Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה כולם מביאים 3 ילדים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום יש לי 2 בנים בני 5, 3 ובת בת שנה. אני ואישתי עובדים במשרות מלאות וללא עזרה של חמתי לא היינו מצליחים לעשות את זה.

האמת, אני מת על הילדים שלי, אבל מחכה ליום שאוכל לישון לילה שלם רצוף. אני לא זוכר את עצמי ב5 שנים האחרונות קם ולו פעם אחת ביקיצה טבעית. 

מאז שיש לי 2 ילדים עלויות הגנים והמסביב שווי ערך למשכנתא שנייה. מעון לכל ילד עד גיל 3 כמעט 3000 שקל לחודש. שני ילדים במקביל זה כבר 6, איפה צהרון לגדול? עוד 750 שקל בחודש. טיטולים ומטרנות? בגדים? 

מדינת ישראל באמת נמצאת בדירוג ילודה בין הגבוהים במדינות המפותחות. כבר היום המצב חמור מאוד, מה יקרה עוד כמה עשרות שנים? באמת מפחיד לחשוב על זה. 

אני לא רואה איך מצליחים להגביל את הילודה במדינה, במיוחד שיש אוכלוסיות שמתרבות בקצב גבוה מאוד.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לפני 6 שעות, FARM כתב:

פתרונות?  רק בתיאוריה ולא יצליחו עם קצב גידול אקספוננציאלי של האוכלוסיה.

בתי חולים? מי יאייש אותם בשנים הקרובות? אין מספיק מקום באונברסיטאות להכשיר רופאים ואחיות.

תחבורה.... תראו מה קורה בשני העשורים האחרונים המצב נהיה גרוע משנה לשנה. עם הגידול האקספוננציאלי באוכלוסיה. עד שישלימו את מערכת הסעות המונים בגוש דן היא כבר אז לא תעמוד בביקוש.

דיור.... הפתרון הוא שבונים שכונות יותר צפופות ומגדלים יותר גבוהים, זה לא מספיק ומי שחי במגדלים כאלו חי באיכות חיים ירודה (מרחק אפס בין בניין לבניין  אתה יכול לראות כמה חצקונים צמחו לשכנה בבניין ממולך על הפנים ,דירות עם שלושה כיווני עישון, מנגלים במרפסות שמש, מסיבות קריוקי תכופות מאוד, פקקים ביציאה מהחניון > מהרחוב > מהשכונה >  מהעיר בבוקר, ועוד עוד....) על מחירי הדיור שנובעים מעודף ביקוש בגלל גידול בלתי נפסק באוכלוסיה לא ארחיב....

הפתרון המתבקש, להפסיק עם קיצבאות הילדים (ממועד X ורק על ילדים שטרם תוכננו/ נולדו)

בס"ד 

תגיד לי, אתה רציני?, נראה לך שקצבאות ילדים זה השיקול בהבאת ילדים לעולם? 

הסך קצבת ילדים שאני מקבל, לא סוגר לי קנייה בסופר... בחייאת. 

• רעיון טוב! 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בתאריך 11.10.2021 בשעה 00:52, KoF-sHeLeG כתב:

אין שום חובה. זה עניין של רצון.

אם מספיק לך 2, אז סבבה. אתה לא צריך שאחרים יגידו לך כמה ילדים להביא לעולם.

אני אישית היה ברור לי שאני רוצה את השלישי, ועכשיו אני מתלבט לגבי הרביעי. אני שם על המאזניים את הרצון שלי ושל אשתי לעוד ילד אל מול המשמעות הפיזית, המנטלית והכלכלית של זה.

אבל אם אין לך רצון לעוד, אז לא צריכה להיות התלבטות בכלל...

יש עוד אחת במשוואה. וזאת אשתי.

היא רוצה. מאד. בלשון המעטה 

לפני 15 שעות, שביט כתב:

מצטרף לדקדקנות. 

לא כולם מביאים 3. חלק מביאים "רק" שניים וחיים עם זה בסבבה. 

כפיר, שב עם אישתך ותפתרו את העניין בינכם. משפטים כמו "האשה לוחצת" לא צריכים להיות במערכת יחסים בריאה (לדעתי).

בכלל, התרבות הישראלית החופרת הזאת נוראית. 

זוג מתחתן "נו, מה עם ילד?"

נולד ילד " נו, מתי תארגנו לו אח/ות?"

יש שני ילדים. 

"מה, רק שניים?" 

צאו לי מהביצים וצאו לאשתי מהוגינה. 

