Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, vxlan כתב:

אצלי בשכונה נפתחו המון אופציות להשכרה בדמות דירות בבנייני תמא, השכירות ירדה דרסטית.

דירת 4 חד' ללא,  בעבר המחיר היה סביב 5k, כיום ירד לסביבות 4k,  ויש לא מעט כאלה בלוח.

שכונה על הכרמל,  לא  בעיר התחתית.

""ללא" - זה ללא ממ"ד? או ללא חניה?

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 18:47, G. P. Magnus כתב:

העובדה כי דירה היא נכס עיקרי ברוב המשפחות + היותו נכס לא מאוד נזיל אומרת שרק מי שממש חייב למכור יתגמש ולכן רואים נקודתית ירידות בכל מקום כמעט ... אבל הרוב הדומם לא צריך/רוצה למכור ומכיוון שכולם מבינים שהשוק לא מאוזן - בטווח הקצר אין קונים כמעט עקב המצב הכלכלי/הריבית הגבוהה ויש מלאי דירות גבוה, ומצד שני לטווח בינוני ויותר העובדה שאין התחלת פרוייקטים אומרת שכאשר השוק יתחיל להתאזן הצד הראשון של המטוטלת יגזור הורדת מחירים מסוימת אבל אחרי שנתיים שלוש מצוקת הדיור תחזור ביתר שאת, ויעיד על זה שכר הדירה שעולה בחדות בכל מקום. 

איפה ראית ששכר הדירה "עולה בחדות"?

מפרסומים שאני רואה בתקשורת המצב הפוך, או לפחות לא "עולה בחדות".

פורסם (נערך)

ללא = ללא חנייה, ללא  מעלית, ללא ממד, כמו רוב הדירות בישראל להערכתי.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • אהבתי 1
פורסם

רוב הבניינים? לא יודע. אולי אם אתה רוצה את כל המשולש.

החובה להתקנת מעלית בבניין מגורים שגובהו מעל 4 קומות, קיימת למעשה משנת 65 (היו כמה שינויים מינוריים במהלך השנים).

החובה להתקנת מקומות חניה לכל דירה קיימת איפה שהוא מאמצע שנות ה-80.

לא זוכר בדיוק. 

החובה להתקנת ממ"דים קיימת משנת 92.

כלומר, כל מה שנבנה ב-30 השנים האחרונות מכיל את כל המשולש, מה שנבנה לפני, יכיל לפחות אחד או שניים מהדברים.

רק בניינים משנות ה-50 ומטה יהיו ללא כל זה, וכנראה גם ללא עוד הרבה דברים שמקובלים היום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מכיר דירות שנבנו בשנות ה2000 ויש להן ממ"ק ולא ממ"ד. מעניין כמה דירות באמת מכילות את כל השילוש... אני מנחש שלרוב אין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממ"ק זה כבר לא ממש "ללא".

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממ"ק לא שקול לממ"ד, ואני לא חושב שיש משפחה בישראל שתעדיף דירה עם ממ"ק ולא עם ממ"ד.

זה מרחב ציבורי ולא שלך פרטי בבית.

זה עדיף על פני מקלט, אבל לא משתווה לממ"ד מבחינת ביקוש.

פורסם
לפני 13 שעות, BeBest כתב:

איפה ראית ששכר הדירה "עולה בחדות"?

באזור שלי במרכז (לא ת״א) הוא עולה בחדות (סדר גודל של 10% בשנה), ויש לא מעט אנשים בשרשור שכתבו דברים דומים. זה שילוב של בניינים לא מעטים שנפגעו במלחמה במרכז + אוכלוסיה שעברה למרכז מצפון ומדרום בעקבות המלחמה + ריבוי טבעי + חוסר יכולת לרכוש דירה עקב המחירים והריבית.

לא יודע מה קורה 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 9 שעות, G. P. Magnus כתב:

באזור שלי במרכז (לא ת״א) הוא עולה בחדות (סדר גודל של 10% בשנה), ויש לא מעט אנשים בשרשור שכתבו דברים דומים. זה שילוב של בניינים לא מעטים שנפגעו במלחמה במרכז + אוכלוסיה שעברה למרכז מצפון ומדרום בעקבות המלחמה + ריבוי טבעי + חוסר יכולת לרכוש דירה עקב המחירים והריבית.

לא יודע מה קורה 

תוסיף לזה כל מיני עולים חדשים בגלל המלחמה באוקראינה.

בחיפה הם תפסו לא מעט דירות להשכרה.

בנתניה הגיעו גם מלא צרפתים בגלל שהאנטישמיות שם גואה.

• אהבתי 1
פורסם

המכירות של הדירות החדשות צנחו ב-20%, והעיר ששומרת על המקום הראשון בעסקאות

לפי הלמ"ס, מלאי הדירות החדשות למכירה מגיע לכמעט 83 אלף, ולפי קצב המכירות, ייקח ליזמים 31 חודשים עד שיצליחו להיפטר מכולן • בחודשים מאי-יולי 2025 נמכרו כ-21,640 דירות, ירידה של כ-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001521555#google_vignette

• אהבתי 1
פורסם

ראיתי פרסום. של חברת תדהר חושב. שהריבית ל 15 שנה עליהם. פרויקט בכיכר המדינה.

ומחיר קצת מתחת ל 4 מיליון שקל. לא יודע כמה חדרים.

אתמול היה פרסום בטלוויזיה. לא זוכר חברה. שנותנת 400,000 לשינוים. בדירה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...