Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

---

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

קראתי היום איפשהו, לא זוכר איפה, אנלוגיה לא רעה שטראמפ מנהל מלחמות כמו שהוא מנהל עסקים: עושה המון רעש, מגייס, רץ, בונה, נכשל ואז מגלגל את זה על אחרים וממשיך הלאה.

בעברית קוראים לזה יזם סדרתי. בעסקים זה מאוד מקובל דווקא שרוב העסקים נכשלים, וכל מה שאתה צריך זה הצלחה בשיעור של 20 אחוז כדי להמשיך להתגלגל הלאה. אם הארצות הקפיטליסטיות לגווניהן החליטו שמותר לפשוט רגל ולקבל גלגלי הצלה וכן מאפשרות תכנוני מס כי בטווח הארוך אתה כן מסובב את גלגלי הכלכלה - אז כנראה שהשיטה עובדת. לא הדבר היחיד שעקום על הנייר בקפיטליזם ועובד בפועל, ע"ע אופנות בביגוד.

לא מתאים לניהול מלחמה - אין ויכוח...

לגבי "עד כמה מפתיע שהוא הפך לנשיא" - זה נושא אחר, מי שאחראי בצורה מכרעת להפיכתו לנשיא זאת המפלגה שהחליטה להעמיד את הילארי קלינטון בתור מועמדת - בחירה בעייתית שהייתה רק יריית הפתיחה בהידרדרות התהומית של המפלגה הדמוקרטית (תכל'ס של ארה"ב, רוחבית) אל הביוב הנוכחי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, David32 כתב:

למה צריך הפוגה? are we tired of winning?

אני מבין שכבודו יכול להילחם במשך חצי שנה בלי לצאת הביתה, נכון?

כן, חיילים עייפים. לוחמי חיר סדירים לפעמים לא יוצאים הביתה שבועות, גם עכשיו. מילואימניקים נמצאים כבר בסבב 6+ מאז תחילת המלחמה. מניח שזה תקף גם לגבי האמריקאים.

אבל, מה הקשר ל"הפוגה"?   זה לא הטענה שלי.

הסיבה, לדעתי, שטראמפ לוקח הפסקה מלחימה, היא ענייני פנים אמריקאים - שוק המניות, מחיר הנפט, מונדיאל, דעת הקהל, בחירות האמצע ועוד ועוד.

וכן, ביחס למצב לפני ה-7 באוקטובר, אנחנו בהחלט מנצחים.

וחכה חכה, עוד כמה שנים נראה איך האירופאים יכולים להילחם, בין אם זה להילחם בכיבוש המוסלמי הזוחל, או ברוסים, חלילה.

מניח שכמה "מגלי ארצות" כאן בפורום יהיו הראשונים לקפל את הזנב ולברוח לישראל להסתתר.

לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

קראתי היום איפשהו, לא זוכר איפה, אנלוגיה לא רעה שטראמפ מנהל מלחמות כמו שהוא מנהל עסקים: עושה המון רעש, מגייס, רץ, בונה, נכשל ואז מגלגל את זה על אחרים וממשיך הלאה. כבר קישרתי פה לפני שנים לתחקיר עיתונאי די ארוך שמראה כמה פעמים העסקים שלו נכשלו. ומה שיותר מפתיע, זה שהוא באמת נשיא.

מקווה שזה לא תחקיר של הניו יורק טיימס...

גם רונן ברגמן כותב תחקירים עיתונאים מאוד ארוכים, שפעם הרשימו אותי, אבל עכשיו אני מבין שזה הרבה חרטא שמוסווה תחת המון מלל.

אם ניקח את המקרה ה"פסימי" - טראמפ קיבל מאביו סכום מצטבר של חצי מיליארד דולר (במונחים של היום), אותם הוא הפך לקצת מעל 6 מיליארד דולר, נכון להיום.

אז נכון שהרבה יותר קל להגיע ממיליון ל-2 מיליון מאשר מ-0 ל-2 מיליון, אבל עדיין, אני לא מכיר הרבה אנשים שהיו יכולים להפוך למשל מיליון ל-10 מיליון (אלא אם היית שם הכל על מניית אנבידיה לפני כמה שנים, אבל כמה אנשים היו עושים את זה באמת?).

כלומר אחרי הכל, אולי הוא לא איש עסקים כזה גרוע.

ואתה יודע כמה סטראטאפים "רציניים" נכשלים בישראל?   המון, כנראה שרובם. אז נפסיק עם הסטראטאפים?

