Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רבים מכירים את מוזיאון המדע בלונדון. מסתבר שבאחד הסיורים שלו, המוקדש לתרבות ה"קוויר", סימנו אויב חדש - הלגו.

למעשה, הטענה היא כי התיאור או החיבור של רכיבי הלגו השונים מבוצע בדרך מגדרית, אשר מאלצת שימוש בשפה הטרונורמטיבית (אשכרה קיים מושג כזה), ואשר יכול לפגוע באלו שלא סגורים על עצמם אם הם זכר או חתול.

רק אל תספרו להם שחגורות בטיחות ברכב פועלות על עיקרון דומה.

נראה שה"מדע" לקח פנייה לא נכונה בשנים האחרונות, אם אלו הדברים שמעסיקים אותו, בין השאר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 37 דקות, gadik6 כתב:

או חתול

ניכר שיש לך איזו סוגיה בלתי פתורה עם טרנסים.

כאילו שזה משהו שאנשים עושים רק בשביל להטריל את המערכת.

בדיוק השבוע בחורה טרנסית שנולדה כגבר חרדי, לא עמדה יותר בקשיים והתאבדה.

אחד החברים שלה, בחור חרדי, ימני על מלא, שמעיד על עצמו שהיה טרנסופוב עד שהכיר אותה, כתב שרשור ארוך לזכרה. זה חלק קטן ממנו:

image.png

את השרשור המלא אפשר לקרוא כאן:

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 31 דקות, פינדר כתב:

ממש, כול השאר לא רלוונטי.

וזאת "חדשה" מתחילת פברואר, ואני בספק כמה היא אמיתית. בכול אופן - בריטניה זאת לא ארהב. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, פינדר כתב:

כאילו שזה משהו שאנשים עושים רק בשביל להטריל את המערכת.

אני דיברתי על העובדה שבמוזיאון "מדע" מתעסקים במגדריות של לגו.

אתה לקחת מילה אחת, שכרגיל לא קשורה לנושא הרחב, ומשם בנית תיאוריה.

אתה רוצה להיות טרנס?   תהיה טרנס, רק תעזוב את הלגו שלי בשקט.

ואנחנו עדיין חיים בחברה בה אפשר להתבדח גם על "טרנסים". אם אתה מרגיש צורך להיפגע מזה, אז נראה שיש לך איזו סוגיה לא פתורה.

לפני 23 דקות, David32 כתב:

ואני בספק כמה היא אמיתית.

אם רק היו ממציאים איזה דבר כזה שאפשר היה לחפש בו דברים, ולבדוק אם משהו קרה או לא קרה.

ואז היית יכול לחיות בלי ספקות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אתה לקחת מילה אחת, שכרגיל לא קשורה לנושא הרחב, ומשם בנית תיאוריה.

מילה אחת מתגובה אחת. אבל זה רק כי אין לי כח לדפדף אחורה ולהביא את כל הפעמים שקראת לטרנסים בשמות כמו יצורים, חולי נפש, גברים בתחפושת, חתולים וכו׳.

אתה פשוט מעלה מספר בלתי פרופורציונלי שקשורים לנושא.

לפני 42 דקות, David32 כתב:

ואני בספק כמה היא אמיתית

הם מתייחסים לביטויים באנגלית (כנראה שבאנגליה לא יודע לגבי אמריקה) שבהם מתייחסים לצד עם הבליטות כזכר ולצד עם החורים כנקבה. ופעולת החיבור נקראת mating.

אני מסכים שיש איזה אובר התעסקות עם נסיון לשנות ביטויים מושרשים. לפעמים זה מוצדק ולפעמים פחות. במקרה הזה אין לזה רלוונטיות לישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גם בעברית מקובל המינוח למחברים "זכר" ו""נקבה" . מה הקשר לטרנסים?

חייב לומר שבפעמיים - שלוש בהן נתקלתי בטרנסים יצאתי מבולבל לחלוטין, חוסר התאמה בין המראה למגדר שבו האיש\ה מזדהה. גרם לי לאי נוחות רבה כי האדם שמולי נעלב מהפניה השגויה שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שפה הטרונורמטיבית

משעשע. כמו שכתב/ציטט פה פעם מישהו, אחד הסימנים הכי ברורים לשקיעה של אימפריות היא העיסוק האובססיבי בזהות, בין השאר זהות מגדרית...  אין חדש תחת השמש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

האדם שמולי נעלב מהפניה השגויה שלי

להעלב זו הפואנטה שנוספה לעניין, יחד עם הפוליטיזציה של הגדרה המגדרית. 

