Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. השמן בדרך כלל בחורף נמצא קומילימטר מתחת לחצי, בהתחממות הוא עלה לחצי בזמן שהמים ל 3/4.

4. לא יודע מה בדיוק עשו אני עוד מעט נוסע לשם להוציא את האוטו ולשאול הכל. אין לי מושג בן כמה הוא, יכול להיות שהוא המקורי.

לפני ההתחממות החום היה עובד ככה:

בעמידה החום של השמן היה בחצי, המים היה גם בחצי עם הטרמוסטט הישן, עם החדש טיפה מתחת כי הוא נפתח מוקם יותר אני מניח.

בנסיעה השמן היה מילימטר מתחת לחצי והמים היו יורדים לרבע הראשון גם עם הטרמוסטט החדש וגם עם הישן.

כל זה מתיחס לחורף, בקיץ המצב שונה.

1. יש לך תרמוסטט קר מידי...1/4 סקאלה זה 80~ מעלות - מצב תקין של מנוע TU בין 90 ל110 (חצי עד 3/4 סקאלה)...מעל 110 - יש בעייה במע' קירור וסיכוי לנזק אם תגיע ל120 (קוו אדום)...מתחת ל90 - שחיקה וצריכת דלק מוגברת.

2. יש לבדוק את דיוק של שעון/חיישן חום מנוע (ע"י מד חום חיצוני + חיבור למחשב) + חיישן/תיבת פיקוד של הוונטות. (ניתוק של חיישן צריך להפעיל מהירות גבוהה של המאווררים. במצב תקין מהירות נמוכה ב95-97, גבוהה ב108 מעלות - כל זה לרכב עם מזגן מקורי)...

3. בלי קשר לכל זה, כמו שכבר כתבו לך, ייתכן שבגלל עיוות קל ברידאטור נסתמו חלק ממעברים - למים ו/או לאוויר.

פורסם

PAULPRO, אין מצב שטמפ' העבודה התקינה של המנוע היא 110 או 108 בשום מקרה.

אם אילו הטמפ' שאתה רואה אצלך או משהו, אני מציע לך בחום (מה אני אומר בחום? 110 זה לוהט!) לבדוק את העניין, אילו הן טמפ, שנוזל הקירור הוא כבר מעבר לתחום האפקטיבי שלו או ממש בקצה, מאוד מאוד לא מומלץ.

עד 100 זה עוד יחסית סביר, מעבר זלה - לרכב יש בעיית קירור.

מוטי.

פורסם

מוטי צודק.

התחום התקין נע בין 80 ל 90 מעלות

80 בנסיעה לפעמים פחות אם קר, 90 ושערה בעמידה, יורד ל 85 וחוזר חלילה. (וונטות).

לבחור עם הפיגו: לא יודע אם יש לך את זה, מתחת לכנף בצד ימין יש יחידת פיקוד ביטרון, תראה שהיא לא יצאה ממקומה . או שהקונקטר התנתק כתוצאה מהתאונה. , דבר שני שאני מציע, זה להחזיר את הוונטות למצב רגיל, שלא יעבדו קבוע. (אצלי זה פלאג חום על הבית תרמוסטט)

בהצלחה.

פורסם

שאלה באותו נושא - חום המנוע של האונו שלי עומד מאוד מאוד קרוב לאמצע הסקאלה - כ-100 מעלות. (צירפתי תמונה)

האם זה חום לא תקין? מה יכולה להיות הבעיה? (במזג אוויר קר יותר נמוך - בערך 80) הוונטה נדלקת כשזה מתקרב לאמצע כל פעם...

תודה,

צביקה

heat.jpg

...Carpe Diem

פורסם
שאלה באותו נושא - חום המנוע של האונו שלי עומד מאוד מאוד קרוב לאמצע הסקאלה - כ-100 מעלות. (צירפתי תמונה)

האם זה חום לא תקין? מה יכולה להיות הבעיה? (במזג אוויר קר יותר נמוך - בערך 80) הוונטה נדלקת כשזה מתקרב לאמצע כל פעם...

תודה,

צביקה

אמצע הסקאלה באונו = 90 מעלות - תקין לחלוטין...

80 - כנראה התרמוסטט שלך לא נסגר עד הסוף - גם באונו שלי זצ"ל הייתה בעייה כזאת

פורסם
PAULPRO, אין מצב שטמפ' העבודה התקינה של המנוע היא 110 או 108 בשום מקרה.

אם אילו הטמפ' שאתה רואה אצלך או משהו, אני מציע לך בחום (מה אני אומר בחום? 110 זה לוהט!) לבדוק את העניין, אילו הן טמפ, שנוזל הקירור הוא כבר מעבר לתחום האפקטיבי שלו או ממש בקצה, מאוד מאוד לא מומלץ.

עד 100 זה עוד יחסית סביר, מעבר זלה - לרכב יש בעיית קירור.

מוטי.

לצערי כבר אין לי בעייה - VTR נמכרה בארץ ואני כבר 4.5 חודשים גר בסנט לויס :(

לגבי חום מנוע ב 106/סקסו, מידע שצברתי בתהליך יישור הקוו שעשיתי לרכב:

מנועים 1400, 1600, 1600 16V:

1. תרמוסטט המקורי נפתח מלא ב89 מעלות.

