Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנציה אפסילון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב זכרוני, הגיעו בזמנו כמה יחידות של הטווין אייר 900 עם גיר ידני, אחרי שיווק הרובוטית. אם כן, מעט מאוד. ה 1200 ידנית זהה מכנית לפנדה כפי שציינו פה, רק שהאפסילון כבדה יותר והביצועים בהתאם. סך הכל קניה מעניינת של רכב שהמחירון שלו התרסק כצפוי. הרכב נמכר לפעמים בפחות מפנדה שמורה פרטית. אותו דבר קורה עם הדלתא אגב.

הדלתא זה חלום חיי אבל המחירים מתחילים ב60 אלף

האפסליון 1.2 לא עגלה מידי?

סתם לדוגמא נהגתי ברכב באותו קטגורייה (פיקנטו אוטומט) לא אהבתי בכלל את הנסיעה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי השמורות ב 60...מכיר מישהו שקנה אחת במחיר מצחיק אבל זה רכב יקר משמעותית לטיפול ובאופן כללי, לא מזדקן יפה.

לא הייתי קורא לאפסילון 1.2 עגלה, סל הכל היא די באותו קו עם המתחרות בסגמנט מהבחינה הזאת אבל באופן כללי כן, לא מדובר ברכב זריז או משהו בסגנון. חשבת על 500 טווין אייר ידנית? יש כמה כאלה באוטו דיל למשל, אני אישית נהגתי ואהבתי את הרעש ואת הזריזות של הרכב. היו גם כמה פנדות עם המנוע הזה בארץ אבל השיווק הופסק אחרי איזה דקה וחצי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הטווין אייר לא רועד. אחלה מנוע. יש לו צליל נעים שמזכיר מנועים ספורטיביים.

במקרה שלך זה מנוע מעולה שיש גם בפנדה. להגיד שזו עגלה זו רשעות. זה רכב מיני שלא מרגיש מיני בכלל.

לגבי חלקים - אתה תעשה את השיקולים שלך. אם אתה נהג זהיר ובטוח שכל יתר הנהגים זהירים כמוך, לך על זה :) לי אין ביצים לוותר על ביטוח מקיף לרכב כזה. מה שבטוח, הוא לא ייגנב לעולם.

שלי הייתה ברמת גימור פלטינום והייתה מפרטי.

פורסם (נערך)

עדכון והמשך העלילה:

חיפשתי לבת משפחה רכב קטן, אמין, חדש כמה שיותר ובתקציב עד 20,000 ש"ח.

חשבתי על פנדה ידנית משומשת. בהמשך לפוסט הזה חשבתי למה לא בעצם לנצ'יה אפסילון.

זו האחות הגדולה של הפנדה - עוד 10 ס"מ לבסיס הגלגלים. במשפחה יש כבר אפסילון בדגם הרובוטי 0.9. העדפתי דווקא כמשומשת דגם עם מכלולים אמינים וזולים כמו מנוע ה - FIRE 1.2 שהוא סוס עבודה שקט וחלק וגיר ידני אמין. אני לא נותן אמון רב במכלול הרובוטי של פיאט לשנים ארוכות. גם מנוע הטווין איר 875 סמ"ק עם שתי בוכנות אינו מעודן ויחסית מרעיש ורוטט, הגם שיש לו חן וכוח.

יצרתי קשר עם המוכר של האפסילון הידנית הזו.

בדיקה תכליתית עצמית - הכל פיקס, הרכב נוסע נעים וחלק. מו"מ קצר והרכב נקנה.

במחירון יד 2 אחרי שקלול יד , 92,000 ק"מ ועבר השכרה - המחיר 51,000. האיטלקיה-פולניה עברה תמורת 18,000.

דומני שבסכום כזה קשה למצוא מקבילה עדיפה , לפחות לטעמי.

כמה זוטות - לרכב צמיגי טויו DRB חדשים, עבר טיפול 90,000 לפני זמן קצר במוסך מורשה סמל"ת.

צריכת הדלק המצטברת במונה על 17,000 ק"מ אחרונים - 17.6 ק"מ/ליטר.

ואכן, טאסות ולא חישוקים קלים.

