Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

ראתי איפשהו שרוצים לצנזר עכשיו גם את אמינם. 

איך זה אפשרי?

יתחילו להשתמש בפלטפורמות חלופיות שלא מצנזרות כל פסיק.

אז לא יהיה יוטיוב או משהו אחר,או שהם יוציאו איזה הודעה שבלונית "בלחיצה על הסכמה אתה מאשר לצפות בקליפ הבא,בו יש גזענות, פטריארכיה,שנאת הצבע הורוד והתכחשות למגדרים השונים של כלבי ים סיביריים"

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

https://deadline.com/2020/06/netflix-hulu-pull-episode-community-due-to-blackface-scene-1202971493/

זו לא צנזורה בתחפושת, זו פשוט משטרת מחשבות. אסור cosplay, כי הפנים שלו שחורות וזה עלול להעליב אמריקאים שצבע העור שלהם בגוון חום.

לי. 

המילה מאסטר היא מילה באנגלית שהשימוש שלה בקונטקסט של גיט הוא במובן טכני ומקצועי והמשמעות היא "הענף הראשי של הפרויקט". מערכות אחרות קראו לו בשמות שונים, למשל trunk. מי שפיתח את גיט החליט לבחור במילה "מאסטר" כשם הדיפולטי. זכותו.

כל מי שעובד עם גיט יודע מה משמעות המילה מאסטר, זו מוסכמה בכל התעשיה, בכל העולם. למושג "מאסטר" בגיט אין שום קונוטציה לשום דבר מעבר לגיט עצמו, בטח לא לעבדות או להיסטוריה של אפרו אמריקאים במאה ה-19 בארה"ב.

עד שיום אחד בא איזה snowflake לבן, פריבילגי, אמריקאי ומחליט שבגלל שהוא חושב שמישהו עלול להפגע מהמילה "מאסטר" כמושג טכני לחלוטין, כל העולם צריך פתאום לעמוד דום ולשנות את המוסכמה של תעשיה שלמה. בגלל שמישהו בארה"ב, שכידוע היא ערש התרבות ואמות המידה האוניברסליות למוסר, עלול להעלב

עכשיו, בתור יהודי ישראלי שמשתמש בגיט - מה זה מעניין אותי שיש מישהו בארה"ב שעלול להעלב אם הוא ייעשה checkout לבראנץ' שנקרא מאסטר? זאת מילה לגיטימית לגמרי באנגלית, שיש לה משמעות שתואמת לשימוש שלה בגיט כמושג טכני. למה מיליוני מתכנתים בכל העולם צריכים לשנות את עולם המושגים שלהם בגלל בעיה פוליטית-תרבותית פנימית של ארה"ב?

ואם המילה "מאסטר" היא באמת עד כדי כך פוגענית, למה לעצור בגיט? בתור שם של בראנץ' זה פוגעני, אבל בתור תואר אקדמי (M.Sc) זה בסדר? "מאסטר בראנץ'" - אוי לא, אבל "מאסטר רקורד" - זה בסדר? אם היא מילה פוגענית, בוא נוציא אותה פשוט מהלקסיקון האנגלי (ואז כמובן הבעיה תפטר). אם היא לא פוגענית, אז מה אתם רוצים מגיט?

הקטע ההזוי הוא שזה לא נגמר בגיט - יש linter מאוד פופולרי ברובי שנקרא Rubocop, שאוכף סטנדרטים של כתיבת קוד נכון וכו'.

ביוני 2020, בחור אמריקאי - לבן - בשם גראנט, פתח את ה-issue הזה:

https://github.com/rubocop/rubocop/issues/8091

שפשוט אומר "המילה cop מעליבה אותי, תשנו את שם הספריה". שוב, בגלל בעיה פוליטית אמריקאית פנימית, יש ציפיה מכל העולם להתיישר לעמדה שתומכת בצד מאוד מסוים בויכוח הפנים אמריקאי הזה. זה פשוט שגעון גדלות מטורף, כאילו כל העולם חייב להם משהו.

