Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 האצ'בק מול מאזדה cx 30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כנראה בדרך לרכישת מאזדה. הסיבה המרכזית שחשבתי על מאזדה 3 אלה תוצאות טובות בצורה יוצאת דופן במבחני ריסוק(החיים מעל הכל) בצירוף אמינות גבוהה. אין לי שום עניין מיוחד ברכב ספורטיבי. אני נוסע בזהירות. זה כן הרגיש לי קצת מוזר שהרכב נמוך(ועוד יש גג נפתח). אני נוסע כרגע ביאריס ישנה, שהיא יותר גבוהה. לשבת במאזדה 3 הרגיש לי טיפה מוזר, אם כי לא יודע אם זה משמעותי. החלון בגג במאזדה 3 נראה לי יותר פתח לצרות ממשהו שימושי, אבל זה מה שהדגם בא איתו. קראתי עכשיו קצת על מאזדה cx-30 והבנתי שזאת בעצם גרסה קצת מוגבהת של מאזדה 3. האם הבנתי נכון? זה נראה יתרון שיש יותר מקום לגובה והיא גם טיפה קצרה יותר, שזה גם יתרון מבחינת חניה. החסרונות הם שהיא יקרה יותר ויש לה צריכת דלק מוצהרת גבוהה יותר ב-5.6% מצריכת דלק של מאזדה 3 שכבר גבוהה בעצמה. מרווח גחון גדול יותר גם הוא יתרון. אני ממש לא בקטע של שטח, אבל יצא לי להיתקל כמה פעמים בודדות בדרכים משבשות בהגעה למקומות.

הדגם היחיד, שבא בחשבון מבחינת המחיר הוא הדגם הבסיסי, שגם הוא יקר יותר ממאזדה 3 האצ'בק, שבאה בדגם יחיד ומאובזר יותר. cx 30 בא בלי חלון גג(שגם ככה נראה לי מיותר), בלי תאורה מסתגלת העוקבת אחרי כיוון הנסיעה(משפיע על הבטיחות) בלי פנסי led(לא הבנתי אם חלק או כולם), בלי מראה מרכזית עם עמעום אוטומטי, בלי כניסה ללא מפתח, בלי פקדי העברת הילוכים מגלגל ההגה(נראה זניח) ואולי עוד דברים ששכחתי או שאני לא יודע עליהם.

יש גם את עניין שדה הראיה. קראתי הרבה טענות שבמאזדה 3 הוא מוגבל מדי והרבה טענות אחרות שזה לא מהווה בעיה. חלק כתבו שב-cx 30 הוא יותר טוב, ואחרים כתבו שגם שם הוא מוגבל.

מה אתם חושבים יהיה בחירה טובה יותר בשבילי בין מאזדה 3 האצ'בק ספיריט למאזדה cx-30 comfort?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

השאלה העיקרית אם אתה מעדיף SUV קטן או האצבאק? אם 2 הרכבים האלו היו האופציות היחידות בעולם באופן אישי הייתי מוסיף עוד קצת ל cx-30 ברמת אקסקיוטיב שיש בה את כל מה שרשמת שחסר.

לא רשמת כלום על נסועה יומית/שנתית. אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי תוכל לחסוך המון כסף, אפילו במקרה שרכב עם טווח שיתאים לנסועה שלך יכול לצאת משמעוצתית יקר יותר מהתקציב שרשמת.

