Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, sperial כתב:

איך מוגדר אדם שלוקח כדור אחד נגד כולסטרול ועוד אחד ליתר לחץ דם

מה הבעיה עם זה?

להבנתי בשני המקרים עם התרופות המודרניות אתה די מתקן 2 בעיות שיכולות לגרום לפגיעה חמורה בעתיד ע''י נתילת תרופה עם תופאות לוואי שוליות עד כדי לא קיימות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ארה״ב ירידת תוחלת החיים בעקבות הקורונה היתה קיצונית במיוחד, ובמידה רבה תודה לשמרנים

אאלט ארצות הברית היא המדינה המערבית היחידה שתוחלת החיים בה ירדה בשנים האחרונות. עם שונות גדולה בין המדינות, ואם זכור לי נכון כבר יש מדינות עם תוחלת דומה לעולם שלישי.

אני כמובן לא מומחה, אבל אני חושב שיש לזה תרומה גם מכיוון של אורח חיים לא בריא וגם מערכת בריאות יקרה מאוד, שהרבה אזרחים לא מסוגלים לשלם על טיפולים ותרופות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, David32 כתב:

מה הבעיה עם זה?

להבנתי בשני המקרים עם התרופות המודרניות אתה די מתקן 2 בעיות שיכולות לגרום לפגיעה חמורה בעתיד ע''י נתילת תרופה עם תופאות לוואי שוליות עד כדי לא קיימות.

לכל תרופה שאתה לוקח ישנה השפעה על הכבד.

• מבאס 1
פורסם
לפני 35 דקות, David32 כתב:

מה הבעיה עם זה?

הבעיה אינה בטיפול. השאלה היא איך זה משפיע על הסיווג הסטטיסטי בשאלת ״תוחלת חיים חופשית ממחלה״.

לפני 18 דקות, mikyl כתב:

לכל תרופה שאתה לוקח ישנה השפעה על הכבד.

לא. הדבר הנכון הוא שלכל תרופה יש פוטנציאל להעות לוואי. במקרה של תרופות שניתנות למניעה צריך לבחון את הפוטנציאל הזה מול הפוטנציאל לנניעת מחלות.

ספציפית, מרבית התרופת להפחתת כולסטרול מכוונות לפעול לצמצום ייצורו בכבד. אז, כמובן, הן משפיעות על הכבד, ברוב המוחלט של המקרים השפעה חיובית.

אגב, כשאני כותב ״פעולות לרפואה מונעת״ הכוונה אינה בהכרח לפעולות רפואיות פרופר. גם פעילות גופנית ותזונה נכונה מונעות מחלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

ואם כבר קראת לי קשקשן, הסיבה שאני יודע שאתה (ויובל ) הם הצבועים הקשקשנים זה כי אם לילדים שלכם יהיה משהו שרק מזכיר את אחת התסמונות שהוא ציין - אתם תרוצו לאבחן ולטפל

לא הבנת..

נניח הילד יהיה קצת אנרגטי מה שנקרא ברור שאטפל, השאלה היא איך.

הורים היום מחפשים רק שקט, דוחפים כדור לילד ושמים מול הטלויזיה.

מוזמן לקרוא את התגובה הראשונה שלי בנושא ולהבין.

לפני 16 שעות, פינדר כתב:

אתה עוסק באבחון? יש לך רקע מדעי לבחון את זה?

עד כמה שאני מכיר הורים ישראלים, הם מאוד מפחדים מכדורים. בטח ממה שנחשב לכדורים פסיכיאטרים. אם כבר הבעיה הפוכה, ילדים שזקוקים לכדורים לא מקבלים אותם, או מקבלים אותם באיחור, כי ההורים מאוד מפחדים מההשפעה ומהסטיגמה שמגיעה עם הטיפול. ואני לא אומר את זה בגנות ההורים. זה לגמרי טבעי.

אני חושב שכן יש תופעה של ״אבחונים״ שמגיעה בגיל יותר מאוחר, כשתיכוניסטים או סטודנטים רוצים הקלות בבחינות.

וכל הנושא הזה בכלל לא קשור לתסמונת טורט או נרקולפסיה ושאר תופעות שהוא התייחס אליהן בנאום.

ילדים היום מקבלים כדורים כמו סוכריות לא יודע על איזה פחד אתה מדבר.

מצאתי נתונים רק מ2017, אפשר להניח שהמצב יותר גרוע:

https://publichealth.doctorsonly.co.il/2017/08/129003/

פורסם

שים לב שבכתבה עצמה כתוב שהעליה הגדולה קשורה גם לסטודנטים ולמבוגרים שפתאום התחילו לקחת כדורים. אני מניח שלפחות חלק מהם לא אובחנו בילדות.

