Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כשאתה חי במנטליות של פלשתיני (כולם והכל אשמים במצבך, חוץ ממך כמובן), אז גם השמש שזורחת בבוקר היא גזענית.

מכיר כמה ישראלים כאלה 😂

פורסם (נערך)

טוב, אין לי משהו מהמם כמו סרטון של אישה רנדומלית מלפני שנתיים, אז רק אניח פה את שר הבריאות האמריקני, שחושב שאם הוא לא שמע על מחלות כשהיה ילד (למרות שרובן הוגדרו הרבה לפני שהוא נולד) אז הן פשוט מומצאות או משהו כזה.

גם זה בטח קשור איכשהו לסמול פרוגרסיבי, למנטליות של פלסטינים ולטרנסים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה חצי צודק והוא חצי טועה.

קרוהן וכאלה - כן, קיים מאז ומתמיד. גם אוטיזם, גם תסמונת דאון.

הבעיה היא שהפרעת קשב וריכוז למשל הפכה להיות הפתרון הראשון של כל ילד שעושה קצת רעש בכיתה.

מבזק חדשות: ילדים מתפרעים, כי הם ילדים.

מבזק חדשות 2: ב2025 ילדים מתפרעים אקסטרה כי ההורים עצלנים וזורקים אותם מול מסכים החל מגיל חודש, העיקר לקבל שקט.

אנשים בהלם שאני אומר להם שבמהלך כל חג סוכות הילד שלי בן השנתיים ראה במצטבר חצי שעה טלויזיה.

אז להורים אין כוח לחנך, המורים בכלל מפורקים, וכל ילד שני מקבל ריטלין וקונצרטה.

לפני 20 שנה אולי ילד אחד בכיתה היה מקבל את זה, שר הבריאות חטייאר אז אפשר להניח שלפני 50 שנה זה היה נפוץ אפילו פחות, והעולם הסתדר סך הכל.

אז כמו עם הלהטב, מטוטלת. וכמו שהומואים ולסביות "נורמטיבים" נקרא לזה חוטפים אש בגלל חברים שלהם, גם שאר המחלות.

שלא לדבר על כל אלה שמגדירים את עצמם בעלי OCD כי הם העלו סרטון של ארגון המקרר שלהם לאינסטגרם...

פורסם

אתה טועה, התחלנו לאבחן אנשים, זה הכול. 

בנוסף, המסכים ומה שהם גורמים - לא פלא שילדים כאלה. מה ילדים, גם מבוגרים כולל אותי, ואתה יכול להאמין לי שההורים לא נתנו לי אייפד כשהייתי בן 3. 

אני בטוח שאם היו שמים את יובל בן ה 8 לאיבחון עם הידע של היום - היית יוצא עם משהו. אני בטוח שאני הייתי יוצא עם משהו. 

אבא שלי לא מהדור שאיבחנו OCD ומה נראה לך? שאין לו כי לא איבחנו לו?

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני אשתמש בביטוי של יורם לס כדי לעורר פה פרובוקציה - "האם הוא מת עם קורונה או מת מקורונה?"

אז יש הפרעת קשב וריכוז, בסדר.

השאלה היא האם זה לא משהו שעדיף לעבוד קצת יותר קשה ולפתור אותו, או לפחות ללמוד לחיות איתו, מאשר לדחוף ישר חומרים כימיים לילדים שיכולים לגרום לתופעות לוואי? ואני לא בדיוק מתנגד חיסונים (אפילו לשפעת אני מתחסן כל שנה) או מתנגד לתרופות (מת לתת בוסה למי שהמציא את האקמול).

התחושה היום היא שאם תלך לרופא ורק תבקש ממנו, תקבל את כל המרשמים שאתה רוצה, אצלנו פשוט שלחו אותך למגרש. 

וכמובן שאם נכנסים לנושאים אחרים - ארצות הברית שוברת שיאים בהתמכרות לאופיואידים.

זה הכל חלק מהמטוטלת. עכשיו היא בקצה השני, זה הכל.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, David32 כתב:

אתה טועה, התחלנו לאבחן אנשים, זה הכול. 

