Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

אם היה מוכן לפני חצי שנה למה רוצים לשדר רק עכשיו?

למשל כי היה להם ברור שזה נושא רגיש ולפני חצי שנה הם לא חשבו שזה יעבור טוב.

עכשיו הם חשבו שאולי התחקיר התקבל בהבנה, אבל כנראה שעדיין לא כי יש כל מני אנשים שזה שובר להם את המציאות האלטרטיבית שהם בנו לעצמם.
מה לעשות, לפעמים האמת היא חרא.

לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

אל תשאל, ממש החקירות של ביבי. כולה עוד איזה כתב בוגר תואר בתקשורת.

אתה בנית תאוריה מצ'וקמקת, אני שאלתי שאלות כדי להראות לך שהתאוריה שלך מצ'וקמקת.
לא היה לך שום דבר לענות כמובן, כי אין לך מושג בשיט ואתה סתם משמיץ את כל העולם ואישתו שהם מושחתים/רמאים/משחירים/חמוצים, קיצר, לא שונה בהרבה מבוט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אין על אד הומינם. הכי קל.

לא אד הומניזם, פשוט נתון עובדתי. 

עוצמה יהודית מפלגה פאשיסטית. הצבעת עבורה.

פלא שאתה מעדיף שלא יהיה תחקיר? שהתקשורת תושתק?

לא. לא פלא. אני לא הופתעתי.

זה לא קשור בכלל אגב לממשלה המכהנת וזה שאתה לא תומך בה. אתה יכול להיות חובב דיקטטורה בלי להיות אידיוט שטוף מוח (וברור שאתה ממש לא. בלי שום ציניות). כמו שאני גם מכיר פרופסורים גאונים שיכולים לראות קומדיות רומנטיות אידיוטיות ולאהוב את זה. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

לרגל טקס המשואות 2024, הקימה הממשלה אתר אינטרנט שבו תואר פועלם של משיאי המשואות. מכיוון שמירי רגב ואנשיה לא טרחו לבצע בדיקת עובדות מינימלית לפני שבחרו למי להעניק את הכבוד הגדול, הפסקאות המוקדשות שם לרמי דוידיאן רצופות שקרים והמצאות. שקרים שזכו לחותמת ממלכתית והפכו כך, למעשה, לחלק מההיסטוריה הרשמית של מדינת ישראל. 

הצצתי באתר, הנה מה שכתבו על רמי:

"תושב פטיש שחילץ מאות ניצולים ממסיבת הנובה

מאות מניצולי מסיבת הנובה חייבים את חייהם לאדם אחד. במשך יום שלם רמי דוידיאן ממושב פטיש חילץ ניצולים מכל מקום אפשרי – מהשדות, מהפרדסים וממתחם המסיבה – תוך שהוא רותם למשימת ההצלה בני משפחה וחברים. אומץ ליבו ואהבת האדם המפעמת בו, הם שגרמו לו לחזור למוקדי הטבח תוך סיכון חייו שוב ושוב.
בבוקר שבעה באוקטובר התעורר דוידיאן עוד לפני האזעקות הראשונות. גם כשהתחילו טילים לכסות את השמיים רמי לא נבהל. הוא חשב שזה עוד אחד מהמטחים שאזרחי ישראל מורגלים בהם. לקראת השעה שבע הוא קיבל שיחת טלפון מחבר שביקש ממנו לסייע בחילוץ של נער מהמסיבה ליד רעים. 

