Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי, 165 מיליארד בפאב באריזונה.

אם אני היחיד שיודע לייצר איקס, ואתה מגביל אותי במכירה של התוצר והטכנולוגיה בתמורה לביטחון, ואני גם משקיע בך ומלמד אותך לייצר באותה הטכנולוגיה הייחודית. זה לא תגמול? 

לא רק שזה תגמול, זה מוריד את הביטחון שלי כי כשאתה תייצר את אותו הדבר בבית, תצתרך אותי פחות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עם כל הכבוד לדברים של בנצי, על פטריוטים אמריקאים שמוכנים לשלם ביוקר, כשאנשים מתחילים להפסיד כסף הדעות שלהם נהיות פחות מוצקות.

הימנים והביביסטים שעובדים איתי, שהם כמובן גם פרו טראמפ, ממש ממש לא מרוצים מזה ששווי הrsu שלהם נחתך במאות אלפי שקלים.

גם המליארדר ביל אקמן, תומך חזק של ישראל ושל טראמפ, מתחיל לפקפק בחריפות של הצעדים, כשההשקעות שלו נחתכות.

פה הוא מאשים את שר הכלכלה של טראמפ, שיש לו ניגוד אינטרסים כלכליים, בין העסקים שלו והשוק האמריקאי:

image.thumb.png.1e884b6e0e72b66ff5ce325657b6051c.png

ופה הוא כבר כותב מניפסט ארוך, כהרגלו, שבזמן שהוא חושב שהתוכנית מוצדקת בבסיסה, המכסים גבוהים ואגרסיבים מדי, וקורא לנשיא להכריז על ״הפסקת אש״ של 90 יום, כדי לדון עם שותפות הסחר ולהגיע להסכמים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש תיאוריה שטוענת שהמטרה של טראמפ זה להכניס את הבנקים ללחץ כדי שיורידו ריביות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תמיד אני אוהב לקרוא גימנסטים מחשבתיים - מכל הצדדים של המפה האידיולוגית-פוליטית. זה תמיד תערובת של תירוצים, האשמות של הצד השני עם קורטוב של קונספירטיביות מפוזר מעל. 🤣🤣

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

יש תיאוריה שטוענת שהמטרה של טראמפ זה להכניס את הבנקים ללחץ כדי שיורידו ריביות. 

אלו אנשים שהנחת היסוד שלהם היא שטראמפ הוא גאון ולכן לכל מהלך שלו הם מחפשים הצדקה.

מזכיר שזה בן אדם שפשט רגל יותר מפעם אחת, כך שהוא לא איזה גאון פיננסי, אלא יותר נצלן של ״כסף של אחרים״.

--

10% ממשקי הבית מחזיקים ב88% מהמניות.

40% מחזיקים בשאר ה12%.

ל50% הנותרים יש רק חובות.

ב2024 יותר אמריקאים מאי פעם נכנסו לבתי תמחוי ובמקביל יותר אמריקאים מאי פעם, נסעו לחופשות באירופה.

אם בני סנדרס היה אומר את זה, היו אומרים שהוא קומוניסט משוגע שיהרוס את הכלכלה, אבל זהו שר האוצר של טראמפ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מבין בזה מספיק בשביל להגיד אם זה משהו שיכול להצליח או שזה סתם cope של המעריצים שלו אחרי שהציצו בפורטפוליו שלהם. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

כתבתי, 165 מיליארד בפאב באריזונה.

זה לא תמורה, זו השקעה שלך בשביל שאתה תרוויח, כי טוב לך לייצר אצלי.

לפני שעתיים, David32 כתב:

אם אני היחיד שיודע לייצר איקס, ואתה מגביל אותי במכירה של התוצר והטכנולוגיה בתמורה לביטחון, ואני גם משקיע בך ומלמד אותך לייצר באותה הטכנולוגיה הייחודית. זה לא תגמול? 

זה שאתה בונה על השטח שלי מפעל  זה לא "ללמד אותי איך לייצר" ואתה לא "משקיע בי", אתה משקיע אצלי בבנייה של רכוש שלך, בשביל לקדם את העסק שלך, כי זה כדאי לך. קודם כל. אני לא יכול לקחת לך לא את הידע ולא את המפעל. מה שאתה אומר זה שמפעל אינטל בישראל בעצם נתן לישראל, כמדינה, ידע בייצור שבבים ועכשיו ישראל יכולה להתחרות באינטל...

אתה פשוט קלוקלס, אם זה מה שאתה כותב, וזה באמת מעקר את הדיון, כי אם אתה לא יודע... לפחות תשאל ואל תקבע.

בקשר לדוגמא, זה שאתה בונה סניף של העסק שלך על האדמה שלי, אין לזה קשר שהשומרים שלי, שאני משלם להם כסף, שמסכנים את עצמם, שומרים לך על הבית שלך והעסק שלך (כל הבתים וכל העסקים וכל המשפחה שלך וכל הקיום שלך), ואתה לא מתמחר לי את זה ולא משלם לי על זה, שבלעדי - אתה מת.

אם היית בא ומציע לי בארטר, היינו מתמחרים את זה. אולי.