ממליץ לכולם להנות מהשקט, לפני שזה יהפוך לשרשור אל- הורים vs כאלה שלא רואים טעם לחיים בלי הילדים. 

יש לי בן ובת, הם נהדרים, אני ואשתי מתים עליהם. 

יום נעים.

מעולה. מתכנן לשבת איתה. ברור.

אגב, סגרתם תבאסטה? :)

כפיר הג'ינג'י

פורסם
לפני 41 דקות, rotemb כתב:

מילא זה, כשאתה מגיע לשלב שעלות האוכל (פשוט, הכי פשוט) גבוהה יותר משכר הדירה,

אתה מבין שמשהו מהותי השתנה בחייך...

אם יש משהו ששכחו לספר לי, זה שהחל מגיל שש הם אוכלים כמו מבוגרים מבחינת כמויות. אללה יסתור.

מה שכן, אין דבר כזה אוכל מתקלקל בבית 🤪

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כנראה בערך כמוך - לפי תאוריית 6 הקשרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מודה שאני מתקשה להבין את השאלה. 

כל אחד עונה לך מהפוזיציה האישית שלו. 

מה זה משנה לפות"ש כמה ילדים הבאתם? 

זה לא שיש איזה 'שיקול מחץ' שכפיר לא חושב עליו. 

תעשו מה שבא לכם ומה שטוב לכם. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 6 שעות, rotemb כתב:

בס"ד 

תגיד לי, אתה רציני?, נראה לך שקצבאות ילדים זה השיקול בהבאת ילדים לעולם? 

כבר היו פה מספיק ויכוחים כאלו...

אתה מקבל הרבה מעבר לקצבת ילדים. חינוך, בריאות, טיפולי שיניים, חיסכון לכל ילד..

לגדל הרבה ילדים זה עסק יקר בכל מדינה מערבית. בגלל זה הממוצע ברוב אירופה הוא ילד וחצי או משהו כזה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Opel Astra GSI כתב:

אני לא רואה איך מצליחים להגביל את הילודה במדינה, במיוחד שיש אוכלוסיות שמתרבות בקצב גבוה מאוד.

מאוד פשוט - עם עלייה ברמת חיים, גם עלות גידול הילדים עולה, וההורים מתחילים לחשוב עשרים אלף פעם אם להביא עוד ילד או לא, וזה מגביל את הילודה דה פקטו.

בקיצור, כשאתה משקיע בלהביא את האוכלוסיות שלא מדברים עליהם לסטנדרט חיים גבוה יותר, הם יתרבו בקצב נמוך יותר, כי יעדיפו להביא מעט ילדים ולהשקיע יותר משאבים בהם, במקום "לירות" לכל הכיוונים כדי שמשהו יתפוס.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

חייב לומר שבתור אל-הורי, לקרוא את השרשור הזה זו חוויה,
המחשבות, החישובים והשיקולים שעולים פה מעניינים ממש.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

קבלן שעבדתי איתו, בן 45, עם אמצעי מניעה, אישתו נכנסה להריון, נהיה בלאגן שלם, הבין שיגיע ללוות הילד בגיוס שהוא בן 65 עם מקל הליכה, נפל עליו עולמו ואז הוא אמר שהוא שוקל ברצינות לעזות כריתת צינור זרע, אמרו לו שהכל עובד וגם בסיום יוצא הנוזל- אבל יוצא פארש.

דעתכם?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

זה מצריך שרשור שלם,
בגדול, הניתוח הזה גם הפיך, משמע, אם התחרטת, אתה יכול לחבר שוב,
זה כואב,
זה לא נעים כמה ימים,
אבל זו אופצייה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• אחראי פורום
פורסם

חכה, עוד לא הגענו לשיא עם שילוב מעניין של היטלר ואבטיח.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 9 שעות, Potato כתב:

יש מצב אתה וספריאל קרובי משפחה???

למרות שהיא חיפאית במקור אין סיכוי. אף אחד מאיתנו בחיים לא יחלק קניה בכמה סופרים בשביל לחסוך ושנינו לא סובלים סוזוקי (פרט לג'ימיני).

גם מכל הקרובים שלה אין שני אחים בוגרי טכניון.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

זה מצריך שרשור שלם,
בגדול, הניתוח הזה גם הפיך, משמע, אם התחרטת, אתה יכול לחבר שוב,
זה כואב,
זה לא נעים כמה ימים,
אבל זו אופצייה.

אשמח לדעת איך מגיעים לניתוח הזה? כלומר מה התהליך מרגע ההחלטה עד שנשכבים על מיטת הניתוחים?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...