פורסם

ה CX-30, למרות שמשווק פה לא מהיום, רק לאחרונה מקבל איזו תנופה ורואים אותו יותר על הכביש, מניח שזה קשור לכך שהוא נמכר בכמויות ב 0 קילומטר מאלבר וחברות ליסינג אחרות בחצי שנה האחרונה. זה קרה בערך לכל רכב שלא היה כל כך מבוקש מכיוון שאנשים התחילו להתפשר על הקניה (ולאו דווקא בקטע רע). הרכב הזה נמצא בסגמנט משל עצמו שרק מתגבש בשנים האחרונות - הוא לא באמת SUV ולא משפחתית רגילה. נמצאים בקטגוריה הזאת גם ה c4 וה Xceed. אישית, אני חושב שהרכב נראה מעולה אבל ה 3 האצ׳בק פשוט נראית הרבה יותר טוב, וגם לפי מה שכתבת - נותנת חבילה טובה יותר בסה״כ (בשתיהן יש פתחי מיזוג לנוסעים מאחור שזה כבר מעולה בעיני). בשביל כמה נסיעות קטנות בכבישים קצת צדדיים, לא חושב שהייתי מתאמץ לקחת את ה CX-30. אם כבר, הייתי פוזל לכיוון שלה רק בשביל המנוע 2.5 ליטר (שבחו״ל משודך גם ל 3 כאופציה). בהצלחה.

פורסם
לפני 16 שעות, traveler1 כתב:

קראתי עכשיו קצת על מאזדה cx-30 והבנתי שזאת בעצם גרסה קצת מוגבהת של מאזדה 3.

ומקוצרת, עם בסיס גלגלים קצר יותר, שזה טוב לחנייה כמו שציינת, אבל גם אומר שמעט פחות מקום במושב האחורי.

בלי פנסי led(לא הבנתי אם חלק או כולם)

אם אני זוכר נכון, זה עם פנסי LED חוץ מאשר הפנסים האחוריים.

בלי פקדי העברת הילוכים מגלגל ההגה(נראה זניח)

לחלוטין זניח, יש לי אותם כבר רכב שני ברציפות והשתמשתי בהם ממש מעט

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הסיבה המרכזית שאני חושב על CX-30 היא שבגרסת הבסיס היא באה ללא חלון גג. מאזדה 3 האצ'בק יש רק גרסה אחת והיא באה עם חלון גג. הסיבה העיקרית שחשבתי על מאזדה 3 מהתחלה היא מבחני ריסוק מאוד טובים. אז הבנתי אבל שבעצם עבדו עלי. הסתכלתי על הסרטונים של מבחני הריסוק והכל ללא חלון בגג. ראיתי גם מבחן ריסוק של רכב אחר, שהיה עם גג פנורמי מלא, והוא היה מפחיד. חיפשתי גם קצת ומצאתי לא מעט כתבות מפחידות בנושא, כמו:

https://www.nytimes.com/2018/02/22/business/car-sunroof-safety.html

https://www.consumerreports.org/car-safety/exploding-sunroofs-danger-overhead/

כמו כן, הגג במאזדה 3 הרגיש לי קצת נמוך(הנמכה בגלל חלון גג ברכב נמוך גם ככה?)

יש גם את עניין ההתחממות וגם פוטנציאל לדליפות ותקלות בעתיד.

כמו כן, קראתי ביקורות על שדה ראיה מוגבל במאזדה 3 האצ'בק. מה דעתכם? האם הוא טוב יותר ב-cx-30? ויש גם את עניין החניה בעיר. מאזדה 3 האצ'בק היא ממש בקצה העליון של מה שנראה לי מתאים לי. cx-30 טיפה יותר קצרה.

מה שמרגיז ב-cx-30 זה המחיר היקר יותר, למרות שהיא באה עם פחות אבזור ויש לה גם חיסרון בצריכת דלק גבוהה יותר.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

ציון הבטיחות של CX-30 לא נופל מזה של המאזדה 3:

image.png.91168f0482105450ecf6f91ab770acbc.png

image.png.0027c17d2d47eaeaa238cb3f4cc0e867.png

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קודם כל, אם נושא החנייה קריטי לך (לא יודע, ממילא אין חנייה שהיא לא בחניון...) אז יש פער משמעותי של 65 ס"מ בין שני הרכבים וזה כן משהו לקחת בחשבון.

לגבי ה-3 האצ'בק, יש לי את הדגם הקודם (2018) ואין לי בעיית שדה ראייה מיוחדת. מרווח הגובה אכן מצומצם בגלל מבנה ההאצ'בק, הגג משתפל לכיוון תא המטען ולכן הוא נמוך יותר.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

ציון הבטיחות של CX-30 לא נופל מזה של המאזדה 3:

נכון. זה די אותו הרכב למיטב הבנתי, רק גבוה יותר וטיפה קצר יותר. זאת בדיוק הסיבה שחשבתי עליו.

