Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה כולם מביאים 3 ילדים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זוג שמביא פחות מ2 ילדים תורם להתכווצות האוכלוסיה (ראה ערך יפן, שמסיבות כאלו ואחרות נמצאת במצב קטסטרופאלי בנושא הזה).

אז דווקא נראה לי מאוד טבעי ש3 יהיה מספר מינימאלי.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 2 דקות, stum כתב:

אז דווקא נראה לי מאוד טבעי ש3 יהיה מספר מינימאלי

זה בהנחה שיש לאותו זוג מטרה להגדיל את האוכלוסייה...

לא בטוח שזה תמיד נכון

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שצריכים להציב מטרות לדברים כאלה ובטח לא צריך שממשלות ינהלו את הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, itaysamurai כתב:

חכה, עוד לא הגענו לשיא עם שילוב מעניין של היטלר ואבטיח.

תהנה

image.png.5361a765f6415864395e03c11e55206a.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, rotemb כתב:

נראה לך שקצבאות ילדים זה השיקול בהבאת ילדים לעולם?

כן. זה הוכח בעבר שהורדת קצבאות ילדים תרמה להורדת הילודה

פורסם
לפני 9 שעות, rotemb כתב:

תגיד לי, אתה רציני?, נראה לך שקצבאות ילדים זה השיקול בהבאת ילדים לעולם? 

ברור שכן. בתקופה היפה של הקצבאות היו מקבלים סכום יפה על כל ראש. יש אנשים שעשו מזה עסק (במיוחד בפזורה אני משער).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקטנת הקצבאות השפיעה אבל זה לא היה הגורם, אחרת איך אנחנו עדיין בבעיה הזו?

הקצבאות האלה זה גרושים וזה לא מספיק בשביל למלא את הצרכים הבסיסיים של הילד. אם יבטלו את זה, יחסך הרבה כסף אבל לא תראה שינוי משמעותי בילודה לדעתי.

אם כבר, מה שמשפיע זה סבסוד עלויות אחרות של דברים כמו רפואה, חינוך והשכלה. אבל את זה אתה לא רוצה לבטל.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

לאנשים יש זיכרון קצר.
מעט הסטוריה:
"בשלהי ממשלת ברק, בנובמבר 2000, אושרה בכנסת הצעת חוק משפחות ברוכות ילדים[6] (הידועה בכינוי "חוק הלפרט", על שם יוזמה, חבר הכנסת שמואל הלפרט מיהדות התורה), שלפיה הוגדלה מאוד הקצבה לכל ילד במשפחה החל מן הילד החמישי ל-855 ש"ח לחודש (לעומת 171 ש"ח לילד הראשון)[7]. התיקון עבר למרות התנגדות הממשלה, בתמיכת חברי הכנסת מהמפלגות הדתיות, הערביות ומרבית חברי הכנסת של הליכוד[8]. הדיונים בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שדנה בחוק, היו סוערים ונתגלעו בהם חילוקי דעות חריפים בין חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות לחברי כנסת אחרים. חבר הכנסת יוסף לפיד התבטא כי זוגות חילוניים לא יוכלו להביא ילד שני, "הם יצטרכו לממן ילד שמיני במשפחה חרדית". ח"כ דוד טל הגיב: "אנשים שנולדו עם כפית של זהב בפה לא מבינים מהו מחסור. הם חסרי רגישות והבנה חברתית ומפגינים אטימות בלתי מובנת. החוק יעודד את הילודה ויעזור בפתרון הבעיות הדמוגרפיות של ישראל. דוד בן-גוריון יהיה עליז ושמח על משכבו בעקבות החוק"[9]. החוק קבע כי קצבת הילדים תעלה לסך של 850 ש"ח לילד החמישי ולכל ילד נוסף (כן הוגדל מענק הלידה בגין ילדים אלה ל-2,400 ש"ח). עלות יישומו של החוק הוערכה על ידי משרד האוצר בסך של 450 מיליון ש"ח בשנה, ואולם בדיעבד נמצא שעלות יישומו הייתה כ-600 מיליון ש"ח בשנה. על פי מחקרם של יורם מישר וצ'ארלס מנסקי ערכן של קצבאות הילדים הגיע ב-1999 ל-6.7 מילארד ש"ח בשנה[10].

ביוני 2003, בקואליציה בראשות אריאל שרון, שכללה את מפלגת "שינוי" ואת בנימין נתניהו כשר האוצר, בוטלו ההטבות שהעניק "חוק הלפרט", במסגרת תיקוני החקיקה שבחוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל, ויותר מכך - קצבת הילדים קוצצה לרמה נמוכה במידה ניכרת מזו שהייתה לפני אישור "חוק הלפרט". נקבע שקצבת הילדים בגין כל ילד שנולד מיום 1 ביוני 2003 ואילך, היא בסכום אחיד. בגין ילדים שנולדו קודם לכן גובה הקצבה לילד הולך ועולה ככל שגדל מספר הילדים. עוד נקבע כי החל משנת 2009 קצבת ילדים תינתן בסכום אחיד בגין כל ילד, בלי תלות בתאריך לידתו. בתמורה להצטרפות ש"ס לממשלה בראשות אהוד אולמרט ב-2006 נקבע כי קצבאות שניתנות בגין ילדים שנולדו לפני 2003 יישארו ברמתן הגבוהה יותר, כלומר בגובה 1.1 נקודת קצבה בגין הילד השלישי, ובגובה 1.72 נקודת קצבה בגין כל ילד מהילד הרביעי ואילך[11]."

