Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הנוכחים/ות

בתקופה זו אני תר אחר עבודה חדשה

ולאחר כמה ראיונות עבודה הבנתי שאני לא מצליח לתאר את כלל הכישורים שלי במשפט או שניים.

מאחר ורוב אנשי הפורום הם ותיקים ובעלי ניסיון,

אשמח להמלצה על משפט טוב וקולע שאוכל להשתמש בו בראיונות הבאים.

תודה מראש לכל מגיב.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אין חיה כזו. כל המשפטים בסגנון "איש צוות" "לומד מהר טכנולוגיות" זה חרטא ברטא, וכל מראיין יודע את זה.

הכישורים שלך צריכים להשתקף בקורות החיים שלך.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אתה רוצה לספר לנו על הכישורים האלה שלך, או שננחש? אם תסביר בהרחבה, אולי נעזור לך לסכם בקצרה.

חוצמזה, משפטים זה פאסה. היום שולחים דיק-פיק ואם אתה מוכשר מספיק זה עושה את העבודה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אני תמיד בסוף הראיון (הראשון) שואל "מה נדרש בשביל להצליח בתפקיד הזה בפרט ובחברה הזאת בכלל?"
ברוב המוחלט של הפעמים המראיין מקבל כמה שניות של הלם ואז מתחיל לפרוט את כל התכונות/דברים שחשובים לו (שכמובן נותנים לך להבין הרבה יותר על אופי התפקיד/חברה ואם הם מתאימים לך). זו שאלה שלא הרבה אנשים שואלים (אם בכלל) והיא נותנת אינדיקציה מעולה על מה לשים דגש בראיונות הבאים (אמרו לך שחשובה עבודת צוות? שים על זה דגש), מראה על רצינות (אתה רוצה לדעת איך להצליח בתפקיד הזה) ובכלליות נותנת לך הזדמנות להרחיב עוד באותו ראיון על מה שמחפשים (לדוגמה אם ציינו x אתה יכול לציין עוד באותו ראיון שיש לך x כי y z).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם

פשוט תהיה אתה. 

מיד מזהים את כל ההצגות והמשפטים שלומדים בעל פה.

מה שכן, תעשה שיעורי בית ותלמד מה התפקיד ומה נחוץ בשבילו.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ממליץ לקרוא ולהעמיק בנוגע למקום העבודה.

אותי כמה וכמה פעמים התקילו בראיון עבודה עם "אתה יודע מה אנחנו עושים פה?" ותמיד שידעתי לתת פירוט כלשהו הדבר התקבל בחיוב.

אני אישית לא חזק בבלבולי מוח ומדגיש יותר את החוזקות הטכניות שלי והנסיון שיש לי.

קרה לי שהייתי צריך להזכיר למראיין שאני בערך בן 8 ושהנסיון וסט הכישורים שרכשתי הוא דיי מוגבל ומסתכם בX דברים.

ככה אני מתמצת לו את עצמי ושישאל על מה שאני טוב בו ולא ינסה לחפש אצלי נסיון של 15 שנה שמן הסתם אין לי.

אבל לפעמים זה לא מספיק ומגיעים לנקודה הבאה:

אין מנוס מלדעת לחרטט טוב...הייתי בראיון ששאלו אותי בו אם יש לי נסיון בהדרכה,השאלה נשמעה לי דיי שולית(בכל זאת משרת סטודנט) אז עניתי שיש לי נסיון מהצבא

אבל מסתבר שלא הייתה שולית והם נתפסו עליה ברצינות ומתוך שעתיים וחצי ראיון שעה תחקרו את יכולות ההדרכה שלי,

ונאלצתי לקחת איזה כמה פעמים שהדרכתי בצבא ולהפוך את הפעם האחת הזו למפעל חיי.

הכניסו אותי לפינות והתקילו עם שאלות שאין לי מושג איך יצאתי מהן

לפני 4 שעות, Derish כתב:

אתה רוצה לספר לנו על הכישורים האלה שלך, או שננחש? אם תסביר בהרחבה, אולי נעזור לך לסכם בקצרה.

חוצמזה, משפטים זה פאסה. היום שולחים דיק-פיק ואם אתה מוכשר מספיק זה עושה את העבודה.

במצב ביזנס או בצ'יל?

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אין דבר כזה משפט מחץ. אם אתה מתאים למשרה ייקחו אותך. הכי חשוב זה לא לשקר.

ראיונות עם משאבי אנוש זה סיוט. תמיד אותם שאלות חסרות תועלת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אולי זה השרשור בו אני יכול להשוויץ שפעם הצלחתי להפוך נפילה בראיון HR ע"י מייל כן ונוגע ללב

לדעתי זה חד פעמי בהיסטוריה של היקום

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 8 דקות, pl7410 כתב:

אולי זה השרשור בו אני יכול להשוויץ שפעם הצלחתי להפוך נפילה בראיון HR ע"י מייל כן ונוגע ללב

כל כך שמח שהראיונות בארה״ב שונים בקטע הזה.

הכח אדם - AKA recruiter במקרה הזה ולא איש HR בשוטף - המטרה שלו מעבר להתאמה בסיסית ווידוי הפרטים היא ללוות את המועמד וההצלחה שלו היא גיוס.

ראיונות מבחינת התאמה לצוות (כלומר culture וכו) נערכים (כתלות בחברה) לרוב על ידי אנשים בצוות / תפקידים שיעבדו עם הבן אדם.

