Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני הסנט שלי לנושא.

הזמנתי בסוף שבוע שעבר 4 צמיגים חדשים לקקטוס, Goodyear EfficientGrip Performance. בחמישי אחה"צ התקשרו להגיד שהצמיגים הגיעו. אמרתי לבחור שאוכל להגיע רק בהמשך השבוע שאחרי והוא אמר שאין בעיה והצמיגים מחכים לי. הבוקר הגעתי להתקין אך כנראה ש"הצמיגים יחכו לך" לא הצליח להם ומישהו אחר כבר מתגלגל איתם בכבישים.

כאן התחיל שלב מכירה משעשע.

המעכר: קח סינים למה מה אתה כבר עושה עם הרכב, סיבובים?

אני: מסיע את המשפחה. זה מספיק חשוב?

המעכר: יש לנו Eagle Sport.

אני: לא רוצה אותם.

המעכר, אחרי שיחות בירור עם ספק: יש Conti.

אני: איזה? Premium או Eco?

המעכר: לא יודע, Conti, מה זה משנה?

אני: אם זה ה-Premium אני לוקח את ה-Eco אני לא רוצה.

המעכר: וואי, קשה אתה.

אני: מצטער. מה יש לך עוד להציע?

המעכר, שוב מתקשר לספק: יש מישלן.

אני: איזה?

המעכר, שוב מתקשר כי הוא כל פעם לא מברר את הפרטים עד הסוף, כי מי בכלל מברר כאלו פרטים: Energy Saver.

אני: לא תודה.

המעכר: טוב אני מזמין לך שוב את ה-Goodyear.

אני: אין בעיה.

המעכר: יהיו כאן מחר.

אני: רק שיחכו הפעם.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

ואחרי כל זה, שים לב טוב כשתבוא להתקנת הצמיגים שזה אכן אפישנטגריפ פרפורמנס ולא קומפקט.

אישית, אני הייתי חותך מאחד כזה ופנה לאחד המומלצים שעלו כאן בשרשור, נראה לי שיש מספיק.

פורסם
שני הסנט שלי לנושא.

הזמנתי בסוף שבוע שעבר 4 צמיגים חדשים לקקטוס, Goodyear EfficientGrip Performance. בחמישי אחה"צ התקשרו להגיד שהצמיגים הגיעו. אמרתי לבחור שאוכל להגיע רק בהמשך השבוע שאחרי והוא אמר שאין בעיה והצמיגים מחכים לי. הבוקר הגעתי להתקין אך כנראה ש"הצמיגים יחכו לך" לא הצליח להם ומישהו אחר כבר מתגלגל איתם בכבישים.

כאן התחיל שלב מכירה משעשע.

המעכר: קח סינים למה מה אתה כבר עושה עם הרכב, סיבובים?

אני: מסיע את המשפחה. זה מספיק חשוב?

המעכר: יש לנו Eagle Sport.

אני: לא רוצה אותם.

המעכר, אחרי שיחות בירור עם ספק: יש Conti.

אני: איזה? Premium או Eco?

המעכר: לא יודע, Conti, מה זה משנה?

אני: אם זה ה-Premium אני לוקח את ה-Eco אני לא רוצה.

המעכר: וואי, קשה אתה.

אני: מצטער. מה יש לך עוד להציע?

המעכר, שוב מתקשר לספק: יש מישלן.

אני: איזה?

המעכר, שוב מתקשר כי הוא כל פעם לא מברר את הפרטים עד הסוף, כי מי בכלל מברר כאלו פרטים: Energy Saver.

אני: לא תודה.

המעכר: טוב אני מזמין לך שוב את ה-Goodyear.

אני: אין בעיה.

המעכר: יהיו כאן מחר.

אני: רק שיחכו הפעם.

הייתי מסיים את השיחה ב "תחזיר לי את הכסף בבקשה" והולך לפנצ'רייה אחרת, אני מזמין ומוכרים לי את הסחורה למישהו אחר.. הזמן שלך לא שווה כסף?..הנסיעה אליו? גם אם זה מטר.

אני מצביע ברגליים תמיד, לא מגיע למקום כזה לקוח כמוך

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה צודק וברוב המקרים זה מה שאני עושה, אבל, הפעם יש כמה סיבות מקלות:

1. לא שילמתי כלום.

