Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 47 דקות, יובל .מ. כתב:

וחייב רגע לחזור לזה, אתה כל הזמן חוזרת לעובדת שלך.

קודם כל, כל הכבוד שאתה עוזר לה.

דבר שני, מי אמר שאני לא מכבד אותו? אם צריך לעבוד מולו, אני אעבוד. אם אצטרך לתת לו זכות קדימה בכביש, אתן. אבל אם אני רואה מולי גבר - זה גבר.

דבר שלישי, מה שאתה רושם בעצם מחזק את מה שאני אומר. יש לך יחס מיוחד אליה.

יכול להיות שזה תשומת לב בזמן התקף, אבל יכול להיות גם שאתה יודע בתת מודע לכך שאתה תהיה יותר זהיר איתה בכל מיני מצבים שעם אחרים תהיה יותר משוחרר.

בדיוק כמו שאם יהיה עובד קלפטומן, שזאת הפרעה נפשית ולא סתם עבריין שרוצה כסף, אתה לא תשים אותו בקופה.

זה שאני לא מסכים עם דמיונות לא אומר שאני לא מכבד אותו כאדם.

היא לא עובדת שלי עכשיו. הוא היתה לפני יותר מעשרים שנה. 

העיקרון הוא, אני לא קובע איך אני מתנהג עם אדם לפי האם 'קונה' את תפיסת עולמו 

אם אני מארח אדם דתי אני אגיש לו אוכל כשר. אני אעשה מאמץ להגיש לו אוכל כשר, גם אם אני חושב שיש לו חבר דימיוני עם חוקים טיפשיים. 

אני אתן את אותו הכבוד לאדם שהוא טרנס. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, אבל אם אותו אדם דתי יבקש שאת האוכל תגיש לו בכלים שהם כשרים, או שהוא בושל וחומם במטבח כשר, עדיין תזרום? 

ואם הוא יבקש ממך, אם לא אכפת לך, שתכבד אותו ושאשתך לא תסתובב עם מכנסים, אולי שתלבש חצאית, לא קצרה מדי אם אפשר..

ואם הטרנס יחליט שהוא אשה, והוא רוצה להשתין בשירותי נשים ולהתקלח במלתחות נשים בקאנטרי

ואם אותה אשה שנראית לחלוטין אשה באה אלייך ואתה מדבר אליה בלשון נקבה ויום אחרי ממש יוצאת עלייך בביקורת בגוגל כי לא שאלת מראש מה המגדר שלה ואיך היא מזדהה.

אם אתה עובד עם מדינות מסויימות בחו"ל או עבדת באותן מדינות בשנים האחרונות אתה בטח יודע איזה כאב ראש זה נהיה הסיפור המגדרי הזה. 

מה שאני בא להגיד שיכול להיות שיש פה שלב מסוים שאתה תגיד, שמע חביבי, עד כאן. זרמתי איתך, אבל בוא...

כל אחד יגיד את זה בשלב אחר, אבל האמת היא שהכי קל לעצור את זה בהתחלה.

מה אכפת לי אם אתה רוצה להיות במבי בן או במבי בת? 

אכפת לי איזה אוכל אתה רוצה לאכול?

לא אכפת לי. עד שזה מתחיל לגרום לי לטרחה לא קטנה, שזאת כאמור נקודה שבאה אצל כל אחד בשלב אחר

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, Nakamichi כתב:

כן, אבל אם אותו אדם דתי יבקש שאת האוכל תגיש לו בכלים שהם כשרים, או שהוא בושל וחומם במטבח כשר, עדיין תזרום

במקרה אני מארח קולגות בקרוב לעלאש ויהיה גריל כשר ובשר כשר וכלים כשרים.

נראה לי טריוויאלי

ואם הטרנס יחליט שהוא אשה, והוא רוצה להשתין בשירותי נשים ולהתקלח במלתחות נשים

לא. כי זה יוצר אי נוחות עד סיכון אצל אחרים. 

אתה עובד עם מדינות מסויימות בחו"ל או עבדת באותן מדינות בשנים האחרונות אתה בטח יודע איזה כאב ראש זה נהיה הסיפור המגדרי הזה

גם הסיפור החרדי זה כאב ראש, ברמה הפוליטית והחברתית, אבל באישי אני נותן יחס אישי, לא פוליטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכונים מהימים האחרונים.