מצד שני הם לא כוללים שאלות fluff כמו תן לי תכונה חזקה וחלשה שלך - אלא יותר בסגנון ספר לי על פעם שהדעה שלך לגבי פיתרון בעיה היתה שונה מזו של הצוות / ההנהלה , איך הצלחת להעביר אותה ומה היתה ההשפעה על הלקוחות (כשהציפיה היא לשבור את זה לSTAR - כלומר situation , task , action , result בצורה מפורטת על כל שלב - במיוחד על התוצאות בצורה מדידה) - ואלו קשים ומצפים בחלק מהראיונות לחפור מהרמה של ההתנהלות החברתית עד לתוצאה הטכנית בצורה דיי עמוקה. (באמזון היו לי ביום אונסייט לדעתי לפחות 7-8 שאלות כאלו שעל כל אחת בילינו לפחות רבע שעה , ועם המנהל המגייס בילינו על שתי שאלות כאלו שעה במצטבר - פרוש על פני 5 מראיינים - כלומר כולם שאלו גם שאלות כאלו)

אבל לעניינינו לרגע - קודם כל - לאיזה תפקיד אתה מתראיין ולאיזה סדר גודל של חברות. כי התשובה תהיה מ א ו ד שונה.

בקורות חיים אמריקאים לדוגמא מקובל שהמשפט שאתה מדבר עליו - הValue proposition הוא אחד הדברים הראשונים שמופיעים בקורות חיים ועובדים עליו הרבה.

דוגמא לשלי מהחיפוש עבודה האחרון לפני כשנה (שהשיג לי ראיונות אצל כל החברות שהגשתי והצעות מכולן מינוס חברה אחת):

Senior developer with 9 year experience developing in Objective C, Swift and JavaScript delivering mobile apps, REST APIs and backend services at scale used daily by millions of users.

זה מן הסתם בערך עשירית ממה שאני יודע ויכול לעשות מחר בבוקר - אבל עושה לזה פריימינג טוב סביב הדברים שיש לי להציע אם אני צריך להתחיל לעבוד מחר בבוקר.

למשפט הזה יש המשך שמדבר על הסדר גודל של האנשים , ארכיטקטורה וכו (אז זה סה״כ 2-3 משפטים שיחד נותנים את הידע , הסדר גודל שעבדתי בו והאחריות שאני עומד בה)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הייתי בכמה ראיונות עבודה ופשוט המעסיק לא חזר אליי עם תשובה

כן התקבלתי, לא התקבלתי כנראה שלעולם לא אדע.

הרוב חברות קטנות שמחזיקות 20 עובדים בערך.. ויש גם כמה חברות מאוד גדולות פה בישראל שפשוט לא קיבלתי שום מייל או טלפון אם התקבלתי לאחר הראיון. 

זה ממש חוצפה, 

פורסם

זו חוצפה? אז מה תגיד על חברה שהביאה לי לעשות מבחן בית (שלקח כמה שעות של השקעה, החזרתי להם אותו אחרי יום וחצי), לא נתנו לי תשובה במשך שבוע, וכששאלתי מה קורה עם זה, הואילו בטובם לענות לי "שיש כרגע מתמודד בסוף התהליך ואם זה לא ייסגר נמשיך".

עכשיו עזוב את זה שעד סוף התהליך היו עוד 2-3 ראיונות ככה שברגע שהביאו לי את המבחן כבר היה מישהו בשלבים מאוד מתקדמים (אז למה לבזבז לי את הזמן?), גם נאמר לי שאם לא המשרה הזאת יש עוד משרה שיכולה להתאים. עניתי במייל שאשמח לקבל פידבק על המבחן בית שעשיתי ושאלתי מה עם התפקיד השני - עד היום אני מחכה לתשובה (כמה חודשים).

יש "חוק" שמחייב מעסיקים לדווח על התקדמות בתהליך הגיוס ומחפשי עבודה יכולים לתבוע בלי הוכחת נזק, אבל מי לעזאזל יעשה כזה דבר וידפוק את עצמו מכל הכיוונים? אז חברות ממשיכות לעשות מה בז*ן שלהן ולזלזל במראויינים (לא כולן כמובן. אבל הרבה).

פורסם

מבין אותך מאוד.

לא מזמן עשיתי 2 ראיונות עבודה דרך הזום במחשב, ופשוט אין שום מענה מצידם ואלו חברות גדולות וותיקות בתחום.

מרתיח מאוד .

פורסם

זה שרשור מעניין לאיחוד עם השרשור על איך לייעל את המערכת הציבורית.

לפני שאתם תוקפים אותי, אני אתוודא שאני די חזיר קפיטליסטי, למעט נקודות מסוימות כמו בריאות, ביטחון ואולי עוד אחת או שתיים.

אבל אולי זה קצת מלמד שחוסר יעילות היא תוצר של אנשים לפני שהוא תוצר של מערכת לא יעילה, כי בסוף מערכת נבנית על ידי אנשים.

אולי זה גם קצת מלמד שאותם האנשים הפחות טובים מגיעים גם היום לצורה שבה הם בונים מערכת, פשוט כשזה בשירות הםרטי "מעט" קל יותר לשנות את זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

המון דברים נופלים בין הכסאות בתקופה הזו.

מי שראיין אותך נכנס ישר אחרי הראיון לישיבה ולא הפסיק לשלוח מייל,הזו ממשאבי אנוש מניחה שהמנהל עדיין לא החליט ולא עדכן אותה

ואחרי 3-4 ימים כולם ביחד שוכחים.

ואין שיחות מסדרון של "ראיתי את ציפי ממשאבי אנוש ונזכרתי שאני צריך להחזיר לה תשובה"....

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...