Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@borsood נושא מערכות החשמל בבריטניה נדון כאן לפני עשור, כשהיה לנו שגריר שם @nitch. ממה שזכור לי מהדיון המערכות שאתה מתאר היו התקן בעבר כשהיה מחסור בחומרי גלם ולכן נבנו מערכות שדרשו מינימום חיווט על מנת לחסוך נחושת, אבל כבר שנים רבות שבבניה חדשה מותקנים לוחות חשמל בדומה לאלה שאנו מכירים.

מערכת שקעי ותקעי החשמל הבריטית אכן מסורבלת והתקעים אמורים להכיל נתיך, אבל נחשבת לבטיחותית ביותר, בניגוד לתקן הישראלי שנחשב לאחד הפחות בטיחותיים. ויש להם שקעים ייעודיים לחדרים רטובים שנראים דומים לשקעים האירופיים הלא מאורקים, אבל אינם תואמים להם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, sperial כתב:

מערכת שקעי ותקעי החשמל הבריטית אכן מסורבלת והתקעים אמורים להכיל נתיך, אבל נחשבת לבטיחותית ביותר

זה ההגדרה ל ROI נמוך, סירבול וסיבוך של כל המכשירים החשמלים בבית כדי למנוע שרפות כתוצאה מקצר.

בישראל אין את השטות הזו ובמקום יש לך פיוזים\מפסקים בארון החשמל, וכמות השרפות כתוצאה ממכשירים חשמלים שעולים באש היא שולית.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

הסירבול העיקרי במערכת הבריטית הוא גודל התקעים. תמורת זה מקבלים הגנה על ידי תריסים שסוגרים את הפתחים בשקע ונפתחים רק עם הכנסת פין הארקה הארוך, ושרוולים על הפינים המונעים נגיעה במוליך "חם".

התקעים הישראליים קומפקטיים, אבל תריסי ההגנה אינם סטנדרטיים, והעובדה שאין שרוולים על הפינים או שכל השקע שקוע (כמו שקע גרמני) מאפשר מגע עם פין "חם", מה שהופך את התקן הישראלי לאחד המסוכנים בעולם.

לזכות שקעי גוויס ודומיהם יצירת שיקוע קטן של השקע שמקטין את הסכנה, אבל זה לא בתקן ושקעי ה-55 מ"מ הזולים שטוחים ומאפשרים מגע בפין "חם", למשל עם מברג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, borsood כתב:

הבריטים עוד לא שמעו על  חדר שרות (טוב לאצילים יש חדר משרתים שזה דומה) ובאמבטיה אסור עדיין לשים שקעים באמבטיה.

בכלל מערכת החשמל שם עתיקה. אין ארון חשמל או מפסקי פחת. בכלל זה כל מכשיר חשמלי בא עם שקע ענקי שבתוכו יש פיוז.

מייבשי כביסה הם מחוץ לתחום כי אז איך ישחקו במשחק העתיק בן מאות השנים: "האם הכביסה תספיק להתייבש לפני הגשם"

בירושלים יש עדיין בתים עתיקים מהמאה ה19 ותחילת המאה העשרים שבהם השירותים והמטבח נמצאים במבנה מחוץ לבית.

אולי פעם זה היה ככה. יש ארון חשמל ויש מפסקי פחת. יש תקעים שבאים עם פיוז (בעיקר בכאלה שצורכים הרבה חשמל). חדר שירות יש בבית שהם מספיק גדולים ואפילו המכונת כביסה כבר לא במטבח אז יש מקום למייבש גם.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

השאלה אם כבר יש ברז מערבל עם ידית אחת או שעדיין שני ברזי פרח, אחד חמים ואחד קרים...

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2025 בשעה 11:16, SurfHigh כתב:

ממשיכים בפינה "עוקב אחרי מודעות בשכונה ומדווח".
דירת 5.5 חדרים, 150 מ"ר + גינה 100 מ"ר - התחילה לפני כחודשיים ב 3.4, ירדה ל 3.1 ועכשיו אנחנו ב 2.95. 

