Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, ChemGuy85 כתב:

בוודאי שנסגרו זמנית. השאלה היא מה זה זמנית חודש או שנה. 

אנגליה נותנים לווירוס להסתובב ולהרוג חופשי , הם מדברים על שיא העקומה במאי יוני, וסיום הסבב האלים תוך 5 חודשים.

אצלנו , אף אחד לא מדבר על סגר על מנת למגר לחלוטין את הוירוס,  הרי אם רוצים סגר על מנת למגר לחלוטין כדאי להטיל אותו כמה שיותר מוקדם.

לסגור את נתב"ג לחלוטין כמה שיותר מוקדם. 

וזה לא קורה.

כל מה שמדברים אצלנו זה לשטח את העקומה, כלומר להחזיק את מספר הנדבקים על מספר סביר.

אם בלונדון מדברים על 5 חודשים לסבב אלים , כמה זמן לוקח אם מחזיקים על ההדבקה על ברקסים ?  10 חודשים?

100 חודשים?  

תעשה לבד את החשבון. 

8 מיליון תושבים , צריך 6 מיליון  נדבקים .

לא רוצים  יותר מ 1000 ביום  ... לפי החשבון שאני למדתי זה 6000 יום  (20 שנה)

פורסם
לפני 6 דקות, korola כתב:

תמיד צריך לזכור.

הקורונה הורגת רק אנשים,  לא ברור כמה , אבל זה כנראה 3-7 אחוז מהאיתנו.  

מי שהורג את אילת, את העסקים, את הפעלים זה האנשים.

אני הייתי היום בראשון לציון,  דווקא ראיתי מסעדות  פתוחות, מאפיות עם מלא מוצרים באויר הפתוח , הכל היה פתוח ונראה עסקים כרגיל. 

דיברתי היום עם מספר חברים/לקוחות שעובדים בחברות גדולות במשק.

כולם עשו היום רשימות של אנשים חיוניים, כולם מתכוננים להוצאת אלפי עובדים לחל"ת. 

חברות היי-טק שתלויות כל רבעון בחוזים חדשים ובמכירות חדשות מתחילות להיכנס ללחץ לקראת סוף הרבעון.

נכון לרובם יש מזומנים בקופה, אבל אף אחד לא רוצה לשרוף את כל הכסף על עובדים שלא עובדים כי אין חוזים ולקוחות חדשים.

כמעט כל מי שדיברתי איתו  (מהעובדים) דיבר על כך שעם זה ימשיך יותר מחודש חודשיים אז הוא יצטרך להתחיל לאכול חסכונות.

דיברו על פתיחת  קרנות השתלמות. 

מדובר על עובדים שה 10,000 ש"ח לחודש דמי אבטלה שיקבלו לא יצליחו להחזיק אותם ברמה שהם חיים בה. 

אמרתם רכבי ליסינג, חלקם גם צריכים לשלם על הרכב בתקופת החל"ת או להשאיר אותו בחנייה בעבודה.  

ולא להאמין כמה אנשים התאפסו על עצמם רק בסופשבוע האחרון , עד יום שישי הם בכלל לא היו מחוברים ל"שפעת הסינים הזאת"

גם אני הייתי בראשון ומסעדות ממש לא היו פתוחות

גם לא ביפו

מסעדות סגורות.

מאפיה יכולה להיות פתוחה. בא לקוח - משלם, לוקח, הולך

אין שם התקהלות

לגבי מה שכתבת בהמשך

אי אפשר להחזיק את המשק מושבת 10 חודשים

פורסם

עבור מי שמרוויח מינימום+כמה שקלים ויצא לחלת, הכי חכם זה ללכת לדפוק שעות נוספות עכשיו בויליפוד ורמי לוי, כמובן אם זה לא כולל מגע עם ההמון שמסתער.. אחרת תוך 3 ימים אותו אחד ימצא את עצמו בבידוד כך או כך.

פורסם
לפני 2 דקות, ChemGuy85 כתב:

בגדול ואני אומר זה בהכללה די רצינית לחברה יציבה יש בערך 3 חודשי נשימה מבחינת תזרים מזומנים. מעבר לזה מתחילות בעיות.