רמי, שמתגורר במושב פטיש הסמוך, לא היסס ונכנס לרכב. "כבר אחרי קילומטר התחלתי לראות ממש נחילי ילדים אבודים בשטחים הפתוחים," מספר דוידיאן. "כל אחד רץ לכיוון אחר. ואז כבר התחלתי להבין מה קורה. אספתי אליי את כל מי שראיתי, ובטלפון ביקשתי לפתוח את המקלטים במושב שלי." האזור שרץ מחבלים, אבל הוא נסע בדרכים עקיפות, בשטחים שרק מי שחי באזור מכיר. למרות שכל נסיעה סיכנה את חייו, הוא חזר יותר מחמש-עשרה פעמים וחילץ עוד ועוד ניצולים. במהלך אחד החילוצים הצליח רמי באומץ רב ובתושייה יוצאת דופן להציל נערה שנתפסה בידי מחבלים. וכך הוא מספר: "קיבלתי טלפון מבחורה בשם עמית שהתחננה שאציל אותה. כשהגעתי אליה היא כבר הייתה מוקפת מחבלים. פניתי אליהם בערבית ואמרתי שקוראים לי אבו רמי ושתכף יגיעו חיילים." הוא המליץ להם לברוח ולהפקיד את הנערה בידיו כדי שלא תעכב אותם. בדרך נס הם השתכנעו וגם אותה הוא פינה בשלום.
מאוחר יותר גילה דוידיאן שאחייניתו אופיר דוידיאן, חיילת ששירתה בבסיס אורים, נרצחה. דוידיאן כואב את אובדן חייהם של מי שלא הספיק להגיע אליהם בזמן. "את המשואה אני מתכוון להקדיש לחיים הרבים שלא הצלחתי להציל." אלפי הודעות וטלפונים הוא קיבל באותו יום. מאלה שהסתתרו בשטח ומההורים הנטרפים מדאגה. שמו של המלאך שמסכן את חייו כדי להציל את הצעירים מהתופת יצא למרחוק ויהדהד עוד ימים רבים.

על סיכון נפשו למען הצלת חיים רבים מתוך אש בלתי פוסקת, נבחר רמי דוידיאן להשיא משואה ביום העצמאות ה-76 של מדינת ישראל."

מעניין אלו שקרים והמצאות טקסט כל כך "פרווה" יכול להכיל?

שהוא יצא ב-8 בבוקר במקום 7 בבוקר, או שהוא חילץ רק עשרות, נניח?

כל המטרה של התחקיר הזה היא לא להגיע ל"חקר האמת", או לתת את הכבוד לאלו, שרמי כביכול גזל מהם את הגבורה, אלא להכפיש אדם שסיכן את חייו, בלי שהיה "צריך" לעשות את זה.

הנה, עדות של מישהי אחת שהוא הציל, ושמספרת איך היא הייתה עדה לכך שהוא הציל עוד רבים באותו יום, וזה רק מישהי אחת מתוך עשרות עדויות ממקור ראשון:

https://m.maariv.co.il/news/israel/article-1135096

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 32 דקות, gadik6 כתב:

וכך הוא מספר: "קיבלתי טלפון מבחורה בשם עמית שהתחננה שאציל אותה. כשהגעתי אליה היא כבר הייתה מוקפת מחבלים. פניתי אליהם בערבית ואמרתי שקוראים לי אבו רמי ושתכף יגיעו חיילים."

תשמע, זה ספציפית סיפור פנטסטי.

אפילו ערבים ישראליים ובדואים לא הצליחו לעבוד על העזתים, יש לערבית כל כך הרבה ניבים שונים שאם הוא הצליח לעבוד עליהם שהוא עזתי, באמת שאפו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, flytomars כתב:

תשמע, זה ספציפית סיפור פנטסטי.

אפילו ערבים ישראליים ובדואים לא הצליחו לעבוד על העזתים, יש לערבית כל כך הרבה ניבים שונים שאם הוא הצליח לעבוד עליהם שהוא עזתי, באמת שאפו.

אני מכיר מספר יהודים שלא רק שיודעים ערבית שוטף, אלא גם יכולים, לפי הניב והדיבור, להבין אם הבחור מולם במקור מחברון, מעזה וכדומה, ולא רק כאלו שעבדו בכוחות הבטחון.

