Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ייצור שבבים זאת לא טכנולוגיה צבאית. 

עריכה אחרונה על ידי David32
ברח לי הלא

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

זה שאתה בונה על השטח שלי מפעל  זה לא "ללמד אותי איך לייצר" ואתה לא "משקיע בי", אתה משקיע אצלי בבנייה של רכוש שלך, בשביל לקדם את העסק שלך, כי זה כדאי לך. קודם כל.

אתה שוכח שמדינות, כולל ישראל, התחננו לאינטל ונתנו לה הטבות מפליגות, כדי שתקים אצלן מפעלים.

וזה בגלל שמעבר לתעסוקה והזרמה של מזומנים לקופת המדינה, אתה מרוויח על הדרך הכשרה של אלפי מהנדסים ועובדים. אותם עובדים יוצאים מאינטל ומקדמים את התעשיה המקומית ומהווים סוג של תחרות לאינטל, גם אם הם לא מקימים מפעל שהוא העתק קומפלט של המפעל של אינטל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

זה לא "בדיוק מה שקורה".

כל אחד שעובד בעסק ועוזב לוקח ידע. זו עדיין לא העברה של כל הידע וייצור עסק מתחרה, קומפלט.

לא, זה בדיוק בדיוק מה שקורה.

כמובן, במגבלות הNDA שחתומים עליו - וגם זה לא באמת, אין אפשרות למנוע מאקס אינטל ללכת עם הידע שצבר לחברה מתחרה, זה קורה כל יום בערך ולא שמעתי על מישהו שקיבל תביעה.

(גילוי נאות - 20 שנה בתעשיה, את התפקיד הראשון שלי פרופר בצ'יפ דיזיין עשיתי באינטל, כמו גם שותפי לקיוביק וגם הבוס שלי ורוב מי שאני מכיר בתעשיה הזו)

פורסם

מה "בדיוק מה שקורה"?

מדינת ישראל העתיקה את המפעל של אינטל והחלה להתחרות בה, כמו שקורה בסין?!

ברור שעובדים, כפרטים, פורשים מחברות עם ידע ומקימים עסקים עצמאיים. זה קורה בכל מדינה מערבית. מהבחינה הזו, אין חיסרון במפעל בישראל לעומת מפעל בארה"ב. עובדים מקימים עסקים, עוברים למתחרים וכו'. 

זה לא העניין ולא על זה הדיון.

הטענה של דוד הייתה שחברה טאייוונית מעבירה ידע לארה"ב כתשלום על ההגנה שהמדינת הטאייוונית מקבלת ממדינת ארה"ב.

זה חסר שחר

לפני 25 דקות, פינדר כתב:

אתה שוכח שמדינות, כולל ישראל, התחננו לאינטל ונתנו לה הטבות מפליגות, כדי שתקים אצלן מפעלים.

לא בשביל להלאים ממנה יידע.

שוב, אתה לא עונה לעניין ולמה שדוד טען.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

הטענה של דוד הייתה שחברה טאייוונית מעבירה ידע לארה"ב כתשלום על ההגנה שהמדינת הטאייוונית מקבלת ממדינת ארה"ב.

נתחיל מזה שהקמה של מפעל היא סוג של תשלום למדינה המארחת. שזו הטענה שלי. בגלל זה מדינות נותנות הטבות כדי למשוך מפעלים והרי גם כל המלחמה הזו של טראמפ היא כדי להעביר ייצור לארצות הברית.

אז האם התשלום הוא על הגנה או על משהו אחר? פחות חשוב.

מעבר לזה, הויכוח שלך עם דוד, פחות מעניין אותי. התייחסתי מהתחלה לגבי הטענה שלך שחברה שמקימה מפעל במדינה מסויימת, לא ״עושה טובה״ לאותה מדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

הטענה של דוד הייתה שחברה טאייוונית מעבירה ידע לארה"ב כתשלום על ההגנה שהמדינת הטאייוונית מקבלת ממדינת ארה"ב

לא זה לא, זה רידוד שאתה עושה כדי לבטל את ההשקעה הטאייוואנית.

אתה ניסית לצייר אותם כחד צדדים, אני מראה שלא. אני גם אומר לך שהם מגבילים גם את tsmc וגם את asml ההולנדית בעסקים, גם זה לא תשלום מבחינתך. גם השקעה במפעל, מקומות עבודה, וגם ידע - זה לא תשלום מבחינתך. 

איך אפשר לרצות אותך?

איך מכסים על טאייוואן מפצים על זה? כי מעבר של ידע וייצור לא מעניין אותך. 

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 51 דקות, פינדר כתב:

נתחיל מזה שהקמה של מפעל היא סוג של תשלום למדינה המארחת. שזו הטענה שלי

תשלום של מי למי?

של ארה"ב למדינת ישראל?

על בדיוק קיבלה ישראל תשלום מארה"ב כדי שתפתח כאן (ממשלת ארה"ב, כן?) מפעל של אינטל?

לפני 43 דקות, David32 כתב:

לא זה לא, זה רידוד שאתה עושה כדי לבטל את ההשקעה הטאייוואנית.

ההשקעה היא לא של טאיוון , המדינה, היא של חברה פרטית.

אתה ניסית לצייר אותם כחד צדדים

לא נכון.

