Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו XV 2.0 Eyesight - בחירה ושרשור מתגלגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגיע הזמן לסכם שנה ו-30,000 ק"מ. היום הרכב היה בטיפול 30,000. ושלשום היה שנה אצלי.

ההתרשמות שלי ברובה לא השתנתה ואין הרבה מה לחדש. אני עדיין מרוצה מהרכב. נהנה מיכולות השטח ומהשקט שהוא נותן (בכביש ובשטח).

בטיפול היום עדכנו את תוכנת מערכת המולטימדיה. אני מקווה שלפחות חלק מהמחלות שלה נפתרו, למרות שכבר למדתי לחיות איתן. אעדכן בקרוב.

צריכת הדלק השתפרה לאחרונה. לא יודע להגיד למה, אבל ב-5,000 הק"מ האחרונים הממוצע המדוד במשאבה עומד על כ-13.5 ק"מ לליטר.

דוקא באחרונה אני נוסע יותר בשטח. מנסה להגניב חצי שעה של נסיעה בטבע בדרך לעבודה. מצליח לעשות זאת מספר פעמים בשבוע.

עלויות האחזקה צפויות להיות קצת יותר גבוהות משתכננתי. עלויות הטיפולים בסובארו הן פי 2 מאשר בטויוטה. אני מודע לזה שבסוכנות טויוטה המחירים נמוכים בשביל יבואן (הטיפול האחרון של הפריוס עלה 1,000 שקל וכלל טיפול קטן, מסיר פיח, מגבים, ליטוש פנסים, החלפת "ניקל גשם", 2 נורות, שירות העברת טסט ותשלום למכון הטסטים על הטסט) - אבל בסובארו המחירים יקרים - 900 שקל לטיפול קטן, 1,150 לבינוני ו-1,500 לגדול. קיבלתי את שני הטיפולים הראשונים כחלק מעסקת הרכישה כך שעד כה העלות סבירה ;-).

מבחינת שירות באים ולוקחים את הרכב מהבית וזה כיף.

בנוסף, בטיפול 30,000 הוחלפו רפידות ברקסים (מוקדם מהציפיות שלי) ב-900 שקל. מדובר בתדירות גבוהה בהרבה מבטויוטות ההיברידיות ובעלות גבוהה יותר.

מבחינת שדרוגים - קניתי גלגל+צמיג רזרבי בגודל מלא בשביל נסיעות שטח ומשאבת ניפוח כדי שניתן יהיה לרוקן אוויר ממנו ושיכנס למקום המיועד. שניהם ביחד עלו 500 שקל.

יש כוונה לקנות צמיגי 50-50 לרכב הזה (יוקוהומה G015) בכ-3,000 לרביעייה.

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון קצר לאחר 2 נסיעות לאילת בפורים ובפסח, פעמיים הנסיעה לשם היתה בלילה. מערכת הדלקת האורות הגבוהים האוטומטית מתקשה להתמודד עם תמרורי 108 (חצים שחורים ולבנים בפנייות) ולכן האור הגבוה מבוטל לפני מרבית הפניות. על כן למרות שהמערכת מזהה את המכוניות שממול ומלפנים בצורה מעולה, היא חסרת תועלת בכביש מפותל.

מלבד זאת הרשמים מהרכב נשארו כשהיו.

פורסם

איפה זכית לעלויות כאלו בטויוטה? לספייס ורסו אצלי טיפול קטן בטיויטה (אוטופיה מודיעין) מגיע בערך ל950 ש"ח, ליטוש פנסים אחרי 50% הנחה לחברי מועדון (עוד עלות שנתית) עוד 120 ש"ח, ברקסים עוד וכו'

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

באופן מפתיע הגיע הזמן לעדכון אחרון.

אשתי ואני החלטנו באופן קצת אימפולסיבי לנסות לחיות בפורטוגל ולכן נצטרך למכור את הרכב בחודש הקרוב.

כמו שנכתב בהתחלה במעמד הקנייה קיבלנו מסובארו ברזילי בירושלים התחייבות לרכוש את הרכב במחיר מחירון, בכסף (ללא התניית קנייה חוזרת), אבל רק לאחר 3 שנים ועברה רק שנה וחצי. בדקתי עם בעל הסוכנות, שמעון ברזילי, מה ניתן לעשות ומדובר באדם חריג למדי בנוף העסקי הישראלי. מעולם לא נתקלתי בארץ בנכונות כזו לבוא לקראת הלקוח.

הוא הציע לי את האפשרות הבאה:

1. אני אנסה למכור לבד עד העזיבה, במידה ואצליח - הוא יכבד אתך ההתחייבות לקנייה חוזרת במחליר מחירון גם לרוכש.

2. ביום חמישי הקרוב אגיע אליו, והוא יתן לי הצעה לרכישת הרכב במזומן כעת. ההצעה תהיה נמוכה ממחיר מחירון.

3. הסוכנות תנסה למכור את הרכב במשך 3 חודשים, ובמידה ויצליח למכור במחיר הגבוה מהצעתו הראשונית, הסכום שאקבל יהיה סכום המכירה, ללא עמלה כלשהי.

כאמור, תודעת שירות הרבה מעבר למצופה, בכלל, ובטח שבארץ, ובטח ובטח שבתחום הרכב.

