Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, ChemGuy85 כתב:

מה יקרה לתעשיית תיירות המונים? מה יקרה לדירות Airbnb ובתי מלון? מה יקרה לחברות תעופה? מה יקרה לחברות ספנות? מה יקרה לשרשרת האספקה העולמית? מה יקרה לעוד אלף ואחד פרמטרים שאף אחד לא מסוגל לחשוב עליהם ולכמת אותם. 

אני לא יודע אם מישהו שם לב, אבל עוד 8 חודשים יש בחירות בארה"ב. איך יעשו פריימריז? איך יעשו קמפיין בחירות? האם באמת יקיימו את הבחירות בזמן מגפה?

לא יקרה כלום. הקורונה תעלם בשלב כלשהו ואנשים ימשיכו לטוס לחו"ל ולישון בדירות AirBNB.

פורסם (נערך)

השאלה מתי יהיה "השלב כלשהו" בו הקורונה תיעלם. חודש - חודשיים או 2022 - 2023? זה הנעלם הגדול. הדוגמא הכי עדכנית שיש לנו היא מגפת השפעת הספרדית שנמשכה בין 1917 - 1920. 

הישרדות של תעשיות רבות תלוי במשך הזמן בו לא תהיה פעילות. כמה זמן אנשים יחזיקו דירת airbnb ריקה עד שהם יעיפו אותה לשוק? כמה זמן מלון יחזיק מעמד לפני שיסגר? מסעדות ריקות? כמה זמן מספנה תחזיק מעמד בלי הזמנות חדשות כי אף אדם שפוי לא יקח cruise? כמה זמן אל-על תוכל להחזיק עובדים בחל"ת עד שהם יאלצו לפטר אותם או שהעובדים בעצמם יתפטרו וילכו לחפש את עצמם במקום אחר? 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 41 דקות, Blaz00r כתב:

אם בסין עסקינן - שתי ערים נוספות במחוז חוביי, טיאנמן ושיאוגאן, נכנסות לבידוד אחרי גל התפרצות נוסף. ממש "חוזרים לשגרה".

המרכזים העסקיים הגדולים של סין עובדים כמעט עסקים כרגיל. (בייג'ינג, שנגחאי, שנז'ן, שאמן, גוואנגז'ו, דאליאן)

וכך גם רוב המדינה. הפוסט יהיה רלוונטי אם אחת מהנ"ל יכנסו חזרה לבידוד, אם יחכו עם התרת תנועה ממחוז הוביי החוצה עוד קצת, אני בספק שזה יקרה.

פורסם

מי זוכר את ה 12/2 ?  כולם היו בשוק שהסינים דיווחו על 14,000 נדבקים חדשים ביום אחד,

מיד הגיעו צפירות אזהרה שזה רק עידכון בשיטות הבדיקה ומיד חזרו לאיזור ה 5000 ביום.

עכשיו אנחנו כבר יומיים רצופים מעל 10,000 נדבקים חדשים ביום. 

אם אני לא טועה האיטלקים כבר שבוע בסגר, וזה לא עוצר.

האנגלים בכלל לא חושבים על סגר.

ומה שקורה אצלנו זה די הפקרות, 

בתל אביב כולם בשגרה, אוכלים במסעדות , מסתובבים חופשי.

ובירושלים - כל הישיבות מתנהלות כרגיל.

השאלה מי באמת מקשיב למשרד הבריאות?

image.png.b41dad3714715d0a6612f68ec61411e0.png

פורסם

טיילתי היום לאורך אבן גבירול והאווירה ברחוב הייתה כמו בערב יום הזיכרון. קניונים סגורים, מסעדות סגורות או כמעט ריקות ותנועה יחסית דלילה ברחובות. 

פורסם (נערך)

קורולה - נתחיל בכך שהשפעתו של כל צעד מתבטאת רק אחר שבוע ויותר.

ואתה רואה שה-12.2 היה outlier, דווקא מתאים למצב של שינוי שיטת המדידה.

אשתי המתינה יום 40 דקות בכניסה לסופר - לא בגלל עומס אלא בגלל ספירת הלקוחות בתוכו. כנראה שהממתינים שמרו מרחק, כמובן לא מדדו שני מטר עם מט"ל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, korola כתב:

יכול להעיד על תל אביב (אזור יגאל אלון/השלום) האזור נראה שומם ביחס לרגיל. הרבה פחות תנועה ואנשים. המסעדות סגורות ומי שפתוח עושה משלוחים בלבד. גם אנשים ברחוב בקושי יש. תחושה של סמי הסגר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Pika007 כתב:

המרכזים העסקיים הגדולים של סין עובדים כמעט עסקים כרגיל. (בייג'ינג, שנגחאי, שנז'ן, שאמן, גוואנגז'ו, דאליאן)

וכך גם רוב המדינה. הפוסט יהיה רלוונטי אם אחת מהנ"ל יכנסו חזרה לבידוד, אם יחכו עם התרת תנועה ממחוז הוביי החוצה עוד קצת, אני בספק שזה יקרה.

