Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

בינתיים טראמפ שווה מיליארדים והוא נשיא ארה"ב, בפעם השניה, בעוד שאתה מכנה אותו בשמות באיזה פורום במדינה קטנה במזרח התיכון. אז מי פה הדאלביוב?

היינו בשיחה הזו לפני כמעט עשור.

טראמפ הקים חברות שפשטו את הרגל 6 פעמים, הקים פירמידות כלכליות שהשתנשו בשם שלו כי אנשים משום מה חשבו שהוא איש עסקים אמין, ולקח כסף מאבא שלו לכסות על הנפילות.

בוודאי יש יתרונות לישראל בזה שהוא נשיא. הוא לא מקדם חרם תחמושת, למשל. אבל את המאמץ שלך להסביר כל שיט שהוא עושה אני באמת לא מסוגל להבין.

והנפילה במדדים היא רק עדות לכך שאף אחד בעולם לא מבין מה טראמפ עושה. גם הוא כנראה לא.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

טראמפ לא צודק בשם עניין שקשור למדעים. הוא קבור באיזה ססמאות של "מציאות אלטרנטיבית", או, בקצרה, חובב קונספירציות ושקרים. טוב לא יכול לצאת מזה. 

כמו שאמרתי, סיסמאות ריקות מתוכן.

מה לגבי התרומה של סין לזיהום האוויר בעולם, והעובדה שבעוד מדינות המערב, כולל ארה"ב, "משלמות" על כך ונוקטות בצעדים להפחתת תרומתן לזיהום, סין עושה את ההיפך?

וזה רק דוגמה אחת - עובדה "מדעית", שמתחברת לנושא גאופוליטי רחב יותר.

לפני 39 דקות, sperial כתב:

לגבי מקור נגיף הקורונה - לעולם לא נדע בוודאות, אולם מרבית הממצאים מכוונים למקור זואונוטי ולא לדלף עבדתי.

בדיוק, לעולם לא נדע בודאות, אבל יש הוכחות לכאן ולכאן.

ולמרות שאתה מנסה להציג את זה כויכוח בין הטענה שכדור הארץ הוא "עגול" לבין הטענה שהוא שטוח, זה יותר קרוב לויכוח בין שתי גישות ברפואה, כאשר לשתיהן יש עובדות שתומכות בכל אחת מהן.

לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

היינו בשיחה הזו לפני כמעט עשור.

טראמפ הקים חברות שפשטו את הרגל 6 פעמים, הקים פירמידות כלכליות שהשתנשו בשם שלו כי אנשים משום מה חשבו שהוא איש עסקים אמין, ולקח כסף מאבא שלו לכסות על הנפילות.

כמה כסף הוא לקח מאבא שלו?   עשרות מיליונים, מאה מיליון?

להפוך את זה למיליארדים זה לא עניין פשוט. אפילו לשמור על ההון זה לא עניין פשוט.

נכון שלהגיע מ-0 למיליון הרבה יותר קשה מלהגיע ממיליון ל-2 מיליון, אבל להגיע ממיליון ל-10 מיליון זה כבר הרבה יותר מסובך. 

לגבי פשיטות הרגל - הוא היחיד שעשה את זה בארה"ב?   הוא מצליח, למרות פשיטות הרגל.

לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

והנפילה במדדים היא רק עדות לכך שאף אחד בעולם לא מבין מה טראמפ עושה. גם הוא כנראה לא.

נפילה במדדים לא בהכרח מהווה עדות לכך שמישהו מבין או לא מבין.

יש המון גורמים והסברים. גם מלחמה, צודקת ככל שתהיה, יכולה לרסק את שוק ההון.

אם כבר, אז הנפילה במדדים היא עדות לסיכון ולחוסר ודאות. לכן, כמו שאמרתי כבר, את תוצאות המעשים שלו נראה רק בעוד חודשים. 

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

גב, מה שמצחיק זה שבהרבה מקרים ההתנגדות לתעריפים היא בעיקר בגלל שטראמפ הוא זה שדוחף את זה.

ננסי פלוסי דיברה על זה לפני 30 שנה, ולא רק היא. מאז המצב מול סין רק "החמיר". אז אם כבר, טראמפ הוא זה שמתקן את חוסר השוויון.

מה שיותר מצחיק זה שזה בדיוק הפוך. אתה תומך במדיניות שמאל קלאסית רק בגלל שזה שטראמפ דוחף את זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי מקור נגיף הקורונה - לעולם לא נדע בוודאות, אולם מרבית הממצאים מכוונים למקור זואונוטי ולא לדלף עבדתי.

