Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא האם באמת "ארה"ב מפסידה ממנה".

כמעט כל כלכלן ימני יגיד לך שבסופו של דבר מלחמת סחר ומכסי מגן, גורמים לעליית מחירים, שפוגעים באזרח הקטן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא דיברתי על לגטימיות. דיברתי על זה שהוא, או יותר נכון - בנון, מתנגד לקפיטליזם בו קומץ מרוויח על חשבון הציבור הרחב. וזה אירוני ועצוב, כי הם די פשוט עשו קופי פייסט למה שאומרים סוציאליסטים, ארזו את זה באריזה לאומית ומגישים את זה כקונטרה לשמאל. לא רק הם. גם המומר הטרי לימין טאוב מתאר כך את המציאות בארץ. זה עיוות של ההיסטוריה, אבל זה מוכר, אז למה לא.

אגב, עוד קצת על שמאל: אין שום דבר מהפכני בנוסחה של שטחים תמורת שלום. ישראל נקטה בגישה הזו במשך עשרות שנים.

וגם בפקולטות למדעי הרוח לא כולם באמת ככ שמאלנים. אני יכול רק להעיד שיש פשוט מגוון נושאים שהציבור התרגל לראות בהם שחור - לבן, ומחקר שמנסה להיות אובייקטיבי לא תמיד, מה לעשות, הולך עם המיתוסים.

אה וכן, כלכלנים ימניים לא ככ בעד טראמפ. בדיוק כמו שהם לא בעד הבקשה של יחימוביץ להעלות מכסים בארץ. שוב, הפוך על הפוך עצוב. פופוליזם תמיד חוצה גבולות

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בוודאי שבאקדמיה לא כולם כל כך שמאלנים (1 2 - פאשיזם? סתימת פיות? "שהמורים יידעו את מי אסור לקבל ללימודים מתקדמים", "הם מתעסקים איתי על דברים שאני עושה מחוץ לאוניברסיטה" - כמו למשל להעיף סטודנט שלא חושב כמוך מחוץ לאוניברסיטה?) ועוד פעם יבגני התווכח איתי אם חוסמים ימניים מקידום באקדמיה, אפילו כבר לא מתביישים בזה, עד כדי כך זה מוטמע.

אז כן - ברור שבאקדמיה לא כולם כל כך שמאלנים, אני מניח שזה תלוי בנקודת המבט, אם אתה מצביע לחד"ש אין הרבה שמאלנים יחסית אליך :roll:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשאני למדתי לתואר, המרצים העבירו את האג'נדה הפוליטית שלהם, שלא הייתה ימנית (בטח לגמרי במקרה, ואצל כולם) כחלק בלתי נפרד מהלימודים, בלי להציג אותה כאמונה, בלי להציג צד שכנגד, פשוט כאילו ככה זה אמור להיות.

אז אפשר להיתמם, ואפשר להכיר במציאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בשביל להציג משהו נגדי צריך להכיר בזה שיש משהו נגדי (בד"כ הוא פשוט נפסל - מיזוגן, נאצי, פאשיסט, גזען, בור, טרוריסט, ולכן לכאורה אין שום דבר נגדי).

ובשביל להציג משהו כדעה צריך להבין שזה דעה, אבל הם בד"כ כל כך נפוחים מחשיבות עצמית שהם פשוט בטוחים שזה עובדות, רק בגלל שהם חושבים ככה והם לא יכולים לטעות.

ואם תגיד כמו שיבגני טען פעם - אז הימנים לא מספיק חכמים כדי להיות מרצים ולדחוף את האג'נדה שלהם לגרון של סטודנטים, אז הנה הוכחה שבלי קשר ליכולות אקדמיות / לימודיות / פדגוגיות, ניתן לפסול אדם אך ורק בגלל שהוא משתייך לתא פוליטי מסוים מללמוד תואר מתקדם.

עכשיו בוא נראה כמה מרצים יש שפשוט לא למדו תואר שני אפילו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כשאני למדתי לתואר, המרצים העבירו את האג'נדה הפוליטית שלהם, שלא הייתה ימנית (בטח לגמרי במקרה, ואצל כולם) כחלק בלתי נפרד מהלימודים, בלי להציג אותה כאמונה, בלי להציג צד שכנגד, פשוט כאילו ככה זה אמור להיות.

