Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בקושי עברו כמה שעות, ואתה כבר הספקת לבצע ניתוח של הפגיעה (הצפויה) בכלכלה הישראלית.

אולי תשתף אותנו בחישובים?

לעניין המכסים - כמו בהרבה נושאים מורכבים, צריך יהיה להסתכל על התוצאה בטווח הארוך, ולא לזרוק מיד קביעות לא מבוססות לאוויר. 

ראשית, אולי טראמפ ישנה את ההחלטה, כתלות בצעדים של ממשלת ישראל. 

שנית, הבחינה של ההשפעה בשוק האמריקני צריכה לקחת בחשבון גם מכסים שיוטלו על מדינות אחרות (למשל 20% על האיחוד האירופי), וכן התחרות ביחס לתוצרת המקומית.

לא בטוח שהפגיעה ביצרן הישראלי תהיה כה משמעותית.

ודבר אחרון - אולי זאת הזדמנות טובה להתפתח לשווקים נוספים. התלות בארה"ב טומנת בחובה גם חסרונות (למשל ה"סיוע" הבטחוני, שזה סוג של אליה וקוץ בה), כמו הגבלה על סחר או מכירת נשק למדינות אחרות ועוד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

לקחת בחשבון גם מכסים שיוטלו על מדינות אחרות (למשל 20% על האיחוד האירופי)

אז זה בסדר לדפוק את ישראל אם דופקים את האירופאים יותר? חוץ מזה, על טורקיה, מצריים וערב הסעודית יוטלו מכסים של 10% בלבד, אז הן כנראה בעלות הברית של ארה"ב במזרח התיכון.

פורסם
לפני 3 שעות, eladts כתב:

אז זה בסדר לדפוק את ישראל אם דופקים את האירופאים יותר? חוץ מזה, על טורקיה, מצריים וערב הסעודית יוטלו מכסים של 10% בלבד, אז הן כנראה בעלות הברית של ארה"ב במזרח התיכון.

אלעד,

גובה המס המוטל על ייבוא ממדינה מסויימת לארה״ב, נגזר מכמחצית ממסי הייבוא שאותה מדינה מטילה על מוצרים אמריקאיים.

לכן אין קשר לביבי לא-ביבי, מס נמוך יותר על מוצרים ממצרים (רמז, בניגוד לישראל עליה הוטלו מיסים בגובה כמחצית, לגבי מצריים מדובר ב-100%).

לא כל דבר חייבים לשפוט מהפוזיציה, לעיתים נקודת מבט אובייקטיבית עשוייה להתאים😎.

שלא ישתמע שאני מאושר מההתפתחות הנ״ל אך מנקודת מבט ארוכת טווח ובמיוחד היות והמיסים המדוברים היוו חלק מרכזי במצעו של טראמפ, קשה לבוא אליו בטענות.  

ראה טבלת מיסים עפ״י מדינה באדיבות אתר ׳הארץ׳ - בכל עמודה הטור משמאל מציין אחוזי מס המוטלים על ייבוא מארה״ב ומימינם אחוזי המס שיוטלו על ייבוא לארה״ב. 

image.jpeg.8b3262747cd0726d1049ca07220ce915.jpeg

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אולי תשתף אותנו בחישובים?

אתה לא חייב לנסות ולתרץ כל דבר שטראמפ עושה. 

הנה פוסט של פול קרוגמן, שבין היתר מסביר: אין תוכנית, ומה שמוצג חסר הגיון פנימי בסיסי.

הבעיה האחרונה שלנו עם החרא הזה תהייה פגיעה בתעשיה הישראלית. טראמפ בדרך להקריס את הכלכלה העולמית. ואני לא חושב שיעזור לך אז שהוא מתכנן לבנות ריביירה בעזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, eladts כתב:

ראשית, כמו שכבר הסבירו כאן, לא מדובר ב"לדפוק". מדובר בסוג של מכסי גומלין, כאשר האחוז נקבע בהתאם למכס המוטל באותה מדינה על תוצרת אמריקאית, בערך (על נכונות או היגיון החישוב אפשר להתווכח).

שנית, הכוונה שלי הייתה שייתכן שההשפעה על המשק הישראלי לא תהיה כה חמורה, מכיוון שגם האירופאים (או מתחרים פוטנציאליים בשוק האמריקאי) יפגעו מזה.

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

אתה לא חייב לנסות ולתרץ כל דבר שטראמפ עושה. 