דבר אחרון, מכסים לא מגבילים מכירה, הם מייקרים את המוצר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 דקות, falou כתב:

אתה פשוט קלוקלס, אם זה מה שאתה כותב, וזה באמת מעקר את הדיון, כי אם אתה לא יודע... לפחות תשאל ואל תקבע

קודם כול, אתה כבר מספר הודעות תוקף אישית. זה מה שמעקר את הדיון מבחינתי. 

לא כזה הבנתי איפה רשמתי שמכסים מגבילים מכירה.

אבל אני קלולס.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

אומר זה שמפעל אינטל בישראל בעצם נתן לישראל, כמדינה, ידע בייצור שבבים ועכשיו ישראל יכולה להתחרות באינטל.

בגדול ולאורך זמן? זה די נכון. למעשה אינטל הכשירה אלפי ישראלים בפיתוח ויצור שבבים. לאן הישראלים לוקחים את הידע הזה, זה כבר עניין של בחירה.

ראה את סין, שבהתחלה סיפקה פועלים זולים למפעלים של חברות מערביות. היא לקחה את האנשים ואת הידע והיום המפעלים הם כבר סינים לגמרי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

מה שאתה אומר זה שמפעל אינטל בישראל בעצם נתן לישראל, כמדינה, ידע בייצור שבבים ועכשיו ישראל יכולה להתחרות באינטל...

אבל זה בדיוק מה שקורה.

אני בתעשיה הזו במקרה, ובערך כל בנאדם שני עבד / עובד / יעבוד באינטל.

הק, איזה שני, תיקח חמישה אנשים ו4 מתוכם עברו באינטל מתישהו.

• אהבתי 1
פורסם

אכן, חלק גדול מהסטארטפים הישראלים, נבנו על ידי ישראלים שרכשו נסיון באיזו חברת ענק אמריקאית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, David32 כתב:

קודם כול, אתה כבר מספר הודעות תוקף אישית. זה מה שמעקר את הדיון מבחינתי. 

זה לא אישי.

אתה כותב שזה שחברה פותחת מפעל במדינה זה כמו ללמד את המדינה איך לייצר את מה שהיא מייצרת.

אם זה מה שאתה מבין - אתה לא מבין.

אז איך אתה טוען טענות לגבי התמורה שמקבלת ארה"ב מפתיחת מפעל בשטחה, אם אתה לא מבין מה זה אומר?

לפני 3 שעות, David32 כתב:

אתה מגביל אותי במכירה של התוצר והטכנולוגיה בתמורה לביטחון,

איך מגביל?

במכסים?

לפני 13 דקות, flytomars כתב:

אבל זה בדיוק מה שקורה.

אני בתעשיה הזו במקרה, ובערך כל בנאדם שני עבד / עובד / יעבוד באינטל.

הק, איזה שני, תיקח חמישה אנשים ו4 מתוכם עברו באינטל מתישהו.

זה לא "בדיוק מה שקורה".

כל אחד שעובד בעסק ועוזב לוקח ידע. זו עדיין לא העברה של כל הידע וייצור עסק מתחרה, קומפלט.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

בגדול ולאורך זמן? זה די נכון. למעשה אינטל הכשירה אלפי ישראלים בפיתוח ויצור שבבים. לאן הישראלים לוקחים את הידע הזה, זה כבר עניין של בחירה.

ראה את סין, שבהתחלה סיפקה פועלים זולים למפעלים של חברות מערביות. היא לקחה את האנשים ואת הידע והיום המפעלים הם כבר סינים לגמרי.

לגבי סין - משל.

כשאתה עושה עסקים עם מדינה שלא עובדת לפי הכללים, אזרחיה יכולים לגנוב ממך חופשי.

כשאתה עושה עסקים תחת המטרייה של הרגלוציה והאכיפה שארה"ב מספקת... יותר קשה. הרבה יותר קשה

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

איך מגביל

איך מגביל מכירה וייצור של שבבים מתקדמים?

ארהב מגבילה את tsmc ו asml בלקוחות ושיתופי פעולה, לפני טראמפ, זה אינטרס של ארהב, בלי קשר למכסים. זאת לא דעה שלי, לא דעה של מישהו שלא מבין. זאת עובדה.

יתרה מזאת כפי שאנחנו רואים ארהב רוצה/מגבילה מדינות ברכישת שבבים של nvidia.

- By lifting money bags

פורסם

אנבידיה זו חברה אמריקאית.

לפני 28 דקות, David32 כתב:

ארהב מגבילה את tsmc ו asml בלקוחות ושיתופי פעולה, לפני טראמפ

ארה"ב מגבילה ייצוא של טכנולוגיה צבאית, כאינטרס צבאי שהוא לא רק של ארה"ב, הוא גם של בעלות בריתה. זה לא "תשלום", זה חלק מלהיות בברית ולהנות משיתוף פעולה אסטרטגי. טאיוון וחברות טאייווניות לא יכולות גם להנות מברית מארה"ב וגם לשווק טכנולוגיה צבאית לאיומים עליה ועל בת בריתה. 

זה בהסכמה, כאינטרס של שני הצדדים, כאשר ארה"ב מפקחת על זה, כי היא יכולה

למעשה, הפיקוח הזה הוא חלק מהשירות שהיא נותנת, זו לא עלות ליצרן.

• תוכן חדש...