Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 5 דקות, falou כתב:

ולא במקרה, כי הפוסט מודרניזם הוא גם תפיסה שבבסיסה הנדסה מחדש של החברה, כמו בקומוניזם, וגם היא עוסקת באבחון היחסים החברתיים כיחסים של כוח ושליטה.

מי ששולט בשפה שולט בנראטיב ומקבע את התודעה. עד לרמה מסוימת כמובן.

בגלל זה נתניהו ניסה בכח להטמיע את המושג מלחמת תקומה, כדי להחליף את השמות שצמחו מהעם, כמו מלחמת אוקטובר או טבח אוקטובר, או כל דבר שמזכיר כשלון של הממשלה ושלו.

תקופה ארוכה הממסד שלט פה ברדיו ובטלוויזיה. ולהם היה נח להגדיר שאריק איינשטיין וחוה אלברשטיין הם מוזיקה ישראלית אבל אביהו מדינה וחיים משה הם מוזיקה מזרחית. ככה היה אפשר להשמיע את הראשונים בכל יום ובכל שעה ולאחרונים להקצות שעות מוגדרות בשבוע. עד שקם דור שנאבק במיתוג הלשוני הזה והיום יש לנו בכל שעות היום מוזיקה פופולרית (גם אם אני חושב ש90% ממנה זה זבל טהור).

באותה מידה ארגונים של אנשים ממוצא מסוים או בעלי נטייה מינית כלשהי, יכולים להרגיש שביטויים שהשתרשו בעבר, הם לא נכונים הסטורית, או מדעית או סתם משפילים ופוגעים. לפעמים זה נכון יותר ולפעמים פחות. אבל זה לא אומר שצריך למתג כל מאבק כזה כפוסט מודרניזם מגוחך.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, sperial כתב:

גם בעברית מקובל המינוח למחברים "זכר" ו""נקבה" . מה הקשר לטרנסים?

חייב לומר שבפעמיים - שלוש בהן נתקלתי בטרנסים יצאתי מבולבל לחלוטין, חוסר התאמה בין המראה למגדר שבו האיש\ה מזדהה. גרם לי לאי נוחות רבה כי האדם שמולי נעלב מהפניה השגויה שלי.

אצלי בעבודה (מוסד רפואי גדול) בחור(ה) צעיר(ה), הגדיר את עצמו כזכר כאשר בדיבור על עצמו השתמש בשמות פועל זכריים.
לא הייתה לי בעייה לפנות אליו כזכר, קצת היה לי מוזר שהיה הולך לדוגמא  עם עגילים גדולים נשיים, או בביגוד אשר מרמז על זהות יותר נשית. אבל כאמור זרמתי עם הרצון שלו.
בשום פנים ואופן לא שאלתי אותו על המגדר שלו, אבל מכיון שאני נמצא בקהילת עובדים גדולה, באחת האמשים שהסתובבנו ביחד כדי להראות לו את המקום והנוהלים פגשנו מישהי שהכירה אותו, אותה אחת פנתה אליו בשם תואר נקבה ושבחה אותו על פועלו החברתי. הבחור לא העיר לה על צורת הפנייה.
יש לציין שהבחור לא העיר גם לצוות במחלקה כאשר פנו אליו בשם נקבה, אם כי אני מדי פעם הזכרתי להם שיש לפנות בשמות פועל זכר.

אותי מטריד יותר, אם כי רק בסדרות וסרטים ראיתי זאת, אנשים שרוצים שיפנו אליהם בשמות תואר "אתם", במידה ואפגש אם כזה, אפנה אליו בשם תואר יחיד שהוא הרי בן אדם בודד.

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

...

למעשה, הטענה היא כי התיאור או החיבור של רכיבי הלגו השונים מבוצע בדרך מגדרית, אשר מאלצת שימוש בשפה הטרונורמטיבית (אשכרה קיים מושג כזה), ואשר יכול לפגוע באלו שלא סגורים על עצמם אם הם זכר או חתול.

רק אל תספרו להם שחגורות בטיחות ברכב פועלות על עיקרון דומה.

...

