Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב לעונים המלומדים,

אז לאחר שעזרתם לי לבחור ולרכוש את ההונדה המאממת שלי, אני שוב איתכם.

נעים מאד, הילה. בת 36, נשואה פלוס אחת. אני המשתמשת העיקרית ברכב - נסיעותיי הן לרוב לעבודה (מתל אביב לתל אביב) ובסופי שבוע אני נוסעת מחוץ לעיר לבקר משפחה (כפ״ס/רעננה). מניחה ש-70% מהנסיעה היא עירונית, 30% בינעירונית.

אני מאד אוהבת את ההונדה שלי. היא קטנה וקלה לחנייה, חסכונית להפליא, הטיפולים לא יותר מדי יקרים והכל מתקתק. אבל היא כבר בת 10, ומאד לא מתחשק לי להגיע לתקופת הטיפולים הכבדים ולהוציא אלפי שקלים.

ראיתי ביד2 כל מני הונדה ג׳אז היברידיות 2012 בכ-55,000 שקלים. אני מניח שאוכל לקבל 30,000 שקלים על ההונדה שלי אז השדרוג נשמע לי הגיוני וסביר.

ועכשיו, לשאלות:

1. אולי כדאי להישאר עם ההונדה האהובה שלי, למרות גילה המפליג?

2. בהנחה ולא, האם הונדה ג׳אז 2012 הוא רכב מומלץ בתקציב זה (55k) למשפחה אשר סביר שיהיה לה ילד נוסף בשנתיים הקרובות?

3. אולי ישנו רכב אשר יותר מומלץ מזה אשר עונה לפרופיל הנסיעה שלי?

המון תודה לעונים. מוערך מקרב ליבי.

הילה.

עריכה אחרונה על ידי dduck
פורסם

אם צריך מקום בבגאז' לעגלה אחת בלבד, ג'אז בנזין ( לא היברידית ) תספיק לך מכל הבחינות. רק לא עם גיר רובוטי מודל 2009.

אין הרבה כאלה למכירה, אבל את לא ממהרת לשום מקום - תמתיני בסבלנות עד שיצוץ רכב מתאים.

אופציה נוספת - טויוטה ספייס ורסו.

יש גם ניסן נוט שהוא פחות חסכוני ( מנוע 1600 ), אבל עדיין לא צרכן דלק גדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נפח תא המטען גם של הג'אז הרגילות מהדור הרלוונטי בתקציב שלך, קטן משמעותיתמנפח תא המטען בג'אז מהדגם שיש לך.

מצטרף להמלצה על הספייס ורסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה על ספייס ורסו (שגם בטיחותית עם 7 כריות אויר), אבל למעט עניין הבטיחות מה רע ברכב שלך? כמה ק"מ היא עשתה? מרבית הסיכויים שלמעטמהחלפת חלקי בלאי סטנדרטים (צמיגים, מצבר, וכו) ההונדה יכולה בתחזוקה נכונה לנסוע עוד שנים ארוכות.

פורסם

במשפחה שלי יש ג'אז 2007 עם 240 אלף קילומטרים - אפס תקלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם את מרוצה מהרכב שלך והוא עדיין מפגין אמינות אז גם לדעתי כדאי להישאר איתו.

אחרי הכל את ירידת הערך העיקרית הוא ספג ואת לא הולכת להחליף אותו ברכב חדש אלא במשומש אחר שגם הוא יסבול ובלאי ויצריך יישור קו מסויים, מעבר לזה שאת אף פעם לא יכול לדעת בוודאות איך טופל ביד הקודמת והאם לא סבל מהזנחה או שהוסתרו ממך בעיות.

אם בכל זאת תחליטי להחליף אז אני מצטרף להמלצות על הספייס וורסו. רכב קצת מפוספס בשוק הישראלי אבל עושה בדיוק מה שאת אוהבת בג'אז שלך, קצת יותר מרווח ויותר חדש כמובן.

פורסם
גם אני מצטרף להמלצה על ספייס ורסו (שגם בטיחותית עם 7 כריות אויר), אבל למעט עניין הבטיחות מה רע ברכב שלך? כמה ק"מ היא עשתה? מרבית הסיכויים שלמעטמהחלפת חלקי בלאי סטנדרטים (צמיגים, מצבר, וכו) ההונדה יכולה בתחזוקה נכונה לנסוע עוד שנים ארוכות.

כלום לא רע ברכב שלי, האמת, למעט העובדה שהוא מנשק עשור, ואני קצת מפחדת מתקלות יקרות. גם ההפרש במחיר (25k) לעבור לשנתון 2012 הוא לא משמעותי בעיני וכדאי. יש לי קצת זמן עכשיו מהעבודה ואני יכולה להתרכז בזה - מה שלא בטוח אוכל לעשות בעתיד (לא שזה פרויקט חיי, אבל עדיין זה לוקח זמן).

אני מטפלת ברכב כמו פולנייה טובה. הוא עם 140,000 ק״מ ואני מאד נהנית ממנו.

אכן אשקול את צעדיי ואסתכל על הטויוטה מקרוב בהתאם להמלצותיכם. המון המון תודה.

הילה.

פורסם

יש הרבה סיבות להחליף רכב ולעבור לרכב חדש יותר. חלקן סיבות טובות מאוד.

חסכון בכסף אינו אחת מהן.

אני בהחלט מבין שלא רוצים להחזיק רכב כשגילו הופך אותו מועד לפורענות מבחינת תקלות. אבל את מגדירה את החשש שלך "מפחדת מתקלות יקרות" כלומר מה שמטריד אותך במיוחד זה העלות של התיקונים שעלולים לצוץ מעבר לאופק, ולאו דוקא עצם קיומם או חשש להתקע עם הרכב.

אם אני מזהה נכון והשיקול הוא כלכלי אז תשארי עם הרכב. גם אם יהיו תקלות יקרות סביר בהחלט שבשורה התחתונה הכספית עדיף לך להשאר עם הרכב.

מה גם שהג'אז ידועות באמינותן ואת מתחזקת הרכב כנדרש.

איני בקיא במחירי משומשות אבל חוששני שדילוג של שישה שנתונים קדימה יעלה לרוב יותר מ 25,000 ש"ח. גם בלי לשקלל את הטירחה ועלויות הבדיקה והרכישה. אפילו עם מלכת יד שניה כמו הג'אז.

פורסם

אכן, הסיבה העיקרית לרצון להחלפת הרכב הינה כלכלית, ואני מקבלת את מה שאתה אומר. אני מטפלת ברכב היטב ובזמן ולא חוסכת בטיפולים בו ואינני חוששת להתקע איתו (מניחה שהתכוונת בסוף תקופת השימוש שלי בו ולא בנסיעות יומיומיות - מכך אני חוששת בהחלט).

בנוגע לעלות ״השדרוג״ - מאמינה שאם אחליט למכור (מה שמוטל בספק רב נוכח העצות הרבות בפורום זה), אוכל למכור את הג׳אז שלי בכ-30,000 שקלים או אף גבוה מכך (מדובר בדגם עם סאנרוף וגלגלי מגנזיום אשר יקר מהאחרות בנוסף לקילומטרז׳ נמוך) ומהסתכלות ביד2, ראיתי שאת הטויוטה ספייס ורסו 2012 או אפילו את הג׳אז מוכרים בכ-50,000 שקלים או מעט גבוה מכך. האמת ש-25,000 מסתדר פחות או יותר עם 5-6 שנתונים - ירידת הערך היא כ-5,000 שקלים לשנה ושווי המכוניות הראשוני כמעט זהה ברמה זו.

• תוכן חדש...