Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

כשאתה מגדיר את זה כמטרת המלחמה וחמאס לא רק קיים אלא שולט, מתחזק ומשתקם אז זה כישלון גמור.

לא נכון.

זה לא נכון באופן גורף לכל דבר בחיים, כי החיים הם לא דיכוטומיה מתמדת.

אם התגרשת, לא עמדת במטרה של להיות ביחד כל החיים. אז כל תקופת הנישואים וכל מה שקרה כתוצאה מהם - הכל כישלון.

אם קבעת יעד לחברה להגיע ל-25% נתח שוק והגעת ל-12%, זה כישלון גמור?

קודם כל, מציבים מטרת מקסימום ופועלים להשגתה. אם לא הגעת למקסימום, זה אומר שכל מה שהשגת לא שווה כלום ובסוף נשארת עם כישלון מוחלט?!

המציאות היא מורכבת. לטעון "כישלון מוחלט" זה טיפשי כמו לטעון ל-"ניצחון מוחלט". 

מצבנו היום טוב, מבחינות מסויימות, משהיה לפני טבח אוקטובר, ומבחינות מסויימות פחות טוב. יש הישגים, יש דברים שלא השגנו ויש כישלונות

וככה זה בחיים.

תמיד.

בכל דבר.

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

בגדול אני מסכים איתך לגבי הטענות הדיכוטומיות.

אבל תראה מי חולק עליך:

image.thumb.png.1e0bb320a8722f9995821bef008d82ab.png

את דעתי על הצהרות ביבי אמרתי.

בכל מקרה, בחיים של אומה אין סוף. זה מתמשך.

מלחמת ששת הימים הייתה ניצחון מוחלט?!

לא אם תצרף לפרק הזמן שאתה מודד את מלחמת ההתשה, ולאחריה את היום הכיפורים.

אבל אם תלך עוד יותר רחוק, עד לשלום עם מצרים.... וואללה, לא רע.

אבל אם תלך עוד כמה שנים קדימה...

אין סוף. זה לא שחמט. זה ממשיך ואתה כל הזמן צריך לשפר את הפוזיציה שלך לאור מציאות שכל הזמן משתנה.

לפני 11 שעות, motior כתב:

מזכיר שהפסקת האש בעזה הגיעה יחד עם שחרור כל החטופים החיים והמתים. זה פרט מאוד חשוב בהשוואה

צודק. 

אבל לא הלכו על החמאס עד הסוף.

מציאות מורכבת.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

המציאות היא מורכבת. לטעון "כישלון מוחלט" זה טיפשי כמו לטעון ל-"ניצחון מוחלט". 

מצבנו היום טוב, מבחינות מסויימות, משהיה לפני טבח אוקטובר, ומבחינות מסויימות פחות טוב. יש הישגים, יש דברים שלא השגנו ויש כישלונות

הנקוטדה היא שלא השגת שום דבר בר קיימא.

אתה הרי יודע איפה אני גר ואיפה הבת שלי משרתת. הדי הפיצוצים פה ממשיכים כרגיל וההיתקלויות בעזה הן דבר יומיומי.

הדבר היחיד שהשגנו וגם הוא כנראה מאוד זמני זה גריעת היכולת הרקטית של חמאס. בלבנון אפילו זה לא הושג.

וכשאתה נכשל בדבר הכי בסיסי שזה הבטחת ביטחון לתושבים הכישלון הוא גמור. 

לא יצאת למלחמה של 3 שנים עם מחירים מאוד כבדים לעורף (עיריית תל אביב בלבד מדברת על יותר מ 1000 דירות שלא ראויות למגורים רק מהמלחמה האחרונה עם אירן), יישובים שלמים נטושים ו/או הרוסים  וכל כך הרבה נפגעים בשביל זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

לא יצאת למלחמה של 3 שנים עם מחירים מאוד כבדים לעורף (עיריית תל אביב בלבד מדברת על יותר מ 1000 דירות שלא ראויות למגורים רק מהמלחמה האחרונה עם אירן), יישובים שלמים נטושים ו/או הרוסים  וכל כך הרבה נפגעים בשביל זה.

היציאה למלחמה לפני 3 שנים נכפתה עלינו, אניח שאיש ממשתתפי השרשור אינו סבור שהיה עלינו להבליג על השביעי באוקטובר.

