Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, hans כתב:

כי זה לא. אתה כורך דברים לא קשורים.

בתור מומחה ללוגיקה, לא יותר קל פעם אחת לנסות לנסח את הדעה שלך בצורה בהירה ונעימה, ולהסביר למה מדובר בקבוצות שונות, מאשר לעסוק באובססיה בשיטות הדיון שלי או הבעיות שלי? אתה טוען שמדובר במקרים לא קשורים. אני שואל למה. אתה רץ לנתח את האופי שלי. פעם  אני "משטח", למרות שאתה מריץ דחקות פה כבר 4 עמודים. פעם אני נכשל בלוגיקה. מה? מעבר לזה, נתתי גם הסבר קצת יותר כללי (ומורכב, אני יודע). במפתיע או לא, הוא לא קיבל התייחסות. כנראה שיותר קל לספר כמה מילים יש בעברית המודרנית.

לפני 18 דקות, hans כתב:

בכלל, נדמה לי שנפל האסימון - כל הוויכוחים איתך מסתובבים באותה צורה:

גם איתך.אבל אני מכבד אותך ועונה לך בצורה מנומסת ובסך הכל מנסה לגרום לך לשאול שאלות אמיתיות. לא הגחכות - "חה חה חה פוסט מודרניזם חה חה חה" - למרות שזה כמעט הדבר היחיד שאתה מפיק, למרות שבכל פעם שמשהו לא מסתדר לך בדיון אתה נסוג מדברים שאתה כותב באלגנטיות, עובר לפאסיב אגרסיב או מנגח אותי או אחרים ברמה האישית. וכן, לכתב פוסט מודרניזם כבדיחה בפעם החמישית בשרשור זה קורע. אבל נראה לי שמיציתי את הז'אנר. תודה לפחות שהפעם חסכת את "התער של אוקהם" או מה שזה לא יהיה שאתה מזכיר בכל פעם.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 15 דקות, hans כתב:

הניחוש שלי שכמו כל דבר בארץ, מדובר בפראטאץ' מחובר עם אזיקונים ודבק חבלה

כנראה. 

תראה, אני לא בלשן, ואני בכלל נורא גרוע עם שפות (למרות שאני יודע 3 ולומד את הרביעית).

having said that,

לפני 15 דקות, hans כתב:

בן יהודה ובני דורו המציאו/הרכיבו/שפצרו מערך גדול מאוד של מילים שעבר מזמן את המספר הזה כדי ליצור שפה מתפקדת. האם חידוש השפה כלל בתוכו סט ערכים מסוים? סביר להניח שכן. איזה? וואלה, תגיד לי.

ושאין שום דבר בעברית המודרנית שנבנה בכוונה תחילה עם גישה פטריארכלית/שונאת נשים/מה לא.

אני חושב (דגש חזק על חושב), שעצם העובדה שגברים (ועוד לפני מאה שנה אחורה) הם אלה שהחיו את השפה, אולי התפלקו כמה דברים, לא משנאת נשים או גישה פטריארכלית מכוונת, אלה כי ככה זה. אני לא שופט, להיפך, אני מבין.

ואולי בגלל זה, ובגלל שבכלליות המאה האחרונה שינתה קצת את יחסי הכוחות, חלק מהדברים צורמים יותר באוזן לאנשים או לנשים, וכשלוקחים בחשבון את זה שהשפה היא די חדשה - אני יכול להבין למה זה מאוד מפריע.

לי בתור גבר פחות אכפת, זה לא נוגע בי, לא אכפת לי להיות בקבוצה של "מהנדסות" לדוגמא. לי זה לא קריטי, בגלל זה אני שואל אנשים שזה כן קריטי להם. את הצד הנעלב אני יכול להבין (בטח אם מדברים על דוגמאות של אינדיאנים כמו עם הצ'רוקי או הרד סקינס), את הצד שזה נורא מפריע לו שגיפ יקראו לדגם בשם אחר, או שלא יהיה שמפו "רגיל" - פחות.

[אגב גם דימוי גוף חיובי זה נושא מעניין, אבל שם הדעה שלי די ברורה ונוקשה, אז אין לי סיבה לפתוח את זה לדיון]

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

טוב שסייגת עם "אני חושב ש" משום שמציאות הנשים בחייו של בן יהודה היו מאוד מעורבות בהחייאת השפה, ובאופן אירוני עסקו בזה הרבה יותר זמן ממנו משום שהוא מת בגיל צעיר יחסית והן המשיכו את המפעל. :-)

בקיצור, אין כמו קצת זריית עובדות מוצקות פה ושם כדי להפריך קשקושים של נדמה לי. לא מכוון נגדך חלילה.

