Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, Gosser1860 כתב:

0.75, חריף הנגיד הזה.

מה הברירה אשר הייתה לו כאשר זה שיעור הריבית שעלתה בארה"ב והוא בלחץ אינפלציוני ?

ליבי עם בעלי המשכנתאות ובמיוחד אילו אשר לקחו את הפריים כמרכיב מרכזי , הם בתקופה קשה שהולכת להיות קשה יותר ...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 10 דקות, CX25GTI כתב:

מה הברירה אשר הייתה לו

כפי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור, 0.75% היה התרחיש הצפוי והסביר ביותר - כל דבר אחר היה שולח איתות מוטעה לשוק שגם ככה בתקופה רגישה.

בעיתונות מצטטים את חטיבת המחקר שאומרת שעד סוף 2023 נגיע ל-3.5% ריבית. אישית אני חושב שנהיה שם כבר בתחילת 2023.

ההימור שלי שבעוד 6 שבועות, כאשר נדע עוד 2 חודשי אינפלציה, נקבל תמונה טובה של כמה גבוה סביר להניח שנעלהמעל 3%. אם האינפלציה תראה סימני האטה, סביר להניח שבנובמבר נראה עליה מתונה יותר, אבל בל נשכח שאם הפד ימשיך להיות אגרסיבי בנק ישראל יצטרך לשקול איזו רעה הוא מעדיף - ריבית שחונקת את הפעילות העסקית או שער חליפין שהורג את היצוא.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

מה יקרה אם מדינות העולם יכנסו למעיין לוחמה על גובה הריבית?

הרי עכשיו מרימים אותה בגלל ארהב, אבל גם באירופה יש אינדיקציות להעלאות ריבית..

תוך חצי שנה אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בסביבת ריבית של 6% ?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 1 דקה, Lior_Django כתב:

מה יקרה אם מדינות העולם יכנסו למעיין לוחמה על גובה הריבית?

הרי עכשיו מרימים אותה בגלל ארהב, אבל גם באירופה יש אינדיקציות להעלאות ריבית..

תוך חצי שנה אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בסביבת ריבית של 6% ?

זו אינה מלחמה על גובהה הריבית, לא ניסיון להגביל את גובהה האינפלציה על ידי צעדים מצננים.

כולם מבינים שריבית גבוהה= האטה כלכלית  , אף אחד אינו רוצה זאת, אבל כאשר הכלכלות המובילות בעולם חיות בסביבת אינפלציה של 10% לכולם ברור שזה אינו בר היתכנות ולכן הצעדים החמורים והעלאת הריבית החמורה. 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, - XM - כתב:

לא הבנתי, נניח ומחירי הדיור יורדים ב25%, דירה שעלתה אתמול 2 מליון עולה היום 1.5 מליון. יש לך חצי מליון ש’’ח הון עצמי. 

אתמול היית צריך לקחת משכנתא 1.5 מליון (75%) עם תשלום חודשי של 6000 לחודש.

היום המחיר ירד ל 1.5 מליון, אתה לוקח משכנתא של מליון אבל התשלום החודשי נשאר 6000 ש’’ח לחודש.

המוכרים מפסידים, הבנקים מרוויחים, והרוכשים נשארים עם אותה עלות. אא’’כ אתה רוכש ללא משכנתא.

אם מישהו עם הון עצמי של 400 אלף הוא לא יכול לקנות את הדירה של ה2 מיליון, אם היא תרד ל1.6 הוא יוכל.

אומנם הוא ישלם יותר (גם בגלל אחוז המימון וגם הריבית) אבל הוא קנה דירה. בהתחשב בזה שבשוק הישראלי שכד הולך לפח נראה לי שעדיין משתלם לקנות. 

במקום לשלם שכד ותוך כדי ינסה לחסוך 3 אלף שקל בחודש, יקח את 2 הסכומים יעביר לבנק ויחיה בדירה משלו.

