Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו, לא להבין כלום זה דבר אחד - אבל לפחות לדעת לקרוא? איך אפשר להאמין ששמו לך דנלופ אם לא כתוב על זה דנלופ?!

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעל הצמיגיה שלח אותו לכספומט ובנתיים הרכיב צמיגים סיניים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז מה בסוף נסגר עם הקטע של "קונה רק 2 צמיגים חדשים ואיפה לשים אותם?".

גם בזמנו היה לי מזל נחס עם הלאון ו בחצי שנה החלפתי 3 צמיגים :-(.

בהתחלה 2 מ צד ימין של הרכב (בסופו של דבר קניתי 2 חדשים, שמתי אותם מ קדומה, ו הקדמית השמאלית שמתי מ אחורה בצד ימין) ואחרי כמה חודשים בגלל עבודות בכביש נהיה לי שם פנצ'ר והלכתי לאותו מקום והוא אמר לי "שמע, אפשר להחליף 2, אבל באמת חבל, אתה לא נוסע הרבה, תחליף 1, בהתחלה אולי יהיה לך קצת הבדל אבל לא ממש תרגיש", זה מה שעשיתי ותכלס לא הרגשתי כלום.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
נתחיל מזה שאנחנו לא משה אבוטבול או שמחה כהן.

מה לעשות.

אבל מראש אתה לא הבנת את כל מטרת הפוסט - מי שרוצה ללכת להתקין 4 צמיגים ב-599 - שיעשה זאת. אני ממש מבין אותו, זאת החלטה הגיונית מאוד.

כנראה שבטיחותית זה לא אסון, רוב המדינה על צמיגים כאלה. זה הגיוני כלכלית. תהנו.

הבעיה שלי היא החוסר אמינות של אותם "בעלי מקצוע".

שמנסים או למכור לך מוצר שונה ממה שאתה מבקש.

או למכור לך מוצר במחיר מופקע.

או לשקר לך לגבי העובדות. שלא יבלבלו אותך בקבלת ההחלטות.

לגבי ההתעקשות - יש לה סיבה. לא כל צמיג עם שם הוא זהה. יש טובים יותר וטובים פחות.

יש דאנלופ שמתפוררים לו הקוביות גומי לדוגמא.

הפאלקן 831 צמיג נחות ואין לו שום קשר ל-832.

זה לא שהם לא עובדים. הם גם עיגול שחור עגול עם חור באמצע כמו שאמר הבחור באוטודיפו.

אין לזה קשר לביצועים ספורטיבים. אין לזה קשר לימי מסלול. הצמיגים האלה בכלל לא מיועדים לזה.

אני דווקא כן חושב שצרכן צריך להיות חכם ולעשות את השיעורי בית שלו.

ויותר מזה - אני חושב שנותן שירות לא צריך לנצל לרעה חוסר ידע של צרכן.

אני כנותן שירות לא עושה את זה. ובשירות שאני נותן הלקוח לא מבין כלום והוא מאמין לי בצורה עיוורת.

שמע, אני מבין על מה אתה מדבר כי גם אני בדיוק כמוך קורא בפורומים לפני שאני הולך לקנות צמיגים / סלולרי / רכב / משהו בסגנון.

אבל מה שתיארת זה לא בהכרח שמנסים "לדפוק" אותך או לחסל מלאי, ומה זה אומר "מתפוררים לו הקוביות גומי"? רק שתדע, חלק מהדגמים שאתה פוסל לעומת הדגם שאתה רוצה, מיוצרים באותו מפעל, באותו פס ייצור, מאותו חומר בדיוק. אחד עם חריצים מרובעים ואחד עם חריצים משולשים... זה לא משהו שתרגיש או שישנה את הביצועים שלך בנסיעה מאיילון צפון לכפר סבא.

פורסם

אתה טועה - לא באותו המפעל, לא באותה איכות, לא אותה אחיזה/ מרחק בלימה/ שקט/ נוחות/ שחיקה/ התייבשות.

יש שוני בין הדגמים של אותו היצרן.

יש חברות שקיבלו אפשרות להדביק לוגו של חברה מוכרת למוצרים שלהם.

בשביל זה נערכים מבחנים השוואתיים כל שנה ובמספר מידות של הצמיגים, במבחנים האלה נמדד הכל, גם ביבש, גם ברטוב.