משכך, נפתחה מערכה מקיפה שלקחו בה חלק שלושת הפרוקסיס ושולחיהם.

עד כאן אין שום דבר חדש.

המלחמה בהיקף כזה ועם כל הצער תמיד יהיו נפגעים בנפש, בגוף וברכוש. הכלכלה תפגע וקצב החיים ישתבש. אך מה האלטרנטיבה? 

ספירת מלאי פגיעות בצד שלנו חשובה לכולנו וקריטית למי שנפגע בעצמו או מי מקרוביו. אך ישיבה על הבהונות בהמתנה למשטר מטורף שהכריז השכם והערב על רצונו בהשמדתנו לעבור למוד פעולה בזמן הנוח לו, אינה בדיוק החלופה המועדפת.

לפיכך בהשוואה בין מה ׳שהובטח׳ לנו ע״י יודעי דבר למיניהם (אלפי הרוגים, איזורים שלמים חרבים וכו׳), יצאנו ׳די בזול׳ (עד כה, סיכומים אחרי שריקת הסיום) - ושוב עם כל הכאב והצער שצויינו ברישא.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 24 דקות, waterman כתב:

המלחמה בהיקף כזה ועם כל הצער תמיד יהיו נפגעים בנפש, בגוף וברכוש. הכלכלה תפגע וקצב החיים ישתבש. אך מה האלטרנטיבה? 

אין לי בעיה לא עם היציאה למלחמה (אני השמאלני שבחבורה ומזמן אמרתי שאנחנו צריכים להיות היוזמים כדי להסיר איומים. אם היינו עושים את זה לא היינו מנהלים היום את הדיון הזה) ולא עם המחיר. ברור שיש מחירים כואבים אבל אתה משלם כדי לקבל תמורה שאותה לא קיבלנו פה.

פורסם
לפני 54 דקות, waterman כתב:

אך מה האלטרנטיבה?

לנצח ולהבטיח עתיד טוב יותר לתושבי העוטף בפרט וכל ישראל בכלל.

שוקינג, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, falou כתב:

כמה שהליקוק עכוז הזה הוא נעים, זו עוד אחת מהודעות טראמפ שאין להן יותר מדי חשיבות למצב הקיים, לא תורמת במיוחד ולא מציגה משהו חדש.

בניגוד, למשל, להכרזה המוקדמת שלו על הפסקת האש בלבנון (ששוב, אני לא חושב שהיא טובה או רעה באופן מוחלט, אלא שכמו כל דבר, יש לה צדדים לכאן ולכאן).

זה לא רק "נעים", אלא זה הצהרת כוונות ותודעה - ישראל היא בת ברית נאמנה (לארה"ב, וכן, גם לממשל טראמפ), ויהיו לכך השלכות.

לפני 18 שעות, falou כתב:

זה הצד הטוב.

הצד הרע או שאיבדת את יכולת הפעולה בשאר השטח, יש חזרה של תושבים וכו'.

חזרה של תושבים לאן?   למיטב ידיעתי, אף אחד לא חוזר דרומית לקו הצהוב בלבנון, וצה"ל ממשיך לפעול שם ליצירת אזור חיץ, ללא תושבים וללא מחבלים.

בנוסף, צה"ל ממשיך לפעול אקטיבית לסיכול איומים, גם מעבר לקו הצהוב.

ואולי הדבר הכי חשוב - לראשונה זה 30+ שנה, ובניגוד גמור להסכם הבזיוני שחתמו עליו בנט את לפיד, הפעם יש מגעים ישירים עם ממשלת לבנון, שבשטח אולי זה לא יעזור הרבה (הם לא ילחמו בחיזבאללה במקומנו, לפחות לא כרגע), אבל כן יש לזה אפקט תודעתי עצום.

לפני 18 שעות, falou כתב:

גם לי נדמה שהוא משחק עם מחירי הנפט כדי לעקר חלקית את המצור האיראני. גם כדי לייצר חיץ בשלטון באיראן, שחסר כרגע את המנהיג העליון שייקבע סופית לאן הולכים.

כלומר, הוא יותר יוצר ערפל עם ההכרזות שלו ממכריז על מה קורה בפועל.

