Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 70K מיד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש כאן וטרם שאלותיי נברתי קצת בפורום לקבל קצת רעיונות על רכב שאני מתכנן לרכש אך לצערי לא הגעתי להחלטה ולכן החלטתי להתייעץ אתכם.

אז כפי שציינתי בכותרת התקציב הוא עד 70K.

נסועה שנתית - בערך 12K

ביום יום אני על כביש 4 המהולל כך שלעיתים אני בפקקים אם כי זה לא משהו נורא (25-40 דק' ל 17 ק"מ) וסגנון הנהיגה שלי די רגוע.

פרמטרים שנורא חשובים לי, לאו דווקא לפי הסדר:

אמינות

חיסכון בדלק וטיפולים יחסית זולים

שמירת ערך

נוחות נסיעה

בטיחות

נכון לרגע זה אני פוזל לכיוון אוריס שנת 2013 מה שגם אני מעדיף את סגנון ההאצ'בק על פני הסדאן.

גם הגולף בתמונה שנת 2012/13 אם כי יש לי חשש מהמנוע. מוצדק?

מספר שאלות לי אליכם.

1. האם האוריס מומלצת באופן כללי? כי אני חושב שהיא עומדת ברוב הפרמטרים שלי

2. מה הסיבה שהיא לא כל כך נפוצה על הכבישים וביד 2?

3. קורולה 2013 לא לגמרי מחוץ לתמונה. האם יש הבדל גדול ביניהן או שהאוריס היא פשוט קורולה בלי תחת?

4. ייתכן וגם רכב מנהלים בא בחשבון כגון פורד מונדאו 2012. דעתכם עליו? יש עוד דגמים מומלצים בתקציב הזה?

5. כן, גם את הלקסוס CT 2013 אני לוקח בחשבון אם כי אצטרך למשוך תקציב די משמעותית.

6. מה דעתכם על רכישה של רכב במגרשים הגדולים מיד 1(טריידמוביל, כלמוביל וכו...)? כמובן שאקח את הרכב לבדיקה במכון רשמי או יותר נכון אצל מוסכניק פרטי.

רשמתי כאן לא מעט מכוניות בסגמנטים שונים זה רק כי אני לא משוכנע ב100% לגבי הרכב שאני רוצה לרכוש אם כי הכיוון די ברור וכמעט סופי - האצ'בק. מה שזה לא יהיה, זה בהחלט יהיה שדרוג מהרכב הנוכחי שלי, מיצובישי 2001 :lol:

אשמח לשמוע דעות והמלצות

תודה מראש

פורסם

שמירת ערך זה רק יפני וקוריאני, אך מדובר במכוניות לא ממש נוחות, למרות ששמעתי שהקורולה החדשה נוחה יחסית, אך לא בטוח אם נכנסת לך בתקציב.

אני חושב שהאוריס החדשה כן מתאימה לדרישות שלך, אך שוב יכול להיות שזה ממש על הגבול לפי התקציב שציינתה, שווה לבדוק.

מונדיאו לא שומר על הערך ולא חושב שהיא כזו אמינה וחסכונית.

לקסוס ועלות טיפולים זולה לא הולכים ביחד (נכון שהיא יותר זולה מיוקרתיות גרמניות אך היא יקרה יותר מרכבים עממיים).

מה שכן אל תתקרב לטריידמוביל, חבורת חובבנים, שקרנים ונוכלים, לצערי הרב, אני אומר את זה מניסיון.

פורסם

תודה על המענה boobleit

אשמח לשמוע את הנסיון הרע שהיה לך עם טריידמוביל ובאיזה סניף. סה"כ התרשמתי מהם לא רע באחד הסניפים בראשל"צ.

גם אם ארכוש מהם בסופו של דבר כמובן שאקח את הרכב לבדיקה אצל המוסכניק שלי.

עד כמה המונדאו כבר לא שומרת על הערך? מדובר על דגם שנת 2011.

אם כבר באותו סגמנט אז גם פאסאט ואקורד 2011 רלוונטיות.

מה לגבי גולף ואיביזה שנתון 2013? כאמור החשש שלי זה המנוע. האם בשניהם יש DSG7?

אשמח לשמוע עוד אנשים שברשותם הרכבים שציינתי וחוות דעתם

פורסם

לא הייתי מתנגד לרכב היברידי (ביום יום נוסע קצת בעיר וחווה קצת פקקים בכביש 4) אך היא בערך כ 10K מחוץ לתקציב שלי.

