Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע...4 חדרים, יד2:

Clipboard01.jpg

ירידות לא מתרחשות בשנה או שנתיים כמו שהעליות לא התרחשו בשנה או שנתיים.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא בגרף כן רואים עלייה משמעותית תוך שנתיים( 2016-2018 ) וגם לפני, שכרגע מתמתנת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא יודע...4 חדרים, יד2:

Clipboard01.jpg

מצחיק שאפילו עם חיתוך (מכוון) של הגרף אפשר לראות בבירור את שינוי המגמה. אף אחד לא מצפה ולא ריאלי לצפות שמחירים (של שום מוצר) בשוק חופשי ישתנו מהותית תוך 2 וחצי שניות.

המגמה זזה באופן אקספוננציאלי, מתחילה לאט ואז מגבירה את הקצב, עד שהיא מתחילה להאט, עוצרת ומתהפכת. בכל גרפי מחירי הדיור שהצלחתי למצוא, (דוגמה רנדומלית למטה) זו תמיד התמונה, ותמיד יש שנה-תיים של קיפאון או שנה של עלייה מתונה ושנה של ירידה מתונה. דבר שאפילו הגרפים החתוכים שלך מראים בבירור - ירידה מתונה (האמת לא כל כך, אבל בסדר) בכל הארץ וקיפאון במחוז מרכז.

ויחד עם זאת - במבט על פני הרבה שנים, נתונים של תקופה כל כך קצרה לא יכולים באמת ללמד על שום דבר כי ברזולוציה כל כך נמוכה יש לגרף נטיה להתהפך בתדירות מאוד גבוהה (כמו שרואים בגרפים שלך).

REAL.JPG

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לנתח ככה גרפים של נתונים כלכליים זה מתכון לאסון. ניתוח "מגמות" ושינויים בגרף על ידי הגרף עצמו זה ניתוח טכני, חסר כל משמעות. ניתוח גרפים עושים על ידי הסבר המשתנים שמשפיעים על מה שמוצג בו (למשל, עליה/ירידה בתשואות אלטרנטיביות/ריביות, שינוי בשכ"ד...).

פורסם (נערך)

ועולה השאלה: בכמה מהגרפים היתה התערבות ישירה של הממשלה בשוק הדיור (סבסוד דירות לאנשים ספציפיים).

אני באמת לא מבין איך אפשר להתעלם מהפיל הענק בחדר: כל עוד הממשלה מסבסדת דירות בהגרלה אז (א) השוק יגיב בהאטה/קפאון/ירידה (כתלות בגובה הסבסוד, כמות הסבסוד, וגם בשוק עצמו כמובן) ו(ב) מתישהו החגיגה תסתיים ומישהו ישלם את המחיר, כי עץ הכסף לא באמת קיים.

לבינתיים אחלוק אתכם שיחה מהיום: יושבים לארוחת צהריים כאן מעבר לאוקיינוס, חברה מספרת שהיא בדיוק רוכשת דירה במסגרת מחיר למשתכן. שאלתי על המיקום מחיר וכו', להערכתי (אמנם הדיוט, אבל מכיר את המיקום השוק הספציפי טוב) מדובר בגילום של 400 יד 500 אשח כתלות בטיב הבניה.

עכשיו שלא יהיה ספק, היא לא גרה בארץ בכלל והדירה היא להשקעה. נותנים לך הנחה כזו, לא תיקח?

(*הערת צד מפריזמה של משקיע נדל"ן: לאו דווקא, כי הroi עדיין אשפה בישראל ורוב מודל החזר ההשקעה מבוסס על תשואת ערך הנכס, או במילים אחרות - ספקולציה, של שוק שנמצא בבועה. לא אסטרטגיה קונסרבטיבית)

אני מכיר אישית עוד 4 מקרים של "משקיעי מחיר למשתכן" - ואני אפילו לא גר בישראל ולא מתעניין בשוק... כספי המסים הישראליים בפעולה. אני לא מצליח להבין איך חלק לא מבוטל מהאנשים מפספס עד כמה התכנית הזו מטופשת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

https://www.themarker.com/realestate/1.6823052

ואתה לא באמת יכול לקרוא לזוכה מחיר למשתכן משקיע, אולי למשקיע בעתידו.. משקיע זה מי שיש לו 2+ דירות. מה הבעיה שהחברה תרכוש לה דירה ואם וכאשר תחזור לארץ יהיה לה איפה לגור ולא תצטרך לסבול מהשכירות. אין לי בעיה גם עם הנחות של מיליון כמו בגליל ים, גם ילדים של עשירים צריכים להגיע לדירה משלהם ולא להיות תלויים בהוריהם.

לעניין עץ הכסף, עדיף שיחסכו בכספים הקואליציוניים המושחתים (מיליארדים רבים) למשל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה הוא לא משקיע?

ברוב המקרים, מי שלא קונה דירה למטרת מגורים עושה זאת כדי להרוויח מהשכירות.

פורסם

מה הבעיה שהחברה תרכוש לה דירה ואם וכאשר תחזור לארץ יהיה לה איפה לגור ולא תצטרך לסבול מהשכירות...

אין בעיה, שתתרום גם את המשכורת למדינה,נעמוד בתור ללחם ונחזיר את סטאלין לשלטון.

אתה מכיר תקדים ממקום אחר בעולם שהמדינה רוכשת דירות לאנשים? ועוד הייטקיסטים ברילוקיישן מכל האנשים שבעולם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא צריך להקצין

המדינה לא רוכשת דירות לאנשים

המדינה מוותרת על חלק מהסכום הדמיוני שהיא החליטה שהקרקע שווה

ואכן, ייתכן שיש מקום לצמצם את הקריטריון, אם כי אני לא יודע כמה אחוז מהזוכים הם הייטקיסטים בגולה, וכמה אנשים ממוצעים.

ושדברי לא יוצאו מהקשרם בבקשה

למרות שרכשתי דירה במסגרת התוכנית, אני עדיין חושב שיש בה לא מעט רעות חולות, וברור שהיה עדיף לטפל בהיצע במקום בתוכניות סבסוד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היא מוותרת על הסכום הדמיוני רק למי שזוכה בהגרלה, כל השאר נשארים לחיות בסרט. זה לא בעייתי?

פורסם
היא מוותרת על הסכום הדמיוני רק למי שזוכה בהגרלה, כל השאר נשארים לחיות בסרט. זה לא בעייתי?

אמרתי שזה לא?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...