Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש צורך בטלויזיה של 4k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בגודל של 50 אינטש' ובכלל, יש צורך בטלויזיה שתומכת בוידאו ב 4k?

ממי שהתנסה בזה, האם באמת יש הבדל מורגש בחדות התמונה לעומת 720p ו 1080p ?

להוריד סרט של 4k זה בסביבות ה 50 ג'יגה ולא נראה שבעתיד הקרוב יס או הוט יתחילו לשגר באיכות כזאת.

שווה לדעתכם להשקיע עוד כ 1000₪ בשביל טלויזיה כזאת?

פורסם

חבל על הכסף ... קנה מה שיש לך אפשרות עבורו , דגש על הסמארט ועידן פלוס מובנה , כל השאר אופציה בלבד בהתאם לתקציב.

עוד שנה שנתיים זה יהפוך סטנדרט ובמחיר הוגן

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם (נערך)

גודל הסלון 3.9 מטר, מרחק הצפיה מהטלויזיה 3 מטר.

מישהו התנסה במו עיניו ב 4k עם ציוד תומך מתאים (מסך , hdmi גרסה 1.4 ומעלה) ויכול לומר אם באמת שמים לב להבדל?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)

כן, אני הבחנתי בהבדלים.

ההבדלים אומנם קיימים, אבל לא ממש דרמטיים. (כמו ממקור DVD ל -HD למשל)

שים לב שלא כל אחד יכול לנתח תמונה לגורמים (חדות,שחורים,מבנה פנים,רקע,טבעיות,עומק צבעים,פרטים וכד') כי זה לא רק עניין של עיין חדה, אלא ניסיון ארוך שנים לנתח תמונה לעומק לאחר התבוננות אחת.

דבר נוסף, מעבר למחיר גובה -כרגע אין מספיק תכנים של 4K לצפייה. (זה יוצא בקצב ממש איטי)

לכן לא טוח שזה מהלך נבון לרכוש מסך 4K בתקופה כזו. צריך לחכות שהטכנולוגיה תבשיל כדי שהמחירים יהיו יותר הגיוניים.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם (נערך)

קודם כל, עם כל הצער שבדבר וגם מי שאמר שכן, לראות הבדל בין 4K לבין 1080P בגודל של 50-6 אינצ' ממרחק של 3-3.5 מטר זה בולשיט אחד גדול, לצערי. גם מי שרואה מצויין ומדהים.

חבר'ה, אנחנו מדברים על גדלים "קטנים" של 50 אינצ' טלויזיה או 60 אינצ' וממרחק של 3-3.5 מטר אתם יכולים להבדיל בתוכן שמשודר ב 1080P אמיתי עם ביטרייט גבוה (לא ה 8 ג'יגה שלכם מהאינטרנט) לבין 4K? אני צריך לחזור לבקש החזר כספי על הניתוח לייזר שעשיתי כנראה.

בחנויות כן שמים לב מהסיבה הפשוטה, מכיילים את הטלויזיות, משחקים בפרמטרים שלהן בצורה כזאת, שזה נראה פשוט הזוי והן בולטות מאוד, מסיבה אחת פשוטה - כדי למכור מהן כמה שיותר, אלה מה?

כן ניתן להבדיל בין 1080 ל 4K בתנאי שרוכשים טלויזיה בגודל של 65-85 אינצ' ונמצאים במרחק של 2 מטר מהטלויזיה, במקרה כזה, אולי.

איפה כן נקודת האור? אחד הדברים החשובים שנכנס לאחרונה, זה תחום ה HDR וכאן, כאן יש יתרון אם תרכוש טלויזיה שתומכת ב HDR 4K לדוגמא או HDR 1080P, ההבדלים לא קטנים בכלל, אבל המחירים של הטלויזיות האלו סביר להניח שלא נמצא בטווח הרכישה שלך.

כרגע, נכון לימים אלו, 4K זה גימיק נחמד מאוד למי שיש גדלים של 65-85 אינצ' בבית והסלון ממש קטן, למרחקים של 3 מטר ומעלה, זה לא נחוץ.

כן, ברור שיש יתרון ל 4K, שטח עבודה גדול יותר במידה ואתה תעבוד על המסך הזה מהמחשב שלך או תערוך תוכן וכו', אבל זה לא המצב.

לסיכום, כל עוד ההפרש סביר, קטן ועבורך, שים לב, עבורך זה הפרש שכדאי להשקיע בו מסיבה כלשהי, כזו או אחרת, תשקיע.

אבל אתה צריך לדעת שעם ההשקעה הזאת והיכולת הזאת של הטלויזיה, לא תוכל לעשות שום דבר, כל עוד אין בה HDR או יכולות מתקדמות נוספות אשר נכנסות לשוק, כרגע מדברים נטו על רזולוציה וכאן, אין שום הבדל, במיוחד לא באיכות.

resolution_chart.png

וכן, בתמונה מדברים על מרחקים של 1-2 מטרים.

http://carltonbale.com/1080p-does-matter

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

אין שום סיבה לקנות 4K !!!, אלא אם אתה מתכוון לצפות בסרטים ממרחק של 30 ס"מ מהמסך. ממרחק צפייה רגיל של 2 מטר ומעלה לא תראה שום הבדל.

מניסיון. יש לי 4K בבית בגודל 55' ואין שום הבדל בינה לבין 2K באיכות שאני רואה ממרחק של 2-3 מטר.

עשיתי ניסיון פשוט של לראות על אותו מסך, וידאו של 4K ואח"כ את אותו הוידאו ב 2K . שום הבדל!