אבל הבעיה היותר גדולה היא שהפריבילגיה הזאת להעלב וללחוץ על ארגונים לשנות את הטרמינולוגיה שלהם שמורה רק לאותם חברי כת ה-PC בארה"ב. כיהודי, המילה main מעליבה אותי כי היא מזכירה לי את Mein Kampf. מישהו סופר אותי? ברור שלא. אם אתה לא אמריקאי, בגיל הנכון, במגדר הנכון, בצבע העור הנכון, בעל ההשקפות הפוליטיות הנכונות, אתה יכול להעלב עד מחר, זה לא מעניין אף אחד, אין לך שום זכות לדעה משלך בכלל. אם אתה לא בעד האג'נדה של כת ה-PC, זה אומר שאתה נגדה, ולכן צריך להשתיק אותך.

כן ברור

גיט התכווננה למשהו קיים כבר, היא בכלל לא אשמה, הסטנדרט לפניה היה קשר של MASTER-SLAVE, שהיה עוד בכוננים קשיחים,
אז אתה יכול להבין למה המילה מאסטר מפריע? זה לא "מאסטרו" זה "אדון", במיוחד בקונטקסט של SLAVE

עכשיו בוא נקח דוגמא אחרת כמו שאמרו כאן,
Capo - Jew, קשר כזה גם היה סבבה לך בעולם התכנה? או כל קישור אחר לשואה?

בלי קשר לכל ענייני השפה ואיך לדבר, הדבר שהכי מצחיק אותי זה מתכנתים (לבנים בד"כ) זועמים שהחליפו להם מילה בקוד פרשס שלהם
אוי, העולם כזה דפוק! בנאדם מסוגל ללמוד שפת תכנות, SYNTAX שלם, להרים אפליקציה, אבל הוווו לאאאא שלא נגע במילה מאסטר שסה"כ מצייגת שם של ערוץ

אבל למה לעצור שם? מאסטר זו רק מילה,
אני קורא להחזיר את ציורי הקיר של העבדים השחורים קוטפי הכותנה לחדר האוכל של אוניברסיטת YALE
https://www.npr.org/2016/07/17/486359454/yale-dishwasher-broke-window-depicting-slaves-no-one-has-to-be-exposed-to-that-a
זו היסטוריה של ארה"ב ולא צריך להרוס אותה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

זו לא צנזורה בתחפושת, זו פשוט משטרת מחשבות. אסור cosplay, כי הפנים שלו שחורות וזה עלול להעליב אמריקאים שצבע העור שלהם בגוון חום

לבלקפייס ספציפי יש קונטקסט תרבותי אמריקאי בעייתי.

שווה לקרא על זה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 51 דקות, maxcher כתב:

בלי קשר לכל ענייני השפה ואיך לדבר, הדבר שהכי מצחיק אותי זה מתכנתים (לבנים בד"כ) זועמים שהחליפו להם מילה בקוד פרשס שלהם
אוי, העולם כזה דפוק! בנאדם מסוגל ללמוד שפת תכנות, SYNTAX שלם, להרים אפליקציה, אבל הוווו לאאאא שלא נגע במילה מאסטר שסה"כ מצייגת שם של ערוץ

נכון, מתכנתים, ומהנדסים בכלל, לרוב לא אוהבים שינויים שאין להם שום הצדקה. בפרט שינויי מוסכמות דורשים הצדקה חזקה מאוד וקונצנזוס כדי להתקבל.

השאלה אם לי בתור יהודי Capo היה מפריע כמושג בעולם התוכנה היא לא רלוונטית, כי גם אם הוא היה מפריע לי, זה לא היה מעניין אף אחד - אני לא במיינסטרים של כת ה-PC ולכן זה לא מעניין אף אחד מה מפריע לי ומה לא. 

לצורך העניין רק בגיטהאב יש עשרות פרויקטים שנקראים Capo, טרם ראיתי המוני יהודים זועמים דורשים מהם לשנות את שם הפרויקט.

מההודעה שלך ברור שאתה מתנגד לכל שימוש שהוא במילה מאסטר, לכן אני לא מבין למה אתה נטפל דווקא לגיט או למתכנתים. 

Just now, Liviur כתב:

שווה לקרא על זה.

יכול להיות, זה לא רלוונטי כי אין לפרק הזה שום קשר לבלאקפייס.

בפרק מדובר על תחפושת לאלף אפל - גזע של אלפים שהופיע לראשונה בעולם ה-D&D בשנות ה-70 ומאז הפך לחלק מתרבות הפנטזיה ברחבי העולם. אני בתור ילד קראתי ואהבתי מאוד את טרילוגיית האלף האפל של ר. א. סלבטורה.

