Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שצריך לסגור את כל תעשיית התכשיטים בעולם, כי עצם זה שזה נקרא jewelry, זה פוגעני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, MiniMiz3r כתב:

(ספציפית את kikeculator לא מצאתי, שווה לפתוח).

יאללה, רק לא ברובי. את זה צריך להוציא מחוק הרבה לפני כל דבר אחר.

לפני 12 דקות, MiniMiz3r כתב:

האם יש בעיה באמת"? קודם כל, לא

בסדר, אז על זה לא נסכים כנראה

לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

שנית כל, גם אם יש בעיה, היא מוגבלת מכל הבחינות לאזורים מסוימים במדינה שנקראת ארה"ב. האם זה שמתכנת בסלובקיה יצטרך עכשיו לשנות את שם הבראנץ' שלו בגיט מ-master ל-main יעזור לפתור את הבעיה הפנים-אמריקאית הזאת? לא.

ברור, זו הפררוגטיבה של האמריקאים בתור מעצמה, אם כי נדמה לי שעיסוק ב-pc קיים גם במערב אירופה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

אני חושב שצריך לסגור את כל תעשיית התכשיטים בעולם, כי עצם זה שזה נקרא jewelry, זה פוגעני

טיעון רציני ומנצח ללא ספק.

----

אגב בגיטהאב יש גם רפוזיטוריס עם המילה הניגר. לא יודע מה זה מוכיח

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 שעות, MiniMiz3r כתב:

אבל הבעיה היותר גדולה היא שהפריבילגיה הזאת להעלב וללחוץ על ארגונים לשנות את הטרמינולוגיה שלהם שמורה רק לאותם חברי כת ה-PC בארה"ב. כיהודי, המילה main מעליבה אותי כי היא מזכירה לי את Mein Kampf. מישהו סופר אותי? ברור שלא. אם אתה לא אמריקאי, בגיל הנכון, במגדר הנכון, בצבע העור הנכון, בעל ההשקפות הפוליטיות הנכונות, אתה יכול להעלב עד מחר, זה לא מעניין אף אחד, אין לך שום זכות לדעה משלך בכלל. אם אתה לא בעד האג'נדה של כת ה-PC, זה אומר שאתה נגדה, ולכן צריך להשתיק אותך.

מצחיק שאתה מזכיר את זה בדיוק בשבוע ששחקן כדורסל שחור, הושעה מהקבוצה בגלל השימוש במילה KIKE.

https://sports.walla.co.il/item/3422802

בתאריך 12.3.2021 בשעה 14:11, falou כתב:

אני חושב שפה אתה טועה לחלוטין. אני חושב ששינוי קורה כשיש אילוץ ו/או אפשרות. שינוי מעמד האישה בחברה זו דוגמא קלאסית. שני המאיצים של השינוי היו מלחמות העולם, שנשים נאלצו לצאת לעבוד, והגלולה, ששיחררה את האישה מלהיות כבולה למערכת הרבייה שלה והביאה את תכנון המשפחה לשליטתה, ובקלות. כמובן שיש עוד גורמי מאקרו, כמו התפתחות כלכלת השוק, העובדה ששוק העבודה התחיל לייצר משרות שלא דורשות יכולות פיסיות, ההקלה שהביאה הטכנולוגיה לניהול ותחזוקת משק הבית ועוד.

שומדבר מזה לא התחיל עם מחשבה תחילה לשנות את מעמדן של נשים. אנחנו אוהבים לחשוב שהאקטיביזם, סך הפעולות שלנו,משנה את העולם, אבל זה הרבה פעמים צירוף נסיבות, שחלקן הגדול בכלל לא בשליטתנו, שהביא אותנו למקום בו אנחנו נמצאים.

מלחמת העולם הראשונה היתה רק הקש האחרון, במאבק הנשים לשוויון ולקבלת הזכות לבחור ולהיבחר.

התנועה הסופרג'יסטית נלחמה על זכויות הנשים עוד מסוף המאה ה19. הן ספגו עלבונות, אלימות ועונשי מאסר, מידי אותם שמרנים שלא הבינו מה רע בסדר הישן והטוב.

בסופו של דבר שמרנים הם אלו שהסדר הנוכחי עובד לטובתם, ואין להם שום אינטרס לשנות את המצב הקיים.

ומאוד נח להגדיר את אלו שהסדר הנוכחי פוגע בהם, כסנופלייקס שבריריים.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז שוב, איך ההסדר הנוכחי פוגע בנשים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, yotams4 כתב:

???

אופס. טעות.

לפני 50 דקות, SlowRide כתב:

אז שוב, איך ההסדר הנוכחי פוגע בנשים?

ספציפית הפניה בלשון זכר לקבוצות מעורבות, היא עוד נדבך בסביבה שבה הדיפולט הוא זכרי.

סביבה שבה הנוכחות הנשית היא משנית ופחות חשובה.

