Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מזל שיש לנו גדיק, שיותר מעורה בפרטים מאשר קנצלר גרמניה, המדינה הזאת בנאטו שטראמפ ביקש גם ממנה שולה מוקשים, בטוח יש לו פחות מידע מלגדיק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לפי ההיגיון שלך לטראמפ יש הכי הרבה מידע, אז עדיף להאמין לטראמפ ולא לקנצלר גרמניה, לא?

ובסדר, המדינות בנאטו גם סיפרו שהצבא הרוסי תכף מתפרק ואוקראינה מנצחת. מציע לקחת בערבון מוגבל "הערכות" של פוליטיקאים. לפעמים זה יותר אינטרסים מאשר עובדות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

ואת זה הוא קובע על סמך מעורבותו בלחימה ובמשא ומתן, או על סמך היותו מומחה בתחום?

על סמך מבחן התוצאה.

לחמאס כבר יש אותה כמות חיילים כמו לפני ה 7.10, חיסבאללה חזק ונלחם, החותים ממשיכים כרגיל, החומר הבקיע נמצא באירן ומיצרי הורמוז סגורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

בקיצור, זה שהוא לא יודע או לא מבין, לא אומר שאין אסטרטגיה או שאיראן לא הוכתה קשות

זה קצת כמו "יש לי עקרונות. ואם אתם לא אוהבים אותם אז יש לי גם עקרונות אחרים"?

נמר הנייר לא הפסיד במלחמה וזה לא משנה כמה *שוב* סיפרו לך שפגעו, הרסו והשמידו. הם אולי עוד יפסידו, אבל נכון לרגע זה, זה בסך הכל עוד סבב. מהסוג שאנחנו חווינו מול עזה במשך 15 שנה. ודווקא מימניים כמוך הייתי מצפה לקצת יותר סקפטיות מול סיפורי נצחונות מוחלטים למיניהם.

לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

לפי ההיגיון שלך לטראמפ יש הכי הרבה מידע, אז עדיף להאמין לטראמפ ולא לקנצלר גרמניה, לא?

ובסדר, המדינות בנאטו גם סיפרו שהצבא הרוסי תכף מתפרק ואוקראינה מנצחת. מציע לקחת בערבון מוגבל "הערכות" של פוליטיקאים. לפעמים זה יותר אינטרסים מאשר עובדות.

אני אשמח להאמין לו אם יהיה עקבי ולא יסתור הדלפות ממערכת הבטחון שלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

על סמך מבחן התוצאה.

לחמאס כבר יש אותה כמות חיילים כמו לפני ה 7.10, חיסבאללה חזק ונלחם, החותים ממשיכים כרגיל, החומר הבקיע נמצא באירן ומיצרי הורמוז סגורים.

חמאס לא משגר רקטות מעל שנה, כמדומני, ורובן הושמדו, כך גם חלק משמעותי מהתת קרקע. רוב אם לא כל שדרת הפיקוד הבכירה, ואף פיקוד הביניים, הושמדה, חמאס שולט בפחות מ-50% משטח הרצועה, ולא מתפקד יותר כממשל יחיד וחזק בכל הרצועה.

החיילים שלו זה מגויסים טריים בלי ניסיון ובלי הכשרה מתאימה. בקיצור, אנחנו יכולים לחזור על השקר הזה שוב ושוב, רק שזה לא יהפוך את זה לאמת.

חיזבאללה ממש לא "חזק" - כמו עם החמאס, רוב שדרת הפיקוד הבכירה, ודרגי הביניים, הושמדו, מערך הטילים, שהיה אחד המפחידים במזרח התיכון, והחזיק מולנו מאזן אימה כמעט 20 שנה, נפגע בצורה אנושה, צה"ל שולט ברצועת בטחון מספר קילומטרים לתוך לבנון, וכל זה עם אבידות יחסית מינימליות.

והכי חשוב - הספונסרית העיקרית, כספית, לוגיסטית, וצבאית, נפגעה קשות (איראן).

החומר הבקיע קבור איפשהו, והערכה שלי שהוא לא ישאר שם, אם זה תלוי בטראמפ. מיצרי הורמוז בשליטה אמריקאית למעשה.

החותים?   מה איתם, איך הם משפיעים לך על החיים?

בקיצור, למרות שמאוד קשה לחמוצים סטייל יאיר גולן להודות, אבל טראמפ (וקצת נתניהו) משנים פה את המזרח התיכון ב-180 מעלות בשנתיים האחרונות.

לפני 40 דקות, יבגניפ כתב:

נמר הנייר לא הפסיד במלחמה וזה לא משנה כמה *שוב* סיפרו לך שפגעו, הרסו והשמידו.

