Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אכן עכשיו זה זמן מצויין לקנות. לא ברור מתי תהיה המלחמה הבאה שתעצור את עליית המחירים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 10:57, SurfHigh כתב:

פינג - 2.85

השכן שצמוד אליו, קיר משותף, ממש דירת ראי, מוכר גם.

לפי התמונות הדירה הזו עברה שיפוץ.

התחיל ב 3.35, כרגע ב 3.2. 

דיווח מתפרץ:

ירד ל 3.12M

הפנטאהוז שהזכרתי בהודעות קודמות ירד מ 3.59 ל 3.5.

הבעלים התחילה לפרסם בוואטסאפ השכונתי. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בתים יותר קשה למכור, אז מי שלחוץ יצטרך להוריד.

בעלי בתים בד״כ פחות לחוצים, כי רובם לא בקטגוריה של משפרי דיור, לכן הרבה מהם פשוט הורידו את הבתים מהשוק ומחכים לשינו מגמה.

זה לפחות הרושם שלי, ממעקב אחרי מודעות של בתים באיזור שלי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

עוד קצת אנטישמיות מי אמר ניו יורק מי אמר לונדון מי אמר פריס 

אוטוטו ירידת ריבית 

שכירות מתייקרת ? מתייקרת. די לזרוק על שכירות נלך על רכישה

כמה נרשמו לדירה בהגרלה ? משהו כמו 130 אלף.

אז ביקוש ישששששש

ואם ירדו גם קצת או הרבה המחירים לא נורא. אבל יכול גם לקרות ההיפך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסכים איתך ישה. יש ביקוש.
מה שכן, לא חושב שההגרלה היא מדד למשהו.
אם יש לי הזדמנות "לזכות" בדירה בהנחה ברעננה אני ארשם, כי מדובר בזכיה במיליון שקל בלי מאמץ. למלא טופס לוטו דורש יותר מאמץ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אם יש לי הון ראשוני ושמתי אותו ב s&p שמביס את עליית מחירי הדירות, אני לא אוכל לרכוש דירה יותר גדולה או את אותה הדירה עם משכנתא יותר קטנה בעוד 5 שנים?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • אהבתי 1
פורסם

אף אחד לא יודע מה יהיה בעוד 5 שנים. הסנפ יכול לספוג ירידה והדירות יכולות לזנק. ויכול גם להיות תרחיש הפוך, שבו הדירות יורדות או לא עולות והסנפ מזנק. השאלה היא כמה אתה רוצה וזקוק לדירת מגורים והאם אתה רוצה ״להמר״ עליה.

אני לפני 6-7 שנים רציתי לשדרג מדירה לבית פרטי וההפרש היה כמיליון וחצי שקל.  אמרתי שאחסוך עוד קצת ואקנה במשכנתא נמוכה יותר. הגיעה הקורונה ומחירי הבתים זינקו וההפרש נהיה 3-4 מליון..

היום אני יכול לשדרג אבל בינתיים הילדים שהיו קטנים כבר מסיימים צבא תיכף ואני לא יודע עוד כמה שנים יגורו אצלנו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, ישה כתב:

כמה נרשמו לדירה בהגרלה ? משהו כמו 130 אלף.

כמה עלו בגורל אבל לא לקחו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

כמה עלו בגורל אבל לא לקחו?

לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

.
אם יש לי הזדמנות "לזכות" בדירה בהנחה ברעננה אני ארשם, כי מדובר בזכיה במיליון שקל בלי מאמץ. למלא טופס לוטו דורש יותר מאמץ.

תחליטו מה נכון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

@ישה יש כאלה שישלחו לוטו למרות שאין להם שקל על התחת ויש כאלה שישלחו כי הם עושים את זה לכיף.

זה ההבדל בין שני הציטוטים שהבאת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Lior_Django כתב:

אם יש לי הון ראשוני ושמתי אותו ב s&p שמביס את עליית מחירי הדירות, אני לא אוכל לרכוש דירה יותר גדולה או את אותה הדירה עם משכנתא יותר קטנה בעוד 5 שנים?

ה - S&P כבר תקופה לא עושה מספיק תשואה.

בעיקר כי השקל המתחזק מקזז הכל.

סתם נתון מעניין מהשנה האחרונה.

מסלול מנייתי של כלל עשה קרוב ל-20% השנה.

מסלול S&P ? סביב 3.5% תשואה השנה.

מישהו יודע לנחש איזו תשואה עשה משקיע נדלן ממוצע השנה?

