Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו סיפור קצר אולי אפילו קצת מצחיק...

"האוטו תמיד נכבה באותו הצומת" כך אמרה לי אשתי, כשעמדנו בצומת כשבוע לאחר שקיבלנו את המאזדה 3 החדשה שלנו.

"יש לו i-Stop, הוא אמור להיכבות בצומת" עניתי. "לא, אבל הוא תמיד נכבה רק פה. באף צומת אחר הוא לא נכבה" ענתה לי זוגתי שתחיה.

ואז חשבתי על זה, ונזכרתי שבעצם זאת הפעם הראשונה שאני חווה כיבוי מנוע בצומת עם האוטו הזה. עד לא מזמן הייתה לנו מאזדה 3 שנת 2016 והוא היה נכבה כמעט בכל צומת. אני עם הרכב הזה (מודל 2017) כבר שבוע וזאת הפעם הראשונה שה i-Stop מכבה מנוע בצומת. מוזר מאוד.

"כבר פעם שלישית שאני נוסעת כאן השבוע ורק כאן הרכב נכבה" הסבירה הצודקת בטון פוסק. ההיגיון אומר שזו שטות גמורה, אבל הצודקת תמיד בדרך כלל צודקת.

"טוב, הילדות ישנות מאחור אז יש זמן לניסוי". נסעתי מסביב לבלוק וחזרתי לאותו הצומת מאותו כיוון. בום! הרכב כבה.

ממשיכים ישר בצומת ועושים פרסה. הפעם חוזרים לאותו הצומת אבל מכיוון אחר. שוב רמזור אדום ו- כלום.

זה כבר מוזר. ממשיכים ישר בצומת ועושים פרסה, חוזרים לאותה נקודה אבל מהכיוון הנכון ו- המנוע נכבה.

"^&*%& אני מקלל כהרגלי. "לא יכול להיות!" שוב חוזרים על התרגיל ושוב אותה אבחנה. כך בדקתי במשך 4 (!) פעמים את הצומת מכל ארבעת הכיוונים. רק בכיוון אחד הרכב כבה. אני נבוך ולא מבין, בחיי היא צודקת.

מאז גיליתי עוד שלושה צמתים כאלה ברחבי באר-שבע שבהם הרכב כבה מיד. בכל שאר הצמתים כלום לא קורה.

האם הרכב שלי רדוף רוחות???

פורסם

היות ואני לא מאמין ברוחות רפאים, החלטתי לבחון את זה בצורה "מדעית". ניסיתי לחשוב מה משותף לשלושת הצמתים בהם הרכב כבה. המכנה משותף הכי בולט הוא שכולם ממוקמים בעליה. יכול להיות שיש קשר? חשבתי שאולי בזווית כזו המצלמות המובנות שיש ברכב מזהות טוב יותר את הרמזור האדום

פורסם

במאזדה מערכת ה-S&S לא פועלת בכל עמידה, אלא רק כאשר לוחצים חזק יותר על הבלם. אם הלחיצה עדינה על הבלם והרכב עדיין עומד במקום הרכב לא יכבה את עצמו. אם תיתן לחיצה הגונה יותר ותדחוף את הבלם יותר עמוק המערכת תיכנס לפעולה. גם בסובארו המערכת פועלת דומה.

אם אתה אומר שמה שמשותף לכל הצמתים זה שהם בשיפוע, זה רק מחזק את הטענה כי באופן אוטומטי אתה לוחץ יותר חזק על הברקס. תנסה לבדוק שוב ותלחץ חזק על הבלם בכל עצירה ותחזור לעדכן.

פורסם

טוב, אז בינתיים מצאתי צומת נוסף שבו הרכב כבה. הפעם זה לא בעלייה!