רגע אז איראן ניצחה למעשה?   איזה קטע.

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע (רונן ברגמן במקרה?), אבל כל העדויות בשטח מראות בדיוק את ההיפך.

בניגוד לרוסיה אוקראינה למשל, שם ניתן לטעון שאין באמת צד שניצח, אלא שני צדדים שהפסידו (האוקראינים יותר, הרוסים קצת פחות), פה יש מנצח ומפסיד חד משמעיים.

כל תשתית הטרור שאיראן בנתה נפגעה אנושות, בכל היבט שלא תסתכל עליו.

מדינית הם גם נפגעו (מדינות המפרץ מצטיינות בזכרון ארוך, תהיה בטוח שההפצצות של איראן עליהן יפגעו בה בעתיד).

כלכלית, פוליטית בתוך המדינה, איך שלא תסתכל על זה, הם הפסידו.

הם אולי עוד יפסידו, אבל נכון לרגע זה, זה בסך הכל עוד סבב. מהסוג שאנחנו חווינו מול עזה במשך 15 שנה.

לא זה לא. כמו שכתבתי למעלה - הם בנו תשתית טרור במשך עשורים, ורובה נמחק או נפגע בצורה אנושה.

אולי זה לא "נצחון מוחלט", אבל לפי כמות הכוחות שטראמפ מעביר לפה, זה עוד לא נגמר.

ודווקא מימניים כמוך הייתי מצפה לקצת יותר סקפטיות מול סיפורי נצחונות מוחלטים למיניהם.

מצחיק ש"שמאלנים" כמוך פתאום הפכו ליותר ימניים ממני. משתמע מהדברים שלכם, שאנחנו לא מספיק אגרסיביים?

ואני לא זוכר שאמרתי שניצחנו "נצחון מוחלט". אם כבר אז להיפך, טענתי, לא פעם, שהפתרון מול הפלשתינים למשל, זה או גירוש או השמדה מוחלטת. אתה מוכן ללכת לאחד הפתרונות?

כנ"ל לגבי איראן, כל עוד הממשל שם לא נפל. רק שזה לא אומר שלא "ניצחנו" או שהם לא הפסידו. אם להקביל את זה לכדורגל, אז התוצאה היא 4-1 לטובתנו. 20-0 זה לא יהיה, אבל יכול להיות שיגיע גם ל-10-1.

אני אשמח להאמין לו אם יהיה עקבי ולא יסתור הדלפות ממערכת הבטחון שלו.

חוסר העקביות שלו זה חלק מהאסטרטגיה שלו. להגיד שהוא מקבל החלטות לפי איך שהוא קם בבוקר זה, סלח לי, קצת ילדותי. 

וההדלפות ממערכת הבטחון תמיד מגיעות עם אינטרס. כמן ההדלפות לפני המבצע הקרקעי הראשון בלבנון - הזהירו אותנו מ"מהלכים פזיזים" שיביאו להסלמה. מזל שלא הקשבנו לכל אותם מדליפים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

הורמוז בשליטה אמריקאית למעשה.

אז למה האמריקאים מונעים מספינות ידידותיות לשוט ולהעביר נפט ומוצרי נפט לשאר העולם?

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 36 דקות, gadik6 כתב:

ביקרת בנמל אילת לאחרונה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

רגע אז איראן ניצחה למעשה?   איזה קטע.

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע (רונן ברגמן במקרה?), אבל כל העדויות בשטח מראות בדיוק את ההיפך.

בניגוד לרוסיה אוקראינה למשל, שם ניתן לטעון שאין באמת צד שניצח, אלא שני צדדים שהפסידו (האוקראינים יותר, הרוסים קצת פחות), פה יש מנצח ומפסיד חד משמעיים.

כל תשתית הטרור שאיראן בנתה נפגעה אנושות, בכל היבט שלא תסתכל עליו.

מדינית הם גם נפגעו (מדינות המפרץ מצטיינות בזכרון ארוך, תהיה בטוח שההפצצות של איראן עליהן יפגעו בה בעתיד).

כלכלית, פוליטית בתוך המדינה, איך שלא תסתכל על זה, הם הפסידו.

אתה נמצא בשטח? איך שם? נעים באביב?

בוא, אני לא הולך לנהל איתך piss fight מי מאיתנו קורא עיתונאים יותר בכירים ואמינים - מה גם שאני בקושי יודע מי זה רונן ברגמן בכל מקרה. 

את המידע אני שואב מהצלבה של כמה פרמטרים - החיים עצמם, דיווחים בתקשורת מכל הכיוונים והצהרות של טראמפ וביבי.