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

מה הקשר אותו מבצע?
אתה כתבת את זה:

מסתבר שהיו שם הנחות גם ב-2019, גם ב2020, גם ב2021 וכן גם ב2022.
עכשיו אתה נתפס על זה שזה "אותו מבצע"? במקום להגיד וואלה טעיתי וכתבתי שטויות?

זה בדיוק הקשר שזה אותו מבצע.

וזה ממש לא "התפסות" על זה שזה אותו מבצע - זו המהות, חוץ מהמבצעים של אאורה כבר שנים לא היה ב-HTZ מבצעי דיור, ואת זה כתבתי בתגובה להודעה שלך שציינה את המבצע הזה - אז בוודאי שהמהות היא שזה אותו מבצע.

אם תצטרך עזרה שאני אסביר עם בדידים, תן פינג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ציטוט מ-YNET:

מהתאחדות קבלנים בוני הארץ, נמסר: "החלטת הנגיד להעלות בחדות את הריבית שוב היא סימן מסוכן שלהערכתנו ישליך על התנהלות ענף הבנייה והתשתיות מייד ויגיע לכיס של כל ישראלי בחודשים הבאים. התפיסה המעוותת, לפיה ריבית גבוהה יותר תטפל במשבר הדיור היא טעות מרה שתמשיך לגרום ל'סגירת הברזים' של מימון הבנייה במערכת הבנקאית מול זינוק במספר הישראלים שלא יכולים למצוא לעצמם פתרון דיור הולם. ראינו באוגוסט שינוי מגמה לטובה בתחום האינפלציה בישראל ולמרות זאת, בנק ישראל מבצע עכשיו הליך שראשיו בעצמם הגדירו כמרסן צמיחה מהותי. יועיל נגיד בנק ישראל ויסתכל על ההיסטוריה הכלכלית שלנו, וילמד כי פגיעה קשה בייזום כלכלי בכלל ובייזום בנייה בפרט היה ונשאר מסכן מספר אחת של הכלכלה הישראלית תמיד. לציבור בישראל מגיע מהבנק המרכזי שלו התנהלות שקולה ומדודה התואמת את מצבה הכלכלי של המדינה ולא את זה של תושבי צפון אמריקה או מערב אירופה".

למרות השם יפה של בוני הארץ, מדובר בחבורה שדואגת לתחת של עצמה ונכנסת ללחץ. נראה כמה זמן יוכלו עוד לדגור על הדירות ולפרסם 3 חדרים מסריחה ב-2.2 מיליון.

עריכה:
גם התעשיינים:
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר, מסר אחרי העלאת הריבית כי "לאור החשש ממיתון באיחוד האירופי ובארה"ב, שמתחיל לפגוע בייצוא הישראלי והתמתנות האינפלציה בישראל באוגוסט, החלטת הבנק הנה החלטה מאכזבת שעלולה להזיק לכלכלת ישראל - מדיניות אגרסיבית שאין בה צורך ורק עלולה להכניס את המשק למיתון. זאת חרף ההבדל המשמעותי בנתונים של ישראל, אשר טובים משמעותית מרוב העולם גם כיום. מדיניות זו תפגע בצמיחת עסקים קטנים ובינוניים, שכן היא תוביל לעלייה בעלויות המימון ותצמצם את יכולתה של ישראל למנף את המשבר העולמי לתועלתה. יש לזכור כי לאורך כל שנת 2022, ישראל הציגה נתוני אינפלציה נמוכים יחסית למדינות ה- OECD ונמצאת בתחתית הדירוג במערב. בנוסף לכך האינפלציה בישראל כבר החלה להתמתן עקב העלאות ריבית הקודמות עמדה באוגוסט על 4.6% לעומת 5.2% ביולי.