מבחינה כלכלית נטו, אין סיבה "לחמם" את האווירה, בזמן שאין פעולות לחימה אקטיביות. ייתכן שטראמפ מתכנן משהו גדול, אבל עד שהמשהו הזה יצא לפועל, הוא מנסה להרגיע את האווירה, גם כדי להוריד את מחיר הנפט, גם כדי לפזר ערפל קרב, וגם כנראה כדי לתת סיכוי ל"שלום".

לפני 17 שעות, Night Driver כתב:

אם המטרה היא החזקת שטח שאתה בו ברווז במטווח אז זה הישג כביר אבל אם המטרה היא לחסל איום על ישובי הצפון עשית חור בים.

אף אחד לא "ברווז במטווח", אתה כנראה לא מכיר את תנאי השטח ואת היערכות צה"ל בלבנון. 

צה"ל הוריד את איום הנ"ט על ישובי הצפון ואת איום הפשיטה, ברוב המרחב, ובנוסף, הוא שולט באש על חלקים נרחבים מהמרחב עד נהר הליטאני, וכמובן יש את כל ההשתלטות על החרמון הסורי ועוד פעולות.

האיום היחידי שנותר רלוונטי כרגע, זה האיום הרקטי, וגם שם, ביחס למפלצת שהייתה בלבנון לפני ה-7 באוקטובר, נותר שם חתול עצבני, שמקסימום יכול לשרוט אותך. 

גם חיזבאללה ככח צבאי ספג מכה אנושה, אם לדבר במספרים - לדעתי, נותרו לו פחות מ-10% מהיכולות שהיו לו לפני המלחמה, אולי אפילו פחות מ-5%, אם משקללים הכל - טילים, כח אדם, איום נשקף ועוד.

מדינית - בוא נראה מה יהיה עם הסיפור של טראמפ, ממשלת לבנון, סוריה ופעילות צה"ל.

לפני 17 שעות, Night Driver כתב:

גם כאן, אם המטרה היא החזקת שטח אז הצלחה כבירה אבל אם המטרה היא הורדת חמאס מהשלטון והסרת האיום שלו אז שוב כישלון גמור.

צה"ל שולט במעל ל-50% משטח הרצועה, זה כבר עובדה ראשונה.

עובדה שניה היא שחמאס מתנהל כ"חמולות מקומיות" או כגוף שלטון פנים, בדומה למה שקורה ביהודה ושומרון עם הרשות. החמאס ככח צבאי, כמעט ולא מהווה איום, מעבר ל"מפגעים בודדים" כמו שאוהבים לקרוא לזה.

גם ביהודה ושומרון יש חמאס, אז גם שם זה כשלון גמור?   כל עוד יש פה פלשתינים אז יהיה פה טרור, רק שמבחינת איום צבאי, האיום מרצועת עזה די דומה לאיום מיהודה ושומרון, ואפילו נמוך מכך, לכן זאת אכן הצלחה אדירה, מבחינה צבאית.

מבחינה מדינית - נחכה ונראה מה טראמפ מכין להם.

לפני 16 שעות, David32 כתב:

הפעם אתה בעד אני מבין. 

אני לא מסתכל על מה פוליטיקאים אומרים או "חושבים", אלא על מה הם עושים.

הרי היו פה זעקות שבר כשטראמפ החזיר מטוסים ישראלים מתקיפה באיראן לפני הפסקת האש במבצע הקודם. סיפרו איך הוא זרק אותנו מתחת לאוטובוס ועוד. מה קרה בפועל?   פעולה צבאית הרבה יותר נרחבת נגד איראן.

גם עכשיו, טראמפ מדבר על הסכם, אבל ממשיך להעביר לפה כוחות כאילו תכף תתחיל מלחמת עולם שלישית.

לגבי חיזבאללה - אמר דונט, אבל צה"ל נשאר ברצועת הבטחון בתוך שטח לבנון, וממשיך לפעול שם אקטיבית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

אף אחד לא "ברווז במטווח", אתה כנראה לא מכיר את תנאי השטח ואת היערכות צה"ל בלבנון. 

צה"ל הוריד את איום הנ"ט על ישובי הצפון ואת איום הפשיטה, ברוב המרחב, ובנוסף, הוא שולט באש על חלקים נרחבים מהמרחב עד נהר הליטאני, וכמובן יש את כל ההשתלטות על החרמון הסורי ועוד פעולות.