החיים עצמם מראים שאיראן עדיין חוסמת את הורמוז. עדיין יש לה חומר מספיק ליותר מעשר פצצות גרעיניות. יש לה 60% או יותר מהמשגרים ואחוז דומה או גבוה יותר של טילים מכל הסוגים. היא הצליחה לפגוע בבסיסים של ארה״ב, בתעשיה של מדינות המפרץ (ואנחנו לא באמת יודעים מה הנזק בצד הזה, כמו שאנחנו לא יודעים מה הנזק בצד השני). לא תהייה לה בעיה מיוחדת לירות עלינו שוב - בטפטופים להם אין לנו מענה של ממש - אם המלחמה תתחדש. ולא תהייה לה בעיה להמשיך לעשות את זה חודשים. וזה נכון גם לגבי חיזבאללה, שמסוגל לירות במשך שעות על הצפון. ומעל כל זה, איראן לא מתנהלת כמדינה שקרובה לכניעה.

בוא נצליב את זה עם הצהרות ההנהגה? כבר דיברו פה כמה פעמים על זה שנתניהו שיקר על הישגי ישראל לפני חצי שנה. חלקכם סיפרתם בגאווה שזה האובייסט שהוא משקר. איכשהו איש מכם לא הצליח להסביר למה אתם חושבים שהוא לא משקר עכשיו. שיקרו לנו גם דרך הדלפות ממערכת הבטחון שתוך כמה ימים לא יהיה או כמעט לא יהיה ירי - מה שלא ממש קרה. שיקרו לנו על כמויות של משגרים וטילים שהרסו - וגם זה קרה חלקית. ואני לא יודע להעריך את הנזק האמיתי לכלכלה שלהם מכל ההפצצות. ואני בספק אם מישהו מחוץ למערכת יודע.

טראמפ סיפר לנו שהתחלף שם השלטון, אלא שגם אם זה קרה - זה לא בדיוק הלך לכיוון שרצינו שזה יקרה. אם כבר אז כנראה שקיבלנו שלטון יותר קיצוני. טראמפ בכלליות מפזר הצהרות סותרות כל יום, ואין לאיש מאיתנו דרך לדעת מה נכון ומה לא בנקודה הזו. וכיוון שגם האיראנים כנראה מצטיינים בזכרון ארוך - אני מרשה לעצמי להניח שביחס להצהרות הבומבסטיות, כמעט כל סיום ״רשמי״ (לא בטוח שיהיה כזה) של המלחמה ישאיר אותנו במצב מסוכן יותר ממה שהיינו ערב לפני המלחמה. והסיכוי לשימוש בנשק גרעיני נגדנו רק גובר.

אני חושב שהטעות שלך ודומיך, מעבר לזה שאתם מסתמכים על מי ששיקר לכם אינספור פעמים, זה שאתם חושבים שיצירת נזק לצד השני זה הישג. זה לא. בסוף השאלה היא פשוטה. בהנתן שמסכימים על הנחת המוצא שהאיום הגרעיני מצד איראן על ישראל עלול להיות אמיתי - האם המלחמה הסירה את האיום או לא. התשובה די ברורה.

אולי זה לא "נצחון מוחלט", אבל לפי כמות הכוחות שטראמפ מעביר לפה, זה עוד לא נגמר.

נכון, זה עוד לא נגמר. עם זה אני מסכים. אני אישית חושב שיש סיכוי סביר שנראה עוד סיבוב תכף. אם הוא יוביל לתוצאה שונה? אלוהים גדול.

מצחיק ש"שמאלנים" כמוך פתאום הפכו ליותר ימניים ממני. משתמע מהדברים שלכם, שאנחנו לא מספיק אגרסיביים?

ואני לא זוכר שאמרתי שניצחנו "נצחון מוחלט". אם כבר אז להיפך, טענתי, לא פעם, שהפתרון מול הפלשתינים למשל, זה או גירוש או השמדה מוחלטת. אתה מוכן ללכת לאחד הפתרונות?

כנ"ל לגבי איראן, כל עוד הממשל שם לא נפל. רק שזה לא אומר שלא "ניצחנו" או שהם לא הפסידו. אם להקביל את זה לכדורגל, אז התוצאה היא 4-1 לטובתנו. 20-0 זה לא יהיה, אבל יכול להיות שיגיע גם ל-10-1

לא הבנת. אני לא אומר שאני יותר ימני ממך ולא אומר שאנחנו לא מספיק אגרסיבים. אני אומר שאם אתה מאמין בפתרונות צבאים, אתה אמור להיות קצת יותר ביקורתי מול מי שמספר לך שהוא השיג אחד כזה, בהתחשב בזה שאובייקטיבית אנחנו יודעים שהוא שיקר לך על זה במשך ה-15 שנים האחרונות פעם אחר פעם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ובינתיים האיראנים עושים לטראמפ קרקס. המשטר רק הקצין, וכנראה שהעבודות לחילוץ והכשרת המערך הבליסטי מתקדמות.

