Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם לפרסם שעושים תחקיר עם כל ההייפ הנלווה ועוד להגיד שמדובר בחומר שכל ישראלי צריך לראות (נדמה לי שזה מה שהכתב אמר למנכל הרשת) זה וואחד מסר. אפילו בלי לשדר אותו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

אז יש פה 2 אפשרויות:

1. התחקיר שקרי.

2. התחקיר אמת, אבל ערוץ 13, דרוקר וחבריהם, לוחמי הצדק העילאיים, מתקפלים בגלל ביקורות של צייצנים.

אחרי כל מה שעשו, זה מה שיעצור אותם? טוב אחיייייייייייי

לא, אלו לא 2 האפשרויות היחידות.
הערוץ בהחלט התקפל, אם תשאל את מי שעשה את התחקיר הוא כנראה יגיד לך שהוא היה משדר אותו.

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

אגב, מה שיותר מסריח זה שרמי נהיה אויב האומה אחרי שהוא "העיז" להגיד מילה רעה על אנשים כמו יאיר גולן.

אוייב האומה?
1. תראה איזה קטע, לא ידעתי שהוא אמר משהוא על יאיר גולן בכלל עד שפלטת את זה פה בשרשור, אז כנראה שהוא לא נהיה אוייב האומה.
2. יאיר גולן לא מעניין את רוב האומה, יותר מזה, יאיר גולן הוא בנאדם די שנוא ע"י חלקים גדולים באומה, כי הוא לפעמים אומר דברים שלא נעים לשמוע (לעיתים הם נכונים). לא הייתי אומר שמי שיגיד עליו משהו רע יהפוך לאוייב האומה.
בקיצור, הקונספירציה הזו נשמעת יותר תלושה מכדור הארץ שטוח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

עם כל הדברים המשוגעים שמתחוללים כרגע, פחות מעניין אותי הסיפור על רמי דוידיאן, אבל אם כבר העלו פה את הנושא.

יצא לי לראות כמה תחקירים של איתי רום, זה שערך בפועל את התחקיר והם תמיד היו נראים מקצועיים והוגנים.

אלו הדברים שלו, והוא מתייחס לרוב הטענות שעלו פה:

