Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה שלי עם הביצוע של כל העונה הזאת.

השינוי של דאנריז - בום, בום, בום פרק אחד DONE!

מלך הלילה - בום, בום, בום פרק אחד DONE!

קרב על מעלה המלך - בום, בום, בום פרק אחד DONE!

Peace out

We are getting the f333 out of here

• תגובות 228
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
.

הבעיה היתה החורים שהוזכרו מקודם, איפה הדוטראקיים נעלמו? למה להגלות את ג׳ון למשמר הלילה אם אין שם כלום, ועוד. אלה הדברים שבאמת מאכזבים בעונה ובפרק האחרון.

למה להגלות את ג'ון?

מוטיב גיבור זמני המלחמה שמפנה את מקומו בזמן השלום, והולך לחיות לבדו עם הטראומה של מה שעבר, כי לא שייך יותר לעולם החיים. האביר האפל, שוב. צ'רצ'יל מפסיד את הבחירות אחרי המלחמה.

בנוסף, לא לתת למי שצולק באלימות להנהיג בימי שלום

הוא סמל השלטון הישן. השריד האחרון של בית טארגריאן.

שוב, נרטיב קלאסי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

הדירוג ממשיך ליצנוח, לא אתפלא אם בקרוב כבר ירד ל3 כוכבים וקצת חח.

לגבי דאני- משום מה אנשים האמינו שהיא כמו נסיכה של דיסני או בחורה עדינה מערוץ הילדים, אני ממש לא חושב ככה, היא אמא של הדרקונים והיא אמורה ליהיות מאיימת ולא מהססת ללכלך ידיים וגם להשמיד ולהרוג, הרי זו הסיבה שהצבאות הלכו אחריה, במיוחד הדות'ראקי שהולכים אחרי הכי חזק, אין לי בעיה עם זה ואני בעד כי זה החומר למלכה של 7 ממלכות.

לכן השיגעון ורצון הנקמה שלה כן היה אמור להגיע- פשוט לא בצורה מגוחכת כמו בפרק הקודם שלישרוף עד האחרון שבהם- אלא יותר כמו לישרוף את כל החיילים + הארמון עם סרסרי בפנים + כל מה שעשתה מסביב לחומות ולצי הברזל וככה להוריד את כולם על הברכים - כל העיר.

הם פשוט הפכו אותה כאליו לתאנוס- היא תישרוף את כולם מהצפון עד לדרום, מזרח עד מערב לעפר וככה תיצור עולם חדש וטוב יותר שלא ידע את זוועות העבר.

לא מתאים ולא קשור.

וככה לעשות שג'ון מחליט להרוג את אהובתו, קרובת משפחתו שהקריבה את הילדים(הדרקונים) והאנשים היקרים לה ביותר למענו ולמען האנשים החיים בשיחת חולין של 2 דקות? נו בחייאת!.

ואם כבר להרוג- הייתי רוצה ליראות מי היה עוצר את הדות'ראקי מלהתנפל עליו וליקרוע אותו לגזרים+ GREY WORM שבשבילו ובשביל אהובתו שנירצחה - דאני הייתה יקרה כמו אמא אפילו.

בקיצור- הרסו יצירת מופת שאני בטוח שעם עונה אחרונה וסיום מוצלח באמת- הרבה מהמעריצים היו חוזרים עוד כמה שנים טובות לאחור וצופים שוב + דור חדש שהיה שומע על הסידרה ורואה אותה בעתיד.

דדפול מסכם הכי טוב-Thats Just Lazy Writing !.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
למה להגלות את ג'ון?

מוטיב גיבור זמני המלחמה שמפנה את מקומו בזמן השלום, והולך לחיות לבדו עם הטראומה של מה שעבר, כי לא שייך יותר לעולם החיים.

שוב, נרטיב קלאסי.

אתה צודק עקרונית, אבל מפספס נקודה אחת - ג'ון לא החליט לצאת לגלות כי הוא נדפק מכל המלחמות, אלא נשלח לשם במסגרת איזה דיל שהחליטו עליו אחותו - המלכה בצפון, ואח שלו - המלך בכל השאר, עם מפקד צבא שמחליט לנסוע לחו"ל 2.3 שניות אחרי שהדיל נחתם. ואחרי זה גם סנסה וגם בראן אומרים לו ש"סורי דוד, אין ברירה. הסכמנו לזה עם הבחורצ'יק הזה שכבר לא נמצא כאן".