מעבר לזה קשה להסיק מסקנות על סמך כתבה שמצטטת נתונים גולמיים בלבד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

לא הבנת..

הבנתי טוב מאוד. לך אכפת מהילדים שלך, ותלך ותעבוד להשיג להם את הטוב ביותר ולא אכפת לך אם זה אומר ללכת לרופא לקבל איבחון ולטפל. 

גדי פה, מתלון על זה שמאבחנים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הררי, כהרגלו, נופל לתפיסה הפשטנית שהעולם הוא או ״כולנו אחד״ או ״מבצרים יריבים״. הוא מתעלם מהעובדה שבעוד שחלק מהעולם (נקרא לו ״המערבי״) מתקדם תוך כדי שיתוף פעולה, החלקים בעולם שאינם חלק מהמערכת האמונית הזו נהנה מהפרות של שיתוף הפעולה, בלי להיות שותף לערכים. סין עדיין מקיימת משטר דיקטטורי, ארגוני טרור נהנים מתשתית האינטרנט כדי לקדם את הפעילויות שלהם והררי טועה לחשוב ״שכולם בסה״כ רוצים את אותם הדברים הבסיסיים״.

הוא גם מתעלם שההגמוניה המערבית לא נקנתה רק בשיתופי פעולה אלא גם בעוצמה צבאית. עוצמה צבאית שכרגע משמרת ארה״ב, כמעט לבדה, בעוד השאר חוסים תחתיה.

הוא בעבר הזהיר מהיכולת של הטכנולוגיה להכיר תהליכים נפשיים בפרט כאמצעי שליטה בציבור ע״י השלטון (המחשב יידע שאתה הומו לפניך), אבל מתעלם מזה שסין נהנית שנים מפירות המסחר עם המערב ומהטכנולוגיה המערבית, ושאלו רק עוזרים לה לבצר את המפלגה הקומוניסטית בשלטון עד כה, כשהיא מקדמת יישום של טכנולוגיות כאלו.

המשך קיום עולם הסחר המערבי תלוי בהמשך ההגמוניה המערבית על פני מערכות אמוניות מנוגדות. כלומר, זה לא מספיק לשתף פעולה, צריך גם להיות המבצר הכי חזק, אבל אצל הררי זה או-או.

הפשטנות הזו של הררי באה גם לידי ביטוי בביקורת שלו על מתנגדי מצעד הגאווה בת״א לפני כמה שנים, בה הוא אמר שדתות הרגו הרבה יותר אנשים מכאלו שרוקדים בעירום על משאיות (לא ציטוט מדוייק). הוא כמובן מכליל את כל מי שלא שותף למערך האמוני שלו כ-רע, ומתעלם מזה שריקוד בעירום הוא סמל למתירנות מינית, וששמרנות מינית נטועה לא רק במוסרניות דתית שנועדה לדכא את הפרט, אלא היא גם סוג של מערכת חיסון חברתית. מין, מה לעשות, הוא גם גורם מוביל בהפצת מחלות ואי אפשר להתעלם מההשפעה של המתירנות המינית בשנות השבעים, בייחוד בחוגים ההומוסקסואלים, לבין תפוצת מחלת האיידס באמריקה.

לפני שייקפוץ מי שייקפוץ, זה נכתב ללא שיפוט מצידי, לא על הומוסקסואליות ולא על מתירנות מינית. התפרצות האיידס במקביל לשחרור המיני של ההומוסקסואליות הייתה צירוף מקרים טראגי, ועדיין, שורשי השמרנות המינית במערב נטועים גם ברצון למנוע תפוצת מחלות.

בקיצור, הררי הוא סופר פופוליסטי יותר מאשר הוגה דעות מעניין, כי הוא בחר פריזמה אמונית ומפרש הכל דרכה.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

הבעיה היא שטראמפ פוגע ביסודות העוצמה המערבית. ההתקפה החזיתית שלו על כל מוסדות המדע פוגעת בה קשות. הדוגמה האחרונה שקראתי: מצד אחד הכריז מלחמה על האסתמה (שגורמת הפסדים של מיליארדי דולארים בשנה), מצד שני מתיר רסנים על ידי ביטול תקנות זיהום אוויר. הוא תוקף את כל שותפותיו לתרבות המערב ומפרק בריתות. הוא תוקף את הכלכלה המערבית עם המכסים. 