בחנויות עושים כל מיני תרגילים כדי להדגיש את ה 4K על פני ה 2K כמו למשל להציג את ה 4K ב HDR וכו.

זה מגובה בסרטון הבא.

http://www.youtube.com/watch?v=XyiJlk64TPE&t=309s

http://www.youtube.com/watch?v=XyiJlk64TPE&t=309s

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

בקולנוע הביתי בוצעו שתי קפיצות בלבד במהלך השנים. הכפלת רזולוציה מ-vhs ל-dvd (בערך, זה לא מדויק) ויותר מהכפלה במעבר בין dvd לבלו ריי (גם לא הכי מדויק, אני מפשט).

בבלו ריי הייתה בנוסף קפיצה משמעותית בסאונד.

במרחקי צפייה ממוצעים של סלון ישראלי עם טלוויזיה ממוצעת ולא שיגעון של early adopters, המעבר ל-4k פשוט לא ניתן להבחנה, וזה עוד לפני שמדברים על בעיית המקור.

אני מניח שהסטנדרט בעתיד הקרוב יהיה טלוויזיות ברזולוציה הזאת, אבל זה יקרה מסיבות כלכליות ושיווקיות, ולא בגלל שמישהו ישים לב להבדל. כבר עכשיו, לך תמצא מישהו שצופה בביט רייט נורמלי או בבלו ריי אמיתי ומקורי רחמנא ליצלן. יוק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עם סלון בינוני (נגיד 3 מטר אולי קצת יותר אולי קצת פחות) עם 65״ וPS4 Pro עם נטפליקס , הולו ואמזון ב4K ומשחקים יעודיים.

בוידאו דוגרי קשה לראות את ההבדל (אני מדבר על דברים כמו Grand tour וכו שהוקלטו מראש ב4K). במשחקים - אפשר לראות את ההבדל.

בגודל של 50״? מיותר לגמרי ולא שווה שקל לדעתי.

במיוחד אם אין לך את כל המקורות צפייה ב4K.

נראה לי ש65״ הוא סוג של המינימום שבו 4K מתחיל להיות מורגש.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

האם טלויזיה של 4k לא תראה תוכן של 1080p באיכות פחות טובה מאשר בטלויזיה עם רזולוציה של 1080p?

מכיוון שהתוכן לא יוצג ברזולוציה הטבעית של 4k והטלויזיה תצטרך למרוח כל פיקסל בסרט על כמה פיקסלים בטלויזיה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
האם טלויזיה של 4k לא תראה תוכן של 1080p באיכות פחות טובה מאשר בטלויזיה עם רזולוציה של 1080p?

מכיוון שהתוכן לא יוצג ברזולוציה הטבעית של 4k והטלויזיה תצטרך למרוח כל פיקסל בסרט על כמה פיקסלים בטלויזיה.

זה כבר תלוי במעבד התמונה ובמחשב מאחורי הטלויזיה. לי יש דגם של 4K שארפ שמציגה תמונה מצויינת גם של 1080P וגם של 720P.

פורסם

ככלל, אתה בהחלט צודק. לצורך העניין אם היו 2 טלויזיות זהות פרט לרזולוציה שונה של 4K ושל FULL HD, עם תוכן FULL HD, התמונה הטובה יותר הייתה מתקבלת במסך "הנחות" יותר מבחינת רזולוציה. בפועל, לא מדובר באותם מסכים, מעבדי התמונה שונים וייתכן "פיצוי" על היעדר הפיקסלים במסך ה-4K.

פורסם

אני בעד לרכוש מסך 1080P מתקדם על פני 4K נחות.

מעבר לרזולוציה יש עוד המון פרמטרים כמו סוג הפנאל,מעבד תמונה,מנגנון החלקת תמונה ועוד.

אבל בגדול,בימים האלו הייתי משתדל לקנות 4K איכותית כדי להתאים את הטלוויזיה לטווח הרחוק.

אגב בימים הקרובים יס יוצאים עם ממיר YES ULTRA עם תכני VOD ב4K

יכול להיות ש3 שנים מהיום יהיו ערוצים כמו ערוצי הסדרות שישדרו ב4K, עדיף להיות מוכן לזה.

פורסם

מהצד השני, האם תוכן של 4k שיוצג על מסך של full hd, לא חייב לעבור חיתוך או מחיקה של פיקסלים והוא יראה פחות טוב מתוכן שבמקור מגיע ב full hd?

פורסם (נערך)
קודם כל, עם כל הצער שבדבר וגם מי שאמר שכן, לראות הבדל בין 4K לבין 1080P בגודל של 50-6 אינצ' ממרחק של 3-3.5 מטר זה בולשיט אחד גדול, לצערי. גם מי שרואה מצויין ומדהים.[...]

וכן, בתמונה מדברים על מרחקים של 1-2 מטרים.

http://carltonbale.com/1080p-does-matter

התרשימים הללו ידועים, אבל לא מדויקים. הם מתבססים על ההנחה שבמרחק שבו הפיקסל הבודד לא ניתן להבחנה, איכות התמונה אידאלית. זה לא מדויק.

הפיקסל הבודד לא צריך להיות רק קטן מכפי שניתן יהיה להבחין בו במרחק הצפיה, עליו להיות קטן באופן ניכר מן העצם הקטן ביותר שניתן להבחין בו על המסך (למשל נימת שיער) כדי שגם העצם הזה ייראה חלק.

כך שגם במרחקים קצת גדולים ממה שכתוב, יש תועלת ברזולוציה גבוהה יותר. תזכרו שיש גם 6 ו-8K בקנה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...