אז אפשר להיתמם, ואפשר להכיר במציאות.

מתי זה היה ואיפה?

אני יכול להגיד לך שיש לי עשרות מכרים שלמדים באונ' השונות ובמקרה יצא לי לדבר על זה עם רבים מהם. מרצים לפעמים זורקים הערות ואכן נראה שרובם שמאלנים, אבל אף אחד לא זורק את משנתו על הסטודנטים ואף אחד מהם לא נתקל בזה בארץ. אני חושב, כלומר מניח בלבד, שזו תופעה הרבה פחות נפוצה ממה שהורגלנו לחשוב. בטח לא כמו בעבר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אוניברסיטת חיפה, 2000-2005.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני למדתי מדעי המחשב והיסטוריה כללית. במדעי המחשב אני לא יודע כלום על אף מרצה. בהיסטוריה היו לי מרצים משני צידי הקשת הפוליטית. כמובן, בכל מה שקשור למחקר, דעות פוליטיות משפיעות אך ורק בחוגים מאוד ספציפיים גם על אופי המחקר.

כשהתקבלתי גם למ.א וגם לדוקטורט איש לא שאל אותי למי אני מצביע. בכנסים שאני תאורטית יכול להרצות בהם אף אחד לא מבקש ממני תעודת חבר מפלגת שמאל. כשהגשתי בקשה למלגה בחול, הייתי צריך מכתב המלצה ותאור מחקר. לא להוכיח שאני מתפקד למקי. כנל בארץ.

לא חסרים בישראל מרצים וחוקרים ימניים ולא חסרים שמאלניים. אם ספציפית במדעי הרוח יש יותר אנשי שמאל - אני לא יודע. לא ספרתי. אני, כאמור, מכיר גם וגם.

וניקו צודק. זה עוד סיפור מנופח, לרוב על ידי אנשים שלא בדיוק חיים את התחום, לא נמצאים בארדמיה, אבל יודעים לספר מה יש ומה אין בכל מקום בעולם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ברור שהעדות של יבגני שווה יותר מאשר מרצה (ותיק, לא אחד שהגיע שלשום), שכותב בהזדהות מלא בשמו המלא הודאה מלאה בכך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אוניברסיטת חיפה, 2000-2005.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

טוב נו,

אונ' חיפה שמאלנים רצח (חיחי משחק מילים).

כתב מי שלומד באונ' ת"א :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני (לרוב) שמאל מדיני וימין כלכלי (לרוב), אם זה מעניין מישהו.

מה שמצחיק זה ששירות קרבי השיז אותי שמאלה מדינית ולימודים באונ' הזיזה אותי ימינה מדינית. כנראה בעקבות חשיפה לדלביובסטבה של שני הצדדים.

בכל אופן,

כלכלית אני בעד קצת יותר חופש מהמדינה, אך לא בכל התחומים. אני חושב שהאיזון בישראל די בסדרת אך כן ניתן להוריד כמה וכמה משרדי ממשלה, וועדים וארגונים לא יעילים.

מדינית, אני חושב, הן מתוך היכרות והן מתוך ראייה בשטח, שעד שלא יהיה טוב לפלשתינים הם יעשו מה שבכוחם שלא יהיה טוב גם לנו. עכשיו יבואו ויגידו בצדק "אבל נותנים להם והם עדיין פונים לטרור", זה נכון, אבל זה לא משנה את העובדות. פה, לדעתי טמון ההבדל הגדול בין ימין לשמאל: ימין אומר אני נותן, הם לא מצליחים ליישם וזו בעיה שלהם בואו נמשיך להזדיין ביחד.

שמאל אומר, הרבה פעמים מתוך השקפה מתנשאת, בוא ניתן עוד, כי הם גרועים כדאי שנדאג להם אחרת לנו לא יהיה טוב.

שתי הגישות בסדר, רק תבחרו מה בא לכם.

אני מאמין שעם פלשתיני שבע, עם עבודה מסודרת, בית ספר לילדיו ומקום לנוח בשבת (בריכה, מסעדה, ים, פארק) לא ירצה למרר את חיינו.

האם זו אחריות שלנו לייצר דבר כזה?

