Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנציה אפסילון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסעתי בזמנו על הרכב כאשר הוא הגיע לארץ, רובוטי עם מנוע 0.9 טורבו.

ללא ספק אחד מהרכבים המזעזעים שיצא לי לנהוג, המנוע רועש ורוטט בצורה לא נעימה ובנוסף גרם בזמן עמידה לרטט בקונסולה המרכזית.

המנוע לא מרגיש מי יודע מה חזק והגיר הרובוטי מחורבן לחלוטין.

בנוסף כיול המתלים פשוט גרוע, הרכב רך בצורה מפחידה, כניסה מעט מהירה לסיבוב והתחושה היא של זווית גלגול אוימה שלא משרה ביטחון. אחותה לפלטפורמה הפיאט 500 מוצלחת ממנה בהרבה בטח בעניין הזה ובאופן מוזר יש לה גם ציון ריסוק טוב יותר.

פורסם

אתה לא מבין כלום באנינות טעם! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן לא מעט נכתב על הגרסא של מנוע הטווין איר שתי בוכנות עם טורבו בשילוב הגיר הרובוטי. אפשר להבין את התרשמותך. רוב המבחנים שנעשו לרכב קטלו אותו ברוח דבריך. נסעתי בדגם כזה לא מעט. לדעתי, לאחר שמתרגלים אפשר דווקא לחבב את הרכב על מאפייניו. לדוגמא , ראה מה כתב כאן drsubaru שהייתה לו כזו.

אני קניתי איפסילון עם מנוע 1.2 סטנדרטי וגיר ידני. תצורה ומכניקה משותפים לפיאט 500 ולפנדה. דווקא ביישום באיפסילון הרכב מאוד מעודן ושקט. כנראה בגלל התאמת הרכב למנוע מווברץ השקיעו הרבה בחומרי בידוד. בסרק אני בודק מד סל"ד לראות שהרכב אינו כבוי.

לגבי כיול המתלים אכן הרכב רך, דבר שאינו כ"כ רע בכבישי הארץ המשובשים. למרות תחושת חוסר הבטחון היחסית בפניות חדות הרכב כן מגלה אחיזה גבוהה ויציבות. השילדה דומה לפנדה/500 והצמיגים 185/55/15.

לגבי ציון הריסוק הנמוך. אכן. יש להביא בחשבון שאחיותיה כנראה אינן טובות ממנה.

הפיאט 500 שקבלה 5 כוכבים נבחנה לאחרונה ב - 2007 ! הפנדה החדשה קיבלה 4 כוכבים ב- 2011. האיפסילון נבחנה ב - 2015 שבה הסטנדרטים הועלו משמעותית. סביר להניח שבמבחן עכשיוי כל השלוש היו דומות, מה גם שהלנצ'יה היא הגדולה מכולן.

פורסם
כמה תשובות:

ב. המחיר שמכרתי היה זול, אבל לא זול להחריד. קניתי אותה במחירון מינוס 15 אלף שקל, ומכרתי במחירון מינוס 15 אלף שקל.

אתה מבין שקנית במחירון מינוס 20% ומכרת במחירון מינוס 50%, נכון?

אין קשר לזה שהורדת במחיר הקניה 15 א"ש ובמכירה 15 א"ש

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נכון, רק שאם הייתי מתעקש על אחוזים, הייתי עדיין עם הרכב.

מדי יום היו מתקשרים אלי אנשים ומבלבלים לי את השכל.

חלקם היו באים ומבלבלים לי את השכל ליד האוטו, שזה הכי גרוע - כי אני מבזבז עליהם זמן שאני יכול לעבוד בו.

בסוף, אחרי 4-5 חודשים, היה קורה משהו כזה : או שהייתי מוכר באותו מחיר שמכרתי, או שהייתי מרוויח עוד 2000 שקל, או שהייתי מתייאש ומוכר בטרייד אין, שם הציעו לי 8K בפועל.

בקיצור - אם החיים היו אחוזים, אולי הייתי מסכים איתך. בפועל זה לא ככה.

אגב - אנשים מוכרים גם רכבים של 10K במחירים של 6K. על הנייר זה 40%, בפועל כל מה שהורידו זה 4K מסכנים...ובמקרה שלי, אלה אותם 15K שכבר הורדתי מהמחיר במעמד הקנייה. קח בפרופורציה :)

פורסם

הדוקטור צודק. מכיר מניסיוני מה קורה לבעלי רכבים יחסית לא מבוקשים שמתעקשים על מחירון.

והנה תמונות מצי האיפסילונים המשפחתי אצלנו :

IMG_20170106_121544.jpgIMG_20170106_121557.jpgIMG_20170106_121714.jpg

פורסם

האיפסילון מיוצרת (עד היום) עם שלושה מנועים:

1. אטמוספירי 4 ציל. 1242 סמ"ק עם 69 כ"ס - גיר ידני בלבד.

2. טורבו בנזין 2 ציל. 875 סמ"ק עם 85 כ"ס (מנוע טווין איר) - ידני או "אוטומטי" - בעצם רובוטי חד מצמדי.

3. טורבו דיזל 4 ציל. מולטי ג'ט - 1248 סמ"ק עם 95 כ"ס - גיר ידני בלבד. לא יובא לארץ כלל.

פורסם (נערך)

נראה שאכן שיחקת אותה - לקחת רכב די חדש במצב ראוי במחיר ממש נמוך. לשלם 18,000 ש"ח על רכב מ- 2012 עם פחות מ - 100K שיש לו גם 6 כ"א, גם ESP וגם מאפיני פרימיום מסוימים זה ממש מציאה.

אמנם מדובר ברכב לא סחיר בעליל - אבל בתצורה של מנוע אטמוספירי מאוד מוכר ואמין FIRE 1.2 שמצוי בפנדות וב- 500 ועם גיר ידני פשוט ואמין הרי שאין כמעט אלמנט סיכון.

פיאט 500 ופנדות בנתונים דומים של שנתון ומכניקה עולים כמעט פי 2 ולא נראה לי שיש להן יתרון משמעותי למעט אולי תדמית.

תביא בחשבון שזה רכב שמיועד לטווח רחוק ... אל תצפה למצוא מישהו שירצה לקנות בהמשך...

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
פורסם

להשלמת התמונה עדכון קצר על תצרוכת הדלק:

בשלושת השבועות מאז הקנייה החלטתי מסקרנות לבדוק בפועל את תצרוכת הדלק במתארים שונים. כל הנתונים להלן ממדידה בפועל לפי כל הכללים הנכונים, לא ממחשב הרכב (שבדיעבד התגלה כמדויק למדי - סטייה אופטימית של 3%).

בגדול, הרכב ממש חסכוני.

נהגתי כ - 1600 ק"מ בזמן קצר. אופן הנהיגה ממוצע - לא קורע את הרכב ולא נוהג במוד סבתא.

ההפתעה הגדולה - הפער הלא צפוי בין נהיגה שכולה עירונית לנהיגה בינעירונית.

בנהיגה שכולה בינעירונית הצריכה הייתה 19.8 ק"מ לליטר.

בנהיגה שכולה עירונית צריכה מעולה של 17.4 ק"מ לליטר. יש לציין שהשארתי את ה - START/STOP פעיל כך שבכל רמזור /פקק הרכב מודמם.

הרכב עד כה מאוד מספק. 0 תקלות, נסיעה נעימה, מאוד חסכוני.

IMG_20170110_110332.jpgIMG_20170110_110353.jpgIMG_20170110_110417.jpgIMG_20170110_110423.jpgIMG_20170112_141744.jpgIMG_20170112_141755.jpg

• תוכן חדש...