אתה טועה. התחלנו "לאבחן"?   זה לא שהתחלנו לאבחן, אלא שהעולם המערבי "התמכר" לזה - בדיקות, עוד בדיקות, תסמונות חדשות ומה לא.

אפילו בתחום חקר וריפוי הסרטן מדברים על נושא ה-over diagnosis או "אובר טיפול". גם לאבחנתיות יתר יש חסרונות ובעיות רציניות.

כולם היום בארה"ב או שמנים, או סובלים מ"רגישות" או פרוגרס. כל אלו הן אכן מחלות שלא נצפו בעבר בשיעורים כאלו, וזה ממש לא (רק) בגלל היעדר אבחון. 

האוכלוסיה בארה"ב הרבה פחות בריאה וגם הרבה יותר "מאובחנת", בהרבה מקרים שלא לצורך.

רוברט קנדי צודק בכך שאלו דברים שלא היו קיימים בעבר, ושזה נושא שצריך לקחת בחשבון, הן מבחינת התקציבים והשפעה על עתיד המדינה, והן מבחינת בריאות הציבור.

אבל כרגיל, אנשים עסוקים בלהיעלב ונתפסים על משהו ספציפי וקטן בנאום, והפואנטה של הנאום עוברת להם מעל הראש.

אגב, דוגמה לסוגיה זה הטרנסג'דרים - נראה כאילו אוכלוסיית הטרנסג'דרים בארה"ב מתרבה מעשור לעשור, שזה פרדוקס בפני עצמו.

האם זה בגלל "אבחון" טוב יותר, מודעות גבוהה יותר, או אולי פשוט בגלל השפעות סביבתיות/חברתיות, חוסן מנטלי נמוך ו"חיפוש עצמי"?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 20 שעות, פינדר כתב:

גם זה בטח קשור איכשהו לסמול פרוגרסיבי, למנטליות של פלסטינים ולטרנסים.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

כולם היום בארה"ב או שמנים, או סובלים מ"רגישות" או פרוגרס.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אגב, דוגמה לסוגיה זה הטרנסג'דרים

אתה יותר צפוי משרב באביב…

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

כולם היום בארה"ב או שמנים, או סובלים מ"רגישות" או פרוגרס

לא קשור בכלל

לפני כשעה, gadik6 כתב:

והפואנטה של הנאום עוברת להם מעל הראש.

מה הפואנטה שעוברת מעל הראש?

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אתה יותר צפוי משרב באביב

כן, מאוד.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אתה יותר צפוי משרב באביב…

לפני 27 דקות, David32 כתב:

כן, מאוד.

כן כן, שני קשקשנים שברגע שאין להם מה לענות אז עוברים להטחת "עלבונות" (עלבונות פרווה, חסרי טעם).

כל מה שכתבתי, כתשובה לטענה המקורית ש"התחלנו לאבחן אנשים, זה הכל", זה עובדות - יש בעיה של אובר אבחון ואובר טיפול, יש בעיה של בריאות האוכלוסיה בארה"ב, יש עלייה לא הגיונית באחוז הצעירים שמזדהים כטרנס וכדומה.

זה מתקשר לנאום של קנדי על כך שמערכת הבריאות/המדינה שופכת המון כסף על דברים לא נחוצים, ועל כך שהאוכלוסיה בארה"ב, בחלקה הגדול, "חולה" או סתם סובלת ממשהו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם

הקשקשן הוא אתה. 

לא ענית על מה הפואנטה שכולם מפספסים.

טענת ש"זה לא שהתחלנו לאבחן" - זה כן.

"יש בעיה של אובר-איבחון" - ליטרלי לא איבחנו את הדברים האלה כשקנדי היה צעיר. "בעיה של אובר טיפול" - איזה בעיה של אובר טיפול ב: אוטיסטים, ADHD ו ADD, איחור בדיבור ובשפה, נרקולפסי?