אשכרה, למדתי מילה חדשה.
מעניין מה יגידו שקע ותקע?
לגבי חתול... כפי שכתבתי אין לי בעיה שישות תגדיר את עצמה כזכר או כנקבה גם אם זה לא תואם למאפיינים חיצונים בולטים, כל עוד אותה אישיות שלמה עם עצמה, אני מכבד את בחירתה. וכפי שכבר כתבתי, אסרב לשתף פעולה כאשר זה נוגד חוקי דקדוק, לא אפנה לישיות ברבים רק בגלל שהוא מסרב להגדיר את עצמו כזכר או כנקבה והוא חושב שהוא מכלול מורכב.
אם אתה ישיות חושבת שהיא מכלול מורכב, היא מוזמנת להמציא פנייה חדשה שתגדיר את מצבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, hans כתב:

משעשע. כמו שכתב/ציטט פה פעם מישהו, אחד הסימנים הכי ברורים לשקיעה של אימפריות היא העיסוק האובססיבי בזהות, בין השאר זהות מגדרית...  אין חדש תחת השמש.

בהחלט. אנשים אוהבים לבטל בהינף יד את הטענה כי החברה או התרבות המערבית שוקעת, לאט לאט, אבל זה המצב כבר עכשיו.

בזמן שצעירים מערביים פרוגרסיביים מחפשים את עצמם, ועסוקים במגדר שלהם או בהפגנות נגד ישראל, צעירים מארצות האיסלאם, ש"היגרו" לחיים הנוחים במדינה מערבית, רק מתקרבים יותר ויותר לדת, בטוחים בדרך שלהם ומוכנים להילחם על כך.

במקום שמיליוני המוסלמים שהגיעו לאירופה ישתלבו במדינות המערביות, הם מנסים להפוך אותן לחורי התחת שמהם הם הגיעו. האירוניה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, פינדר כתב:

תקופה ארוכה הממסד שלט פה ברדיו ובטלוויזיה. ולהם היה נח להגדיר שאריק איינשטיין וחוה אלברשטיין הם מוזיקה ישראלית אבל אביהו מדינה וחיים משה הם מוזיקה מזרחית. ככה היה אפשר להשמיע את הראשונים בכל יום ובכל שעה ולאחרונים להקצות שעות מוגדרות בשבוע

דוגמא מצויינת איך המציאות מנצחת את הנרטיב המונחל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממשל טראמפ זה חתיכת ממשל עם ביצים ובול מה שהעולם צריך עכשיו.

זה פשוו מדהים איך הם מודעים לכוח שלהם ולא מפחדים להשתמש בו

שליחת טראמפ ללבנון מסתובבת עם מגן דוד ושמה פס על חיזבאללה.

כיף גדול ותודה למיליוני האמריקאים שהתעוררו בקלפי.

IMG_20250419_144445_515.jpg

לפני כשעה, Ron Poh כתב:
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אצלי בעבודה (מוסד רפואי גדול) בחור(ה) צעיר(ה), הגדיר את עצמו כזכר כאשר בדיבור על עצמו השתמש בשמות פועל זכריים.
לא הייתה לי בעייה לפנות אליו כזכר, קצת היה לי מוזר שהיה הולך לדוגמא  עם עגילים גדולים נשיים, או בביגוד אשר מרמז על זהות יותר נשית. אבל כאמור זרמתי עם הרצון שלו.
בשום פנים ואופן לא שאלתי אותו על המגדר שלו, אבל מכיון שאני נמצא בקהילת עובדים גדולה, באחת האמשים שהסתובבנו ביחד כדי להראות לו את המקום והנוהלים פגשנו מישהי שהכירה אותו, אותה אחת פנתה אליו בשם תואר נקבה ושבחה אותו על פועלו החברתי. הבחור לא העיר לה על צורת הפנייה.
יש לציין שהבחור לא העיר גם לצוות במחלקה כאשר פנו אליו בשם נקבה, אם כי אני מדי פעם הזכרתי להם שיש לפנות בשמות פועל זכר.

אותי מטריד יותר, אם כי רק בסדרות וסרטים ראיתי זאת, אנשים שרוצים שיפנו אליהם בשמות תואר "אתם", במידה ואפגש אם כזה, אפנה אליו בשם תואר יחיד שהוא הרי בן אדם בודד.

הדבר היחידי שיגדיר לי אם אני אתייחס למישהו כגבר או זה אם יש לו את האיבר באות אחרי ו' או לא.

שילבש שמלה וישים עגילים נשיים, אם יש לו שטרונגול 17 סנטימטר הוא גבר. זהו.

אני מוכן "לקחת צעד קדימה" ולהתייחס אליו כאישה אם הוא יחתוך אותו, אבל מה לעשות, במקרה כזה אני גם אתייחס אליו בחשד להפרעב נפשית כי שוב, הוא חתך לעצמו את השטרונגול.

