Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, stum כתב:

המדד ירד ב0.3 החודש לא ? יש הימורים להיום ב16:00 ?

בהינתן זה, בוא נגיד, העלאה קטנה של 0.5% נשמעת הגיוני - עשירית לפה עשירית לשם.

0.5-0.75

.

פורסם

מהמר על 0.75 גם. אולי 1 בשביל לזעזע.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

מהמר על 0.75 גם. אולי 1 בשביל לזעזע.

אם המדד היה עולה הייתי מסכים, אבל עכשיו - בספק אם יש למישהו שם ביצים לעשות את זה

פורסם

אני מאמין שהמדד מבושל, או לכל הפחות מוטה אינטרסים. לדעתי לוועדה המוניטרית יש נתונים יותר מהימנים שעל פי הם יותר ברור איך להתנהל.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

אז שלא יקנו, מה הבעיה? הם לא הומלסים.

לדעתי זו מגמה חיובית, הריבית תעלה ויהיה יותר קשה לקחת משכנתא, אבל מצד שני המחירים של הדירות גם ירדו כי יהיו פחות קונים. נגיע לאיזון יותר בריא, שלא כל אחד עם שקל תשעים יכול למשכן את החיים של הילדים שלו.

מה שעצוב הוא שגם אם זה יקרה, רוכשי הדירות לא ירוויחו מירידת המחירים, וכל מי שחיכה לירידת מחירים ג’’כ לא ירוויח כלום.

במקום לשלם על דירה 2 מליון למוכר, אתה תשלם 1.5 למוכר וחצי מליון ריבית לבנק.

(אני בכוונה זורק מספרים, אבל אתה מבין את הכיוון).

לגבי סוף הציטוט שלך, מה יקרה למחירי השכירות?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

שוב אני לא יודע מה זה ״שנים״.

אני נתקלתי כבר בהנחות שם. אולי לא בשנה שעברה אבל לפני זה כן.

מסתבר שהיה גם בשנה שעברה כשטירוף הנדלן היה בשיא.

בבקשה:

https://bloomer.co.il/לאור-ההצלחה-אאורה-והייטקזון-שוב-משתפי/?amp=1

זה בדיוק אותו מבצע שנמשך מאז...

רק המחירי בסיס עלו (כי הפרויקטים התקדמו מאז - אלה פרויקטים על הנייר למיטב ידיעתי), וההנחות הועמקו.

מזל שגוגל זוכר הכל.
ב-2021 גם היה מבצע של אאורה בהייטקזון, אפילו על אותם פרוייקטים, וזה מעולה כי ניתן להשוות.
אז לפני שנה דירת 5 חדרים ברחוב הרוא”ה ר”ג הוצעה למכירה ב2.89מיליון ₪ במקום 3.06 מיליון ₪.
מה קורה עכשיו? דירת 5 חדרים החל מ-3,353,500 ₪ במקום 3,530,000 ₪.

העיקר שיש הנחה!

זה צפוי עבור דירות על הנייר.

ככל שהזמן עובר מחיר הדירה עולה - גם אם השוק מסביב לא עולה.

אין לי מושג בכמה הדירות הללו במצב הפרוייקט הזה נמכרות בשוק החופשי, אז אני לא יכול להגיד לך כמה ההנחה הזו היא באמת הנחה.
אי אפשר להסיק מזה כלום.

מחיר בסיס גבוה יותר, לא הגעתי לברר האם אפשר להוציא את הנחת HTZ גם בלי (כמו שהיה עם מבצעי "חבר" לרכב).

גם העובדה שבשנים האחרונות זו החברה היחידה שמשווקת בהנחה דרך HTZ אומרת משהו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

למען הסדר הטוב (ואני לא נכנס לשאר הדיונים שלכם), הנחות על דירות בהייטקזון, לא היו כבר שנים.

במשך שנים הקטגוריה של דיור הייתה ריקה.

זה לא אומר שלא היו שם הנחות בעבר - זה אומר שלא היו כאלה בשנים האחרונות.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה בדיוק אותו מבצע שנמשך מאז...

רק המחירי בסיס עלו (כי הפרויקטים התקדמו מאז - אלה פרויקטים על הנייר למיטב ידיעתי), וההנחות הועמקו.

אתה יודע. אתה יכול להגיד שטעית ואין לך מושג על מה אתה מדבר. לא יקרה שום דבר. כדור הארץ ימשיך להסתובב סביב השמש האמן לי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה יודע, זה דיי ברור שאם זה אותו מבצע, אז התייחסתי למצב לפניו.

