Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בינתיים לא ראיתי כלכלן רציני אחד, מימין או משמאל, שמבין את ההגיון במלחמת הסחר הזו. יש רק את אלו שמראש הם מעריצי טראמפ, שמנסים לשכנע את כולם ואת עצמם, שטראמפ משחק איזה מהלך שחמט מתוחכם , שרק הוא מבין.

הבן אדם כבר הביא כמה עסקים לפשיטת רגל בעבר. אם יעשה את זה לכלכלה האמריקאית, אין מי שיחלץ אותו מזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

איך אמר מייקל ג׳ורדן? גם הרפובליקנים קונים נעליים?

אז ממה הדמוקרטים מרוצים? גם הם מושקעים בבורסה ובכלכלה האמריקאית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

איך אמר מייקל ג׳ורדן? גם הרפובליקנים קונים נעליים?

אז ממה הדמוקרטים מרוצים? גם הם מושקעים בבורסה ובכלכלה האמריקאית.

הכוונה להנהגה הדמוקרטית, כמובן. סוף סוף דגל שאפשר להניף בהצלחה נגד טראמפ/מאסק.

פורסם

מבין אותך, אבל זה כמו שאני, או מנהיגי האופוזיציה פה, נגיד שאנחנו מרוצים מה7.10 כי עכשיו יש דגל נגד ביבי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, garicho כתב:

הכוונה להנהגה הדמוקרטית, כמובן. סוף סוף דגל שאפשר להניף בהצלחה נגד טראמפ/מאסק.

כמו ב-NBA, הדבר היחידי שחשוב זה שנת החוזה/בחירות.

תשלשל על עצמך 3 שנים, בעונה האחרונה תיתן ממוצעי דאבל דאבל והופ, אתה על חוזה חדש מצוין.

גם בבחירות - מה יהיה עכשיו או עוד שנה לא קריטי, אולי השפעה קטנה על בחירות האמצע.

אם בשנה האחרונה הבורסה תהיה ירוקה, יהיו יותר משרות והחיים יהיו יותר טובים, הרפובליקנים ייקחו.

בדיוק כמו שהדמוקרטים נפלו על השנה האחרונה - האמריקאים ראו תומכי טרור שורפים דגלי ארצות הברית, את יוקר המחיה מזנק ואת ה-WOKE משתלט עוד ועוד ושלחו אותם הביתה.

אגב, זה גם מה שקרה לטראמפ - היה טוב 3 שנים, אבל השנה האחרונה שלו היה בקורונה. אכל לקרדה.

Just now, פינדר כתב:

מבין אותך, אבל זה כמו שאני, או מנהיגי האופוזיציה פה, נגיד שאנחנו מרוצים מה7.10 כי עכשיו יש דגל נגד ביבי.

אירועים שונים לגמרי.

השוואה נכונה הייתה שהדמוקרטים היו שמחים מהפיגוע במגדלי התאומים כי יש בזה משהו נגד בוש.

פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

טוב, בינתיים לא ראיתי כלכלן רציני אחד, מימין או משמאל, שמבין את ההגיון במלחמת הסחר הזו.

אני כן, Thomas Sowell.

הוא לא טוען שמכסים זה פתרון טוב, אלא אם המטרה היא להשתמש בהם כמנוף.

כמו שהוסבר כאן, לא הגיוני שארה"ב תהיה השריף של העולם, ובאותו זמן גרמניה (לדוגמא) תקנה גז בזול מרוסיה, במיליארדים, בגלל שהיא החליטה החלטה פוליטית לחסל את ייצור החשמל בתחנות גרעיניות, ובאותו הזמן תסמוך על השריף שיישמור עליה. 

מהבחינה הזו - טראמפ צודק.

בעבר הוא הסביר את זה למרקל בצורה שנתפסה אגרסיבית.

עכשיו הוא מראה שקודם הוא היה בעצם אסרטיבי גרידא...

אולי.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לא מרוצים מה-7.10 אבל מרוצים שזה קרה במשמרת של נתניהו. שני דברים שיכולים לדור ביחד.

פורסם
לפני 5 דקות, garicho כתב:

לא מרוצים מה-7.10 אבל מרוצים שזה קרה במשמרת של נתניהו. שני דברים שיכולים לדור ביחד.

בוא נגיד את זה ככה, אם זה היה קורה אצל בנט-לפיד, בבחירות אחר כך ביבי היה מקבל 85 מנדטים לבד, בלי לעשות כלום.

פורסם
לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

בוא נגיד את זה ככה, אם זה היה קורה אצל בנט-לפיד, בבחירות אחר כך ביבי היה מקבל 85 מנדטים לבד, בלי לעשות כלום.

