Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי בן 6 ועד היום הלכתי רק למוסך מורשה.

הטיפולים ממש יקרים ואני חושב להפסיק ללכת למוסכים מורשים.

יש יתרון להמשיך ללכת למוסך מורשה?

ואם אפסיק ללכת למוסך מורשה,ואלך למוסכים כלליים, למה אני צריך לשים לב כדי שהתחזוקה של הרכב עדיין תהיה טובה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, Yuri Abaev כתב:

הרכב שלי בן 6 ועד היום הלכתי רק למוסך מורשה.

הטיפולים ממש יקרים ואני חושב להפסיק ללכת למוסכים מורשים.

יש יתרון להמשיך ללכת למוסך מורשה?

ואם אפסיק ללכת למוסך מורשה,ואלך למוסכים כלליים, למה אני צריך לשים לב כדי שהתחזוקה של הרכב עדיין תהיה טובה?

ראשית חלפים מקוריים.

שנית, לא תמיד המחירים יקרים יותר,

ולפעמים המחירים דומים או קרובים,

מניסיון. אפשר לעשות סקר מחירים בין מוסכים מורשים, לעיתים יש הפרש.

מכירה של הרכב בעתיד תהיה כנראה קלה יותר כאשר הרכב טופל במוסך מורשה,

מבלי להתפשר על מחיר נמוך מהמחירון.

לא פעם נוכחתי שמוסך מורשה חסך לי זמן יקר, וכידוע "זמן זה כסף".

פורסם

היתרון היחיד של מוסך מורשה,אם יש כזה דבר,קיים רק בתקופת אחריות של הרכב,וגם אז,כי לקוח מצוי לא מבין ואין לו את הידע/מידע בקשר לזכויותיו,וכמובן שימוש מוגזם במושג,רצון טוב של יבואן,שכמובן מותנה שיהיה לך היסטוריית טיפולים במוסכי רשת !

שכח ממוסך כללי,מכוניות של היום מאוד מסובכות,כל יצרן מיישם בצורה שונה כל מני פתרונות כדי לעמוד בתקנים מחמירים של זיהום אוויר,לכן צריך להכיר לעומק כל יצרן,ומצריך ציוד מתקדם בהתאם.

לכן אלטרנטיבה היחידה שלך זה מוסך מתמחה מטעם איגוד המוסכים/משרד התחבורה לסוג יצרן רכב שלך !!

אני מדבר על טיפולים מעבר להחלפת נוזלים/פילטרים/רפידות,ששם עדיין יותר מדי אנשים לא עומדים בפיתוי,ובוחרים בכל מני פתרונות זולים,שגם שם אי הכרת דרישות יצרן בקשר לתקנים מסוימים של נוזלים ע"י רוב המוסכים כללים,יכול לגרום לנזקים רציניים.

לסיכום,מוסך מתמחה,בהתחלה מומלץ להשוואות כמה מהם,לבדוק המחיר לפי איזה איכות חלקים מחושב,מקורי או תחליפי OEM,או זבל תחליפי סיני/תורכי...הבדל בין 2 הצעות מחיר זהים יכול להיות שמיים וארץ !

והכי חשוב שתמצא לך מוסך שאתה סומך עליהם,ולא חושש כל רגע מאיפה מכניסים לך את ה"אלמנט".רובם ישרים,רוצים להתפרנס בכבוד,רק צריך למצוא אותם,והכי חשוב שתבין,מוסך מורשה זאת לא גזירה משמיים,יש אלטרנטיבות !

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חבר שלי עם רכב כמו שלי, שדורש שמן עם תקן dexos1 gen2,

הכניס אותו לטיפול במוסך כללי.

השמן הכי דומה שהצליח להשיג לו, עם תקן dexos 2...(תקן שהיה בעבר והוחלף). וזה מה שהוא ששם לו בסופו של דבר.

מה הבעיה להביא שמן עם התקן הרלוונטי? אין לי מושג.

במוסך מורשה זה לא היה קורה.

ועדיף לשלם גם כפול ולא לשים שמן שלא מתאים לרכב.

לדעתי, מוסך כללי לא מייחס חשיבות לחלפים מקוריים, או במקרים חמורים יותר בשמנים שחשובים לפעולה תקינה של המנוע.

לא ממש איכפת להם מנזק עתידי. כך זה נראה. כמובן שזה לא גורף לכולם, אבל לרובם.