כבר שכחתם? 855 שקלים על כל ילד החל מהילד החמישי! זה לעודד ילודה בכל מובן המילה!
קח בדואי בפזורה. חי באוהל. ההוצאות שלו הן 0, עושה 30 ילדים מ-5 נשים שונות, בכל שנה ילד. בתוך 6 שנים יש לו מפעל 21K בחודש.
על ילדים יש הוצאות? אל תדאגו ההוצאות שלו על ילד הן כלום.
כנ"ל משפחה חרדית. צריך להאכיל את הילד? צריך בית גדול יותר? צריך בגדים? עם 855 שקלים גם נשאר עודף לקיה קרניבל.

עכשיו הדבר הזה הוא אקספוננטי. כל בטלן כזה, שמייצר 10-30 ילדים מייצר 10-30 בטלנים חדשים שהם בתורם ייצרו עוד 10-30 בטלנים חדשים... אם לא היו מבטלים את הקצבאות הללו כבר היינו אחרי הפשיטת רגל במדינה שנשלטת ע"י חרדים ובדואים.

ביבי עשה משהו אחד נכון בחיים שלו שהציל את המדינה הזו, וזה לבטל את הקצבאות הללו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

וזה לבטל את הקצבאות הללו.

בפעם המאה, הן לא בוטלו!!

החליפו להן שם.

היום הן נקראות: חינוך חינם לגיל הרך (מגיל 3), טיפול שיניים חינם עד גיל 18, חיסכון לכל ילד ועוד..

ישראבלוף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא מסכים. אנחנו מדברים על 855 שקל בחודש. זה בכלל לא באותה סקאלה פר ילד.

חינוך חינם לא קשור. אני ואתה נהנים מחינוך חינם.
טיפולי שיניים לילדים עם כל הכבוד זה לא באמת עסק יקר (בטח לא 855 שקל בחודש).
חסכון לכל ילד -> שוב גם אני ואתה נהנים מזה ולא מדובר על אותם סכומים.

ממענק החל מהילד החמישי מי נהנה? בדיוק.

פורסם

לא רק זו הנקודה. יש הבדל ענק בין הטבות לגופו של ילד לבין כסף מזומן שנכנס לחשבון הבנק של ההורים, וזה לא שמשהו מחייב אותם להשתמש בזה לטובת הילד. טכנית הם יכלו (ובפועל זה מה שקרה) לעשות בכסף הזה ככל העולה על רוחם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

לא מדובר על אותם סכומים

הסכום אולי שונה, אבל העקרון דומה.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

שוב גם אני ואתה נהנים מזה

זה מצחיק.

אני חוסך עבור הילדים שלי ומממן להם טיפולי שיניים.

בעקבות החוקים האלו אני גם חוסך עבור ילדים של אחרים ומממן גם להם טיפולי שיניים.

כשאתה אוסף כסף מהציבור שעובד (מיסים) ואז מחלק אותו לפי מספר ילדים למשפחה, אז זו פשוט העברה של כסף מציבור אחד לציבור אחר. רק בשם אחר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיין זה כסף שהם לא הולכים לקנות בו וואגיו או כל מה שבא להם. אתה מממן להם שירותי רפואה לטובתך, לא רק לטובתם. אתה בטח לא רוצה לחיות במקום שבו ילדים חולים מסתובבים ברחוב ומפיצים מחלות.

פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

ככל הנראה 😅

אגב, חשוב לי באותה הזדמנות להדגיש שצריך מאוד מאוד להיזהר עם האוטו שאתה קונה - היקום שמע שיש לי אס-מקס וסידר לי תפוסה מלאה של המושבים בעוד 3 חודשים... 

מזל טוב!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

הסכום אולי שונה, אבל העקרון דומה.

זה מצחיק.

אני חוסך עבור הילדים שלי ומממן להם טיפולי שיניים.

בעקבות החוקים האלו אני גם חוסך עבור ילדים של אחרים ומממן גם להם טיפולי שיניים.

כשאתה אוסף כסף מהציבור שעובד (מיסים) ואז מחלק אותו לפי מספר ילדים למשפחה, אז זו פשוט העברה של כסף מציבור אחד לציבור אחר. רק בשם אחר.

אני מזכיר לך שאנחנו מדברים על הכנסה קבועה בכל חודש של 855 שקל, לא משנה אם הילד בגן/בבית/עם חור בשן
ראה תשובתו של פיקה...

חוץ מזה אולי צריך להכניס אותך לפרופורציות כי נראה ששכחת על איזו תקופה אנחנו מדברים.
אני מזכיר לך שמדובר על תחילת שנות ה-2000. המצב הכלכלי בארץ לא היה משהו. 855 שקל היו המון כסף. השכר הממוצע אז היה באזור ה6.5K. שכר המינימום היה באזור 3.3K. הדירות היו זולות.
עם 10 ילדים באותם ימים אתה קונה אחלה בית ומשלם משכנתא נדיבה מאוד. הם נותנים לך 4.5K בחודש נטו לפני ביטוח לאומי ולפני שאתה עובד בשחור והון עצמי צריך רק 10%.

אם נקביל את זה להיום זה כמו שיתנו קיצבה של 1500 שקל על כל ילד החל מהחמישי אם ניצמד למשכורות, ואם ניצמד לנדל"ן... לא רוצה אפילו לחשב כמה זה יצא כי אני אקבל בחילה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...