Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לתוכנה - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Guy_25 כתב:

אם ממש אין ברירה - משרות QA מתוך תקווה שעם הזמן תוכל לעבור בתוך החברה למשרת פיתוח כלשהי (אוטומציה לדוגמה)

טעות. מניסיון.

זו דרך מאוד עקיפה , מאוד ארוכה ובהרבה אירגונים יש 0 אינטרס פנימי להעביר אותך מQA אחרי שיהיה לך ניסיון לפיתוח - שזה תחום אחר לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, אז כמו שכתבתי - אם ממש אין ברירה אחרת.

אני מודע לקושי שיש במעבר מqA לפיתוח אבל כבר ראיתי את זה קורה. אמנם לא נפוץ אבל שוב - אם אין ברירה אז מנסים גם את זה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בא נגיד שלרוב ראיתי את המעברים האלו נופלים , ואז המהירים שראיתי שקרו לקחו 4-5 שנים.

יש דרכים הרבה יותר יעילות.

שלא לדבר על זה שהמון חברות מצמצמות / לא מקימות מראש מערכי QA ידניים בכלל. (למוצרים עצומים של מליוני משתמשים יומיים ומעלה. לא איזה משהו שולי של סטארטאפ כי אין תקציב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שוב, כמו שכתבתי - מסכים איתך שזה מעבר קשה ולא טריוויאלי בלשון המעטה. 

בגלל זה כתבתי את זה כאופציה אחרונה ואפילו הוספתי " רק אם ממש אין ברירה".

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

כמו שמישהו שאל... לא רשמת איפה למדת ומה הממוצע

אני יכול להגיד לך שהרבה משרות אם זה לא אוניברסיטה מוכרת לא יסתכלו בקורות חיים.

בכל מקרה, כרגע שוק העבודה נרגע אחרי פיק לפני כמה חודשים. 

תתפשר לגבי שכר אם ניתן ואפילו תיכנס לתעשיה למשרת תכנון, יש לך רק ללמוד אחרי התואר. אין לך באמת ידע.

בעיה עיקרית שלך שלמת משהו שאתה לא מתחבר אליו והמשכת... 

שורה תחתונה, מוצאים עבודה רק דרך חברים ומכרים. השוק קשה בטירוף.

הכי חשוב שיהיה לך בהצלחה במציאת עבודה ובהקדם

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם

כמה מילים על אינפיניטי לאבס (כבוגר יחסית ותיק) - בסופו של דבר הכל תלוי בך. הקורס מבוסס במידה רבה על משמעת עצמית, ובסופו - מי שכוכב יכול להגיע למקומות פצצה, שגם בוגרי תואר מאוניברסיטה טובה יכולים לחלום עליהם.

אבל - אין הרבה כוכבים.

משכורת התחלתית סביב 10 (כך היה בתקופתי).

דווקא עכשיו שאני מסתכל על המצב בתעשייה מבפנים, אני יכול להגיד לך שגם בוגר מכונות מוכשר יכול להתברג למקומות מרכזיים בפיתוח.

פורסם (נערך)

תלוי מאוד גם איפה אתה רוצה לעבוד.

בקורפורייטס למיניהם בדר״כ ידרשו תעודות, כך שתואר רלוונטי ממוסד מוכר הוא בדר״כ הכרחי. הכרתי בעבר בקורפורייט שעבדתי בו חבר׳ה שסיימו קורס במטריקס, אבל הם היו יחסית מעטים. התנאים שלהם גם בדר״כ נמוכים יותר מעובדים שיש להם חוזה ישירות מול החברה (יש להם חוזה מול מטריקס, ורק לאחר כמה שנים הם יכולים לעבור לחתום מול החברה).

בסטרטאפים זה כנראה פחות חשוב.

אני נגד שהעצה שנתנה פה קודם שקוראת ללכת לעבוד ב-QA. אם זה לא מה שאתה מחפש לעשות, זה לא יקדם אותך בכלום, כמעט ולא ייחשב לניסיון וגם התנאים לא יהיו מזהירים. תכוון למה שאתה רוצה להגיע אליו.

מה שכן, תואר שני במכונות יכול מאוד לקדם. מכיר כמה שעשו והיום נמצאים בעמדות מפתח מתעשייה ברובוטיקה/אופטיקה. במיוחד בגלל היתרון שיש ידע שאין למדמ״חיסטים, כל מיני מתמטיקות וידע בבקרה. יש גם אופציה להיכנס לתחום של rl. ההיצע בו יחסית מצומצם אבל מי שנמצא בפנים נהנה.