הרושם שלי הוא שהאיש מבולבל לגמרי ולא מבין מה הוא עושה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.4.2025 בשעה 09:43, David32 כתב:

ואם כבר קראת לי קשקשן, הסיבה שאני יודע שאתה (ויובל ) הם הצבועים הקשקשנים זה כי אם לילדים שלכם יהיה משהו שרק מזכיר את אחת התסמונות שהוא ציין - אתם תרוצו לאבחן ולטפל.

מי שצבוע וקשקשן פה זה אתה - כל היום מתלונן ומקטר על מאסק, אבל מת לקנות לעצמו מודל אס יום אחד.

בתאריך 25.4.2025 בשעה 09:45, sperial כתב:

@gadik6 יש לך מודעות לאיך מתפתחתֶהרפואה?

אתה יודע, למשל, מהו ״אבחון יתר״ של סרטן?

לא, אני לא יודע. אני כמו לפיד, אוהב לדבר על נושאים שאני לא מבין בהם.

נו מה נראה לך?   עסקתי בזה שנים, וראיתי איך אבחון יותר מוביל לפגיעה באיכות החיים של הפציינטים, ולעיתים לניתוחים לא הכרחיים, בין אם בגלל לחץ ובין אם בגלל רופאים "מתלהבים" יתר על המידה.

לפני 14 שעות, falou כתב:

הוא גם מתעלם שההגמוניה המערבית לא נקנתה רק בשיתופי פעולה אלא גם בעוצמה צבאית. עוצמה צבאית שכרגע משמרת ארה״ב, כמעט לבדה, בעוד השאר חוסים תחתיה.

בקיצור, הררי הוא סופר פופוליסטי יותר מאשר הוגה דעות מעניין, כי הוא בחר פריזמה אמונית ומפרש הכל דרכה.

בדיוק. כל התיאוריות של הררי הולכות לפח כשהן פוגשות את המציאות בעולם.

הוא שוכח כנראה שהעולם, בחלקו הגדול, זה לא החיים הנוחים שהוא התרגל אליהם במערב, אלא זה מקום קשוח ומפחיד, בין אם זה באפריקה, באסיה, באמריקה הלטינית, ואפילו ברוסיה/אוקראינה.

ושהחיים הנוחים האלו הושגו בהרבה דם ותחמושת.

לפני 21 שעות, David32 כתב:

גדי פה, מתלון על זה שמאבחנים.

שוב, לא נכון - אני לא "מתלונן" שמאבחנים, אלא טוען שהעלייה בתחלואה היא לא רק בגלל ש"פשוט התחילו לאבחן יותר".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אם עסקת בנושא שנים אתה צריך להבין איך מה שאתה קורא "אבחנת יתר" התפתח. גם בשל התפתחות גוף הידע. חלק גדול מ"אבחנת היתר" היא רטרוספקטיבית - הן ברמת החולה האינדיבידואלי, אבל, יותר חשוב, ברמת הידע, כאשר מצבים שלפי הידע, נניח לפני 40 שנה, נחשבו מסוכנים נחשבים כיום פחות מסוכנים. ויותר מזה - גם האופי של מחלות משתנה עם השנים.

פורסם
לפני 31 דקות, gadik6 כתב:

בדיוק. כל התיאוריות של הררי הולכות לפח כשהן פוגשות את המציאות בעולם.

לא בדיוק ולא כלום, אני לא אמרתי שכל התיאוריות שלו הולכות לפח.

אני אמרתי שהוא, כפרשן של המציאות של ימינו, מדבר מתוך הפוזיציה.

זה שמישהו מדבר מתוך הפוזיציה לא אומר שלא צריך להקשיב לו, זה רק שם את הדברים שלו בהקשר.

הביקורת שלו היא גם נכונה. הסדר העולמי המערבי מבוסס של שיתופי פעולה ולדעת מתי לשלוף את הארנק ומתי לשלוף את הרובה, זה בכלל לא דבר קל לדעת.

קח למשל את סעודיה, מונרכיה עם ערכים של ימי הביניים. איזה קו צריך לנהל מולה?

לפני 31 דקות, gadik6 כתב:

ושהחיים הנוחים האלו הושגו בהרבה דם ותחמושת.

הם גם הושגו בהרבה פשרות ושיתופי פעולה שהחליפו מסורות ארוכות שנים של עויינות.

שים לב מה הייתה אירופה פעם. איך יפן הקיסרית שינתה דמותה. 

האמריקאים לא ידעו רק לכבוש, הם גם ידעו לפייס.