אני ציינתי את העובדה שטאיוון, המדינה, אינה נושאת בהוצאות ההגנה שלה, שארה"ב משקיע בה, ומדינות אירופה בכלל לא השקיעו את מה שהתחייבו אליו, עשרות שנים.

השקעה במפעל, מקומות עבודה, וגם ידע - זה לא תשלום מבחינתך.

לא.

זו השקעה של חברה פרטית, משיקוליה הכלכליים. זה לא תשלום ממדינת טאיוון למדינת ארה"ב.

איך מכסים על טאייוואן מפצים על זה?

הם מכניסים כסף לאוצר האמריקאי ממוצרים שטאיוון מוכרת בארה"ב.

נ.ב. ארה"ב קונה מטאיוון מוצרים ב-64 מיליארד דולר בשנה יותר ממה שטאיוון רוכשת מארה"ב...

מה שנקרא "גרעון מסחרי"

זה שם את ארה"ב במקום הראשון מבחינת טאיוון...

השנייה זו סין, שבטח יש לה שיטות אחרות למחוק את הגרעון הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, falou כתב:

הם מכניסים כסף לאוצר האמריקאי ממוצרים שטאיוון מוכרת בארה"ב.

נ.ב. ארה"ב קונה מטאיוון מוצרים ב-64 מיליארד דולר בשנה יותר ממה שטאיוון רוכשת מארה"ב...

מה שנקרא "גרעון מסחרי"

זה שם את ארה"ב במקום הראשון מבחינת טאיוון...

זו דרך די שטחית להסתכל על זה.
כל צ'יפ שמיוצר בטיוואן אולי עולה לארה"ב X אבל החברה האמריקאית (ניקח את אנבידיה כמשל) שמוכרת את הצי'פ הזה מוכרת אותו ב-8-9X ומתוך זה ארה"ב מרוויחה לא מעט מיסים (11 מיליארד דולר בשנה שעברה).
שלא לדבר על ה30K עובדים של אותה חברה שמרביתם בארה"ב ומשלמים המון מיסים.
זו הסיבה שהמכסים על טיוואן הם דבילים בדיוק כמו המיסים על וויטנאם כי בואו, אמריקאי לא יתפור נעל בשביל דולר לשעה וארה"ב תרוויח הרבה יותר במיסים מרווחי נייקי מאשר מפועלים שתופרים נעליים.

בחרת גם דוגמא לא טובה, הטיוואנים התחרו באמריקאים (אינטל) fair and square, הם היו בפיגור גדול ועם עבודה קשה, חזון וניהול נכון עקפו את אינטל (שנכשלה בחזון ובניהול) בסיבוב.
לא הייתה שם שום גנבה של IP או טכנולוגיות, תחרות נטו.
הטאיוונים גם מוכנים לפתוח מפעלים בארה"ב והלשקיע שם, אבל את תהליכי הייצור הכי מתקדמים שלהם הם ישאירו בבית, עם כל הכבוד את הIP הכי יקר שלהם הם רוצים לשמור לעצמם.
*אני מטיל ספק שגם אם ההשקעות האדירות של ארה"ב בתחום הם יצליחו להחיות את הFABs שלהם, צריך בשביל זה המון עובדי ייצור איכותיים שיעבדו קשה, לא משהו שאפשר לגדל מהיום למחר.

הבעיה של האמריקאים עם טיוואן היא בטחונית נטו. הטיוואנים לא צריכים להגיד להם תודה שהם מגנים עליהם (אם הם יגנו), הטיוואנים בחוכמתם ובראיית הנולד בנו אצלם את אחד מהנכסים הכי חשובים בעולם, תעשיית הצ'יפים הכי מתקדמת.
אם הסינים כובשים את טיוואן זה שם בכיס הקטן את התסריט שארה"ב חששה ממנו בתחילת שנות ה-90, שסדאם יכבוש את כל הנפט במפרץ הפרסי. הטיוואנים חכמים וחרוצים לא ביקשו שום דבר מאף אחד, פשוט יצרו מציאות בשטח, הם אחד מהנכסים הכי חשובים בעולם ובמיוחד לארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אם נחזור רגע למי יותר טוב לישראל..

האריס וביידן היו עוצרים את ביבי בעצמם.

Screenshot_20250407_160736_Telegram.jpg

עריכה:

@David32 בשבילך:

טראמפ המלך. 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שמשתמשים באמבולנסים כדי להסיע טרוריסטים זה באמת מזעזע, כי זה מה שגורם לדברים כאלה לקרות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

מזעזע מבחינתי.

אני לא מדבר על האירוע, שצריך להיות מתוחקר.

אני מדבר על הגיבוי, על ההבנה שחמאס משתמש במתקנים אזרחיים, כולל בתי חולים, מרפאות ואמבולנסים, או מוסדות חינוך, וזה מה שגורם למוות בקרב בלתי מעורבים. לטראמפ יש את ההבנה מה זה רע ומה זה טוב.

אלא אם אתה חושב שהסמגד אמר "וואלה יש פה אמבולנסים בוא נהרוג אותם" ואז אנחנו באירוע אחר.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אני מדבר על הגיבוי

גיבוי לא אומר שצריך אוטומטית לתמוך בכול מה שעושים גם אם זה לא נכון. אבל זה גולש לפוליטי, אפשר להמשיך את זה שם.

בכול הסיפור הזה, מה שמזעזע אותי לא קשור לא לטראמפ, וואנס, ביידן, קאמלה או סנדרס.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...