יש חוות דעת של משתמשים מכל העולם לגבי מגוון דגמים לאורך מאות אלפי קילומטרים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתה טועה - לא באותו המפעל, לא באותה איכות, לא אותה אחיזה/ מרחק בלימה/ שקט/ נוחות/ שחיקה/ התייבשות.

יש שוני בין הדגמים של אותו היצרן.

יש חברות שקיבלו אפשרות להדביק לוגו של חברה מוכרת למוצרים שלהם.

בשביל זה נערכים מבחנים השוואתיים כל שנה ובמספר מידות של הצמיגים, במבחנים האלה נמדד הכל, גם ביבש, גם ברטוב.

יש חוות דעת של משתמשים מכל העולם לגבי מגוון דגמים לאורך מאות אלפי קילומטרים.

וואלה... איפה המבחנים האלו נערכו? פה בישראל? בכבישים ובתנאים שאתה נוסע עליהם? בפקקים שאתה עומד בהם? בשביל זה אתה צריך Good year Efficient grip Performance לשים על הטויוטה קורולה... אז אין לי מה להגיד לך...

שוב, אני לא בעד לשים צמיג סיני שיקרע לך אחרי שנה, אבל המבחנים האלו שנערכים בערים באירופה, ממש לא קבילים פה בישראל.

פורסם (נערך)

מדוע מבחנים באירופה לא נחשבים בעינייך? כביש זה כביש (, יבש או רטוב ), נסיעה בשלג באמת לא רלוונטית.

אבל אלה אותם הדגמים בדיוק שנמכרים כאן.

אגב, אירופה זה גם איטליה, ספרד וכו.. עם מזג אוויר דומה לשלנו.

ובין הפקקים יש גם כאן כבישים מהירים וסיטואציות שמרחק בלימה הוא עניין של חיים / מוות, בריאות/ נכות.

אפשר להתעקש על חוסר ידע ולהגיד שמדובר בחתיכת גומי, ולא משנה מה כותבים לך בפורום רכבים.

Efficient grip perfomance יושב מעולה על קורולה, זה צמיג נוחות בדיוק לסוג הרכב הזה שמחזיק מעל 60 אלף קילומטרים או 3 שנים.

אבל אישית אני קונה לטויוטה ורסו michelin energy saver כל 90 אלף קילומטרים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
וואלה... איפה המבחנים האלו נערכו? פה בישראל? בכבישים ובתנאים שאתה נוסע עליהם? בפקקים שאתה עומד בהם? בשביל זה אתה צריך Good year Efficient grip Performance לשים על הטויוטה קורולה... אז אין לי מה להגיד לך...

שוב, אני לא בעד לשים צמיג סיני שיקרע לך אחרי שנה, אבל המבחנים האלו שנערכים בערים באירופה, ממש לא קבילים פה בישראל.

שמע, זו גישה נוראית - צמיגים זה הנק' מגע של עם הכביש והקורולה שלך זה רכב שמסוגל להרבה יותר ממה שאתה מסוגל כנראה.

הכבישים הבינעירוניים פה הם בסטנדרט לא רע גם במונחים אירופאים, לפחות החדשים שבהם. ולמיטב ידיעתי לאחיזה אין קשר לדמוגרפיה.

התגובה של על חריצים משולשים ומרובעים מראה שיש לך 0 הבנה בצמיגים או בייצור תעשייתי, אבל זה בסדר - כמוך כל עם ישראל שלמרות שהוא איכשהו תקוע בפקק מצליח לההירג על הכביש באחוזים יפים מאד.

אז אתה תמשיך לזלזל - ואנחנו נמשיך להשקיע בבטיחות שלנו, הכל בסדר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
רק שתדע, חלק מהדגמים שאתה פוסל לעומת הדגם שאתה רוצה, מיוצרים באותו מפעל, באותו פס ייצור, מאותו חומר בדיוק. אחד עם חריצים מרובעים ואחד עם חריצים משולשים... זה לא משהו שתרגיש או שישנה את הביצועים שלך בנסיעה מאיילון צפון לכפר סבא.

הבט בסרטון הבא, בדגש על שני הצמיגים הראשונים שמוצגים.