אני מכיר את השטח שם טוב מאוד. את רוב השמות אני זוכר עד היום ויודע לדקור אותם במפה אילמת. 

תאמין לי שלאנשי ק"ש לא אכפת איך קוראים לטיל שנוחת אצלהם והעובדה היא שהם נחתו בכמויות גם שעות בודדות לפני כניסת הפסקת האש לתוקף כשצהל יושב בקו הצהוב (ובקצב הזה ייגמרו עוד מעט הצבעים לקוים).

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

האיום היחידי שנותר רלוונטי כרגע, זה האיום הרקטי, וגם שם, ביחס למפלצת שהייתה בלבנון לפני ה-7 באוקטובר, נותר שם חתול עצבני, שמקסימום יכול לשרוט אותך. 

גם חיזבאללה ככח צבאי ספג מכה אנושה, אם לדבר במספרים - לדעתי, נותרו לו פחות מ-10% מהיכולות שהיו לו לפני המלחמה, אולי אפילו פחות מ-5%, אם משקללים הכל - טילים, כח אדם, איום נשקף ועוד.

החתול הזה יודע להכאיב מאוד ולשבש את החיים. העובדה היא שבחודש לחימה לא הצלחנו(או לא ניסינו) להוריד את עוצמ השיבוש והכאב ממנו.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

מדינית - בוא נראה מה יהיה עם הסיפור של טראמפ, ממשלת לבנון, סוריה ופעילות צה"ל.

אתה לא מסיים מלחמה על בוא נראה מה מישהו לא צפוי יחליט בעתיד אחרי שדפק אותך 3 פעמים מתוך 3.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

צה"ל שולט במעל ל-50% משטח הרצועה, זה כבר עובדה ראשונה.

עובדה שניה היא שחמאס מתנהל כ"חמולות מקומיות" או כגוף שלטון פנים, בדומה למה שקורה ביהודה ושומרון עם הרשות. החמאס ככח צבאי, כמעט ולא מהווה איום, מעבר ל"מפגעים בודדים" כמו שאוהבים לקרוא לזה.

המציאות רחוקה ממה שאתה מתאר.

הוא לא חמולות אלא מנגנון מסודר שמונה מעבר לשיטור כ 25,000 לוחמים. רק מזכיר לך מה עשו 3000.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

גם ביהודה ושומרון יש חמאס, אז גם שם זה כשלון גמור?   כל עוד יש פה פלשתינים אז יהיה פה טרור, רק שמבחינת איום צבאי, האיום מרצועת עזה די דומה לאיום מיהודה ושומרון, ואפילו נמוך מכך, לכן זאת אכן הצלחה אדירה, מבחינה צבאית.

ביו"ש יש לך את הרשות. בלעדיה היינו במצב הרבה יותר קשה שם.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

מבחינה מדינית - נחכה ונראה מה טראמפ מכין להם.

שוב ההימור על מה מישהו לא צפוי יעשה בעתיד שאף אחד לא יודע מתי יהיה.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הנקוטדה היא שלא השגת שום דבר בר קיימא.

וואללה?!

כל ההרוגים של החמאס, המנהרות שהופצצו, התחמושת שאבדה, כיבוש השטח... זה הכל אוויר ותיאורטי?!

וכשאתה נכשל בדבר הכי בסיסי שזה הבטחת ביטחון לתושבים הכישלון הוא גמור. 

אין ביטחון של מאה אחוז לתושבים אם אתה חי בישראל. לא היה וכנראה גם לא יהיה.

ביטחון יש במדינות אחרות. 

יש יותר ביטחון ופחות ביטחון.

כמו שאני מנסה להסביר, זה לא דיכוטומי.

כל זמן שלא כבשו אותנו, אנחנו לא במצב של "אין ביטחון".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:
לפני 19 שעות, falou כתב:

....., יש חזרה של תושבים וכו'.

חזרה של תושבים לאן?   למיטב ידיעתי, אף אחד לא חוזר דרומית לקו הצהוב בלבנון, וצה"ל ממשיך לפעול שם ליצירת אזור חיץ, ללא תושבים וללא מחבלים.