שינוי של פיסת דיאלוג אחת היה הופך את זה לבסדר:

"ג'ון, עכשיו אתה המלך החוקי. בראן הסכים להיות מלך כדי לצאת מהפלונטר הזה עם התולעת. מה אתה רוצה לעשות?"

-"אוי, אני לא יודע, המלחמה הזאת דפקה אותי ממש ממש חזק. הרגתי את האישה שאהבתי ואני בכלל לא רוצה להיות מלך. אני אלך צפונה ואתם תעשו מה בא לכם. פיס אאוט".

אגב, אפילו בן שפירו (כפרע עליו!) עשה על זה וידאו חמוד מאוד. ספויילר - הוא קורא ליארה גרייג'וי Asha, מה שאומר שהוא מכיר גם את הספרים, כי ככה קוראים לה שם. בסדרה החליפו לה את השם כדי לא ליצור בלבול עם אושה, הצפונית ההיא שעזרה לבראן לברוח.

בקיצור, ככל שאני מתעמק בזה יותר, ככה אני מתאכזב יותר. מרגיש לי כמו אחרי סטוץ גרוע. ריקני וחסר משמעות. כל הציפייה הזאת, 10 שנים ומאות שעות של צפייה וקריאה של תוכן, בשביל זה? סעמק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לכן השיגעון ורצון הנקמה שלה כן היה אמור להגיע- פשוט לא בצורה מגוחכת כמו בפרק הקודם שלישרוף עד האחרון שבהם- אלא יותר כמו לישרוף את כל החיילים + הארמון עם סרסרי בפנים + כל מה שעשתה מסביב לחומות ולצי הברזל וככה להוריד את כולם על הברכים - כל העיר.

בדיוק. לא היה שום צורך לשרוף את כל העיר. אין בזה שום הגיון. תשרפי את המבצר האדום וסרסי בתוכו וסגרת את הסיפור. האנשים לא ישנאו אותך יותר מדי.

וה-rambling של בן שפירו פשוט עלוב. הוא סתם מקשקש שטויות. לחלק מהדברים שהוא ציין כחסרי סיבה יש סיבה מצוינת (למשל למה הדרקון שרף את כס הברזל, או למה ג'ון בכלא) וחלק הוא פשוט לא הבין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

לגבי מה שקרה אחרי זה, הבחירה בבראן זו עוד נקודה רעיונית מרתקת. חשיבות הסיפור באבולוציה החברתית, אבל לא לעכשיו.

מסכים.

לכן אני חושב שבראן המלך היה רעיון של מרטין.

קיבלתי רושם שפרק הסיום הוא שעטנז בין רעיונותיו של מרטין ובין התסריטאים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אני מרגיש שפרק הסיום הוא שעטנז בין רעיונותיו של מרטין ובין התסריטאים.

זה באמת המצב, ראיתי את זה איפשהו. מרטין נתן להם נקודות עוגן בסיפור, אחת מהן היא הסיום.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כן, אבל זה בדיוק מציף את הבעיה - נניח שהבחירה בבראן למלך היא טובה ונותנת תחושת סיפוק לצופים. התחושה הזאת מאבדת את כמעט כל הכוח שלה כאשר בראן ישב כמו תפוח אדמה ובהה באוויר לאורך מרבית פרקי הסדרה (יותר ויותר לקראת הסוף). אני אמור להאמין שהוא היה מתוחכם לאורך כל הדרך ובעצם תחמן את דרכו למלוכה? ("למה אתה חושב שבאתי לכאן...")

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

מרטין תיאר להם את הסיום, אבל ל-D&D לא הייתה את היכולת להביא את הדמויות לקו הסיום בצורה אמינה. במקום להעביר את המושכות לתסריטאים אחרים ולפרוש בשיא, האגואיסטים התעקשו לקצר את הסדרה ל-7 עונות. HBO תעקשו על 10 עונות ובסופו של דבר התפשרו על 8. וזה מה שקיבלנו.