דבר שני, אני יכול רק לשער שחלק מהערבים ישראלים והבדואים שנקלעו למצב, ביקשו לחוס על חייהם כי הם מוסלמים, מה שגזר את דינם (משתפי פעולה עם היהודים, כופרים וכדומה).

רמי טוען שהוא הציג את עצמו כאחד המחבלים.

האם זה ספציפית קרה?   אולי ואולי לא, אבל זה לא נשמע יותר דמיוני מסיפורי גבורה אחרים מה-7 באוקטובר, שיש תיעוד שלהם בוידאו כהוכחה לכך שאכן קרו, בין אם זה השוטר שנלחם במחבלים עם אקדח בלבד או הסיפור על רחל מאופקים, והעוגיות שהציעה למחבלים.

אבל נניח וזה לא קרה, והוא חרטט או ניפח את הסיפור. על זה לעשות "תחקיר" כשיש עדויות, ממקור ראשון, שהוא והמשפחה שלו אכן הצילו עשרות אנשים?

ועוד היוצרים של התחקיר מגינים על התחקיר שלהם, "לגלות את האמת" או "האמת תצא לאור", כאילו מי ישמע עושים תחקיר על היטלר.

שיעשו תחקיר מה הם עשו בבוקר ה-7 באוקטובר, ואז נשווה למה רמי עשה, גם אחרי שה"אמת" שלהם תצא לאור, לכאורה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, gadik6 כתב:

אני מכיר מספר יהודים שלא רק שיודעים ערבית שוטף, אלא גם יכולים, לפי הניב והדיבור, להבין אם הבחור מולם במקור מחברון, מעזה וכדומה, ולא רק כאלו שעבדו בכוחות הבטחון.

זו לא כזו חוכמה. אני לא יודע ערבית שוטף, אבל אני מזהה די בקלות את ההבדלים בין ערבי בדואי לדרוזי לירושלמי למשולש וכו׳. לפי הדיבור.

ואם אני שומע את זה, דובר ערבית יליד עזה יזהה אחרי משפט אחד שהבחור לא משם, אלא אם מדובר באיזה סופר מסתערב שבילה כמה שנים באימונים על המבטא שלו.

באמת שלא יודע מה הוא עשה או לא עשה, אולי כבר היה עדיף שישדרו את התחקיר במקום להשאיר את כולם עם ניחושים.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זה בסך הכול ספין להגברת רייטינג, לכשישודר בסופו של דבר. שיטה מעולה ליצור רעש מיותר על נושא זניח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

אתה יודע כמה זמן לוקח לקבל אישור לעשות תחקיר ומתי ניתן האישור?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאסוף חומרים בתחקיר כזה?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאמת ולבדוק אותם?
נניח ואתה יודע את כל אלה, אתה יודע מה היה בתחקיר שאתה יכול לכמת לי לזמן כל סעיף?

אני לא בקיא בתחום, אבל יודע מניסיון שיש תחקירים (לא יודע אילו וכמה) שמבוצעים ע"י גורמים עצמאיים שאח"כ מוכרים אותם לתוכניות התחקירים/חדשות.

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

זו לא כזו חוכמה. אני לא יודע ערבית שוטף, אבל אני מזהה די בקלות את ההבדלים בין ערבי בדואי לדרוזי לירושלמי למשולש וכו׳. לפי הדיבור.

להבדיל בין בדואי לדרוזי זה גם לא חוכמה. בערך כמו להבדיל בין פולני למרוקאי, אבל:

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

ואם אני שומע את זה, דובר ערבית יליד עזה יזהה אחרי משפט אחד שהבחור לא משם, אלא אם מדובר באיזה סופר מסתערב שבילה כמה שנים באימונים על המבטא שלו.

לא. אתה נותן יותר מדי קרדיט למחבלים.

לא יודע כמה "מבוקשים" מעזה והשטחים יצא לך לפגוש, אבל "לעבוד" עליהם, על חלקם לפחות, למי שבקיא בשפה ובתרבות, זה לא מדע בדיוני.