IMG_20161230_111232.jpgIMG_20161230_114549.jpgIMG_20161230_114615.jpgIMG_20161230_114642.jpgIMG_20161230_114707.jpgIMG_20161230_114722.jpgIMG_20161230_114857.jpgIMG_20161230_114907.jpg

IMG_20161230_111214.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

תיקון קטן - אין דבר כזה "לנצ'יה אפסילון". זה "איפסילון" (ypsilon) - שהיא אות אחרת בא"ב היווני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עדכון והמשך העלילה:

חיפשתי לבת משפחה רכב קטן, אמין, חדש כמה שיותר ובתקציב עד 20,000 ש"ח.

חשבתי על פנדה ידנית משומשת. בהמשך לפוסט הזה חשבתי למה לא בעצם לנצ'יה אפסילון.

זו האחות הגדולה של הפנדה - עוד 10 ס"מ לבסיס הגלגלים. במשפחה יש כבר אפסילון בדגם הרובוטי 0.9. העדפתי דווקא כמשומשת דגם עם מכלולים אמינים וזולים כמו מנוע ה - FIRE 1.2 שהוא סוס עבודה שקט וחלק וגיר ידני אמין. אני לא נותן אמון רב במכלול הרובוטי של פיאט לשנים ארוכות. גם מנוע הטווין איר 875 סמ"ק עם שתי בוכנות אינו מעודן ויחסית מרעיש ורוטט, הגם שיש לו חן וכוח.

יצרתי קשר עם המוכר של האפסילון הידנית הזו.

בדיקה תכליתית עצמית - הכל פיקס, הרכב נוסע נעים וחלק. מו"מ קצר והרכב נקנה.

במחירון יד 2 אחרי שקלול יד , 92,000 ק"מ ועבר השכרה - המחיר 51,000. האיטלקיה-פולניה עברה תמורת 18,000.

דומני שבסכום כזה קשה למצוא מקבילה עדיפה , לפחות לטעמי.

כמה זוטות - לרכב צמיגי טויו DRB חדשים, עבר טיפול 90,000 לפני זמן קצר במוסך מורשה סמל"ת.

צריכת הדלק המצטברת במונה על 17,000 ק"מ אחרונים - 17.6 ק"מ/ליטר.

ואכן, טאסות ולא חישוקים קלים.

[ATTACH=CONFIG]479092[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479093[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479094[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479095[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479096[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479097[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479098[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]479099[/ATTACH]

הרכב ההזה מיוצר בפולין או איטליה?

ואיך היא בדלק?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

הרכב כמובן בתכנון איטלקי ומורכב במפעל של פיאט - FCA בפולין. במפעל זה מורכבות גם פנדות ודגמי 500 שונים.

מקריאה באתרי חו"ל עולה שדגמי פולין עולים באיכות ההרכבה על המורכבים בארץ המגף.

לגבי תצרוכת דלק - כפי שציינתי והעליתי בצילומים על פני נסיעה של 17,000 ק"מ יצאה תצרוכת מצויינת של 17.6 ק"מ/ליטר. גם אם נתחשב בזיוף קל של המחשב רכב זה עדיין מצויין.

בטח אמדוד בהמשך בפועל.

פורסם

אורן איזו שנה הרכב ?

תתחדש/ו/י

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
המנוע הקטן עם הטורבו הרבה יותר חזק, עם זמינות כח מעולה ורעש חמוד לטעמי, מטרטר לדעת אחרים עם טעם מחורבן...

וואחייאת ראבאק!

סליחה באמת שלא עודכנתי שכבודו קיבל מהקב"ה את הזכיון הבלעדי על אנינות טעם!

מנסיוני, הגיר הרובוטי חד מצמדי מתנהג בצורה שמאוד תואמת את כל הרע שאתה חושב על גיר חד מצמדי והמנוע נשמע כמו ווספה משנות ה 60, אבל, היי, גם ווספה זה איטלקי מה שהופך אותה באופן מיידי בעיני חלק מהאנשים לצעד אחד מפרארי! :wink:

מנוע מטרטר/או 1200 חלוש, גיר רובוטי רע, 2 כוכבי בטיחות, באמת מעניין למה לא נמכרו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זוגתי שאלה - "אוקי, קנית איפסילון מודל 2012 ידנית עם 92,000 ק"מ ב- 18,000 ש"ח. לא יכולת בתקציב דומה לקנות רכב קטן ידני ממותג אחר שאולי יותר מוכר?"