לפני כשעה, vogel כתב:

שורה תחתונה, מוצאים עבודה רק דרך חברים ומכרים.

זה לא נכון.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

רקע בתכנות זה טוב, אהבת את זה? עוד יותר טוב.

1. כולם אוהבים בעלי 2-3 שנות נסיון... בפועל מקבלים גם חסרי נסיון, זה לא קל למצוא עבודה, אבל יותר קל מקטיף פלפלים...

2. תלוי בעולם המטרה. פרויקט קטן יכול להראות יכולות, ובתתי תחומים מסוימים אפילו להוות מקפצה. בתתי תחומים מסוימים פחות רלוונטי.

3. לא ברור לי אם אתה מהנדס או הנדסאי, למהנדס יהיה די קל לעשות הסבה.

א. הפתוחה לא מתאימה לכל אחד, כתואר אוניברסיטאי היא פחות מוערכת למרות שלא קל ללמוד שם.

ב. תלוי במוסד...

ג. אם ללכת על משהו כזה רק במקום בו יש התחייבות חוזית להעסקה בסיום הלימודים.

עולם ממשק מכונות-תוכנות בקרה מושך אותך? אם כן תשקול להרחיב את הפרוייקט מהלימודים כהוכחת יכולת בחיפוש עבודה בתחום.

4. 95% עבודה קשה ומשעממת בלוחות זמנים בלתי אפשריים כדי לממש תכנונים שנעשו לאחר אכילת חביתת פטריות בלתי מוצלחת. 5% עבודה יצירתית וכייפית.

אם אתה לא אוהב את זה די בטוח שלא תצליח כי קשה מאד להיות יצירתי בדבר שאתה לא אוהב.

עולם התכנות ב C הוא מצומצם ומאד לא מייצג, ואישית אני לא ממליץ למתחילים ללכת לשם, אבל אם התחלת שם אז תנצל את זה ותמשיך שם במקום לקפוץ לתת תחום אחר. בעולם התוכנה חשוב להמשיך ללמוד ומדי כמה שנים לעשות "הסבה פנימית" לתת תחום אחר, כך שגם אם תתמקד בעולם C זה לא מלכודת לכל החיים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 17 שעות, shachar187 כתב:

פה יש לי מה זאת משכורת לא להיט?

כי מהנדס מכונות מתחיל לא משתכר גבוה..באיזור ה12-13. ואם אתה מקבל 15, תחתום מהר מאוד לפני שמישהו יתחרט.

והסיבה העיקרית שאני עדיין מהרהר בנושא זה כי קשה לזרוק לפח 4 שנים של לימודים. נותן תחושה כאילו הכל היה לחינם וזה נורא מתסכל.

יש סיכוי שתוכל לקשר אותי לבוגרים של אינפינטי, או שזאת בקשה מוגזמת?

משכורת התחלתית, לפי מה שאמרו לי סביב ה10, אתה מתחיל בשנה-שנתיים הראשונות בתור עובד קבלן דרך מטריקס, ואם אתה מוכיח את עצמך, קולטים אותך בתור עובד חברה, כמובן עם קפיצה בשכר.

לגבי לקשר אותך לאנשים - מתנצל, קצת בעייתי.

לפני 16 שעות, Liviur כתב:

טעות. מניסיון.

זו דרך מאוד עקיפה , מאוד ארוכה ובהרבה אירגונים יש 0 אינטרס פנימי להעביר אותך מQA אחרי שיהיה לך ניסיון לפיתוח - שזה תחום אחר לגמרי.

אנו עשיתי את המעבר. קל זה לא, אבל לא שזה לא אפשרי.

אם לאירגון יש אפס אינטרס לפתח אנשים, זה חרא אירגון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, eitanuch כתב:

אני נגד שהעצה שנתנה פה קודם שקוראת ללכת לעבוד ב-QA. אם זה לא מה שאתה מחפש לעשות, זה לא יקדם אותך בכלום, כמעט ולא ייחשב לניסיון וגם התנאים לא יהיו מזהירים. תכוון למה שאתה רוצה להגיע אליו.

היחיד שהזכיר פה QA זה אני אבל בטח שלא נתתי את זה כעצה אז לא ברור לי על מה אתה מדבר.