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כל אלו הן אכן מחלות שלא נצפו בעבר בשיעורים כאלו, וזה ממש לא (רק) בגלל היעדר אבחון

זה הדבר היחיד שאולי אני יכול להסכים איתו, אבל לא מהכיוון שאתה רוצה - אולי יש שינוי חיצוני סטייל העופרת באוויר שעוזר לזה להיות נפוץ יותר. 

ואם כבר קראת לי קשקשן, הסיבה שאני יודע שאתה (ויובל ) הם הצבועים הקשקשנים זה כי אם לילדים שלכם יהיה משהו שרק מזכיר את אחת התסמונות שהוא ציין - אתם תרוצו לאבחן ולטפל.

- By lifting money bags

פורסם

@gadik6 יש לך מודעות לאיך מתפתחתֶהרפואה?

אתה יודע, למשל, מהו ״אבחון יתר״ של סרטן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא שאני עוקב אחרי הנושא, לא עושה חיסונים חוץ מקורונה ולא בטוח שמכיר את הרופא המשפחה שלי היום (הם מתחלפים מדי פעם). אבל עשיתי בדיקה פשוטה בשביל כל אלה אשר טוענים שפעם אנשים היו בריאים יותר. תוחלת החיים הממוצעת בארה״ב:

1975 - כ-72.6 שנים

2024 - כ-77.5 שנים

זאת אומרת אנשים היו בריאים יותר אבל חיו פחות 😊

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

הבעיה היא שהפרעת קשב וריכוז למשל הפכה להיות הפתרון הראשון של כל ילד שעושה קצת רעש בכיתה.

אתה עוסק באבחון? יש לך רקע מדעי לבחון את זה?

לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

אז להורים אין כוח לחנך, המורים בכלל מפורקים, וכל ילד שני מקבל ריטלין וקונצרטה.

עד כמה שאני מכיר הורים ישראלים, הם מאוד מפחדים מכדורים. בטח ממה שנחשב לכדורים פסיכיאטרים. אם כבר הבעיה הפוכה, ילדים שזקוקים לכדורים לא מקבלים אותם, או מקבלים אותם באיחור, כי ההורים מאוד מפחדים מההשפעה ומהסטיגמה שמגיעה עם הטיפול. ואני לא אומר את זה בגנות ההורים. זה לגמרי טבעי.

אני חושב שכן יש תופעה של ״אבחונים״ שמגיעה בגיל יותר מאוחר, כשתיכוניסטים או סטודנטים רוצים הקלות בבחינות.

וכל הנושא הזה בכלל לא קשור לתסמונת טורט או נרקולפסיה ושאר תופעות שהוא התייחס אליהן בנאום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

לא שאני עוקב אחרי הנושא, לא עושה חיסונים חוץ מקורונה ולא בטוח שמכיר את הרופא המשפחה שלי היום (הם מתחלפים מדי פעם). אבל עשיתי בדיקה פשוטה בשביל כל אלה אשר טוענים שפעם אנשים היו בריאים יותר. תוחלת החיים הממוצעת בארה״ב:

1975 - כ-72.6 שנים

2024 - כ-77.5 שנים

זאת אומרת אנשים היו בריאים יותר אבל חיו פחות 😊

1. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני ממליץ לך להתעדכן מדי פעם. וגם לבצע פעולות של רפואה מונעת בהתאם לגיל ולרקע הרפואי שלך.

2. בישראל ההבדלים בתוחלת החיים הרבה יותר גדולים, עליה של 10 שנים לגברים ו-11 שנים לנשים מ-1970 עד 2020. חוץ מזה, בארה״ב ירידת תוחלת החיים בעקבות הקורונה היתה קיצונית במיוחד, ובמידה רבה תודה לשמרנים.

3. יש גם מדדים של ״תוחלת חיים בריאה״. ההגדרה לא לגמרי ברורה לי, איך מוגדר אדם שלוקח כדור אחד נגד כולסטרול ועוד אחד ליתר לחץ דם ונופש באנארקטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני ממליץ לך להתעדכן מדי פעם. וגם לבצע פעולות של רפואה מונעת בהתאם לגיל ולרקע הרפואי שלך

גם אשתי אומרת לי את זה 😂 

• תוכן חדש...