_________

אם נוסיף עוד נדבך לדיון, הטענה של בנון ודומיו היא שהסדר העולמי המערבי יצר אליטה על מדינתית שמנהלת את עולם הסחר מבלי להתחשב באינטרסים של אזרחי המדינות השונות, כי הם חיים בעולם ללא גבולות. הם יכולים לנהל עסקים בכל מקום וגם לגור בכל מקום הטענה של בנון שבמקרה של ארה"ב, שומרת הסדר, זה דופק את מעמד העובדים, כי המדינה מוכרת את האינטרסים של אזרחיה עבור סדר עולמי גלובאלי, ממנו נהנה מיעוט  מיוחס.

זו גם טענה מעניינת, גם אם גם חד מימדית...

לפני 14 שעות, sperial כתב:

הבעיה היא שטראמפ פוגע ביסודות העוצמה המערבית. ההתקפה החזיתית שלו על כל מוסדות המדע פוגעת בה קשות.

אני חושב שיש בעיה של להוריד את התינוק עם המים, בכל הקשור לפגיעה במוסדות של שיתוף פעולה בריאותי, כמו גם במחקר באונ'. 

יש אינטרסים גלובליים.

אבל הוא גם צודק שמימון לימודי ריקודי עם לסביים בבוגוטה, זה לא אחד מהם...

התחושה שלי (תחושה, כי לא למדתי את הנושא) היא שטראמפ נוקט מדיניות ברוטאלית של מו"מ, כי הוא רוצה להסיט את השיח משיח של שיתוף פעולה תמידי לשיח של שימור אינטרסים מדינתיים.

האם הוא מגזים?!

ימים יגידו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אם עסקת בנושא שנים אתה צריך להבין איך מה שאתה קורא "אבחנת יתר" התפתח. גם בשל התפתחות גוף הידע. 

לדיון הזה זה לא משנה איך זה התפתח.

הנקודה היא שזה הביא גם לתופעות לוואי לא רצויות, ואף לפגיעה באיכות החיים של חולים/מטופלים.

אני לא טוען שזה נעשה בכוונה או בגלל איזושהי אג'נדה נסתרת, אלא שזה פשוט המצב.

האם כולנו הרווחנו מהתקדמות הרפואה והאבחון?   כמובן, רק שכמו כל דבר טוב, זה מלווה בחסרונות שצריך להכיר בהם.

לפני 9 דקות, falou כתב:

אני אמרתי שהוא, כפרשן של המציאות של ימינו, מדבר מתוך הפוזיציה.

אז אני אומר שהפוזיציה שלו שגויה, בחלקה הגדול. הוא אדם חכם, משכיל ובעל ידע רב, אבל לעיתים הוא מתנהל כמו פרופסור למתמטיקה שהולך למוסך לתקן את הרכב - כל הידע והחוכמה לא יעזרו לו בהתנהלות מול מוסכניק ערבי מהשטחים.

לפני 9 דקות, falou כתב:

קח למשל את סעודיה, מונרכיה עם ערכים של ימי הביניים. איזה קו צריך לנהל מולה?

איזה קו צריך לנהל מול אבו מאזן והפלנגות שלו?   אלו שקוראים להשמיד יהודים ומשתפים איתנו פעולה רק מחוסר ברירה?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

@falou במשפט שלי התיחסתי למוסדות המדעיים. בהתנהלות של ממשל טראמפ יש הרבה תינוק ומעט מים. החיסול של מוסדות מחקר - גם אם חלק מהמחקר נראה מרחוק לא קשור - יעלה לארה"ב באובדן ההובלה המדעית והטכנולוגית. הסינים קופצים על המציאה.

@gadik6 אז אתה לא מבין. הרבה טיפולים שהיו מקובלים נניח, לפני 40 שנה, לא מגובלים היום מכמה סיבות: האחת היא שמידע שהצטבר במהלך השנים הראה שמצבים שלפי גוף הידע של 1990 היו מסוכנים נמצאו במהלך השנים כפחות מסוכנים. אז מבחינתך מי שאובחן ב-2005 אובחן אבחון יתר. לא נכון. הוא אובחן לפי הידע שהיה קיים ב-2005. הידע היום שונה, וב-2045 שוב יהיה שונה לחלוטין. השני הוא התפתחות הידע על טיפולים - מצד אחד זיהוי בעייתיות בטיפולים שהיו מקובלים, מצד שני התפתחות טיפולים אחרים שמונעים את הצורך בהם או מחליפים אותם, חלקם טיפולים עם פחות תופעות לואי. והשלישי הוא השינוי בהתנהגות המחלות עצמן, חלקו בגלל הטיפולים שפותחו במהלך השניםן. 

• תוכן חדש...