גדי, יש לך משקפיים ורודים, אבל אתה מנותק מהמציאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא הקצין כלום. ״הקצין״ זה כאילו שמשהו שעשו לו גרם לו לתגובה אחרת.

אותה אידאולוגיה שטנית, לא השתנה כלום מבחינת הרצון/מניע.

המניע, אני מזכיר לכולם, זה לשחוט את כל מי שלא מוסלמי שיעי בעולם, היהודים תחילה, הנוצרים (אמריקנים) במקום השני, ואחר כך השאר.

בכל הקשור ל״מבחן התוצאה״ ברצועה, זה שיש את ״אותו מספר חיילים״

מעיד על האידאולוגיה ולא על הצלחה/אי הצלחה. חיילים שם זה כל מוסלמי שנושם.

לא המצאתי את זה, תקראו מה שהם צועקים בגרון ניחר בכל פינה.

להגיד שהמצב שם זהה ל-6 באוקטובר זה שקר גס חסר יושרה. לחיילי צבא אללה יש פחות חימוש ופחות עמדות אסטרטגיות.

לא מוטטנו, נכון, אבל אני לא צריך לחזור על עצמי בפעם המיליון מה המשמעות בפועל של מיטוט חמאס (רמז - זה מחייב להרוג חיילים).

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

כמעט כל סיום ״רשמי״ (לא בטוח שיהיה כזה) של המלחמה ישאיר אותנו במצב מסוכן יותר ממה שהיינו ערב לפני המלחמה. והסיכוי לשימוש בנשק גרעיני נגדנו רק גובר.

שוב - זה אם אתה מאמין לעצמך ש״אנחנו הקצנו את איראן״.

מההפיכה של חומייני ועד עכשיו כולל החודשים האחרונים אין שום הקצנה של כלום.

מוות לאמריקה ומוות ליהודים היה גם ב-1979.

(ורק כדי להבהיר, אני לא חולק על דעתך לגבי ההצהרות המנותקות של טראמפ/ביבי, אבל זאת טחינת מים משעממת).

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

חמאס לא משגר רקטות מעל שנה, כמדומני, ורובן הושמדו, כך גם חלק משמעותי מהתת קרקע. רוב אם לא כל שדרת הפיקוד הבכירה, ואף פיקוד הביניים, הושמדה, חמאס שולט בפחות מ-50% משטח הרצועה, ולא מתפקד יותר כממשל יחיד וחזק בכל הרצועה.

החיילים שלו זה מגויסים טריים בלי ניסיון ובלי הכשרה מתאימה. בקיצור, אנחנו יכולים לחזור על השקר הזה שוב ושוב, רק שזה לא יהפוך את זה לאמת.

חמאס משגר עפיפוני תבערה ואין לך יום בלי היתקלות (כולל עם נפגעים לכוחותנו).

חמאס הוא הריבון והשולט וחמאס הולך ומתחזק.

אלה עובדות שאיך שלא תסובב אותן הן לא ייעלמו. כרגע אין לו את אותה יכולת רקטית אבל די מהר היא תחזור כי אתה לא יכול/רוצה לפעול והוא רץ קדימה.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

חיזבאללה ממש לא "חזק" - כמו עם החמאס, רוב שדרת הפיקוד הבכירה, ודרגי הביניים, הושמדו, מערך הטילים, שהיה אחד המפחידים במזרח התיכון, והחזיק מולנו מאזן אימה כמעט 20 שנה, נפגע בצורה אנושה, צה"ל שולט ברצועת בטחון מספר קילומטרים לתוך לבנון, וכל זה עם אבידות יחסית מינימליות.

בגלל שהוא חלש הצפון חוטף ואנחנו מפחדים להגיב. 
אתה כל הזמן נדבק לתפסנו שטח אבל אם הירי ממשיך מה עשית בזה בדיוק?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

והכי חשוב - הספונסרית העיקרית, כספית, לוגיסטית, וצבאית, נפגעה קשות (איראן).

החומר הבקיע קבור איפשהו, והערכה שלי שהוא לא ישאר שם, אם זה תלוי בטראמפ. מיצרי הורמוז בשליטה אמריקאית למעשה.

