Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

אם תייצר חולצות בלואיזיאנה ב100$ ליום לפועל, במקום בויאטנם ב10$ ליום, זה טוב לאמריקאי הממוצע או לא?

שאלה פילוסופית.

אנחנו באמת צריכים 40 טי שירט בארון והחלפת קולקציה בזארה כל רבעון או שאפשר להסתדר עם 10, שעולות פי 10, שורדות פי 10 יותר זמן, באיכות גבוהה יותר, אבל עם תחושה של פחות מגוון ובחירה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

ומי אמר שזו מטרה טובה?

אם תייצר חולצות בלואיזיאנה ב100$ ליום לפועל, במקום בויאטנם ב10$ ליום, זה טוב לאמריקאי הממוצע או לא?

אין לי מושג אם יש בכלל תחרות בין בגדים שמיוצרים בארה"ב לבגדים שמיובאים מויאטנם. זה קצת כמו להגיד שיש תחרות בין אומגה לקסיו.

אם יש תחרות אז המהלך של טראמפ ימנע מהפועל באמריקה להיות מובטל. לפחות בשבילו זה טוב. לצרכן בגדים באמריקה שאוהב לקנות הרבה ובזול, זה לא טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה לא מובן?

חלק גדול ממצביעי טראמפ הם אנשים שהתרגלו לצרכנות בזבזנית, בזול, בלי שיקולים של ״פרוגרס״ כמו הגנה על הסביבה וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלק ממצביעי טראמפ הם גם זה שעובד במפעל בגדים בלואיזיאנה.

אי אפשר לדעת אם באמת הכוונה שלו לעשות דווקא לכל העולם כמו ילד קטן או שזה עוד מהלך לעשות שרירים כדי לקבל משהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

חלק גדול ממצביעי טראמפ הם אנשים שהתרגלו לצרכנות בזבזנית, בזול, בלי שיקולים של ״פרוגרס״ כמו הגנה על הסביבה וכו׳.

זו אמירה בעלמא.

אתה לא יודע כמה, אתה לא יודע כמה זה חשוב להם.

יכול להיות שביטחון בעבודה יותר חשוב להם.

אני לא מבין מספיק במאקרו כלכלה כדי להגיד לך אם הצעדים של טראמפ נכונים או לא, אבל יש בהחלט בסיס לטיעון שלו, שארה"ב מספקת את המסגרת הכלכלית, יזמית, חוקית ובטחונית לכל הסחר העולמי, וחלק גדול מהצריכה, והיא לא מקבלת את התמורה עבור זה.

עם כל הכבוד, למשל, לתעשייה בטאיוון, בלי גיבוי צבאי אמריקאי היא לא הייתה קיימת בכלל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

יכול להיות שביטחון בעבודה יותר חשוב להם.

נכון להיום האבטלה בארצות הברית היא סביב ה4%, כך שאין באמת בעיית בטחון בעבודה.

מעבר לכך, לא צריך להיות מומחה לכלכלה בשביל להבין שבמצב הזה של אבטלה נמוכה, תוספת משרות תביא למחסור בעובדים, שזה גורם אינפלציוני.

בלי קשר לדיעה שלך על הכלכלה כמדע, העובדה שאף כלכלן בעל שם לא רואה הגיון במהלך הזה, מרמזת שכנראה אין בו הגיון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

נכון להיום האבטלה בארצות הברית היא סביב ה4%, כך שאין באמת בעיית בטחון בעבודה.

זה לא נכון.

קודם כל, האבטלה נמדדת בין מבקשי העבודה שנרשמים בלשכה.

דבר שני, יש עבודה של עניים, שהם עובדים, אבל לא מרוויחים מספיק כדי להתפרנס. בעיקרון הרמת המכסים של טראמפ אמורה להעלות את השכר שלהם.

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

בלי קשר לדיעה שלך על הכלכלה כמדע, העובדה שאף כלכלן בעל שם לא רואה הגיון במהלך הזה, מרמזת שכנראה אין בו הגיון.

האמת שלא בדקתי וחקרתי מה אומרים, וזה בהחלט טיעון שמחזיק מים אבל... נחכה ונראה.

אני מכיר טענה שהרמת המכסים של רוזוולט, בעקבות השפל הגדול, יצרה את התנאים הגיאו פוליטיים לפרוץ מלחמת העולם השנייה, ובייחוד הייתה בין התמריצים שדירבנו את יפן לאמץ תפיסה קוליניאליסטית.