כתבתי מפורשות כמה טיפים לגבי מה ללמוד באופן עצמאי + מסלול כניסה אופציונלי (שכבר עבד לכמה מכרים שלי שהגיעו ללא ניסיון בכלל) ואז ציינתי בסוף, שאם ממש אין ברירה (כלומר, כל דרך אחרת לא צלחה) אז אפשר גם לנסות את הכיוון הזה, יש מקרים נדירים שבהם זה מצליח.

מהנדסי תוכנה - עוברים על 15 עמודי דוקומנטציה באנגלית וקולטים הכל אבל נשברים על 15 שורות בעברית  😜

• מצחיק 2
פורסם

למדתי באפקה, תואר מהנדס, ממוצע 80.

מבחינת איפה אני רוצה לעבוד, אז אני באמת רואה את עצמי משתלב ונהנה בחברות בחברות שמתעסקות באוטומציה, בקרות הינע ורובוטיקה. כולל חברות מדיקל כאלה ואחרות.

אני מאוד רוצה את השילוב הזה של בין עבודה עם הידיים לבין לשבת ולתכנת בקר.

אני גם יודע שלעשות גם וגם לרוב יקרה בחברות קטנות עם מעט כוח אדם ואם אגיע לחברה גדולה כנראה שאתעסק במשהו יותר ספציפי.

הקטע שאני בעיקר די מיואש וכבר לא יודע מה לעשות עם עצמי..

ניסיתי דרך הלינקדין להצטרף לפרויקטים אישיים בהתנדבות, כמובן פוסט חיפוש משרה שקיבל חשיפה של מעל 1000 לייקים אבל ריאיון עבודה אחד, פנייה לחברות.

אתמול קיבלתי המלצות לתוכנית בשם MOONA שתוכל להעשיר את קורות החיים שלי ולצבור קצת ניסיון פרקטי בתקווה שזה יעזור.

אבל מעבר לזה, קשה מאוד.

אז הסבה לתוכנה זה עוד נתיב שאני בודק כדי סוף סוף להתחיל לעבוד.

פורסם
לפני 3 שעות, Guy_25 כתב:

היחיד שהזכיר פה QA זה אני אבל בטח שלא נתתי את זה כעצה אז לא ברור לי על מה אתה מדבר.

כתבתי מפורשות כמה טיפים לגבי מה ללמוד באופן עצמאי + מסלול כניסה אופציונלי (שכבר עבד לכמה מכרים שלי שהגיעו ללא ניסיון בכלל) ואז ציינתי בסוף, שאם ממש אין ברירה (כלומר, כל דרך אחרת לא צלחה) אז אפשר גם לנסות את הכיוון הזה, יש מקרים נדירים שבהם זה מצליח.

מהנדסי תוכנה - עוברים על 15 עמודי דוקומנטציה באנגלית וקולטים הכל אבל נשברים על 15 שורות בעברית  😜

ולגבי QA מסוג פיתוח אוטומציה בשפה אמיתית ולא כלי הקלטה?

פורסם
בתאריך 1.7.2021 בשעה 12:49, shachar187 כתב:

1. איך שוק התוכנה נראה אצל בוגר חסר ניסיון? האם גם לו אין כמעט היצע של משרות להגיש אליהן קורות חיים? האם גם הוא סובל מאותם קשיים כמוני?

2. איך מתייחסים המעסיקים לפרויקטים ביתיים?

3. מה הדרך המומלצת לדעתכם לבצע הסבה כזאת?

המטרה העיקרית היא לא למצוא את עצמי במצב זהה שבו יש לי תעודה אבל אין עבודה.

אני חשבתי על 3 אופציות

- לימודים בפתוחה

- לימודים במוסד בו עשיתי את התואר במכונות

- קורס מזורז כדוגמת איניפינטי

ביחס לשתי האופציות הראשונות, האם זה ריאלי למצוא עבודת סטודנט על בסיס הידע בתכנות שרכשתי במכונות?

למדתי בעיקר C והניסיון שלי מסתכם ביצירת משחק וכתיבת קוד לבקר PID בתוכנת CVI.

4. איך נראה עולמו של המתכנת? אני בטוח שלא הכל וורוד ויפה כמו המשכורות ופסיליטיס, אז אשמח לדעת מה הקשיים.