כן, אבל זה בדיוק מציף את הבעיה - נניח שהבחירה בבראן למלך היא טובה ונותנת תחושת סיפוק לצופים. התחושה הזאת מאבדת את כמעט כל הכוח שלה כאשר בראן ישב כמו תפוח אדמה ובהה באוויר לאורך מרבית פרקי הסדרה (יותר ויותר לקראת הסוף). אני אמור להאמין שהוא היה מתוחכם לאורך כל הדרך ובעצם תחמן את דרכו למלוכה? ("למה אתה חושב שבאתי לכאן...")

לדעתי זה נטו בגלל כתיבה איומה של D&D. בעונות הראשונות בראן הייתה דמות מאוד מעניינת. המסע שלו לצפון הרחוק, גילוי כוחותיו, גילוי יכולתו להשפיע על העבר וכיצד קו עלילה שלו השתלב עם הודור. באחת הסצנות הוא חזר אחורה בזמן לקרב ב-Tower of Joy. בסיום הקרב אבא שלו התחיל לעלות במדרגות בשביל להגיע לליאנה ובראן צעק לעברו Father! . פתאום אבא שלו הסתכל לאחור. כלומר אבא שלו שמע אותו בעבר.

פשוט כל פיתוח דמות של בראן נזרקה לפח כי התסריטאים לא ידעו כיצד לקדם את העלילה שלו.

תסתכלו החל מ-5:00.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
מסכים.

קיבלתי רושם שפרק הסיום הוא שעטנז בין רעיונותיו של מרטין ובין התסריטאים.

כל הנרטיב של השינוי בדאני הוא רלוונטי/עכשווי כזה, ומתייחס לפונדמנטליזם פוליטי. אם נשים בצד את ההאצה של הסדרה לסיום, שדפקה את כל האווירה בסדרה, הכותבים בה מתכתבים עם הקהל. בקיצור: גיבורה פמיניסטית בתחת שלי... זה לאן שרדיקליזם חברתי מוביל, וכו'.

מנהיגים טובים הם אלו שפועלים מתוך תחושת חובה, מודים בטעויות ומתייסרים על ההחלטות שלהם.

די סטנדטי (בגלל זה אני לא מבין את כל אלו שטוענים שהטוויסט בסיפור לא צפוי. הוא האמאמא של הצפוי).

אצל מרטין אין את כל זה.

הדמויות חיות במציאות ימי-ביניים מסטית, ופועלות בהתאם לסביבה והמוסר שלה. דאני בספרים לא חושבת על מצב העבדות הגלובאלי, היא חושבת, במקסימום, על הכיבוש הבא, ולבסוף, על לעשות סדר בין נתיניה בעיר בה היא עוד מחזיקה במפרץ העבדים. זהו. גם התפתחות המרד אצל דאני הוא יותר תוצאה של צורך אמיתי לשרוד, קודם כל אישית. היא תופסת מנהיגות בחוסר ברירה, ולא בביטחון בכלל.

הדמויות אצל מרטין שפועלות מתוך רצון וכוונה למניפולציות רחבות היקף, למיטב זכרוני, זה רק טאווין לאניסטר ו-וואריז (שמניעיו לא ברורים, כמו המניעים של כל הדמויות. אנחנו לא מקבלים חלון לעולמם הפנימי). השאר מגיבים בזמן אמת, פחות או יותר, לפי איזה מצפן פנימי שיש לכל אחד מהם. כמו רובינו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כתבה משנת 2015:

“This is the hard part of what we do,” sighs HBO programming president Michael Lombardo. “We started this journey with David

and Dan. It’s their vision. Would I love the show to go 10 years as both a fan and a network executive? Absolutely.”So if the producers prefer seven seasons and HBO prefers more, what happens? A conversation…Like amicable spouses who avoid a sensitive area of disagreement, this issue is something HBO and the showrunners haven’t discussed thus far…”We’ll have an honest conversation that explores all possible avenues,” Lombardo says. “If they weren’t comfortable going beyond seven seasons, I trust them implicitly and trust that’s the right decision—as horrifying as that is to me. What I’m not going to do is have a show continue past where the creators believe where they feel they’ve finished with the story.”

בשפה פחות מכובסת רצינו 10 עונות, אבל D&D רצו להתחפף אחרי 7 ולא היה לנו מה לעשות כי זה החזון שלהם (= החתימו אותנו על חוזה שמעניק ל-D&D זכויות בלעדיות על בימוי הסדרה)

• תוכן חדש...