אני מציע לך לחזור ולבדוק מה הדעה הרווחת עכשיו.

https://www.nytimes.com/interactive/2024/06/03/opinion/covid-lab-leak.html

https://www.nytimes.com/2025/03/16/opinion/covid-pandemic-lab-leak.html

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

מה שיותר מצחיק זה שזה בדיוק הפוך. אתה תומך במדיניות שמאל קלאסית רק בגלל שזה שטראמפ דוחף את זה.

כרגיל, אתה עושה סלט בין דברים.

לא מדובר פה במכסים סטייל שלי יחימוביץ', שנועדו לשמור על מגזרים לא יעילים, או לא תחרותיים, בישראל.

אין לזה גם קשר לימין או שמאל.

יש פה "מלחמה" מול חוסר הגינות בסחר בין ארה"ב לשותפות שלה, כך לטענת ממשל טראמפ. משהו שפוגע, בסופו של דבר, בארה"ב.

זה משהו שאמור להיות חוצה מפלגות, בעולם נורמלי.

זה אגב מתיישב היטב עם הקונספט של "אמריקה תחילה". גם חסימת הגירה או הגבלות עליה הן בניגוד לרוח הקפיטליזם, ועדיין טראמפ הולך או הלך בכיוון הזה.

האם אי פעם אמרתי שאני תומך בזה?   לא נראה לי. מה שכן אמרתי זה שאני מבין את ההיגיון או הסיבה לכך, וכן שההשפעות עלינו, או על האזרח האמריקאי הממוצע, לא יהיו קטסטרופליות, בטווח הארוך. 

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

סין עושה את ההיפך?

היא לא?

כבר ב 2022 אחוז היצור מהמתחדשים היה גדול מארהב (סין   ארהב  )

לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

יש פה "מלחמה" מול חוסר הגינות בסחר בין ארה"ב לשותפות שלה, כך לטענת ממשל טראמפ. משהו שפוגע, בסופו של דבר, בארה"ב.

אתה יכול להסביר את זה מעבר לסיסמא הזאת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, David32 כתב:

היא לא?

כבר ב 2022 אחוז היצור מהמתחדשים היה גדול מארהב (סין   ארהב  )

אתה מסתכל על מה שאתה מצרף בכלל?

אחוז היצור מהמתחדשים, שלא כזה רחוק מארה"ב, זה חלק קטן מהסיפור.

מה לגבי השימוש בפחם בתור מקור האנרגיה העיקרי, כ-60%?

או העובדה שבעוד שבארה"ב פליטת co2 לנפש ירדה ב-34% מאז 2000, בסין זה עלה ב-223%?

הנה, מהקישור שאתה צירפת:

However, China’s coal demand and production capacity remain high. Currently, one of every four tons of coal used globally, is burned to produce electricity in China.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

אתה יכול להסביר את זה מעבר לסיסמא הזאת?

כן.

ארה״ב מייצרת כמדינה מעטפת שמאפשרת פיתוח כלכלי וטכנולוגי, בזכות המערכת החוקית והרגולטורית שמאפשרת את ההקמה וההתפתחות של עסקים יוצרים. סין, לעומת זאת, לוקחת את הידע הזה, מעתיקה אותו ומשתמשת בו מסחרית, מבלי לתת את המסגרת הזו, תוך כדי שהעדיפות הראשונה שלה היא שימור המפלגה השלטת.

היא עושה זאת תוך הפרת זכויות יוצרים, מתן שירותי ייצור זולים, חיקויים זולים, שליטה מלאכותית בשער המטבע, הלאמה של עסקים מצליחים וחופשיים מדי משליטת הממשלה, יישום טכנולוגיות מעקב במוצריה... ועוד.

בזה מגולם חוסר ההוגנות של שיטת הסחר הסינית, שנהנית מהפרות של הכלכלה הליברלית של ארה״ב, אבל לא צריכה לאמץ שיטות דומות בעצמה ולא מחוייבת לערכים ולנורמות של כלכלות המערב.

בנוסף, ארה״ב נותנת מטריה צבאית למגוון מדינות כנגד סין, כמו טאיוון, דרום קוריאה ויפן (ואפילו אוסטרליה). מטריה זו, שעולה כסף רב והמון כ״א, מאפשרת למדינות אלו להתחרות בכלכלת ארה״ב, כאשר זו, הלכה למעשה, מקיימת אותן ככלכלות עצמאיות.