יש גם טענות על השפעה ממשית של השפה הזו:

https://m.knesset.gov.il/news/pressreleases/pages/press040121f.aspx

image.thumb.png.b8d57993b65e5137360454cc4fa60796.png

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 13.3.2021 בשעה 09:57, יבגניפ כתב:

אפילו בתוך "הטובים": ארה"ב עזרה לשקם את יפן, נכון. זה מצדיק במבט לאחור את השמדתן של הירושימה ונגסקי באטום? בעייני לא.

אני שואל איך מתרחקים כל כך מהאמת האובייקטיבית אם היא קיימת? ואם זה קורה אז מה היא שווה? מה אתה עושה איתה פרקטית? 

לגבי פצצות האטום, אלו לא היו ההפצצות הקטלניות ביותר. במהלך המלחמה בוצעו הפצצות על ערי יפן עם כמויות נפגעים ונזק גדולות יותר. כידוע. ההפצצה גרמה לכניעת יפן וחסכה מלחמה ממושכת עד טיפת הדם האחרונה, על אדמת יפן, וחורבן מוחלט שלה. בנוסף, ואת זה רצוי לזכור, יפן היתה כוח מיליטריסטי שהטיל חיתתו על סביבתו.

כאומה וכתרבות, היפנים קידמו מיליטריזם קיצוני לאזורם, והכיבושים שלהם (סין, קוריאה וכו') היו אכזריים. עכשיו, אתה יכול לטעון אותו הדבר על האימפריה הבריטית, אבל קל מאוד לראות את ההבדל בין קולוניה בריטית (על כל מה שהיום נחשב עוולות, שהתרחשו בהן), לבין קולוניה יפנית.

ולבסוף, יש את מבחן התוצאה, של מה הפכה יפן להיות לאחר מלחמת העולם השנייה. זו תמיד התשובה הניצחת למי שאומר שמלחמות מעולם לא פתרו דבר. את עניין יפנית המיליטריסטית, מלחמה פתרה באופן משביע רצון לכל הצדדים.

אז כמו כל ויכוח היסטורי, אני לא חושב שאפשר לטעון שיש או אין הצדקה באופן דיכוטמי, אבל יש טיעונים טובים בעד הטלת הפצצה.

דרך אגב, חומסקי עצמו מציין את הטלת הפצצה כאירוע שזעזע אותו בתור ילד, ובזה יש דימיון בינו ובין פיטרסון, שהמניע העיקרי שלו ל-Maps of Meaning היה הניסיון להבין מה מניע תרבויות למסלול התנגשות שיכול להיות קטלני ברמה גלובאלית.

וכאן אנחנו מגיעים לעניין "האמת האובייקטיבית". ג'יימס ברק מתאר בספר "היום בו השתנה העולם" באחד הפרקים כיצד נוצר, לא כ"כ מזמן, המושג "עובדה" בתרבות המערב. לא ניכנס לזה, מפאת המורכבות, אבל בו נגיד שהאנושות התקיימה הרבה מאוד שנים בלי שהמושג "אמת אובייקטיבית" בכלל היה קיים.

עם זאת אין ספק שהיכולת שלנו להגדיר "אמת אובייקטיבית" נתנה לנו יכולת לפרש את המציאות באופן שהפך אותנו לבעלי יכולת מעולה בניהול העולם המטיריאליסטי. אליבא דפיטרסון, הרבה פחות בניהול העולם החברתי/ערכי (בין היתר בגלל "שהאמת" שמגיעים אליה במדעי הרוח ניתנת להרבה פחות דיוק מאשר במדעים... נו, המדוייקים).

בגלל זה פיטרסון מדבר על "אמת אבולוציונית", שזה, בהפשטה: נרטיב  שמאפשר לך לא לסבול פיסית ולמות, היום, מחר, בעתיד הרחוק, לך, לקרובים לך ולחברה בה אתה חי.

כאן נעוץ ההבדל בין פיטרסון לחומסקי, בעוד חומסקי רודף ערכים אוניברסלים של "טוב", פיטרסון פחות שאפתני, והוא מעדיף ערכים שהוכחו כמונעים את הרע האקסיומטי (ייסורים פיסיים ומוות) מלהתרחש. בין פיטרסון להאריס התקיימו מס' דיונים לגבי אמת אובייקטיבית מול אמת אבולוציונית. מדובר על כמה שעות, אתה יכול לנסות להנות מזה...

אבל אני אסכם ככה, אני חושב שהחתירה לאמת חשובה מאוד, אבל עצם הדיון החופשי יותר חשוב מההצלחה להגיע אליה. בהפשטה, זה כמו ויכוח עם אשתך. פחות חשוב מי צודק, יותר חשוב שליבנת את הסוגיה איתה והלכתם לישון ביחד בתחושה שאתה עדיין זוג שמשתף פעולה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

@פינדר אבל איך זה קשור להפיכה של העברית לרב מגדרית עם פונטים מוזרים וצורת דיבור חדשה? מדברים פה על מבחן שעושים אותו בצורה יחידנית מול נייר. אי אפשר להדפיס 2 גרסאות ולחלק לתלמידים לפי המין שלהם, או לכתוב בצורה המקובלת כשמתייחסים לשני המינים כמו שמופיע כמעט בכל חוברת הוראות של כל מוצר?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

מלחמת העולם הראשונה היתה רק הקש האחרון, במאבק הנשים לשוויון ולקבלת הזכות לבחור ולהיבחר.