לרגל טקס המשואות 2024, הקימה הממשלה אתר אינטרנט שבו תואר פועלם של משיאי המשואות. מכיוון שמירי רגב ואנשיה לא טרחו לבצע בדיקת עובדות מינימלית לפני שבחרו למי להעניק את הכבוד הגדול, הפסקאות המוקדשות שם לרמי דוידיאן רצופות שקרים והמצאות. שקרים שזכו לחותמת ממלכתית והפכו כך, למעשה, לחלק מההיסטוריה הרשמית של מדינת ישראל. מכיוון שהנהלת רשת 13 הקפיאה את שידור התחקיר שהכנו בנושא, בשלב זה איננו יכולים להסביר לכם בדיוק באילו שקרים מדובר ומהן העובדות הנכונות. בניגוד לטענות כי הכתבה נולדה כתגובה פוליטית לבחירתו של דוידיאן לתקוף מחלצים אחרים שחירפו נפשם בשבעה באוקטובר (ישראל זיו, נועם תיבון), התחלנו לעבוד על הכתבה הרבה לפני שדוידיאן הכפיש אותם (ואז הודה ששיקר תוך מסירת תירוץ שקרי בפני עצמו), וגם לפני שבחר לפקפק בתרומתו של יאיר גולן (אגב, בראיון איתי דוידיאן המעיט גם בפועלם של מחלצים אחרים, שאינם אלופים במיל' שמאלנים אלא אזרחים רגילים מהעוטף, כולל בני משפחתו). כשיצאנו לדרך ביקשנו, כמו עוד המון כלי תקשורת בארץ ובעולם, לספר את סיפורו של דוידיאן בשבעה באוקטובר, בהבדל אחד: החלטנו לא רק לפתוח מצלמה ולתת לדוידיאן לדבר אלא לעשות דבר מה נוסף שכבר קצת פחות נהוג - לבדוק את הדברים. לדבר לא רק איתו אלא גם עם צעירים שחילץ ועם מחלצים אחרים שפעלו בשטח, ללקט תמונות וראיות אובייקטיביות אחרות, להצליב עדויות. לוודא שהאירועים שהוא סיפר עליהם בעוד מאות ראיונות, הרצאות ועדויות, כולל בפני גופי בדיקה וחקירה רשמיים - אכן התרחשו במציאות. על החטא הזה, חטא בדיקת העובדות, קם כעת זעם ציבורי גדול. היטיבה לתמצת את הגישה החדשה העיתונאית דנה ספקטור, שכתבה שהיא בטוחה שהתחקיר שלנו חושף מידע חדש ומגובה, אבל זה פשוט לא מעניין אותה. ספקטור הקדישה פרק שלם בפודקאסט שלה לדוידיאן - פרק שמבוסס כולו על שקר ענק - אבל לא מעניין אותה לדעת במה מדובר או חלילה לתקן את סיפורי הפייק שהפיצה לציבור. מדהים. כשהתחלנו, לא ידענו לאן נגיע. סיכמנו במערכת שאם נגלה שדוידיאן הגזים קצת בכמות הצעירים שחילץ או התבלבל פה ושם בפרטים - לא נבוא אליו בטענות ולא נעשה מזה עניין. אבל גילינו הרבה, הרבה יותר מזה. גילינו סיפורים שהם סצינות קולנועיות עוצרות נשימה, אבל כל קשר בינן למציאות מקרי בהחלט. ראינו מאות אנשים שותים בצמא את דבריו בהרצאות, מוחים דמעה ומוחאים כפיים בהתרגשות והתפעלות - בתגובה לתיאורי גבורה מופרכים ומומצאים. גילינו חילוצים שדוידיאן מספר עליהם וקרו באמת, אבל לא הוא ביצע אותם אלא אנשים אחרים. האנשים האלה הצילו חיים אבל לא מול המצלמות של חדשות 12 (ביניהם מחלץ אחד שמספר שסירב לצרף את צוות הצילום בנימוק שאין לו זמן כי הוא עסוק מדי בחילוץ והצלת חיים) והם לא יודעים לארגן לעצמם פגישות עם איל גולן או נטלי דדון, אז אין לכם מושג מי הם. גילינו שכשהמחלצים האמיתיים הם לוחמי צה"ל או אנשים שבהמשך נהרגו בקרב עם המחבלים - קל אפילו יותר להעלים אותם מהסיפור ולייחס את מה שהם עשו לעצמך. גילינו כתבות ששודרו, שבהן היד העורכת דאגה להעלים את המחלץ שהגיע לעומק השטח במקרה מסוים - כדי שחלילה לא יאפיל על דמותו של דוידיאן. גילינו שגם בנושא הרגיש כל כך של פשעי המין שביצעו המחבלים - הנושא שבו כל שקר מסבך את ישראל בעולם, מחזק את מכחישי הטבח ופוגע באמון שהעולם מגלה בעדויות וראיות האמת הרבות - דוידיאן לא בדיוק מקפיד לומר אמת. גילינו את כל זה ועוד. כעת מבקשים למנוע מאיתנו לעשות דבר פשוט: לשתף את כולכם במה שגילינו. לו נהגנו כמו שאר כלי התקשורת ופשוט נתנו לדוידיאן לדבר בלי לבדוק את הדברים, לא היתה שום בעיה לשדר את הכתבה. מכיוון שכן בדקנו, נוצר בימים האחרונים קמפיין שעומד על זכותו של דוידיאן לשקר לציבור באין ספור ראיונות והרצאות ואף לגייס כספים מתורמים שסבורים כי מצבו הכלכלי קשה (דוידיאן אמר לנו שמצבו הכלכלי מצוין וטען שכל הגיוסים למענו נעשו ללא ידיעתו ובניגוד לרצונו) - ולחסום אותנו מלספר לציבור מדוע מדובר בשקרים, וכן - גם מלספר אילו דברים נהדרים דוידיאן כן עשה. הקמפיין הזה לא יצלח. כך או אחרת, סופה של האמת להתגלות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

במדינה דמוקרטית עם תקשורת חופשית זכאי כל גוף תקשורת לעשות תחקיר וזכאי הציבור לשפוט אם המידע שהוצג לו מספיק משכנע, עובדתי ומדויק.

המוניטין של הגוף המשדר משמעותי.

במדינה שהתקשורת היא דוברות או מכונה להנדסת תודעה, הציבור מולעט במידע שקרי, הופך אדיש לאמיתות העובדות / שקריות ה"עובדות", ואטום לקולות המעזים לפקפק בשקרים שמוצגים לציבור, עד כדי נטיה לרצות להרוג את השליח שמנסה להציג את המידע שסותר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפעמים לא נעים לשמוע את האמת. הכי קל פשוט לקבור אותה בחול.
זה פורום רכב נכון? ראיתם מודעה של רכב סופר מבוקש, יד ראשונה, ק"מ נמוך, ללא תאונות ומחיר הוגן.
הגעתם לראות את הרכב, מסתבר לכם שהרכב יד 2, "אה יד ראשונה זה אבא שלי, התבלבלתי".
קונים או לא קונים? זה כולה טעות בקטנה.