אנשים על התפר המגדרי תמיד היו, רק פעם היו להם... נו, ביצים...? 

נגיד, אה, לא היו בכיינים. מליטל ריצ'רד, דרך בואי, בוי ג'ורג' מרילין מנסון... לא חסר. 

לא ביקשו רשות ולא ביקשו התחשבות. 

לפני 58 דקות, פינדר כתב:

אני מסכים שיש איזה אובר התעסקות עם נסיון לשנות ביטויים מושרשים

הניסיון לשנות את השפה מקורה בתפיסה הפוסט מודרניסטית, שרואה בשפה כמגדירת המציאות (בניגוד לתפיסה של שפה כמתארת המציאות). בלי הלכנס לדיון מה נכון (גם וגם...) הניסיון לשנות את השפה נולד מהחשיבה שמגדר הוא עניין להתנייה חברתית בלבד, ואם נשנה את השפה, נשנה מהו מגדר. 

יש פה כוונת מכוון מאחורי זה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להקיש מהיכולות של אנשים סופר מוכשרים וסופר מוחצנים ליכולות של נער\ה שנולד עם או בלי אשכים או דגדגן ולרוע המזל הוא נולד לחברה שמרנית כמו החרדים, זה far fetched.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, falou כתב:

הניסיון לשנות את השפה מקורה בתפיסה הפוסט מודרניסטית, שרואה בשפה כמגדירת המציאות (בניגוד לתפיסה של שפה כמתארת המציאות).

כן ולא.

השפה הרבה פעמים מוכתבת מלמעלה על ידי מי ששולט בכלי התקשורת. במקביל לביטויים שצומחים מלמטה על ידי דוברי השפה.

סתם דוגמה של אנשים שלא מגדירים את עצמם כפוסט מודרניסטים: מתנחלים שעובדים קשה כדי שהמינוח המקובל יהיה מתיישבים ולא מתנחלים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הדיון הזה מזכיר לי שינוי שעשו לפני כמה שנים להגדרות של תקשורת modbus בציוד שאני משתמש בעבודה מרכיב Master ורכיב Slave ל-Server  ו-Client.

https://www.modbus.org/docs/Client-ServerPR-07-2020-final.docx.pdf

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 35 דקות, falou כתב:

הניסיון לשנות את השפה מקורה בתפיסה הפוסט מודרניסטית, שרואה בשפה כמגדירת המציאות (בניגוד לתפיסה של שפה כמתארת המציאות). בלי הלכנס לדיון מה נכון (גם וגם...) הניסיון לשנות את השפה נולד מהחשיבה שמגדר הוא עניין להתנייה חברתית בלבד, ואם נשנה את השפה, נשנה מהו מגדר. 

או הו כמה שזה מקדים את הפוסט מודרניזם. מספיק לראות את מה שעשו עם השפה בשנים הראשונות בברית המועצות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

להקיש מהיכולות של אנשים סופר מוכשרים וסופר מוחצנים ליכולות של נער\ה שנולד עם או בלי אשכים או דגדגן ולרוע המזל הוא נולד לחברה שמרנית כמו החרדים, זה far fetched.

אין קשר.

ויש קשר

חריגים פיסיולוגית ונפשית תמיד סבלו מקשיים נפשיים, זה בהגדרה. בטח אם נולדו לחברה שמרנית שמעודדת קונפורמיות.

האנשים המוכשרים, או יותר נכון האומנים, הם סמנים תרבותיים. היא מייצגים את הקצה, את המאתגר, וזה נותן את המצפן.

לפני 37 דקות, garicho כתב:

או הו כמה שזה מקדים את הפוסט מודרניזם. מספיק לראות את מה שעשו עם השפה בשנים הראשונות בברית המועצות. 

ולא במקרה, כי הפוסט מודרניזם הוא גם תפיסה שבבסיסה הנדסה מחדש של החברה, כמו בקומוניזם, וגם היא עוסקת באבחון היחסים החברתיים כיחסים של כוח ושליטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...