אתה בטוח? 

אני מדבר על כסף מזומן בקופה.  

כי לא בטוח שלקוחות קיימים ישלמו את הנקודות בחוזים הקודמים. 

לא בטוח שלקוחות קיימים לא יפתחו חוזים ויחפשו את נקודת היציאה , אולי אפילו יבקשו החזרים לפי החוזים.  

בדר"כ כולם מגלגלים..  ברגע שהראשון מפסיק לשלם,  זה די מהר עוצר את כולם.

אתה בכלל מבין את הטריק של חופשה ללא תשלום במיידי?

בפיטורין , צריך לשלם חודש מראש .

בפיטורין , צריך לשלם פידיון ימי חופשה. 

בהודעה על חל"ת.. פשוט מפסיקים לשלם במיידי ,  ומקפיאים מצב.

פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

לגבי מה שכתבת בהמשך

אי אפשר להחזיק את המשק מושבת 10 חודשים

א. אנשים מתרגלים די מהר למשהו שלא נראה הגיוני בהתחלה.  

ב. אם מטרת הסגר/השבתה תהיה למגר לחלוטין את הוירוס בארץ , אז צריך להתחיל אותו כמה שיותר מהר. 

ג. אם המטרה לשטח את העקומה אז אני לא רואה איך מסיימים את זה בזמן נורמלי , פשוט המספרים לא מסתדדרים  

ד. המטרה היחידה היא למשוך זמן עד שיהיה טיפול אפקטיבי בחולים/חיסון 

אז חיסון יקח שנה או יותר עד שנראה, לכן השבתה של 10 חודשים היא כן ריאלית  

ואם יעבדו כמו שצריך על טיפולים תומכים ויצליחו למצוא טיפולים שמפחיתים את התמותה מ3-7%  ל 0.5  אז יגדילו לאט לאט את כמות החולים ביום 

על מנת לסיים את הסאגה בפחות מ 20 שנה

פורסם
לפני 4 דקות, korola כתב:

א. אנשים מתרגלים די מהר למשהו שלא נראה הגיוני בהתחלה.  

ב. אם מטרת הסגר/השבתה תהיה למגר לחלוטין את הוירוס בארץ , אז צריך להתחיל אותו כמה שיותר מהר. 

ג. אם המטרה לשטח את העקומה אז אני לא רואה איך מסיימים את זה בזמן נורמלי , פשוט המספרים לא מסתדדרים  

ד. המטרה היחידה היא למשוך זמן עד שיהיה טיפול אפקטיבי בחולים/חיסון 

אז חיסון יקח שנה או יותר עד שנראה, לכן השבתה של 10 חודשים היא כן ריאלית  

ואם יעבדו כמו שצריך על טיפולים תומכים ויצליחו למצוא טיפולים שמפחיתים את התמותה מ3-7%  ל 0.5  אז יגדילו לאט לאט את כמות החולים ביום 

על מנת לסיים את הסאגה בפחות מ 20 שנה

אם יעמדו פה על 10 חולים ביום, סביר להניח שאפשר לחכות בסבלנות לחיסון ולחזור לשיגרה

כל יום יתווספו 10 חולים, בסדר, נחיה עם זה

פורסם

ככה נראים תורום של אנשים שמחכים לקנות וויד לפני שהקופישופס נסגרים לשלושה שבועות.

image.png.d3566b101374496e3473b822e42c8fc5.png

מצחיק כי במקום להודיע ככה שאנשים ימנעו מלהצטופף בתור כדי לקנות רגע לפני שהכול נסגר - זה קרה.
ג'יזס, אשכרה ההפך ממה שצריך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, korola כתב:

תמיד צריך לזכור.

הקורונה הורגת רק אנשים,  לא ברור כמה , אבל זה כנראה 3-7 אחוז מהאיתנו.  