"Facts dont care about your feelings".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

בהחלט. אנשים אוהבים לבטל בהינף יד את הטענה כי החברה או התרבות המערבית שוקעת, לאט לאט, אבל זה המצב כבר עכשיו.

בזמן שצעירים מערביים פרוגרסיביים מחפשים את עצמם, ועסוקים במגדר שלהם או בהפגנות נגד ישראל, צעירים מארצות האיסלאם, ש"היגרו" לחיים הנוחים במדינה מערבית, רק מתקרבים יותר ויותר לדת, בטוחים בדרך שלהם ומוכנים להילחם על כך.

אימפריה סובייטית התפרקה למרות מדיניות הומופובית ברורה וכאשר אחד מהקללות השכיחות ביותר  הייתה פדרסט . כמו ברוסיה של היום. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

הדבר היחידי שיגדיר לי אם אני אתייחס למישהו כגבר או זה אם יש לו את האיבר באות אחרי ו' או לא.

אני צריך סיבה טובה לא לקרוא למישהו בכינוי שהוא רוצה. זה קל לקרוא לגבר שמתנהג ומתלבש כמו אישה בלשון נקבה. 

אבל אם מאן דהוא הוא ׳א-בינארי׳ ורוצה להתחיל עם כל מיני כינויי גוף חדשים... אז מצטער, יותר מדי עבודה.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

ממשל טראמפ זה חתיכת ממשל עם ביצים ובול מה שהעולם צריך עכשיו.

זה פשוו מדהים איך הם מודעים לכוח שלהם ולא מפחדים להשתמש בו

שליחת טראמפ ללבנון מסתובבת עם מגן דוד ושמה פס על חיזבאללה.

כיף גדול ותודה למיליוני האמריקאים שהתעוררו בקלפי.

IMG_20250419_144445_515.jpg

אני מוכן "לקחת צעד קדימה" ולהתייחס אליו כאישה אם הוא יחתוך אותו, אבל מה לעשות, במקרה כזה אני גם אתייחס אליו בחשד להפרעב נפשית כי שוב, הוא חתך לעצמו את השטרונגול.

האיבר שמתחיל באות אחרי... "ע"
לי אין פין באורך של 17 ס"מ, האם זה עושה אותי פחות גברי?

ואני תיארתי מקרה הפוך של מישהו שנולד עם איברי מין נקביים, אך מגדיר את עצמו כזכר, כך שלמעשה אין לו כרגע שוב איבר חיצוני שמדלדל בין רגליו. טך אני חושב שהוא גבר שבגברים מבחינת האומץ שיש בליבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

אני גם אתייחס אליו בחשד להפרעב נפשית כי שוב, הוא חתך לעצמו את השטרונגול

הרבה אנשים מסתובבים עם הפרעות נפשיות, מה זה איכפת לך אם זה לא משליך עליך?

כאילו, מה איכפת לי אם למישהי יש הפרעת אישיות גבולית, אם אני לא בזוגיות איתה, למשל?

הפרעות אישיות יוצרות חבריות מאוד מעניינות דווקא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, falou כתב:

אני צריך סיבה טובה לא לקרוא למישהו בכינוי שהוא רוצה. זה קל לקרוא לגבר שמתנהג ומתלבש כמו אישה בלשון נקבה. 

.

לא קל. יכול להיות מבלבל מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, sperial כתב:

לא קל. יכול להיות מבלבל מאוד.

כשאדם לובש שמלה, שיער ארוך ואיפור... זה קל.

כשלמדתי בניינטיז באנגליה היה מרצה באונ׳ שהיה טרנסג׳נדר. יענו, לבוש כאישה. הוא אכן נראה כמו גבר שלבוש כמו אישה, אבל אחרי הקטע הראשוני, זה הפך רגיל (היא לא לימדה אותי, היא לימדה פסיכולוגיה).

אני מוצא את הבעיה בניסיון לטשטש לחלוטין את משמעות המגדר ולהגדיר את הכל כנזיל ויותר מזה, להגדיר כל עניין אישי כזכות להגדרה עצמית. לאדם הפרטי אין זכות להגדרה עצמית. אתה לא מגדיר את עצמך בעצמך אלא באינטראקציה עם הסביבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה מאלו שהצביעו לטראמפ לא אכפת להם לא מטרנסים ולא מהמזרח התיכון. הם רצו שמחירי הביצים יפסיקו לעלות וחשבו שטראמפ יכול להשיג את זה. טוב, מחיר הביצים לא יכול לעלות אם אין ביצים בסופר. זו תמונה אמיתית שצילמתי בעצמי בסופר בבוסטון, לפני כמה ימים.