2. מאוורר ראשון: מהירות נמוכה - 95 מעלות או הפעלת מזגן, מהירות גבוהה - 108 מעלות

מאוורר שני: מהירות נמוכה - 96 מעלות או הפעלת מזגן, מהירות גבוהה - 108 מעלות

3. לפי FSM (מדריך שרות)

תמפ' תקינה בסל"ד סרק, ללא מזגן: 90-98

תמפ' תקינה בסל"ד סרק, עם מזגן: 90-92

בנסיעה עירונית(20-60 קמ"ש): 90-98

בנסיעה בינעירונית: (60-130 קמ"ש): 90-92

תחת עומס (עליות ארוכות, נסיעה ממושכת במהירות גבוהה): עד 109

תמפ' ניתוק מזגן: 118

קוו אדום, הדלקת נורית: 120

4. אצלי הבעייה הייתה חיישן מאווררים תקול - אחרי התחממות ראשונית הוא זייף בכ6-7 מעלות...לקח 3 נסיונות למצוא חשמלאי שיש לו את הספר ויכולת קריאה בסיסת :)

המצב אצל תומר בהחלט לא תקין, אך רחוק מגרימת נזק למנוע. רציתי רק להרגיע את הבחור.

דרך הגב, מוטי, שלחתי לך 2 ה"פ לגבי גישה לynet - אם תרצה אין זו אגדה.

פורסם
אמצע הסקאלה באונו = 90 מעלות - תקין לחלוטין...

80 - כנראה התרמוסטט שלך לא נסגר עד הסוף - גם באונו שלי זצ"ל הייתה בעייה כזאת

איך ניתן למצוא את התרמוסטט - ואיך ניתן לבדוק את הבעיה שציינת?

...Carpe Diem

פורסם

היתה לי בעיה דומה אחרי שהחלפתי לבד נוזל קירור.

הונטה לא עבדה, אבל נדלקה נורת חום מנוע פלוס המחוג עלה מעל הממוצע.

מסתבר שניקוז האוויר לא היה מספק, והוונטה לא נכנסה לפעולה מכיוון שלא באמת היתה התחממות אלא האוויר במערכת גרם ל"בילבול" החיישן .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא הבנתי למה כולם סיבכו את הבחור

הוא רשם שהרכב שלו מתקרר רק בנסיעה ולא בעמידה, זה מראה או על מעברים שלא תקינים ברדיאטור או על מאשבת מים לא תקינה.

מאשבת מים- לא נראת לי הבעיה כי עד עכשיו לא הייתה לבחור בעיה בכלל עד התאונה

רדיאטור - יכולה מאוד להיות הבעיה כי בתאונה הרדיאטור התעקם, וישרו אותו ככה בלי שום בדיקה, ברדיאטור מעברי מים קטנים ברגע של עיקום ברדיאטור המעברי מים מתעקמים/נסתמים וזה לא תמיד דבר שראה לעין, המאשבה אולי נותנת לחץ אבל חלק מהמעברי מים סתומים אז רק חלק מהרדיאטור מעביר מים לקירור, כשאתה נותן גז המאשבה מסתובבת יותר מהר ויוצרת יותר לחץ עם זה כמות גדולה יותר של מים עוברים במעברים שנשארו פתוחים והכמות הזאת כנראה מספיקה לקרר את המנוע אבל שוב רק כאשר אתה נמצא בטורים גבוהים (גדולים יותר מסל"ד סרק).

נתי

פורסם

ב-BX שהיתה לי פעם ונפגעה בתאונה חזיתית קרתה לאחר התיקון תקלה דומה, הרכב התחמם מאד בעמידה ולא התחמם בנסיעה. התקלה היתה שאחד המאווררים (וונטות) חובר הפוך מבחינה חשמלית. השני עבד כפי שצריך. נוצר מצב שבעמידה או בנסיעה איטית מאוורר אחד שאב אויר מבחוץ לתוך תא המנוע (זה המצב התקין) והשני דחף אויר החוצה, כנראה את האויר החם שהמאוורר התקין הכניס פנימה. תיקון כוון הסיבוב של המאוורר השני פתר את בעית החימום.

יוסי

פורסם

האשם הוא שמאי, אם הרדיאטור התעקם אז הוא כבר לא תקין,

שיחליפו לך לרדיאטור אחר ותקין לחלוטין!!! תראה אם יהיה הבדל.

תדבר עם השמאי, זכותך לקבל רכב בדיוק במצבו הקודם לפני התאונה!!!

פורסם

השמאי טוען שההתחממות לא קשורה לתאונה! זה כמו להגיד לערבי שהחומוס שלו מקולקל. לך תתוכח ותוכיח!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות :

הטרמוסטט לא תואם לרכב

או אוליי שכתוצאה מהמכה המים לא מסתחררים בצורה יעילה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
איך ניתן למצוא את התרמוסטט - ואיך ניתן לבדוק את הבעיה שציינת?

הטרמוסטט באונו נמצא בצד ימין של המנוע. אתה תראה צינור מחובר אליו מהרדיאטור. (צינור עליון)

אם אתה מפרק את הטרמוסטט (תזדקק לאטם חדש), אתה יכול לשים אותו במים, ולחמם אותם עד לטמפרטורה שבו הוא יפתח, ואז תצטרך לבדוק מה הטמפרטורה.

עוד דרך היא לגעת בצינור העליון והתחתון, ולשים לב מתי הם מתחילים להתחמם.

התרמוסטט באונו עם מנוע 1372 סמ"ק (הזרקה) נפתח בין טמפ' של 80-84 מעלות, ומגיע לפתיחה מלאה ב-96 מעלות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...