אתה ממשיך להתעקש על הטעות הזאת, למרות שהעמדתי אותך עליה כבר מוקדם יותר. נכון לעכשיו אין שום דרך להעריך נכון את אחוזי התמותה (האמיתיים) כתוצאה מנגיף הקורונה, מכיוון ששלושת הנתונים הרלוונטיים - מספר המתים, מספר המחלימים ומספר הנדבקים - הם כרגע לא ברי השוואה. מכיוון שהזמן למוות מרגע ההדבקה קצר משמעותית מזמן ההחלמה, שני הנתונים הראשונים נמצאים בדיליי משמעותי זה מזה ולכן היחס ביניהם בנקודת הזמן הנוכחית חסר משמעות. בנוסף, הנתון השלישי - מספר הנדבקים הידוע - הוא לא אמין, ולמעשה מהווה חסם תחתון בלבד על הנתון האמיתי. לדוגמא, אם כרגע ידוע על כ-200 נדבקים בארץ, המספר האמיתי יכול להיות כל ערך מ-200 ועד [הכנס כאן מספר גדול כרצונך]. לכן האמירה הזאת, ש״כנראה 3-7 אחוז מאיתנו״ ימותו מהנגיף, היא מופרכת ומשוללת כל בסיס. זה מה שקורה כשאנשים משתמשים בכלים סטטיסטיים מבלי להבין מה עומד מאחוריהם, או מאחורי הנתונים עליהם הם משתמשים בהם.

לפני 39 דקות, korola כתב:

8 מיליון תושבים , צריך 6 מיליון  נדבקים .

לא רוצים  יותר מ 1000 ביום  ... לפי החשבון שאני למדתי זה 6000 יום  (20 שנה)

גם כאן אתה טועה. לא צריך לכל היותר 1000 נדבקים ביום, צריך לכל היותר 1000 אנשים שזקוקים לטיפול רפואי קריטי ביום. כאמור, אנחנו כרגע לא יודעים באמת איזה אחוז מתוך הנדבקים זקוק בכלל לטיפול רפואי קריטי. וזה לפני שאנחנו מעלים את האפשרות שימצא חיסון לנגיף הרבה לפני ש-״6000 יום״ יעברו.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני 3 שעות, ChemGuy85 כתב:

השאלה מתי יהיה "השלב כלשהו" בו הקורונה תיעלם. חודש - חודשיים או 2022 - 2023? זה הנעלם הגדול. הדוגמא הכי עדכנית שיש לנו היא מגפת השפעת הספרדית שנמשכה בין 1917 - 1920. 

הישרדות של תעשיות רבות תלוי במשך הזמן בו לא תהיה פעילות. כמה זמן אנשים יחזיקו דירת airbnb ריקה עד שהם יעיפו אותה לשוק? כמה זמן מלון יחזיק מעמד לפני שיסגר? מסעדות ריקות? כמה זמן מספנה תחזיק מעמד בלי הזמנות חדשות כי אף אדם שפוי לא יקח cruise? כמה זמן אל-על תוכל להחזיק עובדים בחל"ת עד שהם יאלצו לפטר אותם או שהעובדים בעצמם יתפטרו וילכו לחפש את עצמם במקום אחר? 

לא חושב שיש סיכוי שזה יקח שנתיים שלוש מסיבה פשוטה,

המחיר הכלכלי של זה יהיה כל כך גבוה שכל המדינות יעדיפו להסיר את כל המגבלות,

לתת לכל האכלוסיה להידבק במכה, ולתת ל 3% למות וגמרנו.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

^

כי "מחלים" זה רק אחרי 3 שבועות ובדיקה נקייה,

בגדול נראה לי שכל מי שמפתח תסמינים קלים בלבד יחלים ללא החמרה במצבו תוך x זמן.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

נתחיל בזה ש 3-7 אחוז זה לא מספרים שאני ממציא, אלו המספרים שכל המומחים בכל העולם טוענים.

אני באמת מקווה שאתה צודק לגבי כמות הנדבקים האמיתית.

אם היא באמת פי 10 מהכמות שמוצאים, אז באמת המצב מעולה. רק 0.3 אחוז .  אנגליה צודקת

צריך לתת לוירוס לשרוף את עצמו באוכלוסיה וזהו.