עוד רגע בוכה בשבילם.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 7 דקות, Lior_Django כתב:

עשור חלומי היה להם

יותר קרוב ל-15 שנה להערכתי אבל מה זה משנה .... מחיר למשתכן גם הפכה חלק מהקבלנים היותר שוליים לכאלו ש"בזכות" ההצמדה למדד הרוויחו מהקונים עוד כמה עשרות דירות פר פרוייקט .... מה שנקרא, יש מאין 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, יובל .מ. כתב:

למרות השם יפה של בוני הארץ

שנים בנק ישראל אמר שמחירי הנדל"ן הם לא בגלל הריבית. הם כמובן יישרו איתו קו ודיברו רק על בעיית היצע.
פתאום הם לא מיישרים איתו קו?
אם הם מתחילים לדאוג אני אתחיל לחכך ידי בהנאה.

לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה בדיוק הקשר שזה אותו מבצע.

אמרת ששנים לא היו שם הנחות. הראתי לך שבכל אחת מהשנים האחרונות היו שם הנחות.
לא אמרת היה מבצע אחד וזהו. אמרת לא היו הנחות.
אבל יש הנחות.

טעית. רד מהעץ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אמרת ששנים לא היו שם הנחות. הראתי לך שבכל אחת מהשנים האחרונות היו שם הנחות.
לא אמרת היה מבצע אחד וזהו. אמרת לא היו הנחות. בבדידים, קו בדיד אדום באורך של סימן קריאה, שים אותו מצד שמאל של המילה הנחות תקבל
הנחות!.
זה מה שכתבת.
אבל יש הנחות.

טעית. רד מהעץ.

תשמע, אין לי דרך יותר ברורה להסביר את זה, ולכן זו תהיה ההודעה האחרונה בנושא:

לפני 7 שעות, maxcher כתב:

לא ראית הנחות ענק בשלטי פרסום? כניסה להייטקזון ואתה מוצא את זה
פתאום הנחות של חצי מיליון?

image.png

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

"הנחות" היו בהייטקזון גם לפני. לא חדש.

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למען הסדר הטוב (ואני לא נכנס לשאר הדיונים שלכם), הנחות על דירות בהייטקזון, לא היו כבר שנים.

לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.

אני ראיתי שם ״הנחות״ בעבר ויותר מפעם אחת.

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

במשך שנים הקטגוריה של דיור הייתה ריקה.

זה לא אומר שלא היו שם הנחות בעבר - זה אומר שלא היו כאלה בשנים האחרונות.

לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.

אני ראיתי שם ״הנחות״ בעבר ויותר מפעם אחת.

וגו'.

כיוון שכל ההודעות הללו הן בתגובה להודעה של @maxcher, זה דיי ברור שלא מדברים על המבצע הזה. כלומר מדברים על כל המבצעים חוץ מהמבצע הזה.

אתה רוצה לספר שמבצע של אותה חברה, באותו מועדון לקוחות, שממשיך זה מבצע אחר - כי המחירים שונים?

תפאדל, אני סיימתי להסביר, והבדידים חזרו לארון.

בהצלחה בהמשך דרכך.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

0.75, חריף הנגיד הזה.

אין לו ברירה.

האמריקאים מעלים אנחנו אחריהם.

אם יהיו פערי ריביות בין ישראל לארצות הברית הדולר יקפוץ והאינפלציה תהיה פה 20%

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה דיי ברור

מה שדי ברור זה שאתה מחרטט.
אמרת שבעבר לא היו הנחות. לא אמרת "פרט למבצע הזה לא היו הנחות". חוץ מזה אם אנחנו כבר ממשיכים לעסוק בזה המבצע הזה שונה מהקודם, המחיר שונה, ההנחה שונה וכמות הפרוייקטים שונה.
כמובן שכרגיל אתה מנסה להמציא תאוריה שתתיישב עם השטויות שכתבת, לא חדש, זה בסדר. אנחנו כבר רגילים. העיקר שזה מתקמפל אצלך ואתה מרגיש טוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...