1. כנראה שכן, אבל אולי במידה מעט פחות קיצונית. לתחושתי הקשיים של חסרי ניסיון די זהים ברוב התחומים.

2. תלוי בפרויקט, בהיקף ובבקרת איכות. במקרה כזה עדיף להשקיע בפרויקט קוד פתוח, ככה הרבה יותר קל לאמוד את האיכות.

3. מצטרף להמלצות למצוא תפקיד/תחום שמשלב את הידע שכבר צברת ויכול להוות יתרון על פני מועמדים אחרים.

לא חושב שבמצבך הייתי לומד תואר שלם מחדש. אולי תעודה לבוגרי תואר (אני יודע שיש כזה דבר בתל אביב, מדובר באסופה של קורסים שהם התאכלס של מדמ"ח). 

קורסים סגנון אינפיניטי וחבריהם רק אם מובטחת עבודה בסוף (גם אם בשכר נמוך יותר מהמקובל). תוודא שמלמדים גם את היסודות (מבני נתונים, אלגו, סיבוכיות) מעבר לשפת תכנות.

לא יודע כמה יהיה קל למצוא משרת סטודנט רק על בסיס מה שכבר עשית, כנראה לא כל כך סביר.

4. הו, טוב ששאלת. מה שרואים בעיתונים ובחדשות על הנפקות, מגייסות שצדות מועמדים באובססיה, על מלאנתלפים שמקלס שזורקים על ילדים בני 25 ומסאז'יסטית אישית כל בוקר, זה איך נגיד, מוטה (מאוד, מאוד).

מה שרואים זה ה0.1%. הרוב פשוט לא ככה. 

מה ששוכחים לציין, פעם אחר פעם, זה את הרזומה של אותם מועמדים מבוקשים. בדרך כלל מדובר בבעלי ניסיון (3-5 שנים ומעלה), בוגרי יחידות מודיעין/חיל אוויר/תקשוב, בוגרי אוניברסיטאות עם ממוצעים גבוהים וכן הלאה (לפעמים חלק מהדרישות גם יחד). אז כן, אותם חבובים ירוויחו יחסית הרבה, אבל הם כמו שאתה מבין מיעוט.

בכל הנוגע לפסיליטיס זה נע ממשרדים רגילים עם קצת אקסטרא פינוקים (ממתקים, חטיפים, בירות וכו') ועד משרדים מוגזמים וקייטרינג של שפים. אחרי בערך שבוע-שבועיים זה כבר לא מרגש.

בכל הנוגע לעבודה, זה די תלוי תחום. בתחום שלי (אבטחת מידע, וקוד low level יחסית) אם אין תשוקה להתעסק עם הביטים והבייטים, לקמפל ואז שוב לקמפל, ואחרי שזה הצליח אז להתחיל לדאבג זיכרון זה די סיוט. אבל הבסיס די זהה ברוב התחומים. חלק מהזמן פותרים בעיות, חלק מהזמן מתכננים/חושבים יצרתי, חלק מהזמן לומדים/חוקרים משהו חדש. בתפקידים שונים התמהיל יכול להיות שונה.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 20 שעות, adi89 כתב:

ולגבי QA מסוג פיתוח אוטומציה בשפה אמיתית ולא כלי הקלטה?

אני לא מכיר את עולם הQA מעבר למה שמפתח ממוצע מכיר.

יצא לי לפגוש כמה מפתחים בעבר שהתחילו בQA ולכן הרשיתי לעצמי לכתוב את זה כאופציה אחרונה בהחלט.

אני למזלי לא הייתי צריך ללכת בדרך הזו בשביל להגיע לפיתוח. עשיתי את המסלול הרגיל - תואר, משרת סטודנט ומעבר למשרה מלאה לקראת סוף התואר.

לפני 23 שעות, eitanuch כתב:

והתייחסתי בדיוק למה שכתבת. אם אתה לא רוצה שיתיחסו למה שאתה כותב, אל תכתוב.

האמת שלא התייחסת "בדיוק" למה שכתבתי. כתבת שאני המלצתי על המסלול של QA ומעבר לפיתוח בעוד שאני ממש לא המלצתי על האופציה הזו, אלא רק הזכרתי שQA זו אופציה אחרונה בהחלט לאחר ששום דבר אחר לא הצליח.

מקווה שהייתי ברור יותר הפעם

• תוכן חדש...