לכל הפחות להתעקש על חלפים מקוריים, או להביא אותם איתך.

עריכה אחרונה על ידי elimalka
הוספה
פורסם
לפני 17 דקות, elimalka כתב:

וואלה...אז תחפש דיון על סוזוקי קרוסאובר,מוסך מורשה שם מצתים לא מתאימים,לאן זה הוביל ;)

בקיצור מורשה מחליפים במוסך מומחה,עדיין בשום מקום אין חסינות נגד טעויות,גם אתה וגם אני טועים,אבל סטטיסטית הסיכויים נמוכים שם מול מוסך כללי,כמו שכבר כתבתי עם הזמן די יעלמו אם ירצו לשרוד בתחום הזה ! 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 27 דקות, elimalka כתב:

חבר שלי עם רכב כמו שלי, שדורש שמן עם תקן dexos1 gen2,

הכניס אותו לטיפול במוסך כללי.

השמן הכי דומה שהצליח להשיג לו, עם תקן dexos 2...(תקן שהיה בעבר והוחלף). וזה מה שהוא ששם לו בסופו של דבר.

מה הבעיה להביא שמן עם התקן הרלוונטי? אין לי מושג.

ועדיף לשלם גם כפול ולא לשים שמן שלא מתאים לרכב.

לדעתי, מוסך כללי לא מייחס חשיבות לחלפים מקוריים, או במקרים חמורים יותר בשמנים שחשובים לפעולה תקינה של המנוע.

לא ממש איכפת להם מנזק עתידי. כך זה נראה. כמובן שזה לא גורף לכולם, אבל לרובם.

לכל הפחות להתעקש על חלפים מקוריים, או להביא אותם איתך.

Dexos 2 ממש לא תקן שחלף הוא פשוט מתאים יותר לדיזלים ולא יזיק לרכב אך עדיין אפשר להשתמש לבנזין.

אגב שמנים של רכבי דיזל מתמודדים עם כוחות גדולים יותר, מנקים טוב יותר ומונעים הצטברות גושים טוב יותר.

החסרון היחיד הוא שאתה מוותר על תוספי צריכת דלק ואולי טיפ טיפה זיהום שהיו אמורים להיות מתאימים יותר לבנזין. וגם בתקן הזה יש התייחסות לLSPI אז לא יקרה לו כלום במובן הזה.

לא שאני מצדיק לשים שמנים לא מתאימים אבל אני אומר שספציפית שני הדקסוסים מסתדרים בסדר אחד עם השני ואולי מישהו במוסך ידע את זה.

מוסכים מורשים גם עושים לא מעט טעויות ואם כל כך חשוב לך לוודא שהחלפים מתאימים פשוט תקנה אותם אתה ותביא למוסך או תעשה את העבודה בעצמך.

פורסם
לפני שעתיים, Shab00 כתב:

Dexos 2 ממש לא תקן שחלף הוא פשוט מתאים יותר לדיזלים ולא יזיק לרכב אך עדיין אפשר להשתמש לבנזין.

אגב שמנים של רכבי דיזל מתמודדים עם כוחות גדולים יותר, מנקים טוב יותר ומונעים הצטברות גושים טוב יותר.

החסרון היחיד הוא שאתה מוותר על תוספי צריכת דלק ואולי טיפ טיפה זיהום שהיו אמורים להיות מתאימים יותר לבנזין. וגם בתקן הזה יש התייחסות לLSPI אז לא יקרה לו כלום במובן הזה.

לא שאני מצדיק לשים שמנים לא מתאימים אבל אני אומר שספציפית שני הדקסוסים מסתדרים בסדר אחד עם השני ואולי מישהו במוסך ידע את זה.

מוסכים מורשים גם עושים לא מעט טעויות ואם כל כך חשוב לך לוודא שהחלפים מתאימים פשוט תקנה אותם אתה ותביא למוסך או תעשה את העבודה בעצמך.

אין ביטוח של 100 אחוז בכל מקום, זה ברור. ההתנהלות במוסך כללי לעומת מוסך מורשה זה שמים וארץ...

כמובן שגם במורשה כדאי לסקור מה בדיוק שמו, וזה די פשוט לבדוק. החשבונית מפורטת להפליא. מספר פריט, מה מחירו, מה מחיר העבודה וכו".