2. זאת לא הפעם הראשונה שלי שם. הגעתי אליהם בעקבות המלצה כאן בפורום ובכמה שנים האחרונות הם המקום הקבוע שאני מגיע אליו להחלפת צמיגים.

3. בדרך כלל השירות שם טוב מאוד ובפעם האחרונה, לפני כשנה וחצי עם הרכב של זוגתי, הם אפילו יצאו מגדרם לתת לי שירות. בעל הבית נשאר הרבה מעבר לשעות הסגירה כי המשאית עם הצמיגים שהזמנתי התעכבה ולמחרת טסתי לחו"ל ורציתי להחליף את הצמיגים לפני הנסיעה.

4. למעשה הבחור לא ניסה למרוח או למכור לי דברים שלא רציתי, אלא פשוט הציע דגמים שאולי היו טובים מספיק בשביל אחרים אבל אני לא רציתי אותם.

החלק היחיד שעצבן זה שלא שמרו לי את הצמיגים שהזמנתי. אבל, כיוון שלא שילמתי עליהם מראש אני יכול להבין שאם אחרי כמה ימים לא הגעתי (למרות שאמרתי מראש) מכרו אותם ללקוח אחר.

^

ואחרי כל זה, שים לב טוב כשתבוא להתקנת הצמיגים שזה אכן אפישנטגריפ פרפורמנס ולא קומפקט.

אישית, אני הייתי חותך מאחד כזה ופנה לאחד המומלצים שעלו כאן בשרשור, נראה לי שיש מספיק.

כמובן שווידאתי שמדובר ב-Performance. זאת הייתה השיחה האחרונה של הבחור לספק אחרי שביקשתי שיוודא.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
מי הם?

תוכל לשתף?

"דורון לדרך",

זכור לי פעם אחת לפני כמה שנים טובות שמישהו דווקא לא פירגן כאן עליהם,

הנסיון שלי חיובי וגם עם בני המשפחה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מאיפה אפשר לקנות את הדגם הזה של הגודייר שפותח השרשור רצה לקנות?

התקשרתי למלא מקומות אמרו שהדגם הזה כבר לא נמכר והציעו לי את הגודייר תוצרת תורכיה כמובן שסירבתי או שהציעו לי מישלן אנרגי פלוס

אם מישהו יודע אם עדיין יש מקום באזור המרכז שמוכר את הדגם של הגודייר ר

אפישנטגריפ פרפורמנס

מאוד אשמח לדעת..

תודה מראש.

פורסם

מנצל את השרשור לשאלה:

שבוע שעבר תיקנתי פנצ'ר (בורג) בצמיג (אצל אחד המומלצים שהוזכר כאן בשרשור) השירות היה מעולה והמחיר טוב.

מה שהפריע לי זה שכששאלתי אותו על איזון, הוא אמר שאין צורך ושהוא סימן קודם את הנקודה שבה הצמיג ישב, האם זה תקין?

הרכב מרגיש בסדר ואין רעידות או משהו, ועדיין כשסיפרתי לנהגים וותיקים ממני הם הופתעו.

פורסם
מנצל את השרשור לשאלה:

שבוע שעבר תיקנתי פנצ'ר (בורג) בצמיג (אצל אחד המומלצים שהוזכר כאן בשרשור) השירות היה מעולה והמחיר טוב.

מה שהפריע לי זה שכששאלתי אותו על איזון, הוא אמר שאין צורך ושהוא סימן קודם את הנקודה שבה הצמיג ישב, האם זה תקין?

הרכב מרגיש בסדר ואין רעידות או משהו, ועדיין כשסיפרתי לנהגים וותיקים ממני הם הופתעו.

העיקרון נכון. אבל אם כבר הורידו את הצמיגים אזי עדיף לעשות שוב איזון. יש הפתעות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כל פעם שמגיע הזמן שאני צריך להחליף צמיגים והפנצריות לא יודעות להגיד לי איזה תאריך יגיע בצמיגים אני עובר לעסק הבא.