אולי פשוט שיחק לו המזל והוא נפל על "זוטרים". אם היה נופל על מחבלים אחרים, אולי היה מקבל כדור בראש. לא כולם שם זה יחיא סינוואר.

וזה גם לא שחסר מקרים בצה"ל, שאנשים מאוד אסרטיביים מצליחים לשכנע את כולם שהם חיילים, או להיכנס לבסיסים או מקומות אליהם הם לא אמורים להיכנס.

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

באמת שלא יודע מה הוא עשה או לא עשה, אולי כבר היה עדיף שישדרו את התחקיר במקום להשאיר את כולם עם ניחושים.

מה הוא כן עשה זה ידוע, יש עדויות, של אנשים שהוא הציל, ממקור ראשון, שמצטברות לכדי עשרות אנשים שהוא השתתף בחילוץ שלהם, בצורה ישירה או עקיפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.3.2025 בשעה 09:39, יובל .מ. כתב:

לפי הדיווחים יש כבר עשרות הרוגים כולל בכירים.

זה לא סתם תקיפות.

בתאריך 16.3.2025 בשעה 09:44, garicho כתב:

רוצה להתערב על קערת פתות שלא יצא מזה כלום ושום דבר? 

התימנים ירצו ירו, ירצו יפסיקו…

נו, אז מה חדש בחזית הדרומית? כבר מגיע לי פתות או רק רסק וביצה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

האמת? מבחינת שיגורים לישראל יש ירידה משמעותית בקצב.

מבחינת איומים על ספינות בים האדום? לא יודע.

לי זה נראה שהאמריקאים פשוט החליטו להשתמש בתימנים להדגמת יכולות עבור הצופים באיראן. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנושא אחר, ה"אבטלה" בארה"ב - לפי הנתונים, האבטלה בארה"ב מאוד נמוכה, עוד מתקופת ביידן.

נשמע טוב?   אז לא בהכרח. להבנתי, האבטלה מחושבת מתוך דורשי או מחפשי העבודה בפועל, אך לא מכלל האנשים שיכולים לעבוד.

כלומר, יש לא מעט אנשים, בריאים וצעירים יחסית, שפשוט יצאו משוק העבודה.

https://nypost.com/2025/04/08/opinion/7-million-young-men-dont-want-to-work-we-must-force-them/

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

אני מסכים שהיה עדיף כבר לשדר את התחקיר, במיוחד אחרי מה שכתב אחד מאלה שעשו אותו על הסכנה שבשקרים לכאורה על פשעי המין שהוא לכאורה היה עד להם, והוא עוד עושה גם הרצאות בחו"ל, וההתעסקות שלו עם נושא כל כך רגיש וכואב במלחמה הזאת, שישראל נלחמת להוכיח לעולם שזה באמת קרה, יכולה מאוד לסבך את ישראל.

בקשר למה שכתבת על השפה הערבית.

אני זוכר שהיה מקרה של בחורה דרוזית בשם נסרין, שגרה באחד מהקיבוצים בעוטף עזה, שהצליחה איכשהו לשכנע את המחבלים שפגשו אותה שהיא בצד שלהם וככה היא עזרה לתפוס אותם, למרות שהיא דרוזית והם עזתים, אבל שוב, אני לא ממש זוכר מה בדיוק היא אמרה להם ששיכנע אותם, לא בטוח שהיא אמרה להם שהיא עזתית כמוהם, אלא שהיא שיכנעה אותם שהיא בצד שלהם, לא זוכר בדיוק.

בכל מקרה, עד כמה שידוע לי, בניגוד לסיפור של רמי על המפגש שלו לכאורה עם המחבלים שתפסו את הצעירה, הסיפור של הבחורה הזאת נסרין נבדק ונחקר ומוצלב על ידי כל הגורמים.