עכשיו יבוא מי שיבוא ויטען שהנשים לפני 100 שנה היו נגועות גם הן בגישה הפטריארכלית ושזה בכלל לא משנה אם הן היו נשים או לא. בקיצור, אי אפשר לצאת מהמעגל הזה. יש חץ על הקיר, מציירים את המטרה.

עריכה:

תיקון טעות, לא מת בגיל צעיר, מת כשהמפעל של חידוש השפה עוד היה צעיר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, hans כתב:

טוב שסייגת עם "אני חושב ש" משום שמציאות הנשים בחייו של בן יהודה היו מאוד מעורבות בהחייאת השפה, ובאופן אירוני עסקו בזה הרבה יותר זמן ממנו משום שהוא מת בגיל צעיר יחסית והן המשיכו את המפעל. :-)

בקיצור, אין כמו קצת זריית עובדות מוצקות פה ושם כדי להפריך קשקושים של נדמה לי. לא מכוון נגדך חלילה.

אין בעיה, אין לי גם בעיה להודות בטעות, לא חקרתי את תחיית השפה העברית, או קראתי ספרים על אליעזר בן יהודה.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם

לא דיברתי עליך בנוגע לחץ והמטרה.

בנוגע להוכחות מוצקות - קודם כול ויקיפדיה זה אחלה מקום להתחיל בו, יותר טוב מ"אני חושב ש". גגל חמדה בן יהודה.

שוב, אני לא מצליח לנסח את זה כמו שצריך, אבל ככה בקווים גסים - אני בעד שינויים בשפה ואני מסכים איתך לחלוטין שמדובר בשפה צעירה שצריכה עוד להשתנות. אבל ה**סיבה הנידונה (נעלבנו/גברים לבנים) נעה בין טעות, שקר גס ומסע צלב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

איך אפשר להסביר סטייה כזו מהאמת ודרך היושר בעולם בו הטובים מצד אחד בונים גולאגים ומחנות השמדה, והטובים מצד אחר משמידים ערים בפצצות אטום ומחריבים מדינות באייג'נט אורנג'?

שכחתי לענות על זה.

ההבדל הוא שאלו שבונים גולאגים, זה מה שהם עשו, כל הזמן, אצלם ובכל מקום שהם כבשו. כמו הנאצים, שעשו רצח עם במקומות שהם כבשו. 

כשהאמריקאים הכניעו את היפנים, לאחר מכן, הם שיקמו את המדינה ושמו אותה על המפה של הכלכלה העולמית.

זה ההבדל בין טובים לרעים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, LotusElise כתב:

בארקנסו ומיסיסיפי הוציאו חוק נגד החוק של ביידן.

אני יכול להראות לך את הנוסח המלא של החוק שביידן חתם עליו.

בבתי ספר לכל אחד מותר להשתתף בספורט לפי איך שהוא מרגיש בשביל לא לפגוע ברגשות של הילדים.

לקחת דוגמא אחת למשהו שכבר קרה ולהכליל אןתו למשהו אחר זה הזיקוק של פייק ניוז של לקחת דבר להגדיל ולהוציא אותו מהקשרו

ועובדה שהדיון והדוגמאות האחרות עד היום היו קיימות הרבה לפני עידן ביידן. כי זה לא דיון חדש.

הנוסח של ביידן הרחיב את עניין איסור ההפליה בצורה שזה מכסה בכוונה (או שלא) ספורט בבתי ספר (לא כל הספורט בכלליות ששם יש כללים יותר ברורים שעוברים עליהם כולל רמות הורמונים וכו)

בין כל הספורט למסגרות בתי ספר - יש המון הבדל

ולשטח את השינוי בחקיקה שדן על הכרה באפלייה מהסוג הזה רק לתת סעיף אחד זה גם לא ממש מדויק.

בכל מה שכתבתי אגב אני לא טוען שזה צעד נכון או שלא פוגע ה מ ו ן בספורט ובנשים.

זה לדעתי בעיה באמת.

פשוט להצמיד את זה לחקיקה הספציפית הזו כאילן שהדמוקרטים הפרוגרסיביים הרסו את הספורט נשים בגלל שביידן העביר את החוק הזה ? נו ... זה כבר קצת מגוכח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

זה ההבדל בין טובים לרעים.