גדיק, כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה. אני חוזר על מה שאמרתי קודם. זה שנתניהו לא מוצא לנכון לשחרר אפילו הודעה מוקלטת (כי הוא, הרי, מתראיין רק באנגלית ורק בחול) על הנצחון המוחלט, ומעביר תדרוכים "אנונמיים" דרך עמית סגל - זו אכן העדות הכי טובה לכישלון.

אני לא חושב שנאומים זה מדד למשהו, עם כל הכבוד.

לפיד ידע לנאום מאוד יפה אחרי ההסכם עם חיזבאללה, שהתגלה כפתיחת רגליים אחת גדולה מצד ישראל, כנ"ל לגבי כל הגנרלים, שסיפרו לנו אחרי כל מבצע בעזה איזה מבצע מוצלח זה היה, איך חמאס מורתע, ואיך השמדנו גבעות עם חול מרושע.

רוצה לומר, זה שנתניהו נואם או לא נואם זה מבחינתי לא אומר כלום לגבי המצב.

אבל אל תדאג. בטח באמת יהיו עוד הזדמנויות לשבת בממ"ד, לחגוג ששוב הרסנו להם את מערכות ההגנה האווירית ואת כל התעשיה ועוד כל מיני דברים שיש להם אפס השפעה אמיתית על הבטחון שלנו, אבל בטח עושים נורא נעים בלב, בכל פעם כשביבי או דובר צהל או דוברי צהל בתקשורת מדברים עליהם בקול סמכותני.

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שיש להם "אפס השפעה אמיתית".

הכיבוש הזוחל בלבנון ובעזה הוא בעל קשר ישיר והשפעה על הבטחון שלנו, בהנחה ולא נעזוב את השטח עד שהאיום לא יוסר.

כנ"ל לגבי איראן - אז נכון שיש להם אורניום קבור, עדיין יש טילים וכדומה, אבל תכנית הגרעין נפגעה אנושות, כל מערך הטילים וכדומה נפגע. צה"ל מטייל בשמי איראן כאילו זה מונית שירות שאוספת נוסעים.

כמו שאמרתי לא אחת - להשמיד מעצמת טרור שנבתנה במשך עשורים, והושקעו בה עשרות או מאות מיליארדי דולרים, זה לא זבנג וגמרנו.

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

לא רוצה להגיד סתם כי אני לא נמצא שם, אבל נראה שזה לא ממש המצב. לפחות לא בלבנון. 

אז אני אומר לך שזה כן המצב. הלחימה נמשכת, פשוט סוף סוף מדברים פחות ועושים יותר.

לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

לא יודע בן כמה אתה, אבל בלבנון כבר היינו. בבופור כבר ישבנו. כל זה היה כבר. אתה צופה ב-RE-MAKE, אולי יש אפקטים יותר מגניבים. אבל זה SAME SHIT DIFFERENT DECADE 

בתקופת הבופור לא יצא לי להיות באזור, אבל ביחס למלחמת לבנון השנייה, המצב הוא משמעותית טוב יותר, ושונה לחלוטין, מבלי להיכנס לפרטים.

החל מכמות הנפגעים הקטנה יחסית, ההרס השיטתי של כפרים ותשתיות טרור, הרחקת כל האוכלוסיה, יסודיות הפעולה, הפגיעה בחיזבאללה ועוד ועוד.

האם בסוף זה יגמר בנסיגה ושיקום של החיזבאללה?   אני חושב שלא, אבל ימים יגידו.

לגבי טראמפ - אני לא חושב שהוא יחזור ללחימה. זה לא כיף לו וזה לא טוב לו. יותר מעניין אותו לראות את הניקס מפסידים, לספר בדיחות ברשת החברתית שלו ולעשות כלוב התאבקות בחצר של הבית הלבן. 

בניגוד למנהיג האירופאי הממוצע, טראמפ מבין שאיראן היא איום גם על המערב, כולל ארה"ב, ולא רק על המזרח התיכון.

איראן מאיימת על האינטרסים של האמריקאים, ואיראן היא חברה טובה של סין. לכן, לדעתי אין כמעט סיכוי שטראמפ לא יחזור ללחימה. יש לנו עוד שנתיים וקצת להנות מטראמפ, נחכה ונראה האם הוא לא יאכזב.

גם המלחמות שבהן אשכרה הייתה תמיכה של הציבור האמריקאי והם נגררו שנים על גבי שנים - לא יצא מהן כלום. ראית מה המצב באפגניסטן ועיראק עכשיו?

איראן זה לא אפגניסטן ועיראק, ובעיקר - האיראנים זה לא אפגנים או עיראקים. לאיראן יש סיכוי להיות מעצמה "מערבית" פורחת, הכל תלוי לאן כל הסיפור איתם ילך.