אני חייב להוסיף משהו אחרון, אתמול צפיתי ברשת שוב בראיון המלא של רמי אצל אופירה אסייג והשותף החדש שלה לווינסון, ואני חייב להגיד שעם כל הכאב שיש לאנשים על רמי, קודם כל לפי מה שהבנתי, הוא זה שביקש להתראיין אצלם לפני השידור של התחקיר שבוע אחרי, ככה שהוא פחות או יותר ידע למה לצפות,

והם באמת שאלו אותו שאלות על החורים לכאורה בגירסה שלו, אני ממש לא מת על אופירה ועל הסגנון שלה, בלשון המעטה, אבל אני חייב להודות שבראיון היא שאלה שאלות ובאמת ניסתה לכבד, אבל הוא ידע מראש שהוא לא הגיע לראיון מרים ומלטף, והיא באמת הייתה חייבת גם לשאול את השאלות על הפערים בגירסה שלו ואת זה היא באמת עשתה, ולווינסון גם לא דיבר בשם עצמו, בראיון הוא ניסה להביא את הקול של אנשים אחרים ממושב פטיש שנרתמו כולם כדי לעזור בשביעי באוקטובר והצילו הרבה(ביניהם גם האחיין של רמי עצמו, עוז), והם מרגישים שרמי לקח לעצמו את כל הקרדיט.

אני באמת שמבין את כל הרגישות, אבל רמי עצמו הגיע לראיון כדי לנסות לטהר את שמו לפני התחקיר, ככה שהיה צפוי שאופירה ולווינסון ישאלו אותו ויעמתו אותו גם עם נושאים לא נעימים ויבקשו ממנו להתייחס אליהם ולהסביר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אפשר לחשוב שרמי הזה מרכז העולם וכל כך משנה המספר המדוייק של האנשים שהוא הציל או שלא הציל, או במה בדיוק הוא לא דייק, כאילו הוא קיבל מיליונים מהמדינה על חטופים שהוא שיקר שהציל. למי אכפת? כמה זה כבר חשוב שכל אחד צריך לצפות בתחקיר? זה באותה רמה בערך של סדרות ריאליטי. תכף יעשו גם תחקירים על אלה שפתחו דוכני אוכל לחיילים במלחמה, אם היו להם אישורים של משרד הבריאות וכיבוי אש ואם הטסט של הנגרר שלהם היה בתוקף באותו זמן.

זה הכל שטויות במיץ לעומת המציאות, שיש אנשים שלנו במנהרות של חמאס שעוברים התעללות יומית כבר יותר משנה וחצי.

מנסים להסיח את דעתנו עם שטויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

אפשר לחשוב שרמי הזה מרכז העולם וכל כך משנה המספר המדוייק של האנשים שהוא הציל או שלא הציל, או במה בדיוק הוא לא דייק, כאילו הוא קיבל מיליונים מהמדינה על חטופים שהוא שיקר שהציל. למי אכפת? כמה זה כבר חשוב שכל אחד צריך לצפות בתחקיר? זה באותה רמה בערך של סדרות ריאליטי. תכף יעשו גם תחקירים על אלה שפתחו דוכני אוכל לחיילים במלחמה, אם היו להם אישורים של משרד הבריאות וכיבוי אש ואם הטסט של הנגרר שלהם היה בתוקף באותו זמן.

זה הכל שטויות במיץ לעומת המציאות, שיש אנשים שלנו במנהרות של חמאס שעוברים התעללות יומית כבר יותר משנה וחצי.

מנסים להסיח את דעתנו עם שטויות.

לא זה לא. אם הוא ממציא המצאות וגוזמאות על מה שהלך ב-7.10 הוא פוגע בכולם. גם במחלצים אחרים, גם בניצולים וגם בישראל (כי הוא גורם לאנשים להטיל ספק במה הלך שם מבחינת פגיעות מיניות, אונס וכ״ו).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...