מאיפה לעזאזל היומרה הזאת לצנזר מישהו שהתחפש לאלף אפל, רק בגלל שאולי זה יעליב אפרו אמריקאים? 

פורסם
לפני כשעה, maxcher כתב:

גיט התכווננה למשהו קיים כבר, היא בכלל לא אשמה, הסטנדרט לפניה היה קשר של MASTER-SLAVE, שהיה עוד בכוננים קשיחים,
אז אתה יכול להבין למה המילה מאסטר מפריע? זה לא "מאסטרו" זה "אדון", במיוחד בקונטקסט של SLAVE

עכשיו בוא נקח דוגמא אחרת כמו שאמרו כאן,
Capo - Jew, קשר כזה גם היה סבבה לך בעולם התכנה? או כל קישור אחר לשואה?

רק מציין שבויכוחים מהסוג הזה לגבי ה-PC , צריך להזהר לא להכנס לתחום של כשל לוגי מסוג "איש קש".

אתה יודע, מציגים את מאסטר-סלייב בתור משהו דומה ל-CAPO-JEW, ואם CAPO JEW הוא פוגעני, אז גם מאסטר סלייב הוא פוגעני. 

פורסם
לפני 27 דקות, MiniMiz3r כתב:

לי בתור יהודי Capo היה מפריע כמושג בעולם התוכנה היא לא רלוונטית, כי גם אם הוא היה מפריע לי, זה לא היה מעניין אף אחד - אני לא במיינסטרים של כת ה-PC ולכן זה לא מעניין אף אחד מה מפריע לי ומה לא. 

לצורך העניין רק בגיטהאב יש עשרות פרויקטים שנקראים Capo, טרם ראיתי המוני יהודים זועמים דורשים מהם לשנות את שם הפרויקט.

רובוקופ עדיין נקרא רובוקופ.

קאפוים יש גם בסופרנוס, לא?

ואתה יכול לנסות לבקש שישנו שמות עם capo בשביל הניסיון ולראות מה יקרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רוצה שיצנזרו עכשיו גם את הסופרנוס? בלי רעיונות...

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

שווה לקרא על זה.

הבעיה היא שמחברה שמאמינה בחופש ביטוי,

היא הופכת לחברה שמיצגי תרבות, הצגות או יצירות הופכים ללא לגיטימיים.

-

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

רק מציין שבויכוחים מהסוג הזה לגבי ה-PC , צריך להזהר לא להכנס לתחום של כשל לוגי מסוג "איש קש".

אתה יודע, מציגים את מאסטר-סלייב בתור משהו דומה ל-CAPO-JEW, ואם CAPO JEW הוא פוגעני, אז גם מאסטר סלייב הוא פוגעני. 

לוגיקה מצויינת רק שכחת שהודעה לפני מנסים להציג את מאסטר כמשהו לא פוגעני, מבלי לציין את הקשר מאסטר-סלייב ואיך הוא יכול להיות פוגעני, כמובן שזו רק דרך אחת של פגיעה, דרך נוספת היא הנצחת המורשת הגזענית, כמו שבציורי הקפיטריה בYALE 

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Potato כתב:

איך זה אפשרי?

יתחילו להשתמש בפלטפורמות חלופיות שלא מצנזרות כל פסיק.

אז לא יהיה יוטיוב או משהו אחר,או שהם יוציאו איזה הודעה שבלונית "בלחיצה על הסכמה אתה מאשר לצפות בקליפ הבא,בו יש גזענות, פטריארכיה,שנאת הצבע הורוד והתכחשות למגדרים השונים של כלבי ים סיביריים"

התבלבלתי, לא לצנזר אלא "לבטל".

איפה הימים שבן אדם היה רואה משהו בטלוויזיה, מחליט שזה זבל ופשוט מעביר ערוץ? היום הופכים כל דבר למאבק חברתי.

כמו הבחור שפתח במאבק כדי שהיבואן יפתח לו איזה פונקציה במולטימדיה באוטו שלא זמינה בארץ.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

רובוקופ עדיין נקרא רובוקופ.

קאפוים יש גם בסופרנוס, לא?

