור בדירה בזמן שהם במצוקה.

אוקיי ו..? אתה רוצה לעזור להם כלכלית אבל לא מוכן לגור במה שיעשה לך את הכסף??? דירה שתאפשר לך להגיע אחרי יום עבודה ארוך וריווחי ולהירגע בשקט?

לפני 9 דקות, CFAnon כתב:

זה א' ב' של לפני עסקה כזאת

אתה לצערי לא מבין, אם זה היה רלוונטי הייתי מסכים אבל אין קשר בין היכולת הכלכלית של אח שלך לבין קניית נכס. אלא אם תביאי לי קישור הגיוני למצב שאתה קונה דירה.

נ.ב.

קניית דירה לא הופכת אותך להיות עשיר בכל צורה. 

לפני 9 דקות, CFAnon כתב:

ברור שאני בודק מה קורה אם אחים שלי צריכים כסף ואין לאבא שלי איך לעזור להם

שולח אותם לעמותת פעמונים, שיסדרו אותם לגבי כל ענייני הכסף ואיפה אפשר לחסוך.

מראה להם איפה ואיך מרוויחים כסף. 

יש כאלה שכבר וויתרו עלייך והמליצו לך לוותר על הרעיון אבל אני אמליץ ללכת עד הסוף. כי דירה זו אחלה השקעה לדעתי.

תתחיל ממציאת שמאי מקרקעין ותבקש שיוציא לך דוח שמאות לגבי הדירה הזו, לצורך קנייה.

הוא יעשה את הבדיקה ויתן לך הערכה כלשהיא. 

לאחר מכן, תבחון את הנושא הפיננסי, משכנתא. (ממליץ לקרוא את השרשורפלצת שיש באוףטופיק)

לאחר שמצאת שיש לך אפשרות לקנות דירה ולהוציא כמה אלפי שקלים על משכנתא, אני הייתי פונה לבני המשפחה ומציע לקנות את הדירה.

נותן הצעת מחיר נמוכה כלל האפשר (כמובן שהיא צריכה להיות תואמת פחות או יותר להערכת השווי של השמאי), ומתקדם עם המשא ומתן.

במידה ויש הסכמה, מוצא עורך דין ומבקש לבצע העברת בעלות הכוללת חוזה מכירה/קנייה של הדירה של היורשים.

זה בגדול הדרך, כמובן בין כל שורה יש רווח כי לכל שלב יש המון מידע שיכול להתפספס. ממליץ לך לקרוא היטב ברשת ולבדוק מול עורכי דין לגבי המצב המשפטי של הדירה.

לא הייתי רץ לספר לכולם כל עוד לא הגעת למצב שאתה יודע שאתה תוכל לעמוד כלכלית במצב הזה (בכלל לספר עד לאחר שנכרת החוזה בין היורשים לבינך)

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...