Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

יש ברשותי פולו 2011 עם 70 אלף קילומטר , הבנתי שצריך להחליף רצועה כל 5 שנים או 90 אלף קילומטר.

בדקתי בצ'מפיון בחברה אמרו שעולה להחליף את הרצועה עם עבודה ב3300 שקל , התקשתי למוסכים אחרים באיזור שלי (ירושלים) , הציעו לי בסיבבות 1600-1700 עם עבודה .

השאלה היא כזאת , אמרו לי שצריך להחליף בהחלפת הרצועה גם משאבת מים שעולה 300 שקל , נאמר לי ממוסך שנראה דיי אמין שאם אני רוצה אני יכול להחליף זה יעלה 300 שקל כולל עבודה , אבל הם ממליצים לפתוח לבדוק את המצב של המשאבה ולרוב המשאבות המקוריות של האוטו מחזיקות טוב , ועדיף אם הכל תקין לא להחליף. האם זה נכון ?? הקיט שרוצים לשים לי שם בדקתי ב2-3 מוסכים הוא קיט של חברת אינה (ina) , זה מה ששמים בצ'מפיון ? זה קיט טוב מומלץ?? תודה רבה לעונים.

:)

פורסם

מומלץ לקנות קיט מקורי/גייטס, לא מכיר את ina כדי לתת דעה.

בנוגע למשאבה, נהוג להחליף את המשאבה גם כן בזמן החלפת הטיימינג, לא נתקלתי אחרת.

פורסם

הרכב כבר בן 6 ואם מותקנת רצועה אתה מסתכן בקריעתה ונזק לראש המנוע,כדאי להחליף בהקדם.

כיוון שזו עבודה של פעם ב 5 שנים כדאי להרכיב את הקיט הטוב ביותר,להחליף מותחנים,מחזירי שמן,מיסב מותח אם יש וגם משאבת מים ולסגור את המנוע לקבלת שקט של 5 שנים (זה נכון שבק"מ כזה הסבירות שהלכה משאבה נמצוך אך,אם בעתיד היא תרעיש או תנזל ומרפי תמיד עובד במקרים האלו,יצטרכו לפרק טיימינג שוב ועכשיו כבר הכל מפורק על השולחן ואתה משלם רק על תוספת חלקים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מציע לך לפנות למוסך רון בתל אביב, מספר אחד לרכבי פולקסוואגן ובמחירים סבירים (הוא לא הכי זול, אבל גם לא מהיקרים).

טיימינג חשוב שיעשה במקצועיות ובחלפים איכותיים, ובנוסף זאת הזדמנות להעיף מבט עמוק יותר ברכב.

פורסם

INA אני מכיר אותה בתור חברה שמייצרת את הכוסיות דלק למנועי TFSI , חוץ מזה אין לי שום ניסיון או חוות דעת על המוצרים שלהם.

בכל אופן , רצועה מקורית זאת רצועה של חברת גייטס.

ההמלצה כמובן זה להזמין מאיביי קיט מלא של גייטס מקורי שכולל את הרצועה , מחזירי שמן , ומשאבת מים (ככה עשיתי בעבר בגולף שלי וגם באאודי טיטי) זה הגיע קיט שלם בקופסא של גייטס.

עכשיו לגבי הטיימינג שלך , אם בחרת להחליף באותו מוסך והחלטת ללכת על זה , גם אם המשאבה שלך לא דולפת ונראת כחדשה (היא תראה כחדשה מכיוון שזה אזור מכוסה) מומלץ מאוד להחליף.

למה ? קודם כל לא מדובר בהוצאה של אלפי שקלים , כמה מאות שקלים.

והסיבה השניה זה מכיוון שמפרקים טיימינג אז החלפת המשאבת מים זה "על הדרך".

ואם עוד חצי שנה-שנה או שנתיים (בהנחה שאתה לא מעוניין למכור את הרכב שלך בקרוב) תיהיה נזילה מהמשאבת מים אתה תאכל אותה פי 3.

הטיימינג יכול לההרס , אתה תצטרך החלפה של הטיימינג שוב , ובנוסף להחליף משאבת מים , אם תצטרך להחליף רק משאבה כי היא דולפת , אתה לא תשלם 300 שקל , אתה תשלם 800+ בגלל העבודה (להחליף משאבת מים זאת אותה עבודה של טיימינג) וזה הרבה עבודה.

בקיצור ההמלצה תוסיף עוד 300 שקל ותיהיה בראש שקט.

פורסם

INA זה קיט טוב ומוכר. יש גם גייטס וSKF שהם הייצרנים של VW עצמם (אצלי המקורי שהוחלף היה SKF).

אני מצטרף להמלצה להחליף גם משאבת מים ואת כל הקיט (מותחנים).

לצורך החלפה צריך קיט + משאבה ונוזלים (G13)

פורסם

לא בטוח כי כשל באחד מהחלקים יוביל לנזק עצום למנוע בעלות כלכלית גבוהה ויכול להיות שלא רוצים להיכנס לכאב ראש הזה.

במוסך רון תקבל שנה אחריות על עבודה וכל החלפים ומחיר ממש משתלם.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בדוק עלויות החלפים אצל י.א חלפים בתלפיות. יתן לך מה שצריך לפי מספר שלדה בלי להתבלבל. יש לו גייטס INA SKF....

קיט טיימינג מלא, משאבה ונוזל G13.

משם תבחר לך מוסך לביצוע העבודה.

יש לי המלצות לשניים כאלה אם תרצה בפרטי..

INA יצרן OEM למרבית היצרנים. אצלי מורכב קיט שלהם והכל פיקס.

seat leon 1.8 20v

פורסם

דיברתי עם יא חלקים , הוא אמר שהוא יכול למכור לי קיט של אינה ב850 , הוא גם מחזיק קיט של פולקסווגן מקורי כמו שמתקינים בחברה ב1300 האם שווה את ההשקעה הנוספת?

• תוכן חדש...