כך שמוזמנים לפנות אלי בפרטי אם מישהו מעוניין לרכוש את הרכב, תוך התחייבות לקנייה במחיר מחירון החל מאפריל 2021 והלאה, הרכב עם 40,000 ק"מ, ממוגן, עם גלגל רזרבי בגודל מלא, אבל נסע מעט מאוד בשטח. אחריות עד סוף מרץ 2023, 150,000 ק"מ.

מבחינת עדכונים- אין הרבה לעדכן - הרכב סבבה לגמריי. לאחרונה ערכתי קצת ניסויי צריכת דלק במהירות נמוכה יותר. עם בקרת שיוט על 100 במקום 105, הגעתי לצריכה ממוצעת של כ-14.5 ק"מ לליטר לאורך 3 מיכלים. ניסיתי גם לרדת ל-95, אבל אז משאיות כבדות מנסות לעקוף, לא מצליחות, שוכחות שהן עוקפות ויורדות חזרה, כשאני ממש מימינן. לאחר פעמיים כאלה, חזרתי ל-100...

פורסם

זה לא ענייני אבל אם אתה מציין את זה אז אני לא מבין את ההגיון האימפולסיבי בלעבור לגור במדינה דועכת, עם אוכלוסיה קתולית דתית (המקום היחיד באירופה שראיתי בו כנסיות מפוצצות עד אפס מקום במיסות יום ראשון) לא משכילה שכבר עשרות שנים נמצאת נמוך יותר במדד הפיתוח של האו"ם, עם תל"ג לנפש שהוא מסדר גודל של חצי מזה של ישראל ושיעור אבטלה כפול.

אנשים שמהגרים למדינות כמו ארה"ב, קנדה ואוסטרליה משמשים בתור מנוע שעוזר לדחוף את הכלכלה למעלה. פורטוגל מקבלת ישראלים בתואנות הזויות מתוך מטרה להשתמש בהם בתור בלם שנועד להאט קצת את הדהירה שלה לתהום.

פורסם

זה קצת לקחת את זה לאוף-טופיק אבל אני אענה (יחסית) בקצרה.

פורטוגל אכן מדינה לא פשוטה למי שצריך להתבסס על הכלכלה הפורטוגלית כדי להתקיים. היא הרבה יותר טובה עבור מי שמסוגל להתפרנס מהכנסות מחוץ למדינה.

מלבד עצמת הכלכלה יש עוד דברים ושיקולים:

- אוכלוסיה שמקבלת זרים ושמחה איתם (לפחות באיזור אליו אנחנו עוברים). בשונה ממרבית מדינות אירופה.

- אחת המדינות השלוות בעולם (מדורגת שלישית במדד השלווה, ישראל 148).

- שיעורי פשיעה מהנמוכים בעולם (בחמישייה הראשונה).

- מערכת בריאות שמדורגת 12 בעולם על ידי ארגון הבריאות העולמי (ישראל 29).

- מערכת אטוסטרדות סופר נוחה וללא פקקים.

- חינוך פרטי אלטרנטיבי מצויין בעלויות נמוכות.

- אוכל טוב, מזג אוויר טוב, יין טוב.

- עלויות מחייה סופר זולות. הרבה יותר מכל יעד אחר באירופה.

- מעצם המעבר לשם גם אשתי והבן שלי יוכלו לקבל אזרחות (כרגע רק לי יש) וכולנו נהיה הרבה יותר גמישים באירופה.

- מרחק סביר מישראל, הפרש זמן סביר ועלויות טיסה שיאפשרו לשמור על קשר. גרנו בעבר בסן פרנסיסקו והניתוק היה חזק מידי מהמשפחה. קנדה, ארה"ב, אוסטרליה, ניו זילנד וכו' רחוקות מידי והטיסות יקרות מידי.

ההחלטה היתה מהירה, אבל אחרי כמעט שנה של חיפושים של אלטרנטיבה לחיים פה. ההחלטה הזו היא לעת עתה וניתן לשנות ולעדכן אותה בכל רגע. אפשר אפילו להחליט לחזור...

בכל מקרה אנחנו מסכנים מעט מאוד (שנינו ממשיכים בעבודה שלנו מרחוק) ובמקרה הרע תהיה לנו חוויה מגניבה...

פורסם

כן, סליחה שלוקח עוד למחוזות האוף טופיק, המפתח הוא שאתם עובדים מרחוק ולא נסמכים על הכלכלה המקומית לפרנסתכם.

אם תרצה תוכל לשתף באוף בהתקדמות שלכם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על הסקירה המקיפה

דיברת בעבר על בעיות בחיבור הטלפון לרכב ובעיות באנדרואיד אוטו. האם יש עדכון או שיפור?

פורסם

באופן כללי, כל עוד אני מחבר את הטלפון לרכב 30 שניות אחריי ההתנעה - אין בעיות חיבור יותר. במידה ואני שוכח ומחבר מיד - לעיתים רחוקות עדיין יש בעיות, אבל לרוב ניתוק וחיבור מחדש פותרות את זה.

הקטע של אבדן מספרי הטלפון המועדפים לא נפתר. אני דאגתי לשים את כל המספרים הנפוצים שלי על דף הבית (יש מקום ל-18 מספרים בנוסף לדברים הנדרשים האחרים - וזה תמיד עובד.

• תוכן חדש...