זה על קצה המזלג.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 55 דקות, gadik6 כתב:

כמה כסף הוא לקח מאבא שלו?   עשרות מיליונים, מאה מיליון?

תלוי את מי שואלים. לפי הניו יורק טיימס, 415 מיליון במהלך שנים ארוכות, בדרכים שונות ומשונות.

לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

לגבי פשיטות הרגל - הוא היחיד שעשה את זה בארה"ב?   הוא מצליח, למרות פשיטות הרגל.

מה זה משנה אם הוא היחיד שעשה את זה?

הוא מצליח, כן. גם ג'ון גוטי הצליח, לפני שהגיע לכלא לפחות. ואני מתייחס פה רק למה שכתבת למייקל ובהקשר הזה: אף אחד מאיתנו לא יכול להתחרות בטרמאפ, זה ברור. אף אחד מאיתנו לא יכול להתחרות במיליון ואחת דוגמאות לנוכלים מסוגים שונים, שחלקם הצליחו גם לבנות לעצמם הון בדרכים שונות ומשונות. אני לא חושב שזה רלוונטי כ"כ לשאלה איך אנחנו מרגישים עם זה שאדם כזה עומד בראש המעצמה הכי חזקה בעולם, ולשאלה האם יש לו את הכלים לנווט אותה בלי לרסק את העולם בדרך.

לפני שנבחר לקדנציה השניה, פחות דאגתי מזה מבעבר, והנחתי שהוא בעיקר חרטטן לא מאוד מזיק, כמו הקופיקט (או הפוך? הרי זה היה כאן קודם) שלו מישראל. אבל עכשיו אני כבר שוב לא בטוח. כי, שוב, אף אחד בצד שלו לא מספק הסברים כלכלים הגיוניים למה שהוא מנסה לעשות. ולצד השני דווקא כן.

לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

ש פה "מלחמה" מול חוסר הגינות בסחר בין ארה"ב לשותפות שלה, כך לטענת ממשל טראמפ. משהו שפוגע, בסופו של דבר, בארה"ב.

זה משהו שאמור להיות חוצה מפלגות, בעולם נורמלי.

בעולם נורמלי החלטות ברמה כזו אמורות להתקבל עם הסתמכות כלשהי על מה שממליצים אנשי מקצוע בחום. אני לא חושב שכלכלה זה מדע מדויק מן הסתם. אני גם חושב שלא מעט כלכלנים העלו את עצמם בשנים האחרונות למעמד של אלי-אדם, וכן נוטים להתייחס לתחום שלהם קצת יותר מדי ברצינות עם קצת יותר מדי אמונה בזה שיש להם הסבר לכל דבר בעולם סביב. אבל גם אחרי זה, אני חושב שהבוז העמוק שמנהיגים פופוליסטים רוכשים לאנשי מקצוע זו בעיה אמיתית. ואני לא חושב שאפשר לפתור את זה ב"תסמכו עליו הוא יודע מה הוא עושה", כמו שמציעים בסביבה שלו. או בטענה הכללית שגם אנשי מקצוע טועים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

וכל מיני חולי נפש שמזדהים בתור נשים,

גבר שמאמין שהוא אישה אינו ״חולה נפש״. גם טראמפ לא חושב שדיסמורפיה מגדרית היא מחלת נפש. הוא רק מתנגד, כמו רב הציבור, לזה שייתנו להם להתחרות בתחרויות של נשים.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אבל גם אחרי זה, אני חושב שהבוז העמוק שמנהיגים פופוליסטים רוכשים לאנשי מקצוע זו בעיה אמיתית. ואני לא חושב שאפשר לפתור את זה ב"תסמכו עליו הוא יודע מה הוא עושה", כמו שמציעים בסביבה שלו. או בטענה הכללית שגם אנשי מקצוע טועים.

אני חושב שמה שהפופוליסטים מביאים לשולחן זו תפיסה שאומרת, קודם כל הערכים הלאומיים, אחרי זה היתרונות הכלכליים. לא הפוך. יענו, לא האינטרסים הכלכליים, היתרונות הכלכליים של שיתוף הפעולה יבואו לפי האינטרסים הלאומיים. 

למה?

כי היתרונות הכלכליים משרתים אליטה על תרבותית ועל מדינתית מצומצמת, ולא את כלל הציבור בכל מדינה.

וזה סטיבן בנון בשני משפטים.

ויש בזה הגיון.