אז לצפות שלאמריקה יהיה אכפת מהמזרח התיכון זה נחמד. אבל העובדה שהם הוכיחו כבר זה שאכפת להם מהאינטרסים שלהם במזרח התיכון ולאינטרסים שלך אף אחד לא ידאג.

דבר ראשון, יש נשיאים שכן איכפת להם, בין אם זה עקב אינטרסים משותפים, או סתם "חיבה" לישראל, או לחץ מארגונים שונים, אבל בלי קשר - מה שחשוב זה הלא אם אכפת או לא, אלא מה האסטרטגיה שלהם ואיך הם רואים את ההתנהלות במזרח התיכון.

אובמה הרס את המזרח התיכון, לא בהכרח כי הוא רשע, אלא כי הוא גרוע בענייני חוץ במזרח התיכון.

טראמפ בינתיים מתגלה כמישהו שמבין היטב את הכוחות פה, איך להתנהל, ומה באמת האינטרס של האמריקאים כאן.

מישהו היה מאמין שאיראן תירה טילים על מדינות המפרץ, קטאר ועוד?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

כלומר אחרי הכל, אולי הוא לא איש עסקים כזה גרוע.

ברמה האישית? הוא סופר מוצלח, בוודאי. מצליח לגייס? מצליח לצאת בזמן? כל השאר לא מעניין. 

לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

אני לא חושב שנאומים זה מדד למשהו, עם כל הכבוד.

נאומים זה לא מדד. שתיקה זה כן. אבל אני חוזר בי, כי אתמול הוא עושה מופע קרקס תורן. לא ראיתי, כמובן. קראתי. כמו שגם קראתי את השופר מגל מדבר על קושניר וויטקוף כ״יהודונים״ ועל אכזבתו מטראמפ.

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שיש להם "אפס השפעה אמיתית".

הכיבוש הזוחל בלבנון ובעזה הוא בעל קשר ישיר והשפעה על הבטחון שלנו, בהנחה ולא נעזוב את השטח עד שהאיום לא יוסר.

כנ"ל לגבי איראן - אז נכון שיש להם אורניום קבור, עדיין יש טילים וכדומה, אבל תכנית הגרעין נפגעה אנושות, כל מערך הטילים וכדומה נפגע. צה"ל מטייל בשמי איראן כאילו זה מונית שירות שאוספת נוסעים.

כמו שאמרתי לא אחת - להשמיד מעצמת טרור שנבתנה במשך עשורים, והושקעו בה עשרות או מאות מיליארדי דולרים, זה לא זבנג וגמרנו.

אני לא יודע לגבי לבנון - אני מניח ששם יש יותר הישגים, והשאלה החשובה היא כמה ארוכי טווח הם יהיו ולמה יותרגמו בטווח של 5 או 10 שנים.

לגבי איראן - לא יודע מה נפגע בתוכנית הגרעין. לא יודע מה נפגע בתוכנית הטילים. אני חושב שכדאי שתשאל את עצמך למה אתה מאמין לאותו המילייה בדיוק של הגנרלים במקרה הזה, כשכמה שורות מעל אתה כותב, בצדק רב, את זה:

לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

כנ"ל לגבי כל הגנרלים, שסיפרו לנו אחרי כל מבצע בעזה איזה מבצע מוצלח זה היה, איך חמאס מורתע, ואיך השמדנו גבעות עם חול מרושע.

בסוף המדד שאני מסתכל עליו הוא אחד ויחיד. איראן היום לא מהססת לירות עלינו טילים. זה תסריט שנשמע כמעט דמיוני לפני 5 שנים. זה מה שיזכר מהמלחמה הזו.

כמובן, הכל בכוכבית, כי אולי מחר טראמפ שוב ישנה גישה וישלח את המארינס לכבוש את טהרן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

הוא סופר מוצלח, בוודאי. מצליח לגייס? מצליח לצאת בזמן? כל השאר לא מעניין

בטח, מעוות שווקים ומנצל מידע פנים כדי להרוויח מיליארדים, ממש מוצלח, מריץ הונאות קריפטו. מאוד מוצלח.

לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע לגבי לבנון

מה זאת אומרת, גם שם אנחנו מנצחים כבר בפעם השניה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

מה זאת אומרת, גם שם אנחנו מנצחים כבר בפעם השניה.

תלמד לספור

ליטני

של"ג

רצועת הביטחון

לבנון השניה

חיצי צפון

עכשיו

ששה ניצחונות ללא עוררין.

ובטח גדי יצעק "אהוד ברח" - לא. סיבת הניגה נעוצה בתהליך של קרוב ל-20 שנה קודם.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, David32 כתב:

בטח, מעוות שווקים ומנצל מידע פנים כדי להרוויח מיליארדים, ממש מוצלח, מריץ הונאות קריפטו. מאוד מוצלח.

