Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה כולם מביאים 3 ילדים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

אשמח לדעת איך מגיעים לניתוח הזה? כלומר מה התהליך מרגע ההחלטה עד שנשכבים על מיטת הניתוחים?

אכן מעניין

כפיר הג'ינג'י

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

אני מזכיר לך שמדובר על תחילת שנות ה-2000. המצב הכלכלי בארץ לא היה משהו. 855 שקל היו המון כסף. השכר הממוצע אז היה באזור ה6.5K. שכר המינימום היה באזור 3.3K. הדירות היו זולות.
עם 10 ילדים באותם ימים אתה קונה אחלה בית ומשלם משכנתא נדיבה מאוד. הם נותנים לך 4.5K בחודש נטו לפני ביטוח לאומי ולפני שאתה עובד בשחור והון עצמי צריך רק 10%.

עשרה ילדים צריכים לאכול, ללמוד, להתלבש... אז אתה לא יכול לקחת את כל ה 4.5K ולשים במשכנתא.

חוץ מזה, הדירות אולי היו זולות (בדיעבד, אז לא חשבו שהן זולות במיוחד) אבל ריבית הפריים היתה סביב ה10%, אז אנשים לא רצו לקחת משכנתאות גדולות.

בכל מיקרה, זו לא הנקודה.

היה סיבסוד של ילדים בצורה אחת והוחלף בסיבסוד בצורה אחרת, גם אם הסכומים שונים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בעולם אוטופי לא צריך סבסוד, כי מי שיודע שאין לו יכולת פיננסית לקיים משפחה לא יביא ילדים. אבל בעולם שלנו אנשים מביאים ילדים כי זה שמחה, כי זה מצווה, כי הם פשוט יכולים. זה מצב נתון. מה אפשר לעשות? לתת גם את זה למדינה להחליט?!

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

זוג שמביא פחות מ2 ילדים תורם להתכווצות האוכלוסיה (ראה ערך יפן, שמסיבות כאלו ואחרות נמצאת במצב קטסטרופאלי בנושא הזה).

אז דווקא נראה לי מאוד טבעי ש3 יהיה מספר מינימאלי.

לדעתי התכווצות האוכלוסייה היא דבר רצוי, אם כי לא בקצב גבוה (כמו ביפן שם הממוצע הוא פחות מילד אחד למשפחה כנראה), לכן דווקא מספר של 2 ילדים למשפחה הוא מוצלח (שמירה על כמות האוכלוסייה).

הבעיה אצלנו שגידול האוכלוסייה נובע בעיקר מאוכלוסיות חלשות שמביאות הרבה ילדים שבסופו של דבר רובם לא תורמים לכלכלה ולא משרתים בצבא.

הגדלת הקצבאות שדובר עליה נועדה בפירוש למשפחות החרדיות (ועל הדרך גם הערבים נהנו). זה בפירוש היה תשלום על עשיית ילדים ולא למען הילדים - מכיוון שהוא הלך וגדל ככל שמספר הילדים גדל. הרי ההוצאות על כל ילד דומות (כמו בדוגמאות של טיפול שיניים) אז למה צריך לשלם קצבה גבוהה יותר לילד חמישי מאשר לילד ראשון?  כדי שמי שבין כה עושה הרבה ילדים יקבל הרבה יותר.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 שעות, Igalz כתב:

אשמח לדעת איך מגיעים לניתוח הזה? כלומר מה התהליך מרגע ההחלטה עד שנשכבים על מיטת הניתוחים?

לא יודע,

אני עם פומפה סטוק ללא שינויים.

אבל מכיר את הפרטים שרשמתי משיח בנושא מקבוצת אל-הוריים בפייסבוק.

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

ה מצב נתון. מה אפשר לעשות? לתת גם את זה למדינה להחליט?!

זה לא מצב נתון.

והמדינה כן מחליטה. לפחות בעקיפין.

יש מספיק מחקרים שמראים על קשר בין מספר הילדים לבין הסבסוד, ישיר ועקיף, שמקבלים מהמדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני מניח שמדברים שם הרבה על downpipe וביטול נוזל FAP 😂

תמיד הרגשתי שPSA הכניסו אותי להריון עם הנוזל FAP הזה, עכשיו אני מבין למה

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

אני מניח שמדברים שם הרבה על downpipe וביטול נוזל FAP 😂

כבר הזכרתי, בשירשור שפתחתי העוסק באותו נושא, שיש גם צנרת 2.5 אינץ' לכל האורך 😜

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 26 דקות, avargel כתב:

רק לי @bagira חסר פה?

הוא נופש באבו דאבי, אין לו הוצאות על הראש. 

הפעיל מערכת 'סינון שרשורי ילדים' בפורום.  

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

זה לא מצב נתון.

והמדינה כן מחליטה. לפחות בעקיפין.

יש מספיק מחקרים שמראים על קשר בין מספר הילדים לבין הסבסוד, ישיר ועקיף, שמקבלים מהמדינה.

המדינה לא מחליטה, היא משפיעה על החלטות.

כיום לסבסוד הישיר של 100 שקל לילד אין השפעה. לסבסוד עקיף יש אבל תאר לך מה היה פה אם חינוך ובריאות לא היו מסובסדים ונגישים לכולם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

תאר לך מה היה פה אם חינוך ובריאות לא היו מסובסדים ונגישים לכולם.

אמריקה

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בעד, רק שאמריקה מספיק גדולה ויש לאיפה לדחוף את כל הבטלנים וחסרי התועלת שלא יפריעו.

• תוכן חדש...