אפילו בתוך "הטובים": ארה"ב עזרה לשקם את יפן, נכון. זה מצדיק במבט לאחור את השמדתן של הירושימה ונגסקי באטום? בעייני לא.

אבל אני אחדד: אני לא שואל מה ההבד לבין טוב לרע, למרות שגם זו לא תמיד שאלה טרוויאלית. נניח במאבקים טריטוריאלים וכלכליים בין סין, הודו, פקיסטן ושות'

אני שואל איך מתרחקים כל כך מהאמת האובייקטיבית אם היא קיימת? ואם זה קורה אז מה היא שווה? מה אתה עושה איתה פרקטית? 

פורסם (נערך)

הבעיה לדעתי ב-PC היא שהוא כלי המשמש ל"מישטור מחשבות" בידי ההמון הצדקן והטהרן שכמובן מרגיש נעלה ותרבותי יותר, כשהכל על חשבונם של אחרים בחברה,

שלא חולקים את אותו סט ערכים עם הפרוגרסיבים הנאורים.

כמובן שכל המתנגדים יאמרו שחברה היא דינמית וגם סט הכללים שלפיו היא מתנהלת,

אבל לדעתי PC הוא בעייתי מעבר לשיח או לשפה, מכיוון שהוא לא ברור, לא אובייקטיבי,

והוא תלוי אך ורק ברצונו של גורם כלשהו להיעלב.

כלומר, כל מילה או משפט יכולים להתפרש באופן בעייתי, פוגעני או סקסיסטי,

ללא כל קשר לכוונתו המקורית של המשורר, וזה כבר פוגע בזכותם הלגיטימית של חלקים אחרים בחברה להביע את דעתם בחופשיות.

בתאריך 11.3.2021 בשעה 12:54, פינדר כתב:

וכן בסוף ההומור שהכי מצחיק אותי הוא לא PC.

הרי נטפליקס כבר צנזרו את הסרט "הדיקטטור" (הורידו חלקים "פוגעניים" עם N word),

ויש מצב שעשו זאת גם ל"חברים" שידועה בהומור הנשכני והסרקסטי שלה.

סיינפלד התראיין בעבר וטען ש-PC יוביל להרס ההומור

אז כדאי להנות כל עוד אנו יכולים לצחוק בחופשיות, גם מדברים פחות מקובלים

כמו הסרטון הבא על Clayton Bigsby,

כשהאירוניה היא שהוא עיוור ואין לו מושג איך נראים אנשים "בצבעים שונים":

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

פורסם
לפני 2 דקות, BEEKER כתב:

הרי נטפליקס כבר צנזרו את הסרט "הדיקטטור" (הורידו חלקים "פוגעניים" עם N word),

ויש מצב שעשו זאת גם ל"חברים" שידועה בהומור הנשכני והסרקסטי שלה.

הורידו את הפרק מ-Community ש-Chang התחפש לאלף אפל.

פורסם
לפני 13 דקות, BEEKER כתב:

סיינפלד התראיין בעבר וטען ש-PC יוביל להרס ההומור

ועדיין לארי דייויד נתן בראש עם עונה מעולה של תרגיע. כנראה שיש דרך לעשות את זה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, MiniMiz3r כתב:

הורידו את הפרק מ-Community ש-Chang התחפש לאלף אפל.

לא חושב שראיתי את הפרק הזה, אבל ביום שהמערכון הזה יעלם, אפשר לסגור את נטפליקס ואת האינטרנט, כי לא ישאר לנו שום דבר חוץ מויכוחי סרק בקארספורום:

• מצחיק 1
פורסם
לפני 20 דקות, BEEKER כתב:

תוכל לפרט איזה פרק הורידו?

למעשה זו צנזורה בתחפושת.

https://deadline.com/2020/06/netflix-hulu-pull-episode-community-due-to-blackface-scene-1202971493/

זו לא צנזורה בתחפושת, זו פשוט משטרת מחשבות. אסור cosplay, כי הפנים שלו שחורות וזה עלול להעליב אמריקאים שצבע העור שלהם בגוון חום.

בתאריך 11.3.2021 בשעה 14:49, David32 כתב:

יבגני - לא יודע איפה עובר הגבול, אבל מלכתחילה אני הסתכלתי על דברים שהם יחסית איזוטריים. למי כול כך קריטי שהבראנצ' המרכזי לא יקרא מאסטר.