דבר נוסף ששמתי לב, בשאר הצמתים נורת ה i-Stop מהבהבת בירוק במשך כמה שניות, לאחר מכן דולקת קבוע, הרכב מוריד טורים ומתחיל לרעוד מעט ואז הנורה כבית והטורים עולים בחזרה. בספר הרכב כתוב שהמנורה אמורה לדלוק קבוע כאשר הרכב מודמם ואמורה להיכבות כאשר הרכב מונע בחזרה:

Capture.JPG

יכול להיות שיש משהו תקול ברכב??

פורסם
המכנה משותף הכי בולט הוא שכולם ממוקמים בעליה. יכול להיות שיש קשר?

התשובה היא חד משמעית - כן. רכבים מודרניים עושים שימוש באקסלרומטר/ג'יירו בכדי להחליט אם להעלות/להוריד הילוך ובין השאר אם להפעיל/להפסיק את פעולת המנוע/מדחס וכיוצ"ב, בהתאם לעומס הצפוי על הרכב לכשיתחיל נסיעה מחדש.

פורסם (נערך)

אוקיי. שני יוצאי דופן שמפילים את הטענה של העלייה:

1. באותו רחוב בו האוטו כבה יש שני רמזורים הנמצאים באותו קטע דרך בעלייה. הדרך כולה פחות או יותר באותו שיפוע והרמזורים נמצאים כ 500 מטר זה מזה (למי שמכיר- דרך מצדה לכיוון הגראנד קניון). באחד האוטו כבה באופן קבוע ובאחר האוטו מעולם לא כבה.

2. כפי שכבר כתבתי, מצאתי רמזור הנמצא בקטע דרך מישורי לחלוטין (אולי אפילו נוטה מעט מטה). ברמזור זה הרכב כבה תמיד.

מצרף גרף גבהים שבדקתי בגוגל ארת':

Untitled-1.jpg

*הנסיעה היא בעלייה (מ 1 ל-3) ומשום מה התוכנה מציירת את גרף הגבהים דווקא משמאל לימין

עריכה: זה לא הנתיב שאותו אני מבצע בפועל, אני נוסע דרך 1 אוסף את הילדה ואז חוזר דרך 2 ו-3. כך שאין רצף בנסיעה בין שלושת הנקודות (אם חשבתם שהרכב מפעיל מין כלל של להיכבות בצומת כן וצומת לא)

איך אני בודק את האפשרות שהמצבר חלש ולמה שזה ישפיע?

כאשר המערכת כן עובדת ההתנעה מהירה וחלקה וללא תקלות וכך גם התנעה רגילה בתחילת נסיעה.

אני משתגע :?

עריכה אחרונה על ידי nissman
פורסם

אתם כנראה לא נוסעים מספיק כדי לטעון את המצבר.

עם כל הכבוד לשלושת הצמתים בבאר שבע רבתי, עשה לך נסיעה למרכז, בעצירה הראשונה, לחץ על דוושת הבלם, הרכב יעצור ויכבה.

פורסם
לא חשבתי על זה. אני אבדוק מחר.

איך זה עשוי להשפיע?

יש מתחת לחריצים איזשהו גלאי אלקטרומגנטי, שבהתאם לנוכחות של מתכת, מתזמן אור ירוק ברמזור.

תריך חיפוש בגוגל של הפורום על "צומת פסי דריכה" או "צומת חריצים".

זאת השערה שזרקתי לאוויר. לא יודע אם זה באמת משפיע על המערכת.

פורסם

קודם כל תפנים שהצודקת שלך לא ממש צודקת, כי הרכב לא נכבה רק בצומת אחת ויחידה..רק אל תגיד לך את זה ככה בפנים...

יש רכבים בהם המערכת רגישה פחות ויש יותר ולא קשור לעליה או ירידה, אלא יותר למצב המצבר לדעתי.

אם ממש חשוב לך לדעת אם יש תקלה או מה בדיוק מפריע למערכת להכנס לעבודה, קבע לך פגישה במוסך, שם עם סורק תקלות יבדקו איזה פרמטר משפיע על כך שהמערכת מחליטה שבעצירה ספציפית שאתה מצפה שהיא תעבוד, היא דווקא לא נכנסת לפעולה.

• תוכן חדש...