אירן נפגעה. כמה קשות אנחנו עוד לא יודעים אבל הגרעין אצלה, הורמוז שבשליטה אמריקאית סגור על ידי האירנים, ומי שמחפש כל הזמן סולמות זה לא הם אלא המערב.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

איפה בדיוק הפגיעה בהם?
ספינות עדיין לא יכולות להגיע דרך ים סוף לאילת.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

בקיצור, למרות שמאוד קשה לחמוצים סטייל יאיר גולן להודות, אבל טראמפ (וקצת נתניהו) משנים פה את המזרח התיכון ב-180 מעלות בשנתיים האחרונות.

הם לא סתם משנים ב 180. הם משנים ב 360 מעלות.

לפני 25 דקות, hans כתב:

בכל הקשור ל״מבחן התוצאה״ ברצועה, זה שיש את ״אותו מספר חיילים״

מעיד על האידאולוגיה ולא על הצלחה/אי הצלחה. חיילים שם זה כל מוסלמי שנושם.

לא המצאתי את זה, תקראו מה שהם צועקים בגרון ניחר בכל פינה.

להגיד שהמצב שם זהה ל-6 באוקטובר זה שקר גס חסר יושרה. לחיילי צבא אללה יש פחות חימוש ופחות עמדות אסטרטגיות.

חזרנו מבחינת היקף סד"כ, לא יכולות (בשלב הסה לפחות) אבל כשהם הולכים ומתחזקים וממשיכים לשלוט ברצועה כולל על כל הסיוע אז נכשלנו.

לפני 25 דקות, hans כתב:

לא מוטטנו, נכון, אבל אני לא צריך לחזור על עצמי בפעם המיליון מה המשמעות בפועל של מיטוט חמאס (רמז - זה מחייב להרוג חיילים).

רק מזכיר לך שהפחד מלהרוג חיילים לפני בחירות הביא לנו את ה 7.10. 
לצבא יש תפקיד אחד והוא להבטיח את שלום האזרחים. עושים את זה גם אם יש מחירים.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

רק מזכיר לך שהפחד מלהרוג חיילים לפני בחירות הביא לנו את ה 7.10. 
לצבא יש תפקיד אחד והוא להבטיח את שלום האזרחים. עושים את זה גם אם יש מחירים.

חשבתי שלא יכולתי לתת רמז יותר גס, אבל כנראה שעדיין לא הייתי ברור מספיק.

לא החיילים שלנו. ״חיילים״.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מיצרי הורמוז בשליטה אמריקאית למעשה.

לא.

הם בשליטה איראנית. מוחלטת.

אני חושב שזו טעות להסתכל על לבנון בנפרד מהמשחק הכולל, ושאכן השאלה האיראנית היא שצריכה טיפול, קודם.

גם אם זה רק למראית עין ויח"צ, המו"מ עם לבנון הוא צעד חשוב לטראמפ. 

בנוסף, הויכוח הפנימי בלבנון גם טוב לנו.

אני מבין את הקושי הצבאי והאזרחי בצפון עם המצב הקיים, אבל "ללכת בכל הכוח ונגמור עם זה" זו לא אסטרטגיה.

זה תסכול.

קודם כל, לא בטוח שאנחנו יכולים/רוצים ללכת עד הסוף.

דבר שני, כמו שכתבתי, צריך להסתכל על זה כחלק מהמשחק, לא מטרה בפני עצמה.

כרגע השאלה היא: מי יישבר קודם מהמצור.

כאשר לארה"ב יש את האופציה, אם היא נשברת קודם, להגביר להתקפה צבאית.

לאיראן אין.

מצב כרגע: מחכים מי יישבר קודם מהמצור.

תרחיש לא טוב: טראמפ מסכים לפתיחה הדדית של המצור הימי, ואז לשיחות

תרחיש טוב 1: האיראנים נשברים קודם (לא רואה אותם נשברים)

תרחיש טוב 2: חוזרים להפצצה ומורידים להם את היכולת להתקיים ו/או מתחדשות מחאות והמדינה בשיתוק.

אנחנו צריכים קמצוץ מיכולת העמידה האיראנית כדי להגיע למצב בו באמת אנחנו במזה"ת אחר לגמרי.

יש כאן פוטנציאל למצב אותנו במצב הכי טוב שהיה לנו בהיסטוריה האיזורית.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 דקות, hans כתב:

חשבתי שלא יכולתי לתת רמז יותר גס, אבל כנראה שעדיין לא הייתי ברור מספיק.

לא החיילים שלנו. ״חיילים״.

מהלך צבאי זה לא דבר פציפיסטי אלא מהלך אלים שנפגעים בו אנשים.

אם צריך לפגוע אז פוגעים. ככה זה עובד.

• תוכן חדש...