נ.ב. מי שזוכר את טראמפ מהאייטיז, שם בעיקר דובר על ההשתלטות היפנית, המסרים ודרך החשיבה לא השתנתה מאז. רק שאז זה היה יותר מהצד הדמוקרטי, כשהוא היה עוד הדארלינג של אופרה והקלינטונים.

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

אתה מסתכל על מה שאתה מצרף בכלל?

ועוד איך. 

אבל אתה עושה צ'רי פיקינג כצפוי. אפילו את הציטוט שלך הוצאת לגמרי ממה שרשום. 

גם שם מתייחסים לשימוש בפחם, פליטות לנפש בהשוואה לארהב (וגם לשאר העולם) גם החלטת להעלים משום מה בהשוואה...

אז סין וארהב ושאר המערב לא באותה הנקודת ייחוס מהבחינה הזאת, הם עוד מתפתחים כשהמערב נחשב מפותח, ועדיין הם משקיעים במתחדשים, מיישמים מתחדשים וגם התחנות פחם שלהם יעילות ממה שהיה במערב לפני זה. 

לפני 9 דקות, falou כתב:

זה על קצה המזלג.

סליחה, אבל זה לא מסביר את המכסים, לא מסביר שום חוסר הגינות בסחר (רק מול סין וגם זה נתון לויכוח - שבאמת שאין מה להיכנס אליו כי זה לא משנה, במיוחד כי גדי אמר שיש חוסר הוגנות מול השותפות שלה - אותן מנית אתה)

בתכלס, זה לא נכון, כי ארהב עודדה, או לפחות לא דיכאה מעבר של יצור למדינות אסיה. עודדה ושיתפה פעולה של שילוב עם כלכלת אירופה, חתמה חוזי סחר ושיתוף פעולה עם שכנותיה (מקסיקו וקנדה) וגם היותר רחוקות סביב הפסיפיק. ופתאום - מגיע טראמפ שטוען שכולם דופקים אותה וכול מה שארהב קבעה זה לא הוגן כלפי ארהב (למרות שחלק מההסכמים הם שלו).

מעבר לכך, אותה המערכת ערכים אמורה לעודד שוק חופשי ותחרות, ופתאום אתה אומר שזה לא בסדר שמדינות שהן שותפות לאותו סט ערכים ועם הסכמי סחר מקיימות את הערכים האלה?

אתה גם איכשהו הופך את זה שטאיוואן היא מלכת השבבים ושארהב מגינה עליה ככזאת ב*כוח* כמשהו שהטאייוואנים צריכים להגיד עליו תודה? היא מונעת בכוח שיתוף ומכירת טכנולוגיה. יש פה יד רוחצת יד שאתה מנסה לצייר כחד צדדי. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

ארה״ב מייצרת כמדינה מעטפת שמאפשרת פיתוח כלכלי וטכנולוגי,

וטראמפ נלחם כדי לחסל את המובילות הזו. בעת שסין משקיעה בלי סוף במחקר ופיתוח. ואז אנחנו מתעוררים ל-J-50 ו-KD-21

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

וטראמפ נלחם כדי לחסל את המובילות הזו. בעת שסין משקיעה בלי סוף במחקר ופיתוח. ואז אנחנו מתעוררים ל-J-50 ו-KD-21

אתה מתפזר. לא על זה עניתי לך.

כיום כולם מודים, הוירוס ככל הנראה ברוח ממעבדה בסין. זו לא ״תיאוריית קונספירציה״.

אפרופו ״קונספירציה״, חפש לקרוא על הלפטופ של הבן של ביידן. בהתחלה אפילו היו מוחקים ידיעות על זה כ-פייק נייוז. היום יודעים שהכל אמת.

בו... לדמוקרטים אין מונופול לא על האמת ולא על שימוש בטקטיקות נלוזות בתקשורת.

• אהבתי 2

פורסם

המקורות שאני קורא דווקא תומכים בזליגה מבעלי חיים.

@gadik6 יש לך הסבר כלשהו לאיומים של טראמפ על קנדה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

המקורות שאני קורא דווקא תומכים בזליגה מבעלי חיים.

לא נכון. אין לך מקורות כאלו.

לפני 9 דקות, sperial כתב:

@gadik6 יש לך הסבר כלשהו לאיומים של טראמפ על קנדה?

כן. 

הממשלה הקנדית היא הממשלה הכי פרוגרסיבית בעולם, ככל הנראה, שמייצרת השמדת ערך כלכלי רציף ומה שטראמפ בוודאי תופס כיריב אידיאולוגי (וההפך).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...