צילום מ-20.4, אף מחבל אחד לא חוזר מעל גשר שלא הופצץ, לא מזמן.

מביט בעניין - אוכל צפרדעים.

Zballa-return.jpg

** הערבוב ממשיך.

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

כשאתה מגדיר את זה כמטרת המלחמה וחמאס לא רק קיים אלא שולט, מתחזק ומשתקם אז זה כישלון גמור.

אני אדייק

אמרו שהגדירו את מיטוט החמאס 

לא הגדירו או לא רצו להגדיר 

פורסם (נערך)

לפני 54 דקות, רוןS כתב:

צילום מ-20.4, אף מחבל אחד לא חוזר מעל גשר שלא הופצץ, לא מזמן.

מביט בעניין - אוכל צפרדעים.

Zballa-return.jpg

** הערבוב ממשיך.

בעיות בהבנת הנקרא?   מה הקשר בין מה שצירפת לבין השטח הסטרילי מדרום לקו הצהוב?

צירפת פה צילום של משפחה, עם דגל חיזבאללה, שנוסעת לא מובן לאן. גם ביהודה ושומרון יש ערבים שמסתובבים עם דגלי חמאס כאות הזדהות, או שלטענתך כל לבנוני הוא מחבל בפוטנציה?

אני מכיר את השטח שם טוב מאוד. את רוב השמות אני זוכר עד היום ויודע לדקור אותם במפה אילמת. 

תאמין לי שלאנשי ק"ש לא אכפת איך קוראים לטיל שנוחת אצלהם והעובדה היא שהם נחתו בכמויות גם שעות בודדות לפני כניסת הפסקת האש לתוקף כשצהל יושב בקו הצהוב (ובקצב הזה ייגמרו עוד מעט הצבעים לקוים).

אם היית מכיר את השטח ואת הטופוגרפיה "טוב מאוד", לא היית טוען שאנחנו ברווזים במטווח, כי מה שקורה עכשיו בשטח זה בדיוק ההיפך.

רצועת הבטחון של כמה ק"מ לא אמורה להתמודד עם איום של טילים, אלא עם איומי פשיטה ונ"ט, ואת זה נשיג ברגע שננקה שם את השטח.

לגבי "כמויות" - אתה כנראה לא זוכר את תרחישי האימה שסיפרו לנו עליהם במלחמה עם חיזבאללה. מאות או אלפי הרוגים, מאות או אלפי טילים במטח ומה לא, ומה קורה בפועל?   אולי אחוזים בודדים מתרחישי האימה.

החתול הזה יודע להכאיב מאוד ולשבש את החיים. העובדה היא שבחודש לחימה לא הצלחנו(או לא ניסינו) להוריד את עוצמ השיבוש והכאב ממנו.

כמו שכתבתי למעלה - כנראה ששכחת מה היו התרחישים בלחימה עם חיזבאללה, ומה קורה בפועל.

גם עצם זה שאתה כותב "לא הצלחנו" מראה שאין לך באמת מושג מה קורה בשטח, כי כן היה המשך פגיעה משמעותי גם במערך הטילים של חיזבאללה. האם זה ירד ל-0?   לא, אבל הסיפור עוד לא נגמר. אי אפשר לחסל איום של עשרות אלפי טילים, שנבנה במשך מעל ל-20 שנה, במבצע של חודש.

אתה לא מסיים מלחמה על בוא נראה מה מישהו לא צפוי יחליט בעתיד אחרי שדפק אותך 3 פעמים מתוך 3.

השנאה שלכם ל"ביבי" וכל מה שאיכשהו טוב לו (במקרה הזה - "חבר" שלו טראמפ) לא מאפשרת לכם לחשוב בצורה צלולה.

אובייקטיבית:

טראמפ תקף באיראן, כבר פעמיים, וממשיך בקו תקיף. ביידן ואובמה לא.

טראמפ מאפשר לנו לתפוס רצועת בטחון בתוך שטח לבנון, נוקט קו תקיף כלפי חיזבאללה, ופותח פתח למשא ומתן מול הממשל הלבנוני, במטרה לפרק את החיזבאללה. ביידן ואובמה לא עשו אחוז מזה.

טראמפ לא דורש מאיתנו לצאת מעזה או להגיע להסכם ללא חידוש הלחימה. ביידן דרש ועוד איך דרש.