הנה פוסט של פול קרוגמן, שבין היתר מסביר: אין תוכנית, ומה שמוצג חסר הגיון פנימי בסיסי.

אה פול קרוגמן, זה שאמר בזמנו שהשפעת האינטרנט לא תהיה גדולה מזו של הפקס?

אני מציע לקחת בערבון מוגבל "מומחים" למיניהם. ראינו כבר את התחזיות שלהם לפני הכהונה הקודמת של טראמפ.

מיותר גם לציין שסביר להניח שהוא מגיע עם אג'נדה ברורה, שהיא סוג של אנטי-טראמפ.

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

הבעיה האחרונה שלנו עם החרא הזה תהייה פגיעה בתעשיה הישראלית. טראמפ בדרך להקריס את הכלכלה העולמית. ואני לא חושב שיעזור לך אז שהוא מתכנן לבנות ריביירה בעזה.

בסדר. בכהונה הקודמת זה היה מלחמת עולם, עכשיו זה הכלכלה העולמית.

החוב הלאומי של ארה"ב הגיע למספרים מטורפים, כלכלת צרפת די קרובה לקרוס, בגרמניה יש האטה, הכלכלה היפנית מתכווצת ועוד ועוד.

חלק גדול מהעולם המערבי, ולא רק, נמצא בצרות. אין לזה קשר לטראמפ.

אני לא חושב שטראמפ יהיה זה שבגללו הכלכלה העולמית תקרוס, אבל אני כן חושב שהוא יהיה זה ש"יציל" את הכלכלה האמריקאית.

פורסם

ברור. לא צריך מומחים. עוד מסממני שליטת הפופוליזם בעולם. מומחים זה מיותר. יש מנהיג.

ברצינות, במה אתה נאחז? לטראמפ לא היה מושג מה הוא עושה לא לפני עשור ולא היום. אתה באמת מדמיין שיש איזו תוכנית הגיונית מאחורי כל מה שהוא מקשקש? באיזה שהוא נושא?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

פופוליזם זה לטעון שלטראמפ "אין מושג מה הוא עושה", וזה אחרי שהוא הצליח להביא עסקת חטופים במקום בו ביידן נכשל. זה רק דוגמה אחת.

לעניין ה"מומחים" - על כל מומחה שמספר למה מכסים זה רע, אפשר למצוא מומחה אחר שיספר למה זה טוב. כלכלה זה לא מדע מדויק.

בינתיים דווקא בממשל ביידן החוב הלאומי של ארה"ב טיפס לשיאים חדשים, הפשע עלה דרסטית, הגבול הדרומי למעשה נפרץ, והעולם היה על סף מלחמת עולם. אז מי פה בדיוק לא יודע מה הוא עושה?

אני יודע שקשה לאהוב את טראמפ כי הוא "חבר" של ביבי וחושב שיש רק שני מינים, אבל אובייקטיבית, הוא עדיף משמעותית לישראל בהשוואה לממשל הקודם, וכנראה גם לאזרח האמריקאי הממוצע.

פורסם
לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

לעניין ה"מומחים" - על כל מומחה שמספר למה מכסים זה רע, אפשר למצוא מומחה אחר שיספר למה זה טוב. כלכלה זה לא מדע מדויק.

כלכלה זה לא "מדע". בתחום בו שתי תיאוריות הפוכות יכולות לקבל פרס נובל, קשה להגדיר מה נכון ומה לא נכון...

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אני יודע שקשה לאהוב את טראמפ כי הוא "חבר" של ביבי וחושב שיש רק שני מינים, אבל אובייקטיבית, הוא עדיף משמעותית לישראל בהשוואה לממשל הקודם, וכנראה גם לאזרח האמריקאי הממוצע.

לגבי ישראל, במבחן התוצאה עד כה, בוודאי עדיף. לגבי האמריקאי, מודה, לא מכיר מספיק כדי שתהיה לי דעה, אבל אין ספק שהניצחון האחרון שלו בבחירות, אחרי שכבר טעמו קדנציה שלו לפני ביידן, הוכיח שיש רב שחושב שהוא עדיף על פני מי שהחליף  אותו. עם זה אי אפשר להתווכח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

בכהונה הקודמת זה היה מלחמת עולם

מי שצועק לגבי מלחמת עולם זה ממשל טראמפ. גם מי שרץ לאיים על מדינות זה ממשל טראמפ.

דווקא ביידן שמן את זה ברוסיה אוקראינה וכול שאל העימותים הקטנים דוכאו דיפלומטית. בינתיים, השלום ב 24 שעות לא קרה, ונראה שגם ב 100 ימים לא יקרה, והתמיכה והנשק ממשיך לזרום לאורקאינה, רק עם טון קצת אחר.