וכן, התנאים לא רלוונטים לארץ, אבל מוכיח כמה שהרכב הגומי בצמיגים, גם מאותו יצרן ובצמיגים שנראים כמעט זהים משנה:

פורסם
שמע, זו גישה נוראית - צמיגים זה הנק' מגע של עם הכביש והקורולה שלך זה רכב שמסוגל להרבה יותר ממה שאתה מסוגל כנראה.

הכבישים הבינעירוניים פה הם בסטנדרט לא רע גם במונחים אירופאים, לפחות החדשים שבהם. ולמיטב ידיעתי לאחיזה אין קשר לדמוגרפיה.

התגובה של על חריצים משולשים ומרובעים מראה שיש לך 0 הבנה בצמיגים או בייצור תעשייתי, אבל זה בסדר - כמוך כל עם ישראל שלמרות שהוא איכשהו תקוע בפקק מצליח לההירג על הכביש באחוזים יפים מאד.

אז אתה תמשיך לזלזל - ואנחנו נמשיך להשקיע בבטיחות שלנו, הכל בסדר.

אתה לא מכיר אותי וכבר קבעת מה ההבנה שלי בייצור תעשייתי, נראה לי שפה נגמר הדו שיח בינינו.

ולזה שנתן לי סרטון של מכוניות עם צמיגי Winter tires שנוסעות על קרח, אני אפילו לא אטרח להגיב..

אתה יכול להנות עם ה Good year שלך בפקק בכביש 6...

פורסם

אתה נסחף מעט, למבחנים הללו יש משמעות מקומית בהחלט, אחרי הכל כביש אירופאי, רטוב או יבש, בו נבדק מרחק הבלימה בנוי מאותו חומר ממנו נבנים כבישים פה, וגם החומר של המים, כשמרטיבים אותו, זהה לחלוטין להבנתי. ובכוונה הבאתי פרמטר שיש בו לעיתים ההבדל בין תאונה לכמעט תאונה, חלילה בין חיים למוות. אפשר אולי להתפשר על נוחות, שקט, אפילו אחיזה למי שנותן רק לסבתא שלו לנהוג 30 קמ"ש בכביש 6 כמו שהיא אוהבת, אבל לא על בטיחות. וזה בדיוק מה שאתה עושה כשאתה מוכן ללכת על צמיג זול. ודאי כך כשצמיג טוב ובטיחותי לא עולה פי שבע מצמיג שאינו כזה, ההפרשים אינם בשמיים, אפילו לא קרוב לשם.

פורסם (נערך)

למבחנים האלו אין משמעות מקומית, כי מבנה הכבישים לא אותו דבר (זה שאתה נוסע באיילון דרום, אתה לא נמצא באוטובאן), כי החומר ממנו עשויים הכבישים לא אותו דבר, עומסי התנועה לא אותו דבר, כי איכות התשתיות לא אותו דבר, כי האקלים לא אותו דבר, כי הרכבים לא אותו דבר. כי תרבות הנהיגה לא אותו דבר, ועוד אלף ואחד דברים...

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
פורסם
כי מבנה הכבישים לא אותו דבר (זה שאתה נוסע באיילון דרום, אתה לא נמצא באוטובאן), כי החומר ממנו עשויים הכבישים לא אותו דבר

אני לא מכיר אותך, אבל אני קורא את מה שאתה כותב - ואתה כותב באופן נחרץ על דברים שאין לך מושג בהם.

ככה במקרה, תכנון כבישים זה המקצוע שלי - רוצה לספר לי אתה מה ההבדל בין החומרים המרכיבים את הכבישים בגרמניה לעומת אלו המרכיבים את הכבישים כאן? (רמז: אין הבדל פרט לסוגים שונים של סלעים מאותן משפחות, סלע גירי במצעים ואספלטים וסלע בזלטי בשכבת האספלט העליונה). הביטומן אגב הוא אותו ביטומן, ותוספי גומי למיניהם יש גם אצלינו וגם אצלם כתלות בתקני רעש.

ההבדל? הקרקע פה הרבה יותר בעייתית וההנדסה פה היא הרבה יותר 'צעירה' (או בקיצור, תשוו כבישים שנבנו בשנות ה2000, לא בשנות ה80).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה רציני?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...