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim
  • מעניין 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 14.11.2025 בשעה 18:37, yuvalganim כתב:

ה - S&P כבר תקופה לא עושה מספיק תשואה.

בעיקר כי השקל המתחזק מקזז הכל.

סתם נתון מעניין מהשנה האחרונה.

מסלול מנייתי של כלל עשה קרוב ל-20% השנה.

מסלול S&P ? סביב 3.5% תשואה השנה.

מישהו יודע לנחש איזו תשואה עשה משקיע נדלן ממוצע השנה?

לפי הלמ"ס (נכון לפרסום מ14 לחודש שמתייחס עד לחודש ספטמבר) הרווח השנתי הארצי עומד על 0.5%.

שזה שקול להפסד ריאלי אם לוקחים בחשבון את האינפלציה ועלויות אחזקת דירה (מימון, בלאי וכו').

אגב נתון מעניין אותו המדד עבור דירות חדשות בלבד מראה ירידה של 0.5% שנתי.

בכל מקרה היה עדיף להשקיע בבורסה השנה.

אגב, למה רק S&P? אני מפזר את ההשקעות שלי על פני מספר מדדים, בניהם גם ת"א 125, כך שיש לי גם חשיפה לנדל"ן.

פורסם
בתאריך 13.11.2025 בשעה 20:54, Lior_Django כתב:

ומה יקרה אם ביום שאתה צריך את הכסף טראמפ מודיע על מכסים וההשקעה שלך יורדת ב-25 אחוז?

קח בחשבון ש-25 אחוז אחרי עליה זה מספר יותר גדול מה-25 אחוז לפני העליה.

לפני שעה, BeBest כתב:

לפי הלמ"ס (נכון לפרסום מ14 לחודש שמתייחס עד לחודש ספטמבר) הרווח השנתי הארצי עומד על 0.5%.

שזה שקול להפסד ריאלי אם לוקחים בחשבון את האינפלציה ועלויות אחזקת דירה (מימון, בלאי וכו').

אגב נתון מעניין אותו המדד עבור דירות חדשות בלבד מראה ירידה של 0.5% שנתי.

מה עם הכנסה למשוואה של השכירות+המינוף? יש לי רווח של 0.5% על 75 אחוז מהערך שנקנה על ידי הבנק. אל תשכח.

וזאת גם שנה מאוד ספציפית שבה המחירים תקועים בגלל המלחמה, לך אחורה ותראה עלייה הרבה יותר גדולה מאשר 0.5%.

בתאריך 13.11.2025 בשעה 14:23, farkash7 כתב:

מסכים איתך ישה. יש ביקוש.
מה שכן, לא חושב שההגרלה היא מדד למשהו.

ההגרלה היא יופי של מדד.

מי שאנטי קנייה של נדל"ן לא ישים את הכסף שלו בדירה של מחיר למשתכן, ואם כן אז הוא לא אנטי נדלן.

יש 130 אלף זוגות צעירים שרוצים לקנות דירה, ויש עוד המון שלא נרשמו כי לא האמינו בסיכויים שלהם.

פורסם

אוקי ו..?
מה הנקודה שלך? שהרווחים מדירה מנצחים את הרווחים ממדד הsnp? כי הם לא.

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

ומה יקרה אם ביום שאתה צריך את הכסף טראמפ מודיע על מכסים וההשקעה שלך יורדת ב-25 אחוז?

הרציונל הוא שכל אדם עם מעט שכל בקאבסה יודע שהשקעה היא לרוב לאורך זמן שגדול מ4 שנות נשיאות של טראמפ (אגב, דירה מה? ככה קל לקנות ולמכור ברווח כמו פיצוחים? כן ממש), אבל כאשר עצות להשקעות מגיעות מהאינסטוש והטיקטוק אז אנשים רק מחפשים לעשות את המכה בשבוע וחצי.

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

מי שאנטי קנייה של נדל"ן לא ישים את הכסף שלו בדירה של מחיר למשתכן, ואם כן אז הוא לא אנטי נדלן.

יש 130 אלף זוגות צעירים שרוצים לקנות דירה, ויש עוד המון שלא נרשמו כי לא האמינו בסיכויים שלהם.

מה? אנשים מקבלים פה מתנה של 500k+, גם מי שאנטי נדל״ן זורם בדמו יקפוץ על התענוג הזה.
אין לי שום אידנקטור, אבל אני אניח בזהירות שדווקא רוב האנשים שנרשמים למחיר למשתכן זה בדיוק בשביל לעשות את הבוננזה הזו ובוודאי שלא לגור בחריש או שכונות שינה של מגדלים בקריות..

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...