לפני 9 דקות, Yellow Engine כתב:

ש פער משמעותי של 65 ס"מ

התכוונת מ"מ, אני מניח. הבדל קטן, אבל לכל ס"מ יש ערך. זה גם יתרון שלו.

החסרונות הם אבזור נמוך יותר, מחיר גבוה יותר(מרגיז כי זה די אותו הרכב וזה רווח נקי ליצרן) וצריכת דלק גבוהה יותר. גם למאזדה 3 יש צריכת דלק גבוהה. cx-30 כבר ממש שותה דלק יחסית לרכבים של היום. אני סה"כ לא נוסע הרבה וצריכת הדלק זה לא הדבר הכי קריטי, אבל זה באמת מעצבן לקנות רכב כ"כ לא חסכוני בשנת 2022. אלה אבל הפשרות שיש. לא מצאתי שום רכב, שגם בטיחותי, גם חסכוני גם אמין וגם לא ארוך מדי.

פורסם

הצריכת דלק היא תוצאה ישירה של מערכת הנעה אולד סקול - מנוע אטמוספרי (2 ליטר), בלי מערכת היברידית (אפילו לא Mild Hybrid), ותיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית רגילה עם "רק" 6 הילוכים.

היתרון של כל זה הוא אחזקה הרבה יותר צפויה, פשוטה וזולה מאשר מנועי טורבו, תיבות רובוטיות, ומערכות היברידיות למיניהן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 18 דקות, traveler1 כתב:

התכוונת מ"מ, אני מניח. הבדל קטן, אבל לכל ס"מ יש ערך. זה גם יתרון שלו.

החסרונות הם אבזור נמוך יותר, מחיר גבוה יותר(מרגיז כי זה די אותו הרכב וזה רווח נקי ליצרן) וצריכת דלק גבוהה יותר. גם למאזדה 3 יש צריכת דלק גבוהה. cx-30 כבר ממש שותה דלק יחסית לרכבים של היום. אני סה"כ לא נוסע הרבה וצריכת הדלק זה לא הדבר הכי קריטי, אבל זה באמת מעצבן לקנות רכב כ"כ לא חסכוני בשנת 2022. אלה אבל הפשרות שיש. לא מצאתי שום רכב, שגם בטיחותי, גם חסכוני גם אמין וגם לא ארוך מדי.

כמובן מ"מ 🤔

כמובן שכמעט תמיד מדובר בפשרות. אגב, מוזר לי שיש כרגע רק גירסה אחת של ההאצ'בק, אבל היא נשמעת די מאובזרת

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

ההאצ'בק מגיעה רק ברמת גימור ספיריט.

הסדאן (שארוכה יותר משניהם) מגיעה ברמת גימור ספיריט, או קומפורט (שדיי דומה לקומפורט של ה-CX-30)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתור בעלים של CX30 דגם אקזקיוטיב, אז ככה.
רציתי את ה 3 סדאן. לפי נתונים יבשים אמורה להיות יותר מרווחת. בפועל ה CX30 יותר מרווחת מאחור, כנראה בגלל הגובה. כנ"ל תנוחת הישיבה לנהג יותר גבוהה, ב 3 הרגשתי נמוך מדי, ולכן בחרתי בה. צריכת דלק נסועה משולבת 12.5 קמ/ל, מחוץ לעיר 13.5-14. הרכב עם מרווח גחון לא גבוה, לא הייתי אומר שמתאים לשטח. מאובזר טיפ טופ כל מה שאני צריך. איכותי. הגה חד, ניהוג דינמי כיפי, כיול מתלים מצויין (הקורת מתח אחורית לא מורגשת). המעט הגבהה לא מייצרת זוויות גלגול מורגשות. נכון, זה לא SUV, זה סוג של CROSSOVER. ממליץ.

• תוכן חדש...