• אהבתי 1

פורסם

מה לעשות פריג'י, כשהולכים ומנסים להשחיר את אלה שנלחמו ב-7.10 למען אזרחי המדינה אנחנו קצת יותר כועסים וקצת פחות עם מוסר מזויף.

בדיוק כמו שאני נותן קרדיט ליאיר גולן, נועם תיבון וישראל זיו על היום ההוא, כי הם לא ישבו בבית ואני לא אתחיל לתחקר את מה שהם עשו לעומק, למרות שהם לא היו הראשונים שפרצו למחנה כיסופים או חיסלו מחבלים בניר עוז, אני נותן גם לדוידיאן.

אז שחררו ממנו, שחררו מהם, ותתחקרו למה הגענו למצב שאנחנו צריכים אזרחים בחזית. על זה אף אחד לא ידבר, חוץ מהביביסטים שמהם לא אכפת לי.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

כשהולכים ומנסים להשחיר את אלה שנלחמו ב-7.10 למען אזרחי המדינה אנחנו קצת יותר כועסים וקצת פחות עם מוסר מזויף.

נקודת המוצא שלך היא שניסו להשחיר אותו. בוא נפסיק את הדיון פה בסדר? כי נקודת המוצא שלך מתבססת על תאוריית קונספירציה מגוכחת.
אם על כל תחקיר/חקירה/בדיקה ניצא מנקודת המוצא שהצגת (שזה פחות או יותר הלך הרוח של הממשלה הזו) אז אין שום משמעות לאמת ואפשר פשוט לשקר כל הזמן.
ראינו לאן זה הוביל אותנו לפני שנה וחצי ואתה יכול לבדוק מה קורה במדינות שהשקר מוביל אותן.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

הדיון איתך חסר משמעות כי נקודת המוצא שלך שגויה.
זה כמו שאני אנסה לשכנע במילים חרדי למה הוא צריך להתגייס, אני אגיד לו שצריך להגן על המדינה והוא יענה לי שהתפילות שלו מגינות על המדינה.
בזבוז זמן, צריך פשוט לשים אותו בבית סוהר אולי ככה הוא יקבל מוטיבציה.

כנ"ל הוויכוח איתך ועם דומיך, חסר טעם, כולם מושחתים/שקרנים/שונאים/משחירי פנים, בזה נגמרות הטענות שלכם ללא שום הוכחה ועל זה אין לי איך לענות.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

מה לעשות פריג'י, כשהולכים ומנסים להשחיר את אלה שנלחמו ב-7.10 למען אזרחי המדינה אנחנו קצת יותר כועסים וקצת פחות עם מוסר מזויף.

בדיוק כמו שאני נותן קרדיט ליאיר גולן, נועם תיבון וישראל זיו על היום ההוא, כי הם לא ישבו בבית ואני לא אתחיל לתחקר את מה שהם עשו לעומק, למרות שהם לא היו הראשונים שפרצו למחנה כיסופים או חיסלו מחבלים בניר עוז, אני נותן גם לדוידיאן.

אז שחררו ממנו, שחררו מהם, ותתחקרו למה הגענו למצב שאנחנו צריכים אזרחים בחזית. על זה אף אחד לא ידבר, חוץ מהביביסטים שמהם לא אכפת לי.

כשאתה מתחיל להרוויח כסף וכבוד כמו שנראה שהדווידיאן הזה עושה, מתחילים לשאול שאלות. כך תמיד היה ותמיד יהיה. זה כמו שחסידת עולם תנסה להפוך את עצמה לשינדלר למרות שהצילה ״רק״ משפחה אחת של יהודים. גם היא חסידת עולם בזכות - אבל מנסה לקחת זכויות שהן לא רק שלה. חבל שלא שידרו את התחקיר.

• אהבתי 1
פורסם

אם איתי רום כל כך רוצה עובדות:

רמי הדליק משואה במאי 2024, אנחנו תיכף במאי 2025. שנה תחקיר על אדם פשוט? זה לא קטאר גייט, ולא ועדת חקירה ממלכתית. 

אם משהו היה מפריע לו לפני שנה היינו נחשפים לזה ממזמן. רק עכשיו?

לא צריך לחשוב שכל דבר זה קונספירציה, לפעמים האמת מול הפרצוף.