ואתה יכול לנסות לבקש שישנו שמות עם capo בשביל הניסיון ולראות מה יקרה.

האמת שהדוגמה של קאפו היא מצוינת כי היא מוכיחה בדיוק את הנקודה ההפוכה - זה לא מעניין אף אחד מה מעליב יהודים. או רוסים. או איטלקים. הרגשות היחידים שראויים להתחשבות הם של:

א) אפרו אמריקאים

ב) להט"ב

אם אתרע מזלך ואתה לא נופל באחת הקבוצות הללו, tough luck, זה לא מעניין אף אחד מה פוגע בך ומה לא.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 57 דקות, maxcher כתב:

לוגיקה מצויינת רק שכחת שהודעה לפני מנסים להציג את מאסטר כמשהו לא פוגעני, מבלי לציין את הקשר מאסטר-סלייב ואיך הוא יכול להיות פוגעני, כמובן שזו רק דרך אחת של פגיעה, דרך נוספת היא הנצחת המורשת הגזענית, כמו שבציורי הקפיטריה בYALE 

ואתה ממשיך עם הכשל הלוגי בכך שאתה משווה בין שימוש במושג מאסטר- סלייב במחשבים , לציורים גזעניים באוניברסיטה. 

פורסם
לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

האמת שהדוגמה של קאפו היא מצוינת כי היא מוכיחה בדיוק את הנקודה ההפוכה - זה לא מעניין אף אחד מה מעליב יהודים. או רוסים. או איטלקים. הרגשות היחידים שראויים להתחשבות הם של:

א) אפרו אמריקאים

ב) להט"ב

כן, שמע, אני בטוח שאם אתה ואני נפתח ריפו בגיט ונקרא לו kikeculator זה יחזיק הרבה.

מה שמעליב יהודים ועוד איך מעניין. אנטישמיות מעסיקה את החברה המערבית, החל מהיחס לישראל, דרך התמודדות עם שנאת יהודים שלא קשורה בכלל לחיים שלנו כאן. יש ארגונים שזו כל המהות שלהם. ובלי להכנס לפוליטיקה, כי זה לא העניין כאן, תראה למשל את כל הבלאגן סביב קורבין באנגליה. כולל הדחה שלו מהלייבור לזמן מה. וגם לאיטלקים יש ארגונים כאלו, שמטרתם היא להלחם בגזענות נגד איטלקים, לפחות באמריקה. ויכול להיות - אני לא יודע, לא בדקתי - ש-capo זה גם מושג שחוץ מאיתנו אף אחד בכלל לא מייחס לו משמעות שלילית בעולם.

ושמע, באמת, אני לא חסיד של pc. באמת אני רוצה להיות מסוגל להדליק את הטלויזיה ולראות קומיוניטי בשקט. אני לא חושב ששינוי שם של Linter ייצר עולם טוב יותר. אבל אני חושב שיותר נכון לנסות לשאול א) האם יש בעיה באמת; ב) האם pc עוזר להתמודד איתה. ואישית אני חושב שהתשובה ל-א היא כן, ול-ב היא לא כל כך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש ים פרויקטים בגיטהאב שנקראים kike (ספציפית את kikeculator לא מצאתי, שווה לפתוח). זה לא מפריע לאף אחד, כי אף אחד מהם (ממה שראיתי) לא קשור ליהודים וספק אם מי שפתח אותם בכלל מכיר את הקונוטציה של המילה הזאת כלפי יהודים.

והאנטישמיות מעסיקה את החברה המערבית הרבה הרבה פחות מאשר נושאים ברומו של עולם, כמו באיזה גוף צריך לפנות לאדם שמגדיר את עצמו genderqueer. כת ה-PC לא רק שלא מתעסקת באנטישמיות, היא אפילו מעודדת אותה (ע"ע BLM).

"האם יש בעיה באמת"? קודם כל, לא. שנית כל, גם אם יש בעיה, היא מוגבלת מכל הבחינות לאזורים מסוימים במדינה שנקראת ארה"ב. האם זה שמתכנת בסלובקיה יצטרך עכשיו לשנות את שם הבראנץ' שלו בגיט מ-master ל-main יעזור לפתור את הבעיה הפנים-אמריקאית הזאת? לא.

• תוכן חדש...