יש כמובן מוסכים כלליים שהם טובים, כגון מוסך שמתמחה ב...

אבל אם מסתכלים על התמונה הכוללת אז כמובן היתרון הוא למורשה בלי פקפוק.

אם היצרן החליט שבנזין צריך לעבור ל dexos1 gen2 אז כנראה שיש לכך סיבה טובה.

פורסם

בדרך כלל במוסך מורשה תקבל:

1. חלפים מקוריים.

2. שגרת הטיפולים תבוצע לפי הוראות יצרן.

3. ניסיון רב עם הדגם שלך.

מצד שני המחירים גבוהים יותר ואתה לא יודע מי עובד לך על הרכב. היום זה יכול להיות מכונאי מעולה ומחיר מישהו מתחיל שאין לו הרבה ניסיון.

וגם מוסכים מורשים לא פעם מציעים חלקים תחליפיים במחירים מופקעים או לא מבצעים את הטיפולים לפי השגרה המומלצת.

אז אתה יודע...

פורסם

היסטוריה שלי עם מוסכים מורשים של יונדאי ב7 שנים האחרונות:

- החליפו לי לפילטר שמן תקול, אחרי כמה שעות אני מגלה שכל השמן שלי בחניה.

- אחרי שנה שוב אחרי טיפול סטנדרטי של החלפת שמן, היה נזילת שמן מהאטם אגן, למזלי נזילה קטנה יחסית.

- פעמיים שהחליפו לי את הדסקים בברקסים בגלל שלא הרכיבו את הקלפירים נכון - זה אומר שהשתמשתי רק ברפידה אחת במקום שניהם, רק אחרתי שבקשתי להיות נוכח בהתקנה הראו לי את הבעיה והרכיבו כמו שצריך.

- החליפו לי מגבים קדמיים ללא רשותי - היה לי איכותים של BOSCH, רק שבאתי לשלם הבנתי שהחליפו.

- כל פעם מחליפים לי את המסגרת לוחית רישוי, למרות שאני תמיד תמיד מבקש שלא יגעו בזה..

לצערי העבודה לא נראת איכותית, האנשים שם כנ"ל, הלוואי היה מוסך שמתמקד באיכות מאשר בזבוז זמן על שטויות, הייתי משלם על החלקים והעבודה שם יותר ממוסך מורשה בכיף.

• רעיון טוב! 2
פורסם

במוסך מורשה יבואן תמיד יהיה יותר נסיון עם הרכב שלך, עובדים עם חלקים מקוריים עם מק"ט מדויוק 

מעודכנים על ריקול ומידי פעם עושים עדכון תוכנה אם צריך

מבחינת מחיר לפעמים מעט יותר יקר, עם זאת ניתן להתמקח

מנסיון שלי מוסכים כללים זולים במעט  ובשביל פער של 200 שקל בשנה מעדיף מוסך מורשה יבואן.

מנסיון  חד פעמי שלי במוסך כללי שמצהיר שהוא ממוחה  ליונדאי קאיה  שמו לי פילטר לא  תואם,  למזלי ב'קתי את הקופסא של הפילטר והסבתי את תשומת המנהל המקצועי.

ועל הדרך ניסו לדחוף לי ברקסים ופלאגים שלא לצורך.

אם בכל זאת רוצים לעבור למוסך כללי שיהיה מוסך מומחה  לדוגמא א.ר ניר שהוא מומחה ינדאי וקיה למשל.

פורסם
לפני 5 שעות, DC10 כתב:

היסטוריה שלי עם מוסכים מורשים של יונדאי ב7 שנים האחרונות

אשמח שתרשום את שמות בתי העסק שנדע להזהר.

לפני שעה, Yuri Abaev כתב:

איך אני מוצא מוסך מתמחה מאזדה?

אני רואה רק מוסכים מורשים.

אם ציין את אזור מגוריך נוכל להמליץ.

לשאלתך - גם אני מטפל ברכבים שלי במוסך מורשה יבואן (טויוטה) אפילו שהם כבר ישנים.

יתרונות - חלפים המקוריים, ידע של המכונאים, ריכוז תיעוד ההיסטוריה במקום אחד, רכב חלופי / הסעה הביתה במקרה הצורך .. ועוד .

החיסרון - מחיר שעת העבודה לפעמים כפול ממוסך רגיל. 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...