אין ביצים.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אתה מבקש מכל אדם חדש שאתה פוגש להוריד את המכנסיים והתחתונים, לפני שאתה מחליט איך לפנות אליו?

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

במקום שמיליוני המוסלמים שהגיעו לאירופה ישתלבו במדינות המערביות, הם מנסים להפוך אותן לחורי התחת שמהם הם הגיעו. האירוניה.

אז מה תאמר על מדינה שהוקמה על ידי חילונים בני עם מסוים ושכיום חלק גדל והולך מאותו עם, נהיה דתי ומנסה להפוך את אותה מדינה לדומה לחורי תחת מפגרים שמקיפים אותה ומנסים לבטל את קיומה? כשלפחות עבור חלקם מדובר במדינות שהוריהם נאלצו לברוח מהן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, falou כתב:

אבל אם מאן דהוא הוא ׳א-בינארי׳ ורוצה להתחיל עם כל מיני כינויי גוף חדשים... אז מצטער, יותר מדי עבודה.

תלוי..

אם תרצה פאלי במקום פאלו אז בסדר. אם תרצה דמיונות זה משהו אחר.

לפני שעה, falou כתב:

הרבה אנשים מסתובבים עם הפרעות נפשיות, מה זה איכפת לך אם זה לא משליך עליך?

כאילו, מה איכפת לי אם למישהי יש הפרעת אישיות גבולית, אם אני לא בזוגיות איתה, למשל?

הפרעות אישיות יוצרות חבריות מאוד מעניינות דווקא.

או, זאת שאלה יפה.

אם יש בשירותים ציבוריים גבר שאני יודע שהוא עם הפרעה נפשית, וזה לא משנה אם סכיזופרן או היה אישה והשתיל בילבל, אני לא אדרוש להכניס אותו לכלא, אבל אם הילד שלי ירצה להיכנס אני אתן אקסטרה תשומת לב. וגם אתה.

זה הטבע האנושי.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

אתה מבקש מכל אדם חדש שאתה פוגש להוריד את המכנסיים והתחתונים, לפני שאתה מחליט איך לפנות אליו?

לא רק זה, גם מוציא סרגל, כי יש עוד אחד שהולך על הגישה הטרחנית שלך:

לפני שעה, Ron Poh כתב:

האיבר שמתחיל באות אחרי... "ע"
לי אין פין באורך של 17 ס"מ, האם זה עושה אותי פחות גברי?

ואני תיארתי מקרה הפוך של מישהו שנולד עם איברי מין נקביים, אך מגדיר את עצמו כזכר, כך שלמעשה אין לו כרגע שוב איבר חיצוני שמדלדל בין רגליו. טך אני חושב שהוא גבר שבגברים מבחינת האומץ שיש בליבו

חוץ מזה, גם מי שחותכת לעצמה את הציצי היא לא 100..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

אם תרצה פאלי במקום פאלו אז בסדר. אם תרצה דמיונות זה משהו אחר.

לפני שעה, falou כתב:

מה זה עניינך מה הדימיונות שלי.

הייתי בחתונה שנערכה ע״י חובבי תחפושות, בסגנון ימי הביניים. באנו מחופשים, ״המלך״ חיתן אותם, היה נחמד. השתתפנו במשחק הדימיון שלהם.

מה רע?

וברצינות, כשאדם מוכן לעבור את הקושי הניכר ולהעמיד פנים שהוא במגדר האחר (ואני מקבל, לצורך הדיון, שזו העמדת פנים), אז למה לא לכבד את זה?

אם הייתה לי עובדת מאנית דיפרסית, לא כיבדתי את התקפי המאניה שלה ונתתי לה לנקות את המשרד?

למה לא?!

לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אם יש בשירותים ציבוריים

זה לא בדיון.

הדיון הוא איך להתייחס, לא מה לעשות אם שירותים ציבוריים.ֿ

אני מקבל את זה שאם לא מחלקים שירותים ציבוריים לגברים ונשים יוצרים פתח להמון בעיות, שלא בכרח קשורות לטרנסים. זה גם פתח לפדופילים (ואין קשר בין השניים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...