פורסם

עוד מישהו?

אולי דעה על הפג'ו 308 2014?

הרכב נראה לא רע הן חיצונית והן פנימית.

עד כמה היא אמינה לאחר 3 שנים ומעלה?

פורסם

נראה לי שקצת התפזרת. לדעתי כדאי לך להגדיר צרכים וסגמנט, ולהמשיך משם. סגמנט המשפחתיות הגדולות (מנהלים) נותן ערך מוסף באבזור, בידוד רעשים ומרחב (לפחות לדעתי), אבל עלול ליצור בעיות חניה, ויהיה פחות חסכוני (לא בהמון, אבל בכל זאת). מכיוון שחלק לא קטן מהדרישות שלך מדבר על חיסכון, יכול להיות שהייתי מוותר. בסוף, אתה צריך להגיד כמה היתרונות שווים לך.

לעניין, ה-308 כנראה תענה על כל מה שהגדרת, פרט אולי (כנראה) לשמירת ערך, אבל את זה קשה לחזות היום. לחובתה מושב אחורי צפוף מעט, תנוחת נהיגה שלא כולם מתחברים אליה ומחסור בכפתורים פיסיים (תפעול מערכות דרך המולטימדיה). חלק אוהבים, חלק פחות. המנוע שלה עד עתה מפגין אמינות סבירה+, כמובן שעוד חמש שנים עלולות לצוץ בעיות, אבל כרגע אין משהו גורף.

אופציה אחרת היא מגאן דיזל. תהיה עוד יותר חסכונית בדלק, אבל לחובתה גיר רובוטי, אם זה מפריע לך. יש אחת למכירה של dorsht בערך בתקציב שלך שנראית מאוד שמורה (אם כי סטיישן), אולי כדאי לך לבדוק.

גם האוריס תהיה כנראה בחירה מצויינת. אולי מעט פחות חסכונית בדלק, אבל עם שוק (כנראה) טיפה פחות קשה ועם מנוע אטמוספרי.

אופציות אחרות הן קיה סיד ויונדאי i30, שגם הן לא רעות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בובליט, לא יודע מה המקורות שלך, אצלי דווקא הייתה חוויה טובה עם טרייד מובייל ולעוד מכרים שלי גם כן,

אל תלכלך סתם כי לך הייתה חוויה לא נעימה וגם אם כן, שתף אותנו כדי שנשכיל ונלמד.

פותש, אמינות זה גם עניין של מזל, לי הייתה המזדה שיש לה שם של רכב אמין והאכילה אותי מרורים במוסכים, לא מאחל את זה לאף אחד

כרגע המונדאו שלי מפגינה אמינות מעולה במספר החודשים שלי איתה, ואני מטפל כמו שצריך ואף מחמיר.

סגמנט אחד למטה זה האוריס קורולה וה 308.

לדעתי הימור בטוח יהיה אוריס, עם עדיפות על הקורולה.

ה308 אצלנו בליסינג שאני נוהג עליהן לפעמים די רועשות, נוסעות יפה.

אין מה להשוות אבל לנוחות ולנהיגה בפורד בקטע הזה.

וגם, אתה מכוון לרכבי ליסינג לשעבר, אז במעמד המכירה את תרגיש את זה יופי ככה ששמירת ערך לא צריכה כל כך לשנות.

תקנה את האוטו, תנסע, תהנה ממנו. זה יותר חשוב מלחשוב על עוד כמה שנים כמה הוא יהיה שווה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם (נערך)

אולי פיספסתי אבל באף אחד מהקטגוריות שציינת לא כתבת מרווחת. אם כi הייתי שמח לדעת למה דווקא רכב משפחתי?

תוכל לקנות סופר מיני יד שניה האצ׳בק, יש אפילו כאלה די מרווחותת ולהישאר עם המון עודף או להתאמץ מעט ולרכוש אחת חדשה.

ישנן אופציות נהדרות וזולות היום, אם חדש הייתי פוזל לכיוון הסיטרואן c3, יקר מהתקציב שלך אבל אולי אפשרי.