לי היו פאלקון מותקנים למשך משהו כמו 4 שנים והייתי מבסוט מהם, כשהתחלתי לחפש פאלקון שוב, אחד הפאנצריות ניסה להפחיד אותי ולהגיד לי שהם לא יחזיקו שנה.

הוא לא הסכים להתערבות שלי שהם יחזיקו לפחות 4 שנים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
העיקרון נכון. אבל אם כבר הורידו את הצמיגים אזי עדיף לעשות שוב איזון. יש הפתעות

העיקרון לא נכון בכלל.

ואין קשר להפתעות.

ההנחייה המקצועית היא לעשות איזון

https://iga.org.il/wp-content/uploads/2018/09/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%94%D7%92%D7%94%D7%94-4.pdf

שמפרידים צמיג מחישוק - יש לעשות איזון מחדש.

זהו.

פורסם

אולי שאלו את השאלה, ואולי לא,

לגבי צמיגים סיניים.

כולנו מסכימים פה אחד, שהם גרועים, ולא בטיחותיים.

אם זה אחיזה, מרחק בלימה, נוחות, ולא חסרות סיבות לפסול אותם.

אם כן, מדוע משרד התחבורה, מכון התקנים, או גורם בכיר אחר, אישר את השימוש בהם אצלנו?

פורסם

אתה מסתכל על זה לא נכון.

קודם כל משרד הבריאות מתיר למכור פה סיגריות? אז זה אומר שהן טובות?

ובלי קשר - יש תקן מסויים. שתקן הוא שילוב של לחצים פוליטים כלכליים וטובת הציבור.

עכשיו - הצמיגים הסיניים האלה זה לא סכנת נפשות. אבל לך יש את האופציה לבחור.

אתה צריך לבחור חכם -שזה לא בהכרח אומר לשים צמיג סופר איכותי. אתה צריך לדעת כמה אתם משלם ומה אתה מקבל.

אני יכול להבין את האנשים ששמים 4 צמיגים סינים ב-550/600 ש"ח.

אני יכול להבין את האנשים שמשלמים כפול מזה על צמיג איכותי.

אני לא מבין את האנשים שמשלמים כפול מזה על צמיג לא איכותי ופה נכנס להיות לקוח חכם.

צמיג איכותי יותר ישפר לך את הנתונים שציינת.

זה כמו שיש רכבים חדשים שנמכרים בארץ עם נתוני ביצועים של מבחני ריסוק מחפירים. אבל יש מוביל איי.

אז מבחינת משרד התחבורה - יש מוביל איי - הכל בסדר.

מבחינתך כצרכן - כדאי שכל הנתונים יהיו פרוסים לפנייך לפני שתסגור עסקה.

אתה מעדיף באותו מחיר רכב עם אבזור שכולל אביזרי נוחות, מערכת מולטימדיה, גאנטים יפים ו-3 כוכבי ריסוק או רכב עם 5 כוכבים טאסות וחלונות ידניים מאחורה?

מה שתבחר - זה בסדר. העיקר שאתה מבין את המשמעות של הבחירה שלך.

אני רציתי לקנות צמיגים טובים.

כי ההבדל בין 600 שקל של סינים ל-900/1000 של צמיג ממותג לדעתי שווים אחיזה משופרת.

אבל לא רציתי לשלם 1500 על צמיגים שאחרים מציעים ב-1000.

לא רציתי לשלם את אותו מחיר על צמיג בן שנה וחצי כשמציעים לי צמיג זהה בן חצי שנה.

ולא רציתי לשים צמיג נחות יותר כי הפאנצרמעכר אומר לי שזה אותו דבר או שזה המקורי של האוטו.

לחלק מ"בעלי המקצוע" אני נחשב ללקוח בעייתי או עקשן.

פורסם

שאלה:

בדקתי ב-tires4u צמיג מישלין פרימסי 4 בגודל 205/55/16.

יש 3 מקומות עם מחיר של עד 280 ש"ח לצמיג, אצל האחרים זה בערך 100 ש"ח יותר. האם זה הגיוני? יש סיכון כלשהו בלרכוש מהפנצ'ריות הזולות? איך הן הגיעו לפער כזה משמעותי במחיר? זה בערך 400-500 ש"ח הפרש לרביעיה.

תודה.

• תוכן חדש...