לי. 

המילה מאסטר היא מילה באנגלית שהשימוש שלה בקונטקסט של גיט הוא במובן טכני ומקצועי והמשמעות היא "הענף הראשי של הפרויקט". מערכות אחרות קראו לו בשמות שונים, למשל trunk. מי שפיתח את גיט החליט לבחור במילה "מאסטר" כשם הדיפולטי. זכותו.

כל מי שעובד עם גיט יודע מה משמעות המילה מאסטר, זו מוסכמה בכל התעשיה, בכל העולם. למושג "מאסטר" בגיט אין שום קונוטציה לשום דבר מעבר לגיט עצמו, בטח לא לעבדות או להיסטוריה של אפרו אמריקאים במאה ה-19 בארה"ב.

עד שיום אחד בא איזה snowflake לבן, פריבילגי, אמריקאי ומחליט שבגלל שהוא חושב שמישהו עלול להפגע מהמילה "מאסטר" כמושג טכני לחלוטין, כל העולם צריך פתאום לעמוד דום ולשנות את המוסכמה של תעשיה שלמה. בגלל שמישהו בארה"ב, שכידוע היא ערש התרבות ואמות המידה האוניברסליות למוסר, עלול להעלב

עכשיו, בתור יהודי ישראלי שמשתמש בגיט - מה זה מעניין אותי שיש מישהו בארה"ב שעלול להעלב אם הוא ייעשה checkout לבראנץ' שנקרא מאסטר? זאת מילה לגיטימית לגמרי באנגלית, שיש לה משמעות שתואמת לשימוש שלה בגיט כמושג טכני. למה מיליוני מתכנתים בכל העולם צריכים לשנות את עולם המושגים שלהם בגלל בעיה פוליטית-תרבותית פנימית של ארה"ב?

ואם המילה "מאסטר" היא באמת עד כדי כך פוגענית, למה לעצור בגיט? בתור שם של בראנץ' זה פוגעני, אבל בתור תואר אקדמי (M.Sc) זה בסדר? "מאסטר בראנץ'" - אוי לא, אבל "מאסטר רקורד" - זה בסדר? אם היא מילה פוגענית, בוא נוציא אותה פשוט מהלקסיקון האנגלי (ואז כמובן הבעיה תפטר). אם היא לא פוגענית, אז מה אתם רוצים מגיט?

הקטע ההזוי הוא שזה לא נגמר בגיט - יש linter מאוד פופולרי ברובי שנקרא Rubocop, שאוכף סטנדרטים של כתיבת קוד נכון וכו'.

ביוני 2020, בחור אמריקאי - לבן - בשם גראנט, פתח את ה-issue הזה:

https://github.com/rubocop/rubocop/issues/8091

שפשוט אומר "המילה cop מעליבה אותי, תשנו את שם הספריה". שוב, בגלל בעיה פוליטית אמריקאית פנימית, יש ציפיה מכל העולם להתיישר לעמדה שתומכת בצד מאוד מסוים בויכוח הפנים אמריקאי הזה. זה פשוט שגעון גדלות מטורף, כאילו כל העולם חייב להם משהו.

אבל הבעיה היותר גדולה היא שהפריבילגיה הזאת להעלב וללחוץ על ארגונים לשנות את הטרמינולוגיה שלהם שמורה רק לאותם חברי כת ה-PC בארה"ב. כיהודי, המילה main מעליבה אותי כי היא מזכירה לי את Mein Kampf. מישהו סופר אותי? ברור שלא. אם אתה לא אמריקאי, בגיל הנכון, במגדר הנכון, בצבע העור הנכון, בעל ההשקפות הפוליטיות הנכונות, אתה יכול להעלב עד מחר, זה לא מעניין אף אחד, אין לך שום זכות לדעה משלך בכלל. אם אתה לא בעד האג'נדה של כת ה-PC, זה אומר שאתה נגדה, ולכן צריך להשתיק אותך.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 58 דקות, David32 כתב:

כנראה שיש דרך לעשות את זה.

כנראה, אבל למה לעשות את זה?

לצנזר סדרות משנות ה90 זה מפגר כמו לצנזר ספרים ישנים.

האחריות היא על הצופה להעביר ערוץ, לא על הרשת.  קראתי איפשהו שרוצים לצנזר עכשיו גם את אמינם. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...