מבחינת שמירת ערך היא לא תבריק, אבל מבחינת כל השאר היא כן, ובמיוחד עם 5 שנות אחריות שעם כמות הנסועה שלך תנצל עד תום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
תודה על המענה boobleit

אשמח לשמוע את הנסיון הרע שהיה לך עם טריידמוביל ובאיזה סניף. סה"כ התרשמתי מהם לא רע באחד הסניפים בראשל"צ.

גם אם ארכוש מהם בסופו של דבר כמובן שאקח את הרכב לבדיקה אצל המוסכניק שלי.

עד כמה המונדאו כבר לא שומרת על הערך? מדובר על דגם שנת 2011.

אם כבר באותו סגמנט אז גם פאסאט ואקורד 2011 רלוונטיות.

מה לגבי גולף ואיביזה שנתון 2013? כאמור החשש שלי זה המנוע. האם בשניהם יש DSG7?

אשמח לשמוע עוד אנשים שברשותם הרכבים שציינתי וחוות דעתם

קניתי רכב בעסקת 0 ק"מ, היה להם במלאי, שאלו אותי איזה צבע אתה רוצה מבין ה3 שקיימים, אמרתי אפור כהה מטאלי, ואמרתי שאני חייב טרייד אין, אמרו ברור אין בעיה, סגרנו לגבי הרכישה.

אחרי שבוע נסעתי לקחת את האוטו ולפתע אין את הצבע הזה, לכן נתנו לי רכב בצבע אחר, כמובן שבהתחלה לא הסכמתי, והתחילו לשכנע אותי ואכן הצליחו, שהם מתחייבים לטרייד אין עתידי וכו וכו.

לגבי הטרייד אין, פשוט שקרנים, לא הסכימו לקחת את הלאנסר 2008 שהיתה לי, שהיתה שמורה מאוד יד 3 עם 170K ק"מ, לכן נתקעתי איתה, ומכרתי אותה לבד כמובן.

בנוסף לכך היתה שריטה על מכסה המנוע "רכב 0 ק"מ" , ובמפרט ששלחו לי היתה תכונה ברכב שלא קיימת בפועל, ושמתי לב לזה רק אחרי שהגעתי הביתה עם הרכב, בקיצור התבאסתי.

חזרתי אליהם אחרי חודש אמרתי להם, חברים אני לא מרוצה מהקניה כי היא לא התרחשה כפי שקבענו, ואני מעוניין להחליף את האוטו, הסכימו לכן ישבתי איתם שבסוף זה הגיע למנהל, למה? כי הם רוצים לזכות אותי על הרכב במחרי מגוחך של 60% מהמחיר המשוקלל, פשוט ביזיון.

בקיצור,

זכותי להגיד עליהם את האמת שעוללו, גועל נפש של חברה, מלאה בשקרנים ונוכלים מדופלמים בכל מובן, ואליהם אני לא נכנס לעולם, אפילו אם כל הרכבים שבעולם יהיו רק אצלם, אעדיף לרכב על חמור.

זה קרה מול 2 סניפים שהייתי איתם בקשר,עפולה וחיפה.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם

pooh-bear אכן קצת התפזרתי אך זאת מכיוון שאני עד עכשיו לא סגור ב100% מה אני רוצה.

כנראה אלך על האצ'בק השאלה איזו אמצא עם קילומטרז' יחסית נמוך לשנתון.

boobleit - צר לי לשמוע על החוויה שלך, חושב שזה עניין של מזל, סניף וכמובן נציג מכירות.

אגב, הייתי היום בטרייד מוביל בסניף ראשל"צ. עם רכב לא יצאתי אך גם לא ממש התלהבתי מהם אם כי נציג המכירות לא ניסה לדחוף לי יותר מדי רכבים.

farkash7 - לא ציינתי מרווחת כי אני מעדיף משפחתית קומפקטית על פני רכב עם בגאז' גדול מסיבות של חניה, זריזות (לעומת רכב גדול וכבד יותר) וגם כי אני אוהב את המראה שלהן.

סה"כ עשיתם לי קצת סדר, ההתלבטות כנראה תהיה בין אוריס, I30, מזדה 3 האצ'בק, קיה סיד ופג'ו 308.

פרט למאזדה האצ'בק, שהמראה שלה מדהים בעיניי, רובן נעות סביב התקציב שלי. נשאר לי רק לקחת לנסיעה ולהחליט.

תודה ושבת שלום.

• תוכן חדש...