Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר. לא נתקלתי בתופעה.

אשתי ואני מחזיקים הרבה כרטיסים (מועדונים, ללא עלות). צמצום המסגרת נעשה רק בכרטיסים הבנקאיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל העניין של המסגרת הוא בלאגן אחד גדול.

אני לא בנאדם עשיר באף קנה מידה, מרוויח סבבה, כרגע מוציא פחות ממה שאני מכניס. יכול להיות טוב יותר אבל אין תלונות.

אבל

אני יכול בחודש אחד לגהץ מעל 100k בכרטיסים שברשותי, שזה סכום שלא קשור לחיים ופי כמה מההוצאות שלי באשראי

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

מוזר. לא נתקלתי בתופעה.

אשתי ואני מחזיקים הרבה כרטיסים (מועדונים, ללא עלות). צמצום המסגרת נעשה רק בכרטיסים הבנקאיים.

גם בחוץ בנאנקים. מקצצים מרבעון לרבעון. אם אתה לא צורך תמסגרת.

לפחות בחוץ בנקאי שלי. גם שייך לאיזה ארגון.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 55 דקות, aviaviavi כתב:

כל העניין של המסגרת הוא בלאגן אחד גדול.

אני לא בנאדם עשיר באף קנה מידה, מרוויח סבבה, כרגע מוציא פחות ממה שאני מכניס. יכול להיות טוב יותר אבל אין תלונות.

אבל

אני יכול בחודש אחד לגהץ מעל 100k בכרטיסים שברשותי, שזה סכום שלא קשור לחיים ופי כמה מההוצאות שלי באשראי

למה זה דבר רע?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

גם אני קיבלתי תמכתב. מבנק הפועלים. אבל לא תכרטיס נטען.

היו שני דפים אחד מהם המסגרת שאחשב בפועל.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

למה לא להשתמש בדביט, ואז תיהיה מוגבל רק בכמות הכסף שיש בחשבון? או שבישראל זה לא עובד ככה, אני כבר לא זוכר. בכרטיסי אשראי שלי אם יש לי הוצאה גדולה אני יכול או להעלות את המסגרת או להעביר כסף מראש לכרטיס ואז הסכום לשימוש בכרטיס גדל. לדוגמא, מסגרת 20k, ואני רוצה לקנות משהו ב-30k. אני מעביר 10k מהחשבון שלי לחשבון של הכרטיס ויכול לקנות בכרטיס ב-30k.

פורסם

בגלל הוראת קבע. גם מיסים. וגם חשמל.

זה יותר כל. לעשות הוראת קבע.

גם אבא שלי קיבל תמכתב. יש לו קרטיס דרקט. וגם חוץ בנקאי. וגם אחותי. זה מכתב אוטומטי.

בארץ הבנק. יכול לתת מסגרות שונות גם לכרטיס דרקט. ( מסגרת שכמה אתה יכול לקנות ביום.)

בכרטיס של אבא שלי החוץ בנקאי.  שם הריבית 4%. שלי 13%.

תודה🙂

פורסם (נערך)

אני רק שאלה - כל מדיניות הקיצוצים שעליה מדובר כעת תופסת רק לגבי מסגרות כרטיסי אשראי, או שגם את מסגרות העו"ש הבנקים הונחו לחתוך במחצית? לדוגמא - אדם שעד היום יכל להיות במינוס של עד 30 אלף (כל שקל מעבר מוגדר כחריגה מהמסגרת), מינואר הוא מוגבל ל 15?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

עד כמה שהבנתי הבנקים הונחו לקצץ במסגרת - הם העדיפו לקצץ במסגרת כרטיס האשראי ולא במסגרת האוברדראפט. הגיוני, לא? בכרטיס האשראי המסגרת לא נושאת ריבית (עד השלמת מחזור החיוב), האוברדראפט כן.

@yor2 את הוראות הקבע תוכל להעביר לבנק. זה גם לא ינגוס במסגרת האשראי וגם הרבה יותר קל לבטל, אם תרצה לעבור לתשלומים לפי חשבונית.

דרך אגב כרטיס ה"דיירקט" הוא מה שגאריכו מכנה "כרטיס דביט" - כרטיס שמחייב ישירות את חשבון הבנק, בלי מסגרת חודשית. דרך אגב - אאל"ט בארץ המסגרת כוללת את מסגרת האוברדראפט, בניגוד לאירופה (גאריכו גר שם) שבה אם תרצה לחרוג ממה שיש לך בבנק תצטרך לבקש הלוואה. דרך אגב - יש חברה חדשה - דומני שוודית - שעושה הון על מה שבארץ נראה טריויאלי: מתן הלוואות בסגנון של "קרדיט" בכרטיס האשראי הישראלי.

עריכה: הקמת הוראת קבע בבנק כיום פשוטה מאוד, בתנאי שיש לך מספר מוטב של המוסד שאתה מעוניין לשלם לו. מדובר בכמה הקלקות באתר הבנק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 23.12.2021 בשעה 14:55, aviaviavi כתב:

למה זה רע  לתת לאנשים אשראי פי 4-5 ממה שהם מסוגלים לכסות? תשאל את כל אלה שיש להם תיקים בהוצאה לפועל

אף אחד לא אמר לעשות את זה באופן גורף. הגדלת מסגרת זה דבר שנעשה בהתאם למצב הכלכלי שלך.

למה אדם ללא שום בעיות שיכול לכסות את כל המסגרת צריך להיתקע במצבים האלו?

למשך תקופה מסוימת ועד שגם הבנק וגם החברה של הכרטיס החוץ בנקאי התעייפו ממני הייתה לי מסגרת נמוכה מהמשכורת החודשית. הזיה.

פורסם

אני מניח שהבנקים עושים את החישובים שלהם לפי אופי החשבון וההיסטוריה שלו, בנוסף למאגר אשראי החדש שהוקם במטרה לאגד את הנתונים ולקבוע את היכולת של אדם להחזיר הלוואה ויוצא להם מספר כלשהו פר לקוח. יכולות להיות טעויות או מצבים לא הגיוניים כמו אצלך. בשביל זה פונים לבנק ומשנים את זה.

אבל אשראי זול זה מסוכן. בסוף זה מתפוצץ 

פורסם

@Pika007אז תוציא כרטיס נוסף בחברה אחרת. למי שלא נותן את השירות מגיע להפסיד לקוח.

@aviaviaviאשראי זול בעייתי ברמת המשק. ברמת הפרט זה כמו כל כלי - צריך לדעת להשתמש נכון.

פורסם

ואינה החגיגה נמשחת.

"מהלך דבילי שפגע בחלשים": מה נותר מיוזמת קיצוץ מסגרות האשראי?

חברי ועדת הכלכלה של הכנסת תקפו את צמצום מסגרות האשראי שצפוי להיכנס לתוקף בסוף ינואר, בנק ישראל טען כי "אין לו עמדה בנושא" ומשרד האוצר טוען כי "לא הצלחנו לקבל נתונים מלאים בשביל לקבל החלטה מושכלת". יו"ר הוועדה דרש לעצור לשנתיים את המהלך.

https://www.ynet.co.il/economy/article/bjqvnipik

תודה🙂

• תוכן חדש...