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

זה לא נכון.

מה לא נכון? אלו העובדות.

image.thumb.png.309b36fd02fb859ca285899022aa76b1.png

לפני 4 דקות, falou כתב:

קודם כל, האבטלה נמדדת בין מבקשי העבודה שנרשמים בלשכה

ו...? זה המדד המשמש בכלכלה כייחוס לרמת התעסוקה.

בארה״ב לא נדיבים במיוחד בקצבאות לאנשים שלא עובדים.

לפני 5 דקות, falou כתב:

דבר שני, יש עבודה של עניים, שהם עובדים, אבל לא מרוויחים מספיק כדי להתפרנס.

זו כבר בעייה אמיתית ורצינית בארה״ב, אבל קשה לי לראות איך המכסים, והאינפלציה שיביאו כמעט בוודאות, ישפרו את המצב של העניים העובדים.

זו כבר בעיה שלענ״ד הלא מקצועית, דורשת שינוי גדול ועמוק, בכיוונים יותר סוציאליסטים ופחות ימנים שמרנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 41 דקות, פינדר כתב:

בארה״ב לא נדיבים במיוחד בקצבאות לאנשים שלא עובדים.

זה רק מחזק את מה שאני אומר. 

זה שמדובר במדד כלכלי מקובל, זה לא אומר שהוא בודק את רמת האבטלה האמיתית, כלומר, את כל אילו שיכולים לעבוד ולא עובדים. הוא בודק רק את דורשי העבודה.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

ו כבר בעייה אמיתית ורצינית בארה״ב, אבל קשה לי לראות איך המכסים, והאינפלציה שיביאו כמעט בוודאות, ישפרו את המצב של העניים העובדים

ברמה המאוד תיאורטית שאתה מדבר עליה דווקא קל להסביר. הייצור יעבור לארה"ב, תהיה יותר דרישה וישלמו יותר טוב.

כלכלה זה פשוט... קונים בזול מוכרים ביוקר ומתעשרים.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

מה לא מובן?

מצביעי טראמפ הם אלה שהתרגלו לבזבז?

להזכירך המפלגה הדמוקרטית מחקה לכל מיני סטודנטים הלוואות באלוהים יודע כמה, מימנה ניתוחי שינוי מין לילדים וביצעה עוד אלוהים יודע כמה הוצאות Woke.

נראה לי קצת יותר משמעותי מאם חולצה תעלה 10 דולר או 15. תחסוך להם את המיסיפ האלה ויש להם עוד הרבה כסף בכיס.

• אהבתי 1
פורסם

איך גם לזה אתה מצליח לדחוף מילים כמו woke? זה כישרון מולד?

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

נראה לי קצת יותר משמעותי מאם חולצה תעלה 10 דולר או 15.

המספרים שזרקת פה כלאחר יד, מגלמים אינפלציה של 50%. אם אתה חושב שזה לא משמעותי, אז שיהיה להם בהצלחה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

המפלגה הדמוקרטית

אני לא נכנס בכלל לויכוח השוואתי מול הדמוקרטים. אני לא מעריץ שלהם ובכל מקרה הם כרגע לא בשלטון.

אני מסתכל על טראמפ כנשיא ושואל את עצמי האם הצעדים שלו טובים לכלכלת ארה״ב או לא. אני באופן אישי, כמו הרבה אנשים בארץ ובעולם, מושקע באופן ישיר ועקיף בכלכלה האמריקאית ויש לי אינטרס חזק מאוד שהיא תצמח.

מעבר לזה יש משפחה שם, שאני אוהב מאוד וגם חושב שהם נבונים ומשכילים, אבל טועים לדעתי בהערצה שלהם לטראמפ. כשאני מבקר אצל אחותי אני מרגיש חלחלה מאורח החיים הבזבזני שלה.

מצביעי מעמד הביניים של הימין המסורתי, הם אנשים שגדלו על דלק זול, מכוניות גדולות, בתים גדולים ומכשירי צריכה ומוצרים שקונים בזול ומחליפים בתדירות גבוהה. עבורם זו חלק מההבטחה של maga.

אני עדיין מקווה שכל סיפור המכסים יגמר בהסכמים ופשרות עם רוב מדינות המערב ולא יתדרדר למלחמת סחר שבה כולם מפסידים.

אתה רוצה לדבר על ווק והלוואות סטודנטים ושינויי מין? סבבה, אבל זה דיון נפרד.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...