1. ביהמ״ש העליון באנגליה קבע שיש רק שני מגדרים, שהמין הביולוגי הוא הקובע לענייני כל מיני חוקים שעוסקים בשוויון לנשים. זאת אומרת שהחזקת "תעודת שינוי מגדר" אינה נותנת יותר זכות חוקית להשתמש במתקנים שמיועדים רק לנשים כמו שירותים ציבוריים, בתי מעצר או מחלקות לנשים בלבד בבתי חולים.

2. לגו הסירה את כל מונחי ה DEI ‏(LGBTQ+ , people of colour וכמובן DEI) מדו״ח הקיימות השנתי (annual sustainability report) שלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה מתבלבל בין אמונה להפרעה נפשית מוגדרת

אז אתה מכבד דמיון של מישהו שבחר בדמיונות שלו ומבזה מישהו שנולד למצב נפשי שנכפה עליו.

ואם פונה אליך לוחם לשעבר עם מצב נפשי המכונה ״הלם קרב״ ומבקש שלא תפעיל נפצים או זיקוקים, כי אז הדמיון שלו מחזיר אותו לסיטואציה שמכניסה אותו לחרדה?

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

יודע מי אמר "אני יהודי תחילה, ורק אחר כך ישראלי"?   אתן לך רמז - בן ג...

אין שום בעיה עם האמירה הזו. בהינתן שכיום יהודי הוא קודם כל לאום ורק אח״כ דת.

• רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, פינדר כתב:

אז אתה מכבד דמיון של מישהו שבחר בדמיונות שלו ומבזה מישהו שנולד למצב נפשי שנכפה עליו.

בגלל שלא סביר לבקש חוות דעת פסיכיאטרית מכל אדם, נשאר לעשות מה שאנחנו עושים בחברה המערבית, מניחים שהפרט הוא אוטונומי ומכבדים את האוטונומיה שלו, כל זמן שזה לא פוגע יותר מדי בנו ו/או באחר.

אם יש לי חבר עם הפרעת אישיות גבולית ופעם בכמה זמן אני צריך להזכיר לו לשמור ריבים בפרופורציה, אני עושה את זה, למרות שהוא מדמיין תסריטים שלא קרו ולא ייקרו. אני לא אומר לו: אתה מדמיין, אל תבוא אליי עם הסרטים שלך.

לא חסרים אנשים עם נרטיבים בעולם שאני לא מזדהה איתם ולא חסרים נרטיבים שתפסו אנשים שאני לא מסכים איתם, אבל זה לא נכון להסתובב בעולם כמו דון קישוט עקרוני ולנהל מערכות יחסים, רחוקות וקרובות, בהתאם להתאמה נרטיבית עם זה או אחר.

סבתא שלי הייתה אומרת, אני נותנת את אותו הכבוד למלכת אנגליה ולירקן בשכונה, ואני אוסיף, וגם למי שהיא חושבת שהיא מלכת אנגליה, והיא לא...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, falou כתב:

במקרה אני מארח קולגות בקרוב לעלאש ויהיה גריל כשר ובשר כשר וכלים כשרים.

נראה לי טריוויאלי

קודם כל נמשיך את הקו של,נאקמיצי - אם יבקשו ממך לעשות הכשרה למנגל כי הם לא סומכים עליך שלא הכנת שם סטייק עם חמאה?

לפני 13 שעות, falou כתב:

אם אני מארח אדם דתי אני אגיש לו אוכל כשר. אני אעשה מאמץ להגיש לו אוכל כשר, גם אם אני חושב שיש לו חבר דימיוני עם חוקים טיפשיים. 

אני אתן את אותו הכבוד לאדם שהוא טרנס.

מתי אמרתי שלא אכבד טרנס?

הבעיה שלי זה עם גבר שאומר שהוא אישה. 

תחתוך לעצמך את הבילבל ואני אגיד שאתה טרנסג'נדר.

ובהשראת צארלי קירק - כן, אתה טרנס, לא אישה ביולוגית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

קודם כל נמשיך את הקו של,נאקמיצי - אם יבקשו ממך לעשות הכשרה למנגל כי הם לא סומכים עליך שלא הכנת שם סטייק עם חמאה?