אתה יכול להגיד שטעית ואין לך מושג על מה אתה מדבר. לא יקרה שום דבר. כדור הארץ ימשיך להסתובב סביב השמש האמן לי.

אבל נו, הרי גם אתה כבר הבנת שמדובר בדיוק על אותו מבצע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מה הקשר אותו מבצע?
אתה כתבת את זה:

למען הסדר הטוב (ואני לא נכנס לשאר הדיונים שלכם), הנחות על דירות בהייטקזון, לא היו כבר שנים.

מסתבר שהיו שם הנחות גם ב-2019, גם ב2020, גם ב2021 וכן גם ב2022.
עכשיו אתה נתפס על זה שזה "אותו מבצע"? במקום להגיד וואלה טעיתי וכתבתי שטויות?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, - XM - כתב:

מה יקרה למחירי השכירות?

באזורי הביקוש היא תעלה לדעתי ומהר יחסית כי:

1. פחות יכולים לרכוש אז חייבים לשכור;
2. מי שרכש ומשכיר ומשלם משכנתא ישלם יותר ויעביר חלק מהעלויות לשוכרים;
3. האטה בבנייה גם באזורי הביקוש הן בגלל המאקרו (כי אין לאנשים יכולת לרכוש דירות כה יקרות) והן בגלל שתוכנית התמ"א של שקד מחזירה אותנו למצב של אי וודאות באופן כללי ועם הריבית ב-3.5-4% (היכן שאני מאמין שנהיה לפני פסח) היכולת של הקבלנים ל"המר" ולאכול בעצמם ריבית גבוהה משמעותית לאורך חיי הפרוייקט יורדת בצורה חדה.

4. WFH עדיין יהיה קיים אבל באופן מצומצם יותר אז מי שירצה לגור קרוב יותר למשרד במרכז יצטרך לחפש לעצמו מקום קרוב יותר (או לסבל פקקים קשים).

מחירי דירות במרכז /אזורי הביקוש ימשיכו להתייקר ריאלית אבל בקצב נמוך (נגיד אינפלציה + 2 עד 3% לשנה) ובאזורים פחות מבוקשים במרכז נראה התייצבות מסויימת של רמות מחירים (ריאלית, לא נומינלית).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, - XM - כתב:

שעצוב הוא שגם אם זה יקרה, רוכשי הדירות לא ירוויחו מירידת המחירים, וכל מי שחיכה לירידת מחירים ג’’כ לא ירוויח כלום.

במקום לשלם על דירה 2 מליון למוכר, אתה תשלם 1.5 למוכר וחצי מליון ריבית לבנק.

(אני בכוונה זורק מספרים, אבל אתה מבין את הכיוון).

לגבי סוף הציטוט שלך, מה יקרה למחירי השכירות?

אבל זה לא באמת ככה, כי אתה אולי תצטרך לשלם יותר לבנק על כסף שאין לך אבל מצד שני הסכום הכללי שתצטרך מהבנק יהיה קטן יותר כי סכום כל העיסקה יהיה קטן יותר.

נניח יש לך מליון שקל ואתה רוצה לקנות דירה שעולה 2 מליון. חיכית. אחרי חצי שנה הריבית עלתה, המחירים ירדו, הדירה שאתה רוצה עולה עכשיו 1.5 מליון. מה עדיף, לקנות עכשיו או לחכות חצי שנה? הגיוני שעל חצי מליון שאתה צריך עכשיו תשלם לבנק מליון? 

מחירי השכירות יעלו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא הבנתי, נניח ומחירי הדיור יורדים ב25%, דירה שעלתה אתמול 2 מליון עולה היום 1.5 מליון. יש לך חצי מליון ש’’ח הון עצמי. 

אתמול היית צריך לקחת משכנתא 1.5 מליון (75%) עם תשלום חודשי של 6000 לחודש.

היום המחיר ירד ל 1.5 מליון, אתה לוקח משכנתא של מליון אבל התשלום החודשי נשאר 6000 ש’’ח לחודש.

המוכרים מפסידים, הבנקים מרוויחים, והרוכשים נשארים עם אותה עלות. אא’’כ אתה רוכש ללא משכנתא.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 3 שעות, Nemesis כתב:

עדיין מהמר על 0.25

0.75, חריף הנגיד הזה.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...