לפני 1 דקה, garicho כתב:

כשאתה מתחיל להרוויח כסף וכבוד כמו שנראה שהדווידיאן הזה עושה, מתחילים לשאול שאלות. כך תמיד היה ותמיד יהיה. זה כמו שחסידת עולם תנסה להפוך את עצמה לשינדלר למרות שהצילה ״רק״ משפחה אחת של יהודים. גם היא חסידת עולם בזכות - אבל מנסה לקחת זכויות שהן לא רק שלה. חבל שלא שידרו את התחקיר.

אז בגלל זה התחקיר? כי הוא מכניס כסף?

חשבתי שהתחקיר זה כי הוא שיקר, שזה מה שבער לחוקרים הנחושים של ערוץ 13.

פורסם (נערך)

אין פה שום אמת. המצאת תאוריה שרודפים את הרמי הזה כי הוא שחור או אין לי מושג למה.
אין לך שום הוכחות לזה חוץ מכל מני תאריכים שלא אומרים שום דבר.
אתה יודע כמה זמן לוקח לקבל אישור לעשות תחקיר ומתי ניתן האישור?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאסוף חומרים בתחקיר כזה?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאמת ולבדוק אותם?
נניח ואתה יודע את כל אלה, אתה יודע מה היה בתחקיר שאתה יכול לכמת לי לזמן כל סעיף?

מאיפה לך אם שנה זה פרק זמן סביר או לא? מאיפה לך אם הוא קיבל אישור לעבוד על התחקיר הזה לפני שנה או לפני 4 חודשים? אתה אפילו לא יודע מתי התחקיר היה מוכן, אולי לפני חצי שנה? אתה סתם מחרטט תאוריות בלתי מבוססות. בקיצור תחזור למה שרשמתי בתגובה הקודמת, אין טעם להתווכח איתך, אתה סתם טרול שצועק כולם מושחתים/שקרנים/שונאים/משחירי פנים וזה עוד לפני שראית את התחקיר...

• אהבתי 2

פורסם
לפני 46 דקות, יובל .מ. כתב:

מנסים להשחיר את אלה שנלחמו ב-7.10

כמו שמשחירים את יאיר גולן? את ישראל זיו? את נועם תיבון?

עשו תחקיר. אם העובדות נכונות, האיש גיבור אבל גם שקרן.

אם העובדות לא נכונות הגוף המשדר נותן במה להשמצה והתחקירן אידיוט. הגוף המשדר והתוכנית הספציפית יאבדו אצלי המון נקודות.

רצון שלא יהיה תחקיר זה רצון לא דמוקרטי, יובל.

קרא לזה איך שבא לך, אבל בהשתייכות שלך למחנה המעדיף דמוקרטיה או למחנה המעדיף דיקטטורה, אנחנו כבר יודעים איזה פתק שמת בבחירות האחרונות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 12 דקות, פריג'י כתב:

אם העובדות לא נכונות הגוף המשדר נותן במה להשמצה והתחקירן אידיוט. הגוף המשדר והתוכנית הספציפית יאבדו אצלי המון נקודות.

שמע, יש איזה כתב של ערוץ 11 שעשה תחקיר על אמוזה, והשחיר את דניס ומישל הכוכבי רשת.

מאז, פעם אחר פעם הם נתנו לו בראש בבית משפט. השופט הכריח, אבל אשכרה הכריח את ערוץ 11 לפרסם הצהרה שהם טעו, נתנו איזה חצי משפט. זהו.

מאז שידור התחקיר כל המדינה מקשרת את שניהם ל-"80 אלף פסיבי בחודש". הנקודות אצלך לא מעניינות.

לפני 14 דקות, פריג'י כתב:

קרא לזה איך שבא לך, אבל בהשתייכות שלך למחנה המעדיף דמוקרטיה או למחנה המעדיף דיקטטורה, אנחנו כבר יודעים איזה פתק שמת בבחירות האחרונות.

אין על אד הומינם. הכי קל.

מעבר לעובדה שאם מתייחסים לכל הדיונים מאז אפשר להבין את דעתי על הממשלה הזאת. 

יאללה דיקטטורה שמאלנים הביתה. הנה, שיהיה לך קל.

לפני 14 דקות, פריג'י כתב:

כמו שמשחירים את יאיר גולן? את ישראל זיו? את נועם תיבון?

כן, יש ביביסטים שיוצאים נגדם. ואני, בניגוד אליכם, אומר יש שמי שמקלל אותם הוא זבל.

אתם מתפתלים, בנוהל.

לפני 57 דקות, farkash7 כתב:

אין פה שום אמת. המצאת תאוריה שרודפים את הרמי הזה כי הוא שחור או אין לי מושג למה.