טראמפ לא מאיים עלינו באמברגו על פצצות כבדות, ביידן כן.

טראמפ תומך בנו בצורה בלתי מסוייגת באו"ם, מול בית הדין הבינלאומי ועוד, ביידן ואובמה לא בהכרח.

אז אחרי כל זה, עוד יש לכם חוצפה לכתוב שהוא דפק אותנו?   איך מישהו מעריץ של ביידן כתב פעם, אל תנשוך את היד שמאכילה אותך.

המציאות רחוקה ממה שאתה מתאר.

המציאות היא בדיוק מה שאני מתאר - צה"ל שולט במעל ל-50% משטחי הרשות, זה עובדה.

חמאס מוכה, יש לו יריבים בתוך עזה שמצליחים גם לדחוק אותו משטחים מסוימים.

הוא לא חמולות אלא מנגנון מסודר שמונה מעבר לשיטור כ 25,000 לוחמים. רק מזכיר לך מה עשו 3000.

שום מנגנון מסודר ושום נעליים. חמאס נפגע בצורה אנושה, החל מראשי החמאס, ועד דרגי הפיקוד, כולל פיקוד הביניים.

ה-25 אלף לוחמים שאתה מדבר עליהם, כוללים כנראה המון מגויסים חדשים, שפשוט אין להם אופציה אחרת להרוויח קצת כסף או "עבודה". זה ממש לא החמאס שהיה שם עד ה-7 באוקטובור.

שנית, ככח צבאי, חמאס לא שווה כלום כעת. איום הפשיטה ירד כמעט ל-0, גם היכולת שלו להילחם כצבא מסודר. אני כבר לא מדבר על שיגורי הרקטות. כמה רקטות שיגרו עליך מעזה בשנה וחצי האחרונות?

ביו"ש יש לך את הרשות. בלעדיה היינו במצב הרבה יותר קשה שם.

תגיד לי שאין לך מושג בלי להגיד שאין לך מושג. בלי הרשות?   הצחקת אותי. אם כבר, אז בדיוק להיפך - הרשות בלי צה"ל תתפרק תוך כמה חודשים. ראינו מה הרשות שווה בעזה, אחרי שהשארנו אותם לבד עם החמאס. הם רצו לגדר עם ישראל עם ברכיים פצועות, אחרי שחמאס השליכו אותם מהגגות.

הסיבה היחידה לכך שהרשות עוד עומדת על הרגליים, זה פעילות שוטפת של צה"ל בכל שטחי יהודה ושומרון.

• אהבתי 1
  • משעמם 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

בעיות בהבנת הנקרא?   מה הקשר בין מה שצירפת לבין השטח הסטרילי מדרום לקו הצהוב?

בעיות בהבנת הנקרא....

אם לא הבנת, זה אחד מהגשרים שהופצצו בשבועיים האחרונים. מתוקן.

הערבוב ממשיך.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

רצועת הבטחון של כמה ק"מ לא אמורה להתמודד עם איום של טילים, אלא עם איומי פשיטה ונ"ט

לא אמרת ש...

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

גם חיזבאללה ככח צבאי ספג מכה אנושה, אם לדבר במספרים - לדעתי, נותרו לו פחות מ-10% מהיכולות שהיו לו לפני המלחמה, אולי אפילו פחות מ-5%,

אז איזה איום? אחת מהטענות פה לא נכונה.

לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

במבצע של חודש

אבל זה לא חודש, זה סבב שני מול חיזבאללה מאז השביעי... אתה רשמת למעלה 10-5% ואתה מצייר את עצמך כמישהו שמבין ורואה מה בשטח לעומת אחרים.

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

-25 אלף לוחמים שאתה מדבר עליהם, כוללים כנראה המון מגויסים חדשים

מה זה משנה אם הם מגוייסים שלו..

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, רוןS כתב:

בעיות בהבנת הנקרא....

אם לא הבנת, זה אחד מהגשרים שהופצצו בשבועיים האחרונים. מתוקן.

הערבוב ממשיך.

גם אם נניח שאנחנו רואים גשר שהופצץ, לכאורה, למרות שזה לא משהו שאפשר להבין מהתמונה, אז מה הנקודה שלך?