ימין אומר לא.

שמאל אומר כן.

במקרה הזה אני עם הימין.

האם זה אינטרס שלנו?

ימין אומר לא.

שמאל אומר כן.

אני במקרה הזה עם שמאל.

מפה עולה השאלה עד כמה רחוק אנחנו צריכים ללכת כדי לדאוג לעם שלא מוכן/מסוגל (זו שאלה בפני עצמה) לדאוג לעצמו והיא שורש המחלוקת.

כל השאר זה תתי סעיפים.

כשאני מכליל ימין אומר/שמאל אומר, זה בממוצע. אני תמיד שמח לפגוש דעה מורכבת, שתואמת מציאות, אבל להתייחס יכולתי רק לממוצע, אז מחילה ממי שנפגע.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו. אמריקאים ניסו את זה בוויאטנאם, רוסים (ואח"כ אמריקאים) באפגניסטאן, והתוצאות ידועות. לכן הימין אומר שאין מה לעזור להם. וביי גאד, ניסינו, כנראה יותר מדי. ברק, בשילוב מטורף של חזון ומגלומניות, הציע להם הכל חוץ מהפי אנדינג (בהתחשב בהתפתחויות האחרונות, לא בטוח לגבי ההסתייגות שלי) - והם עדיין סירבו. הם לא רוצים מדינה. המהות שלהם (ערפאת צוטט על זה) היא המאבק. אנחנו לא יכולים ולא צריכים לחשוב במקומם ולהחליט עבורם להיות חופשיים ומאושרים.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, היה לו מסלול חיים - אבא שלו הוריש לו המון כסף, הוא (ואבא שלו) ניצלו כל מיני פרצות בחוק ואף עברו על חוקי מס בשביל להגדיל את עושרם, הוא קיבל הלוואות מפוקפקות מבנקים מפוקפקים והפסיד המון כסף, כולל עשור שבמהלכו הוא זכה לתואר האמריקאי שהפסיד הכי הרבה כסף (יותר ממיליארד דולר אם אני זוכר נכון), חברות בבעלותו פשטו רגל לפחות 6 פעמים ורבים מאוד מעסקיו נכשלו. וכן, חלק מהעסקים שלו באמת הצליחו, אבל האם זה באמת בגלל שהוא יותר חכם ומוכשר מכל מי שכותב פה בפורום, או אולי זה פשוט כי הוא ניסה המון פעמים והיה לו מזל (והרבה חוצפה)?

אבא שלו הוריש לו הרבה כסף, והוא עשה על הכסף הזה עוד כסף, ובנוסף מתפקד כבר עשורים כדמות ציבורית. יש מגדלים בניו יורק על שמו, תוכנית ריאליטי והוא נשיא ארה"ב.

אתה כמה אנשים ירשו כסף מאבא שלהם ויצא להם מזה טחורים?

בד"כ אנשים שנולדים לכסף הם פחות רעבים. לפחות הוא לא בטלן...

"ניסה הרבה פעמים והיה לו מזל"...

הוא אולי היה יכול להרשות לעצמו להיכשל, אבל אף אחד לא מגיע למה שהוא מגיע, בפוקס.

אמרתי כבר, אף אחד פה לא היה שורד שבוע ברמת האינטסיביות שהאיש הזה חי בה. וזה שהוא נכשל, כמה כישלונות אתה מסוגל לספוג בחיים ולהמשיך הלאה?

האיש בולדוזר. הוא עובד בלהיות דמות ציבורית, וזה פאקינג קשה.

ברמה הפרסונלית, אני לא סובל אנשים כמוהו. פופוליסטים עושים לי חררה. אבל טיפש... האיש לא טיפש. הוא מאוד חכם, וחרוץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

get a room... למרות ששמעתי שהוא מעדיף אותן עם ציצים גדולים וכינויי פורנו.

ותסלח לי אבל ההערצה הזאת לאחת הדמויות המביכות בהיסטוריה של הפוליטיקה האמריקאית היא, איך לומר, קצת פתטית..

אולי הוא מביך.

הוא עדיין נשיא ארה"ב בכוחות וזכות עצמו, בלי להיות חייב כלום לאף אחד על זה.

האיש פנומן. זו עובדה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...