פינג - 2.85

השכן שצמוד אליו, קיר משותף, ממש דירת ראי, מוכר גם.

לפי התמונות הדירה הזו עברה שיפוץ.

התחיל ב 3.35, כרגע ב 3.2. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם
לפני 3 דקות, SurfHigh כתב:

פינג - 2.85

שמע, אני לא מכיר את כל ההיסטוריה של הדירה שאתה מתאר, אבל ירידה של 17% בחודשיים זה מאוד חריג גם בתקופה של ירידה במחירים וזה בטח לא מלמד על הכלל.

או שהמוכר סתם זרק מספר לא קשור בהתחלה, או שהוא ממש, אבל ממש לחוץ למכור. 

פורסם (נערך)

אני לא עוקב אחר שוק הדירות, אבל נראה לי שאותו מוכר זרק בהתחלה מספר לא קשור.

הייתי במצב דומה לפני 13 שנה, העמדתי את הדירה שלי למכירה בסכום מסויים, לקח לי שבועיים להבין שהגזמתי, הפחתתי את המחיר המבוקש ב-12% ואז התעקשתי עליו, ובסופו של דבר הפחתתי ב-2% נוספים.

עם הדירה של אימי היה סיפור דומה - מתווך ששכנע את גיסי (שטיפל במכירת הדירה) לפרסם אותה במחיר מונפץ (לי זה היה ברור מראש, אבל לא אני ניהלתי את האירוע), כמובן שלא היו קונים, הדירה הושכרה כמה שנים ואז נמכרה בקלות במחיר ריאלי.

את הצד השני כבר הזכרתי - זוג שמכר דירה בחיפה לקונה תל אביבי באיזה 15% מעל המחיר הריאלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

אם להשוות לעסקאות לפני שנתיים שלוש בשכונה, המחיר ריאלי. 

ב 2.85 דירה כזו אמורה להימכר מהר.

פורסם
לפני כשעה, SurfHigh כתב:

אם להשוות לעסקאות לפני שנתיים שלוש בשכונה, המחיר ריאלי. 

ב 2.85 דירה כזו אמורה להימכר מהר.

אבל זה שהוא הוריד את המחיר במודעה ל2.85, אומר שבסבירות גבוהה שכשהוא פרסם ב2.95 הוא לא קיבל הצעה של 2.85.

אז כנראה היא תימכר מתחת ל2.85.

פורסם

אני עוקב אחרי דירה בנווה שאנן בחיפה ( 5 חד', ממ"ד ומרפסת) התחילה ב 2.67 לפני כ8 חודשים ועכשיו עומדת על 2.05. יש מתווכת סבירה שמשווקת אותה, המחיר הראשוני היה קצת גבוה, יש עסקאות מלפני שנה על דירות בסביבה במחירים של 2.4.

• אהבתי 2
פורסם

העובדה כי דירה היא נכס עיקרי ברוב המשפחות + היותו נכס לא מאוד נזיל אומרת שרק מי שממש חייב למכור יתגמש ולכן רואים נקודתית ירידות בכל מקום כמעט ... אבל הרוב הדומם לא צריך/רוצה למכור ומכיוון שכולם מבינים שהשוק לא מאוזן - בטווח הקצר אין קונים כמעט עקב המצב הכלכלי/הריבית הגבוהה ויש מלאי דירות גבוה, ומצד שני לטווח בינוני ויותר העובדה שאין התחלת פרוייקטים אומרת שכאשר השוק יתחיל להתאזן הצד הראשון של המטוטלת יגזור הורדת מחירים מסוימת אבל אחרי שנתיים שלוש מצוקת הדיור תחזור ביתר שאת, ויעיד על זה שכר הדירה שעולה בחדות בכל מקום. 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

אצלי בשכונה נפתחו המון אופציות להשכרה בדמות דירות בבנייני תמא, השכירות ירדה דרסטית.

דירת 4 חד' ללא,  בעבר המחיר היה סביב 5k, כיום ירד לסביבות 4k,  ויש לא מעט כאלה בלוח.

שכונה על הכרמל,  לא  בעיר התחתית.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • תוכן חדש...