אם זה היה קורה בצלהם, אני לא בטוח שהם היו מסיימים את חייהם בשיבה טובה בכלל.. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

טוב, בינתיים לא ראיתי כלכלן רציני אחד, מימין או משמאל, שמבין את ההגיון במלחמת הסחר הזו. יש רק את אלו שמראש הם מעריצי טראמפ, שמנסים לשכנע את כולם ואת עצמם, שטראמפ משחק איזה מהלך שחמט מתוחכם , שרק הוא מבין.

הבן אדם כבר הביא כמה עסקים לפשיטת רגל בעבר. אם יעשה את זה לכלכלה האמריקאית, אין מי שיחלץ אותו מזה.

ואת ההיגיון בהדפסה חסרת מעצורים של דולרים, חוב לאומי תופח, או מהלכים פופוליסטיים כמו "מחיקת" הלוואות סטודנט הם כן ראו?

הרי זה לא משנה מה טראמפ יעשה, תמיד כולם יהיו נגד, בין אם זה הכלכלנים, "מומחי" הבריאות, פעילי זכויות אדם ועוד.

אני מניח, לפי מה שאומרים, שטראמפ מנסה להשיג הורדה הדדית של המכסים. בינתיים, נראה שזה כן יעבוד עם מקסיקו, חלקית עם ישראל, ומניח שזה יעבוד גם עם קנדה (אם הם לא מטומטמים גמורים שרוצים להרוס לעצמם את הכלכלה עד הסוף).

מה יהיה עם האיחוד האירופי?   מניח שגם יושג דיל.

הבעיה פה מלכתחילה היא לא המכסים שטראמפ הטיל, אלא חוסר השוויון בין המכסים שארה"ב מטילה על שותפיה למסחר, לבין המכסים שהם מטילים על תוצרת אמריקאית. 

וכמובן הצביעות האירופאית הטיפוסית - מטילים "סנקציות" על רוסיה, מזרימים נשק לאוקראינה, אבל קונים גז רוסי בזול.

כנ"ל לגבי חוסר השוויון במקורות מימון של נאט"ו. 

לגבי סין - הם אמרו שיטילו מכסים באותו שיעור, רק שארה"ב מייבאת הרבה יותר מסין מאשר סין מארה"ב, ככה שלסין יש יותר סיכוי להיפגע ממלחמת סחר.

מקווה שפה טראמפ לא יתקפל - מעבר לחוסר ההגינות במסחר, סין מתנהגת כבריון, לכן צריך בריון יותר גדול (טראמפ) שירסן אותם.

הרי זה כמו עם טיקטוק - סין כבר שנים חוסמת אפליקציות מערביות במדינה, אבל כשרצו לחסום או להגביל את טיקטוק, הממשל שם פתאום התעורר בזעקות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 51 דקות, falou כתב:

אני כן, Thomas Sowell.

הוא לא טוען שמכסים זה פתרון טוב, אלא אם המטרה היא להשתמש בהם כמנוף.

הלכתי לקרוא. וזה בדיוק מה שאמרתי.

הוא אומר שהמכסים מהווים סכנה למיתון גדול. והדרך היחידה שהם עוד איכשהו יכולים להועיל זה אם הם מהווים אקדח במו״מ. שזה מה שהטראמפיסטים מנסים להציג כמהלך השחמט. נחיה ונראה.

אגב, גם ואנס ומרקו רוביו, רק לפני כמה שנים התבטאו בנחרצות נגד המכסים. עכשיו הם מיישרים קו, באופן שמזכיר את השפוטים של ביבי בליכוד.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

חוב לאומי תופח

לארצות הברית יש פריוולגיה לגייס חוב במטבע של עצמה. זה יכול להשתנות. הדולר הוא לא חוק טבע. אני רק לא בטוח שזה יועיל להם במשהו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

גרמניה (לדוגמא) תקנה גז בזול מרוסיה, במיליארדים, בגלל שהיא החליטה החלטה פוליטית לחסל את ייצור החשמל בתחנות גרעיניות, ובאותו הזמן תסמוך על השריף שיישמור עליה. 

מה?

שוב השריף שישמור? ממי אם רוסיה היא חלק מאירופה? חוץ מזה, ייצור חשמל גריעני היה פיכסה מבחינת העם ובערך כולם במשך שנים. ההחלטה דווקא ברמת העיקרון אחלה אם מתייחסים לגרעיני כפיכסה, מתחילים עם גז שזה קל להקמה, ועד שהכול יהיה במתחדשת מסתמכים על גז. זה לא רעיון כול כך דבילי.