אמרתי לה - בוא נראה, הזנתי ביד 2 - רכב מודל 2012 ידני.

מה מצאתי ?

- שברולט ספארק 1.2 ידני - במחירים בין 22-35.

- סוזוקי אלטו 1.0 ידני - מחירים בין 25-35.

- פיאט פנדה ידני - (אחות קטנה לפנדה) - מחירים 21-29

- טויוטה אייגו 1.0 ידני - 25-39.

- סיטרואן C1 ידני - 24-33.

- פיז'ו 107 ידני - 23-35.

- קיה פיקנטו 1.0 ידני - 32-40.

- יונדאי דגם I10 מנוע 1000 ידני - 22-37.

- ניסן מיקרה 1.2 ידני - 28-40.

לדעתי, כל הרשימה לא רק יותר יקרה משמעותית אלא אף דגם לא מתעלה על האפסילון 1200 הידנית שקניתי ב - 18 במכלול התכונות ו"חוויית" הנהיגה.

פורסם

ה"ריגשי" כאן מיותר, משוכנע שיש לך יתרונות אחרים שיחפו על העדרו של הטעם ( בכל מקרה קח בקלות, טעם זה ענין אישי מאוד ). ואגב "ניסיוני", גם לי יש נסיון עם הגיר הזה ואני מוצא אותו לחלוטין הגיוני, גם אם לא משאת נפש, בדיוק אגב כמו הגירים הזהים שמצויים בפיאטים המקבילים, גיר ידני בכל מקרה ודאי עדיף. מגרעתו העיקרית של האוטו הזה היתה במחיר מאוד מוזר כחדש, צרף לזה את המוניטין הרעוע המובנה במותג ולא תצטרך לגייס גם תכונות אחרות שליליות שלא כולם יסכימו אתך על אופיין, למעט ציון הבטיחות האיום שהגיע כבר בשלהי נוכחותו של האוטו הזה כאן ממילא.

פורסם
מגרעתו העיקרית של האוטו הזה היתה במחיר מאוד מוזר כחדש, צרף לזה את המוניטין הרעוע המובנה במותג ולא תצטרך לגייס גם תכונות אחרות שליליות שלא כולם יסכימו אתך על אופיין.

זה רק מחיר.

לא יודע בן כמה אתה, אבל כשאני הייתי תלמיד תיכון, אוטוביאנקי A112 ו Y10 היו האופציה הכמעט טבעית לקניה בתור אוטו ראשון אחרי קבלת רישיון. בערך כמו יונדאי גטס היום.

הן אף פעם לא היו ברמת אמינות של שרייד וג'אסטי, לא היה להן גיר אוטומטי ומזגן נורמאלי, תדמית גם אז הייתה בעייתית, אבל הן היו נפוצות, נראו טוב ועלו זול.

גם כחדשות וגם כמשומשות. מחיר נכון + מראה צעיר היה מוכר.

פורסם

מעניין למה הציון במבחן הריסוק כל כך נמוך, האפסילון זאת הרי פנדה מפוארת ומאד מעוצבת (כמו הלנציה דדרה לטמפרה בזמנו). עוד פעם מוכח, שכשחושבים יותר רחב ולא רצים אחרי העדר, אז עושים דיל מצוין!

לשאלתו של פותח השרשור, לפי מה שהבנתי, אתה פשוט רוצה רכב יותר חדש מה147, נכון? כי אם כן, אז לך על זה, על הדרך גם תחסוך באחזקה. אם המניעים הם אחרים, אז לדעתי לא כדאי, הרי ה147 עולה עליה בכל תחום ( לפי דעתי גם בעיצוב). למי שיש נסיון עם הרכב הזה, הנסיעה והביצועים שונים מהפיאו המקבילה? אני זוכר היטב, עד כמה הדדרה היתה יותר נעימה מהטמפרה וגם יותר זריזי, בזכות הגיר המאד קצר.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תוכן חדש...