ברור שאין לך מושג למה, לא רשמתי פעם אחת שהוא שחור, רשמתי "להשחיר". לא הכל זה מזרחים וזה.

לפני 57 דקות, farkash7 כתב:

אין לך שום הוכחות לזה חוץ מכל מני תאריכים שלא אומרים שום דבר.
אתה יודע כמה זמן לוקח לקבל אישור לעשות תחקיר ומתי ניתן האישור?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאסוף חומרים בתחקיר כזה?
אתה יודע כמה זמן לוקח לאמת ולבדוק אותם?
נניח ואתה יודע את כל אלה, אתה יודע מה היה בתחקיר שאתה יכול לכמת לי לזמן כל סעיף?

אל תשאל, ממש החקירות של ביבי. כולה עוד איזה כתב בוגר תואר בתקשורת.

לפני 58 דקות, farkash7 כתב:

מאיפה לך אם שנה זה פרק זמן סביר או לא? מאיפה לך אם הוא קיבל אישור לעבוד על התחקיר הזה לפני שנה או לפני 4 חודשים? אתה אפילו לא יודע מתי התחקיר היה מוכן, אולי לפני חצי שנה? אתה סתם מחרטט תאוריות בלתי מבוססות. בקיצור תחזור למה שרשמתי בתגובה הקודמת, אין טעם להתווכח איתך, אתה סתם טרול שצועק כולם מושחתים/שקרנים/שונאים/משחירי פנים וזה עוד לפני שראית את התחקיר...

אם היה מוכן לפני חצי שנה למה רוצים לשדר רק עכשיו?

כשמישהו מוציא בטיימינג הנכון איזה סיפור על יצחק עמית והמרפסת, אתם אומרים שזה הכל מכונת הרעל של ביבי.

כשזה הפוך? לא, אין קשר, חייב לחקור את האמת!

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

1. לך לסרטונים שפורסמו מהתחקיר או אופירה ומשמו בפייסבוק - כל, אבל כל התגובות אלה צעירים שאומרים "רמי חילץ אותי".

עריכה: אגב, הם רושמים רמי חילץ אותי ומעלים סלפי מהבית שלו משחקים עם הילד, כן? לא בוטים של ביבי.

2. לפי מה שהבנתי התחקירים הגיעו רק אחרי שהוא יצא נגד אנשים מסוימים - קרי, המתחקרים הגיעו עם אג'נדה. אגב תקשורת/תשקורת/ערוצי תרעלה וכל זה.

3. גם אם הוא הגזים, וואלק, יש עוד כמה דברים שאפשר לטפל בהם לפני שמשקיעים בזה כסף.

קודם כל לדעתי צריך להגיד שגם עם הציל בודדים אז מגיע לו כל הכבוד על זה, אפילו אם לכאורה הוא קצת הגזים במספרים, אבל אחרי שאמרתי את זה, לפחות ממה שאני הבנתי, הבעיה איתו לדעתי מתחילה מזה שבהרצאות שלו הוא מספר סיפורים שלא קרו או שהוא עצמו לא נכח בהם בכלל(או שאין הוכחה שהוא נכח בהם), והסיפורים האלה נוגעים לנושאים מאוד מאוד רגישים במלחמה הזאת, למשל, הפשעים המיניים שבוצעו על ידי מחבלי החמאס, שישראל עושה מאמצים להסביר ולשכנע את העולם שזה באמת קרה, והוא מספר בהרצאות שלו שהוא ראה בנות מהמסיבה שקשורות על עצים ובכל מיני מצבים, כשהוא לכאורה בכלל לא היה שם ולא ראה כלום ממה שהוא מספר, ואת ההרצאות שלו הוא גם מעביר בחו"ל לפי מה שהבנתי, וזה מגיע לכל מיני אנשים, ומספיק שייתפסו אותו ספציפית בשקר כדי להכפיש את ישראל, ועוד בנושא כל כך רגיש כמו זה, שיכול כבר לסבך מאוד את ישראל בעולם.

לפני כשעה, garicho כתב:

מילא אם זה היה רק הכסף, אבל כשהוא לכאורה מספר על מצבים שהוא לא היה בהם במצבים שנוגעים לפשעי המין של החמאס ביום הזה, זה משהו שיכול מאוד לסבך את ישראל, ומספיק שמישהו בחו"ל יתפוס אותו על שקר אחד, וכמה זה יפגע בקורבנות של הפשעים האלה שישראל כל כך התאמצה לשכנע את העולם באמינות שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי NEW10
שינוי של מילה
  • תוכן חדש...