לגבי העסקת חטופים, אני באמת לא מבין איך אפשר לחשוב שטראמפ לחץ על החמאס ולא על ביבי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עבור החטופים ששוחררו, זה באמת משנה על מי הוא לחץ?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 58 דקות, gadik6 כתב:

פופוליזם זה לטעון שלטראמפ "אין מושג מה הוא עושה", וזה אחרי שהוא הצליח להביא עסקת חטופים במקום בו ביידן נכשל. זה רק דוגמה אחת.

לא, לפופוליזם יש הגדרה די ברורה. לטעון שלטראמפ אין מושג מה הוא עושה (אין לו) זה לא חלק מזה.

לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

תן בראש, תמצא לנו כלכלנים רציניים שחושבים שהצעד של טראמפ היה טוב. אשמח לקרוא. אני לא כלכלן. אולי אני סתם נחשף להייטרים.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

מה איכפת לי מביבי בהקשר הזה? נראה לך שאני קורא בבוקר שטראמפ מקריס את הכלכלה העולמית בשביל תוכנית חסרת הגיון פנימי ומה שמעניין אותי זה אם הוא חבר של ביבי או לא?

הפוך: נראה לי שאתה כל כך מאוהב במחשבות על הריביירה ששום דבר אחר כבר לא משנה.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, David32 כתב:

מי שצועק לגבי מלחמת עולם זה ממשל טראמפ. גם מי שרץ לאיים על מדינות זה ממשל טראמפ.

"לאיים". על מי הוא איים, על איראן?

או שלדעתך דברים כמו הטלת מכסים זה גם איום?   כי אם כן אז גם ביידן איים. איים עלינו, איים על רוסיה ועוד, בשלל נושאים.

דווקא ביידן שמן את זה ברוסיה אוקראינה וכול שאל העימותים הקטנים דוכאו דיפלומטית. בינתיים, השלום ב 24 שעות לא קרה, ונראה שגם ב 100 ימים לא יקרה, והתמיכה והנשק ממשיך לזרום לאורקאינה, רק עם טון קצת אחר.

היכולת שלך לסובב את העובדות פשוט פנומנלית.

בסך המלחמה הגדולה והעקובה מדם באירופה מאז מלחמת העולם השניה. זה לבדו מספיק כדי להיחשב בתור כשלון.

אגב, את ה-7 באוקטובר שכחת?   הדבר הזה שבוצע על ידי זרוע של איראן, בהכוונתה ובמימונה.

אותה איראן שממשל ביידן עשה איתה הסכמים והפשיר מיליארדי דולרים. אותם דולרים שמהם יצרו את מאות הטילים שירו על ישראל משטח איראן, לראשונה אי פעם.

או החיזבאללה, ששם פס על ביידן וירה על ישראל ללא הפסקה, כשממשל ביידן לוחץ על ישראל לא להגיב.

או הבריחה מאפגניסטן, על עשרות או מאות מיליוני הדולרים של הציוד שהגיע לטליבאן.

או ההתקרבות בין סעודיה לאיראן.

אפשר להמשיך.

לגבי העסקת חטופים, אני באמת לא מבין איך אפשר לחשוב שטראמפ לחץ על החמאס ולא על ביבי.

התעמולה של החמאס עובדת עליך יופי. 

כמו בכל אותן הפעמים שדיווחו, גם כאן בישראל, כאילו ביבי הוא זה שהכשיל את העסקה, כשבדיעבד התברר שזה היה לוחמה פסיכולוגית של החמאס.

ובשורה התחתונה זה לא משנה על מי הוא לחץ.

עובדה ששוחררו חטופים (מה שביידן נכשל להשיג), והמבצע הצבאי בעזה מתרחב, בתמיכה אמריקאית, מה שגם ממשל ביידן התנגד לו.

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

היכולת שלך לסובב את העובדות פשוט פנומנלית

אני חושב שאתה משליך ממך עלי.

אגב, איפה התייחסות לעובדות שציינתי? 

היה שלום בין רוסיה לאוקראינה ב 21 בינואר? או עכשיו?

להאשים את ביידן בשביעי לאוקטובר...

אגב חיזבאללה אחרי שזיינו אותו, עדיין הרים ראש וירה כמה רקטות לישראל. ככה שהוא שם זין גם על טראמפ, גם חמאס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...