אבל רוסיה מספקת גז - אז צריך לדחוף את רוסיה מאירופה, מישהו צריך לפוצץ את הצינור, ולקחת על עצמו את מכירת הגז. והופס ארה"ב מספקת LNG לאירופה בכמויות. נפתרה הבעיה לא? למה צריך מכסים על גרמניה?

וגרמניה העלתה את תקציבי הבטחון והוסיפה השקעות (זאת אומרת האחוז לנאטו עולה) - אז על מה התלונות? איפה בדיוק טראמפ צודק?? הם עשו את כול מה שאתה רוצה, אבל נכון - במינכן לא נוסעים במותגים אמריקאים, אבל כן במותגים גרמנים שמיוצרים בארה"ב.

לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

את ההיגיון בהדפסה חסרת מעצורים של דולרים, חוב לאומי תופח

אה זה ייחודי לדמוקרטים? טראמפ לא עשה את זה?

לא מחקו חובות מהקורונה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

ממי אם רוסיה היא חלק מאירופה?

שו?!

מה הטיעון פה?

לפני 1 דקה, David32 כתב:

ייצור חשמל גריעני היה פיכסה מבחינת העם ובערך כולם במשך שנים

"פיכסה".

רמת הטיעונים

רק עולה...

לפני 2 דקות, David32 כתב:

ההחלטה דווקא ברמת העיקרון אחלה אם מתייחסים לגרעיני כפיכסה, מתחילים עם גז שזה קל להקמה, ועד שהכול יהיה במתחדשת מסתמכים על גז. זה לא רעיון כול כך דבילי.

לא דבילי אם לא בוחנים את מבחן התוצאה, גם מבחינת עלויות (לצרכן) וגם מבחינה גיאופוליטית. זה רעיון טוב כמו שקומיניזם זה רעיון טוב, רק בתיאוריה. אבל אתה מתעקש לא לתת לעובדות לבלבל אותך.

טראמפ צדק. צדק במה שאמר למרקל בכהונה הראשונה וצודק עכשיו. זה בנפרד להאם העלאת מכסים היא הדרך לפתור את הסוגייה.

לפני 5 דקות, David32 כתב:

וגרמניה העלתה את תקציבי הבטחון והוסיפה השקעות (זאת אומרת האחוז לנאטו עולה) - אז על מה התלונות? איפה בדיוק טראמפ צודק??

הסברתי בפוסטים קודמים שלא ענית עליהם.

הדוגמא הגרמנית היא בדיוק זה, דוגמא.

הוסיפה השקעות... כמה?

מספיק?

יושבות להן מדינות אירופה, מייקרות את צריכת האנרגיה במאות אחוזים, כי "פליטת פחמן", לא דואגות להתארגן מול הרוסים, ומי משלם?!

אני אגיד לך מי לא... בנון לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

מה הטיעון פה?

אם רוסיה חלק מאירופה, ממי ארהב מגינה על גרמניה בדיוק? 

לפני 9 דקות, falou כתב:

"פיכסה".

רמת הטיעונים

רק עולה...

סליחה, איך אתה רוצה שאתאר את הסלידה של האנשים מאנרגיה גרעינית שהייתה? פיסכה לא טוב, יאקי? nimby יותר טוב?

או שאתה רוצה להתעלם לגמרי מהתנועה הזאת?

לפני 11 דקות, falou כתב:

אבל אתה מתעקש לא לתת לעובדות לבלבל אותך.

אני? מאילו עובדות אני מתעלם?

עד 2022, אין מלחמה, הגז זול והכול בסדר, יותר מזה, הכיוון הוא נורדסטרים 2, עוד יותר גז. אבל כמו שאתה מציין - זה מפריע לארהב שאירופה עובדת עם רוסיה וקונה ממנה את הגז. עד 2022 זאת תוכנית מעולה.  לא לדעתי כי אני בעד אנרגיה גרעינית כבר המון שנים, אבל מול אנשים שמפחדים... זה פתרון מעולה כי זה עונה לכול הצרכים. יותר נקי מפחם, תחנת מעבר, מהיר וזול להקמה. גרעין משתלם אך ורק בטווח הרחוק ולוקח המון זמן להקים ודורש תשתית לטיפול בשאריות. 

לפני 24 דקות, falou כתב:

הוסיפה השקעות... כמה?

מספיק?

זה נשמע שאתה אפילו לא מודע לזה. מאות מיליארדים.

לפני 27 דקות, falou כתב:

הסברתי בפוסטים קודמים שלא ענית עליהם.

על מה לא עניתי?

הנה התגובה שלי:

אתה לא ענית. 

אבל בסדר, לא כול כך אכפת לי כי אני רואה איזה כיוון אתה לוקח. מצחיק שבסוף רומן קורא לי קומוניסט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...