לא אמרתי שהוא בן אדם טוב או הגון. אם המדד היחידי הוא ״הוא הצליח להגדיל את ההון שלו״ אז כן. למרות שגם זה ספקולציה כנראה. אם הוא בן אדם שמצליח להקים ולקיים עסקים שאחרים מרוויחים מהם ושווה להשקיע במשהו שעושה? זו כבר שאלה אחרת וחוזר למה שכתבתי אתמול

פורסם

במהלך יותר מ-70 השנים האחרונות אמריקאים לא הפסידו באף מלחמה בשדה הקרב. הם פשוט התעייפו וחזרו הביתה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמעתם את התכנית החדשה? לתת לג'ולאני להתמודד עם חיזבלה. לישראל זה לוקח יותר מדי זמן.

תכלס? גאוני. הם ישחטו אחד את השני עד שלא ישאר שם כלום ואף אחד לא יפריע כי ישראל לא מעורבת. 

מסכנים הדרוזים והנוצרים בלבנון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

. הם ישחטו אחד את השני עד שלא ישאר שם כלום

זה מה שאמרנו על חמאס מול פתח ב2005.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה מה עדיף על הגבול, ארגון טרור שפועל מתוך אוכלוסייה אזרחית במדינה חלשה שלא  מסוגלת להתמודד איתו או מדינה שהצבא הרשמי שלה זה ארגון טרור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

שמעתם את התכנית החדשה? לתת לג'ולאני להתמודד עם חיזבלה.

תצרף לפח השטויות שכולל את הריביירה בעזה.

אישית הפסקתי לעקוב, זה קצב הנפצות שמעבר ליכולות העיבוד שלי.

עד מחר... סליחה! לא, עד סוף היום תפציע הנפצה חדשה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסתבר שזה היה בפגישה עם אמיר קטר. הקטר החדש של העולם.

רק כדי שנבין מי השתלט.

קרה לטראמפ משהו בימים האחרונים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

קרה לטראמפ משהו בימים האחרונים.

מונדיאל, בחירות אמצע, נפט, תמיכה פנימית.

לא כזה סודי אתה יודע.

לפני שעתיים, David32 כתב:

זה מה שאמרנו על חמאס מול פתח ב2005.

אל תשכח שחיזבאללה שחט את האנשים של אל ג'ולאני, הוא לא בדיוק אוהב אותם.

לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

בסוף המדד שאני מסתכל עליו הוא אחד ויחיד. איראן היום לא מהססת לירות עלינו טילים. זה תסריט שנשמע כמעט דמיוני לפני 5 שנים. זה מה שיזכר מהמלחמה הזו.

זה הבעיה, זה היה נשמע דמיוני רק לכאלה שרצו לקבור את הראש בחול. 

לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

טראמפ בינתיים מתגלה כמישהו שמבין היטב את הכוחות פה, איך להתנהל, ומה באמת האינטרס של האמריקאים כאן.

מישהו היה מאמין שאיראן תירה טילים על מדינות המפרץ, קטאר ועוד?

עזוב אותך, התקפל כמו טיפש.

אם אני קטאר או ערב הסעודית אני חותם עם איראן וסין ברית הגנה, ככה מקבל גם הגנה מהחות'ים.

האמריקאים גם ככה לא יתקפו אותם.

פורסם

יש עוד מדדים - למשל שטראמפ חותם על הסכמים שמלייבים את ישראל אפילו בלי להראות אותם לישראל. זו לא חסות, זה חיסול. ישראל תיאלץ לפעול בלבנון מתישהוא, ואז העיצומים של ביידן יראו כליטופים לעומת הסנקציות של טראמפ.

ומה שקרה לטראמפ די ברור - קטאר משחדת אותו.

פורסם
לפני 51 דקות, יובל .מ. כתב:

זה הבעיה, זה היה נשמע דמיוני רק לכאלה שרצו לקבור את הראש בחול. 

לא, זה לא. לא השתנה משהו ביכולות של איראן מלפני שלוש שנים. הם יכלו לירות עלינו ב7.10 או לפני או אחריי. בפועל רוב הזמן היינו במצב של מלחמה קרה איתם. וזה משהו שיכול להחזיק לנצח. הם ירו עלינו לראשונה ב-2024. אבל התוצאה של המלחמה - זו שביבי כבר משקר מול הקלטות של עצמו מדבר על המטרות שלה - זה שהם מרגישים בטוחים לעשות את זה ולנרמל את זה, גם כשאין פעולה כלשהי לפני שנוגעת ישירות בהם.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...