סתם כולם בפאניקה. 

נעבור לחצי השני.

צריך לכל היותר 1000 מחוברים להנשמה והרדמה - מסכים

אני יודע על ממוצע של 4 ימים חיבור למכשיר  - הבחור הצעיר היה מחובר שבוע. 

נלך על 5 ימים  -  כלומר כל יום אפשר לחבר 200 אנשים חדשים ל 200 מכשירים שמתפנים. 

מה אחוז האנשים שצריכים הנשמה?  - נוותר לך.. נניח 5% . 

אז מותר לנו להגיע ל 4000 חולים חדשים ביום.. 

עדיין זה יקח לנו 1500 יום לעבור את המגיפה הזאת. 

מסכים איתך - עדיין חיסון יהיה קודם - 360 יום או 500 יום לכל היותר.

אם ככה - כל החישובים הקודמים שלנו לא רלוונטים - צריך להחזיק כמה שפחות נדבקים ביום

בלי קשר למספר מכשירי ההנשמה , כי במילא מחכים לחיסון ולא להגיע לחיסון עדר. 

אז?  מה עושים?

500 יום בהשבתה מוחלטת  ? או הולכים על השבתה חלקית ולהתפלל חזק?

לפני 12 דקות, איצי בר כתב:

לא חושב שיש סיכוי שזה יקח שנתיים שלוש מסיבה פשוטה,

המחיר הכלכלי של זה יהיה כל כך גבוה שכל המדינות יעדיפו להסיר את כל המגבלות,

לתת לכל האכלוסיה להידבק במכה, ולתת ל 3% למות וגמרנו.

זאת בדיוק ההחלטה שסין לקחו.

אבל איך אתה מוציא לרחוב את כל האוכלוסיה ?

אם כולם בפחד אז הם נשארים בבית.

אז אין ברירה, משקרים לכולם ואומרים שהוירוס עבר, שהצלחנו לחסל אותו. 

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, korola כתב:

נתחיל בזה ש 3-7 אחוז זה לא מספרים שאני ממציא, אלו המספרים שכל המומחים בכל העולם טוענים.

אני באמת מקווה שאתה צודק לגבי כמות הנדבקים האמיתית.

אם היא באמת פי 10 מהכמות שמוצאים, אז באמת המצב מעולה. רק 0.3 אחוז .  אנגליה צודקת

צריך לתת לוירוס לשרוף את עצמו באוכלוסיה וזהו.

סתם כולם בפאניקה. 

נעבור לחצי השני.

צריך לכל היותר 1000 מחוברים להנשמה והרדמה - מסכים

אני יודע על ממוצע של 4 ימים חיבור למכשיר  - הבחור הצעיר היה מחובר שבוע. 

נלך על 5 ימים  -  כלומר כל יום אפשר לחבר 200 אנשים חדשים ל 200 מכשירים שמתפנים. 

מה אחוז האנשים שצריכים הנשמה?  - נוותר לך.. נניח 5% . 

אז מותר לנו להגיע ל 4000 חולים חדשים ביום.. 

עדיין זה יקח לנו 1500 יום לעבור את המגיפה הזאת. 

לא מעניין אותי אילו ״מומחים״ בעולם טוענים שהמספרים נכונים, אתה הוא זה שכותב אותם פה שוב ושוב ו״מצדיק״ אותם ע״י כל מיני חישובים לא מבוססים. ושים לב מה אני אומר - אני לא טוען שמספר הנדבקים האמיתי הוא פי 10, או כל מכפלה אחרת. אני אומר דבר אחד פשוט - אי אפשר לדעת, ואין טעם לעשות הערכות לא מבוססות כרגע. ובטח לא להלחיץ את עצמך (ואחרים) בגללן.

לגבי החלק השני - שוב, איך אתה יודע איזה אחוז מהנדבקים זקוק להנשמה? הרגע הסכמנו שאנחנו לא יודעים אפילו איזה אחוז מהנדבקים מגיע למצב שבו הוא זקוק לטיפול... למה אתה מתעקש להמשיך לעשות השערות לא מבוססות?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...