הייתי עושה הכשרה.

מכיוון שזה לא אפשרי, אני קונה גריל לאירוע.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

מתי אמרתי שלא אכבד טרנס?

הבעיה שלי זה עם גבר שאומר שהוא אישה. 

תחתוך לעצמך את הבילבל ואני אגיד שאתה טרנסג'נדר.

ובהשראת צארלי קירק - כן, אתה טרנס, לא אישה ביולוגית.

השאלה לא הייתה מה קירק חושב או מה אתה חושב, אז אני אנסח את זה בטרמינולוגיה שלך:

השאלה הייתה איך תפנה לטרנס, בתור מה שהוא רוצה להיות או בתור מה שהוא ביולוגית?

דרך אגב, זה סביר לגמרי לא לחתוך את הפין, כי אובדן הפין פירושו אובדן היכולת להנאה מינית, וזה באמת מבאס.

שמעתי פעם, במקרה, באיזו תוכנית לילה מאוחרת, לפני עשרים+ שנה על טרנס שעשה ניתוח ו... התחרט על אובדן המיניות.

זה הייתה שיחה עצובה. 

אבל אני סוטה, לא מבין מה איכפת לך אם מישהו קושר את הזין או מוריד אותו. 

מה זה עניינך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחור חרדי, חבר של המשפחה, הגיע ללוויה של הטרנסית שהתאבדה בשבוע שעבר.

המשפחה החרדית התעקשה על תפילות בלשון זכר. החברים מתעקשים על לשון נקבה.

את מי יותר חשוב לכבד? את המשפחה, שחוסר הקבלה שלה היה אולי אחד הגורמים להתאבדות?

או את רצון הנפטרת שחייתה כאישה את החלק האחרון של חייה הקצרים?

image.thumb.png.f242731badb6a658a2b9d92b55d817b5.png

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 55 דקות, mikyl כתב:

אני חושב שלו/לה זה כבר לא משנה.

וואלה, פיתרון מעולה. להתעקש לקרוא איך שבא לנו עד שזה כבר לא ישנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אין בקשה מיוחדת אז המשפחה קובעת 

האבא לא מצטער שהבן שלו משתנה לו מול העיניים ואז הרג את עצמו?

עם כל הכבוד לחברים\חברות אתם לא הורים ואחים והכאב לא דומה. אני גם לא בטוח שהחברים\חברות מאמינים בכל התפילות האלו אז מה אכפת לכם מתפילות?

אם אני כחבר לא נראה לי מה המשפחה של הנפטר עושה בהלוויה והאזכרה אני מגיע וסותם את הפה או לא מגיע בכלל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

המשפחה החרדית התעקשה על תפילות בלשון זכר. החברים מתעקשים על לשון נקבה.

אני גם נוטה לצד המשפחה מחליטה, כעיקרון.

אבל ככה זה כשאורתודוקסיה פוגשת אידיאולוגיה וכל צד מחליט שהשני מחפש את ציפור נפשו להרע לו, ומוסיפים קצת איכס בעולם, כאילו אין לנו מספיק.

אז גם קבורה אישית הופכת לטקס אידיאולוגי.

באמת חבל ועצוב ומיותר. יכלו להניח לאב. באמת יכלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, עדי-אל כתב:

אם אין בקשה מיוחדת אז המשפחה קובעת 

הבחורה עזבה את הבית. האבא לא היה איתה בקשר בכלל בשנים האחרונות. וכל זה על רקע הזהות המינית שלה. איזה בקשה מיוחדת צריך יותר מזה?

בא נלך הפוך:

בחור נולד במשפחה חילונית אתאיסטית. בגיל 17 ראה את האור, חזר בתשובה והצטרף לישיבה חרדית.

ההורים ניתקו איתו קשר. בגיל 21 הלך לעולמו. ההורים מבקשים לוויה חילונית לגמרי ללא תפילות וללא סממנים דתיים.

מגעים ללוויה כמה חברים טובים שהכיר בישיבה והם אומרים קדיש בזמן הטקס. מקובל?

אני בטוח שרוב הישראלים יגידו שזה בסדר גמור וצריך לכבד את המת. בטח אם הם מהצד המאמין.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...