יש מספר חד ספרתי של גשרים משמעותיים על הליטאני, ורובם הופצצו. נראה לך שאם צה"ל יחליט, יהיה לו קשה להרוס גשר ש"תוקן"?

וגם איך זה קשור לטענה שלי על הקו הצהוב או על שליטה באש על מרחב הליטאני?   לא זכור לי שטענתי שהקו הצהוב יושב על הליטאני עצמו.

לפני 16 דקות, David32 כתב:

לא אמרת ש...

אז איזה איום? אחת מהטענות פה לא נכונה.

מה בדיוק לא מובן?   איום רקטי הושמד באמצעים אחרים, בין אם זה תקיפות מהאוויר, נטרול מהקרקע, ועוד. זה לא סותר את העובדה שרצועת הבטחון אמורה לנטרל איומים אחרים.

ואם שאלתך למה צריך רצועת בטחון מול ארגון שנפגע אנושות - כי עדיין יש מחבלים, עדיין יש אמצעי נ"ט, וגם 10% ממחבלי רדואן זה כמה עשרות או מאות מחבלים יחסית מיומנים.

אבל זה לא סותר את העובדה משצבא טרור עוצמתי, אולי שני רק לצה"ל באזור הזה (או שלישי אם לוקחים את המצרים), נותר ארגון טרור יחסית קטן, שלא מהווה איום "קיומי".

אבל זה לא חודש, זה סבב שני מול חיזבאללה מאז השביעי... אתה רשמת למעלה 10-5% ואתה מצייר את עצמך כמישהו שמבין ורואה מה בשטח לעומת אחרים.

זה חודש פה חודש שם. אם לוקחים במצטבר את כל התקופה בה הייתה פעילות עוצמתית בלבנון (למשל כמו בתמרון האחרון, בתמרון שלאחר מבצע הביפרים ועוד) אז מגיעים למספר חודשים, לא שנתיים וחצי. חודש זה היה בהגזמה, אבל הנקודה היא שלנטרל צבא טרור כזה לוקח זמן.

מה זה משנה אם הם מגוייסים שלו..

זה משנה מבחינת האיום. 25 אלף מחבלים של חמאס לפני ה-7 באוקטובר היו חלק מצבא מסודר, עם היררכיה ברורה, מגוון יחידות, מוכנות קרבית גבוהה יחסית, ועוד. עכשיו, מדובר ב-25 אלף מחבלים ללא כל הדברים הנ"ל (בהנחה וזה אכן 25 אלף, לא בדקתי).

עם זאת ולמרות זאת, זה עדיין לא סותר את גודל המחדל בו מחבלים על אופנועים וטנדרים הצליחו לכבוש את העוטף מול הצבא הכי חזק והכי מתוקצב במזרח התיכון. 

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

וואללה?!

כל ההרוגים של החמאס, המנהרות שהופצצו, התחמושת שאבדה, כיבוש השטח... זה הכל אוויר ותיאורטי?!

ההרוגים של חמאס מעניינים לו את הביצה השמאלית, אין לך מושג כמה קילומטרים של מנהרות שצהל יודע עליהם (ולאף אחד אין מושג מה יש שאנחנו לא יודעים) נשארו וכבר אמרתי שהדבר היחיד זה שאין להם כמעט יכולת רקטית נכון לעכשיו. 

לפני 7 שעות, falou כתב:

אין ביטחון של מאה אחוז לתושבים אם אתה חי בישראל. לא היה וכנראה גם לא יהיה.

ביטחון יש במדינות אחרות. 

יש יותר ביטחון ופחות ביטחון.

כמו שאני מנסה להסביר, זה לא דיכוטומי.

כל זמן שלא כבשו אותנו, אנחנו לא במצב של "אין ביטחון".

לא מחפש ביטחון של 100% וגם לא של 80. דורש ביטחון לתושבי נרץהריה, עכו, קרית שמונה, אשקלון ואשדוד כמו בתל אביב.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

רצועת הבטחון של כמה ק"מ לא אמורה להתמודד עם איום של טילים, אלא עם איומי פשיטה ונ"ט, ואת זה נשיג ברגע שננקה שם את השטח.

אז אתה טוען כמוני שנכשלנו.

לא הסרנו את האיום על הצפון.

• תוכן חדש...