גואנזו ממש לא חזרו לשיגרה ב 100%

אני מחכה למפעלים שם שאפילו לא עונים להודעות כי כנראה אין שם אף אחד

לפני 27 דקות, korola כתב:

מי זוכר את ה 12/2 ?  כולם היו בשוק שהסינים דיווחו על 14,000 נדבקים חדשים ביום אחד,

מיד הגיעו צפירות אזהרה שזה רק עידכון בשיטות הבדיקה ומיד חזרו לאיזור ה 5000 ביום.

עכשיו אנחנו כבר יומיים רצופים מעל 10,000 נדבקים חדשים ביום. 

אם אני לא טועה האיטלקים כבר שבוע בסגר, וזה לא עוצר.

האנגלים בכלל לא חושבים על סגר.

ומה שקורה אצלנו זה די הפקרות, 

ובירושלים - כל הישיבות מתנהלות כרגיל.

השאלה מי באמת מקשיב למשרד הבריאות?

image.png.b41dad3714715d0a6612f68ec61411e0.png

אין מסעדות בתל אביב הכל סגור

אתה בלחץ יכול להכנס למסעדה ריקה שיש שם 2 עובדים שיעשו לך טייק אווי

אין שום דבר.

מה שכן הייתי באבו חלווה הלכתי לקנות בשר, היו שם איזה 40 איש, שאף אחד לא דאג להתרחק מהשני

אחד עומד על השני שחס וחלילה לא יעקפו אותו בתור

זה ביזיון  אחד גדול.

לגבי הישיבות זה עניין שמגב והמשטרה צריכים לאכוף

שינעלו אותם כמו שעשו בסין

מה אכפת לנו מה קורה באנגליה אם אנחנו סוגרים את השמיים עד שהכל נרגע שם?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

ראיתי עכשיו כתבה על אילת - פשוט עצוב, העיר מתה. בתי מלון נסגרו ( כולל יוקרתיים כמו הרודס ) ואלפי עובדים נזרקו לרחוב. קורונה חיסלה הכל.
גם אם כאן בארץ תוך כמה חודשים יצליחו לייצב את המצב ולחזור למשק שמתפקד בצורה סבירה, עדיין את אילת זה לא יציל - לא יגיעו תיירים ( השמיים יישארו סגורים בגלל כל מה שקורה בעולם). עיר רפאים ללא דרך מוצא..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 10 דקות, vladclar כתב:

ראיתי עכשיו כתבה על אילת - פשוט עצוב, העיר מתה. בתי מלון נסגרו ( כולל יוקרתיים כמו הרודס ) ואלפי עובדים נזרקו לרחוב. קורונה חיסלה הכל.
גם אם כאן בארץ תוך כמה חודשים יצליחו לייצב את המצב ולחזור למשק שמתפקד בצורה סבירה, עדיין את אילת זה לא יציל - לא יגיעו תיירים ( השמיים יישארו סגורים בגלל כל מה שקורה בעולם). עיר רפאים ללא דרך מוצא..

אל תדאג באילת תמיד תהיה תיירות פנים

המלנוות נסגרו זמנית  כמו שאולמות אירועים ומסעדות נסגרו זמנית

פורסם

תמיד צריך לזכור.

הקורונה הורגת רק אנשים,  לא ברור כמה , אבל זה כנראה 3-7 אחוז מהאיתנו.  

מי שהורג את אילת, את העסקים, את הפעלים זה האנשים.

אני הייתי היום בראשון לציון,  דווקא ראיתי מסעדות  פתוחות, מאפיות עם מלא מוצרים באויר הפתוח , הכל היה פתוח ונראה עסקים כרגיל. 

דיברתי היום עם מספר חברים/לקוחות שעובדים בחברות גדולות במשק.

כולם עשו היום רשימות של אנשים חיוניים, כולם מתכוננים להוצאת אלפי עובדים לחל"ת. 

חברות היי-טק שתלויות כל רבעון בחוזים חדשים ובמכירות חדשות מתחילות להיכנס ללחץ לקראת סוף הרבעון.

נכון לרובם יש מזומנים בקופה, אבל אף אחד לא רוצה לשרוף את כל הכסף על עובדים שלא עובדים כי אין חוזים ולקוחות חדשים.

כמעט כל מי שדיברתי איתו  (מהעובדים) דיבר על כך שעם זה ימשיך יותר מחודש חודשיים אז הוא יצטרך להתחיל לאכול חסכונות.

דיברו על פתיחת  קרנות השתלמות. 

מדובר על עובדים שה 10,000 ש"ח לחודש דמי אבטלה שיקבלו לא יצליחו להחזיק אותם ברמה שהם חיים בה. 

אמרתם רכבי ליסינג, חלקם גם צריכים לשלם על הרכב בתקופת החל"ת או להשאיר אותו בחנייה בעבודה.  

ולא להאמין כמה אנשים התאפסו על עצמם רק בסופשבוע האחרון , עד יום שישי הם בכלל לא היו מחוברים ל"שפעת הסינים הזאת"

פורסם

בגדול ואני אומר זה בהכללה די רצינית לחברה יציבה יש בערך 3 חודשי נשימה מבחינת תזרים מזומנים. מעבר לזה מתחילות בעיות.

• תוכן חדש...