התנועה הסופרג'יסטית נלחמה על זכויות הנשים עוד מסוף המאה ה19. הן ספגו עלבונות, אלימות ועונשי מאסר, מידי אותם שמרנים שלא הבינו מה רע בסדר הישן והטוב.

אני לא חושב שהיא היתה הקש, אני חושב שהיא היתה אירוע מסייע לרעיונות שכבר היו קיימים. אני ממש ממליץ לקרוא בעניין את הביוגרפיה The Secret History of Wonder Woman, על מי שהמציא את הדמות. הסיפור שזור באירועי התנועה הפמיניסטית של התקופה (לפני ואחרי מלחמת העולם הראשונה).

זה מסמך מעניין על התחלת הפמיניזם כתנועה פוליטית, ועל אדם שהיה בו"ז פמיניסט, ביגמיסט וחובב סאדו...

דרך אגב, אחרי מלחמת העולם השנייה היתה חזרה לאחור, לערכי המשפחה של פעם, עד לסיקסטיז (עם הגלולה וכו').

שוב, אני לא אומר ששמרנות זו התשובה להכל, בוודאי שלא. אבל גם להמשיך ולפעול עוד ועוד לפי נרטיבים שבעצם כבר אין להם ביסוס, זה גם לא טוב. לפעמים אפשר להגיד, ניצחנו, הצלחנו, ולעבור לדבר הבא שדורש את עיקר תשומת הלב.

הבעיה עם סנופלייקס זה שמה שהם מתלוננים עליו זה דברים זניחים.

פורסם

@SlowRide

עכשיו אתה מדבר על הפתרון. זה אומר שאתה מסכים שיש בעיה?

אז אם מסכימים שיש בעיה, אני לא יודע אם פונטים מוזרים וצורת דיבור מסורבלת, היא הפתרון.

כנראה שלא. שפה מדוברת נוטה לשאוף לכיוון הפשוט והמהיר ולא לכיוון המסורבל והמכביד.

אני יודע שיש לא מעט מרצים ומרצות שמנסחים מבחנים בלשון ניטרלית, או בלשון נקבה.

מה יהיה פתרון שיחזיק לאורך זמן (אם בכלל יהיה כזה) אני באמת לא יודע.

הנקודה היא שעצם הדיבור על זה, מציף את הבעיה.

גם אני עד לפני כמה שנים לא הבנתי מה הבעיה של נשים עם השפה העברית.

אבל אח"כ ניסיתי לשאול את עצמי למה זה כ"כ מציק לכ"כ הרבה נשים.

וניסיתי לשים את עצמי במקומן ולשאול את עצמי האם זה היה מציק לי.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אה כן, לגבי המחקר והשיפור במתמטיקה עם הפניה בלשון נקבה, בו נגיד ככה... זו לא הוכחה של כלום, זו התחלה של אפשרות לבדוק משהו מעניין. מדובר על אלף נבדקים ושינוי קטן בתוצאה (5 נקודות מתוך 100).

בכל הקשור ללימודים, שיטות הלימוד הנוכחיות לגמרי מטיבות עם בנות, שמצליחות יותר בבית הספר, ומפגינות הרבה פחות בעיות משמעת, וזה נמשך אל שנות הלימוד האקדמיות. זה מאוחר יותר, כשמגיעים לפיתוח קריירה, שיש פחות נשים מצליחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

עכשיו אתה מדבר על הפתרון. זה אומר שאתה מסכים שיש בעיה?

אם יש הוכחות חותכות שיש לזה השפעה על הישגים אז כן. אבל זה באמת המצב? אם רוצים להיות ממש מטומטמים על אותו משקל אפשר גם לומר שטופס 106 הוא בעצם הסיבה שלכאורה נשים מרוויחות פחות, כי הוא מנוסח בלשון זכר.

אבל כמו שאתה אומר בעצמך, גם אם יש פה בעיה אמיתית הדרישה להחליף את הפונטים והדיבור לא ריאלית. זה מה שמפריע לי בכל הסיפור הזה.

פורסם
בתאריך 13.3.2021 בשעה 11:26, MiniMiz3r כתב:

מה זה מעניין אותי שיש מישהו בארה"ב שעלול להעלב אם הוא ייעשה checkout לבראנץ' שנקרא מאסטר?

תמיד אמור לעניין אותך שמישהו עושה checkout למאסטר, זו מתודולוגיית פיתוח קלוקלת ואנטי Gitית במהותה.

אם כבר שיעשה בראנץ' ממאסטר

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם הערה כללית, זה מצחיק שאנחנו מדברים פה על כן\לא פגיעה בקבוצות מסויימות, כשאין פה אף נציג.ה מאותן קבוצות.

זה כמעט כמו לקיים פאנל על אנטישמיות בלי לשתף יהודי (או יהודי אחד שלא ממש מייצג את העולם היהודי):

image.thumb.png.7d7eb1e3c46e78e7bccbd81cebafcd17.png

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...